Ποδόσφαιρο

Α' Ολλανδίας: Πάμε με τα "βαριά χαρτιά"

Κυριακή, 18 Αυγούστου 2024 - 00:10

Με τέσσερις αναμετρήσεις ολοκληρώνεται η 2η αγωνιστική στο πρωτάθλημα της Ολλανδίας και στο παιχνίδι μπαίνουν τα... βαριά ονόματα.

Α' Ολλανδίας: Πάμε με τα

Προγνωστικά, αναλύσεις, livescores και εκτιμήσεις για το στοίχημα στις αναμετρήσεις της Α' Ολλανδίας.

ΧΕΡΑΚΛΕΣ - ΑΪΝΤΧΟΦΕΝ

Μαχητική εμφάνιση από τη Χεράκλες που μπορεί να μην εντυπωσίασε στο Ρότερνταμ, αλλά παρουσιάστηκε σοβαρή, πειθαρχημένη και άντεξε χωρίς ιδιαίτερες δυσκολίες στην πίεση της Σπάρτα. Θετική πρεμιέρα για τους Αλμελόερς που αποτελούν ένα απο τα ερωτηματικά της κατηγορίας έχοντας προχωρήσει σε σαρωτικές αλλαγές στο ρόστερ και χαρακτηριστικό είναι πως στο αρχικό σχήμα της πρεμιέρας, βρέθηκαν οκτώ νεοφερμένοι. Δεν λείπουν τα προβλήματα και προστέθηκε μάλιστα και ο νεοφερμένος μπακ Μιλάμι που τραυματίστηκε στην πρεμιέρα. Δεν υπολογίζονται και οι βασικότατοι πέρυσι Χορνκαμπ (ε, πρώτος σκορερ), Χόχμα (στόπερ) και Ρόσκεν (μπακ), εκτός και ο νεοφερμένος φορ Κουλένοβιτς.

Άστραψε και βρόντηξε η Αϊντχόφεν που συνέτριψε την Βααλβάικ και ξεκίνησε εμφατικά τη νέα σεζόν. Οι πρωταθλητές είχαν πετύχει τρία τέρματα πριν την συμπλήρωση 40 λεπτών και με το… καλημέρα επέδειξαν τις επιθετικές αρετές που τους οδήγησαν στην άνετη κατάκτηση της πρωτιάς πέρυσι. “Το να θέλεις να ξαναγίνεις πρωταθλητές είναι δύσκολο, αλλά δείξαμε σήμερα ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε” τόνισε εμφανώς ικανοποιημένος ο Πίτερ Μποζ. Δεν υπολογίζονται και πάλι οι ενίοτε βασικοι πέρυσι Ντεστ (μπακ) και Σαϊμπαρί (μέσος). Στον… αέρα ο χρήσιμος αμυντικός Τέζε που φέρεται να έχει συμφωνήσει με τη Μονακό, αν και ο Μποζ τον χρησιμοποίησε ως αλλαγή στο ματς της πρεμιέρας.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Η διαφορά δυναμικότητας ανάμεσα στις δύο ομάδες είναι τεράστια. Όσο και να παίξει η άμυνα η Χέρκαλες δεν πρόκειται να σταματήσει τους πρωταθλητές, που πετάνε φωτιές στην επίθεση. 2 και Over 3.5 σε απόδοση 1.71 από την Betsson.

ΒΙΛΕΜ - ΓΚΟ ΑΧΕΝΤ ΙΓΚΛΣ

Ελπιδοφόρα ξεκίνησε τη νέα σεζόν η Βίλεμ, που κατάφερε να… κλέψει με γκολ στα τελευταία λεπτά τον βαθμό στην έδρα της παραδοσιακά ισχυρής Φέγενορντ. Οι “τρικολόρ” επέστρεψαν με το δεξί στα “μεγάλα σαλόνια” μετά από απουσία δύο ετών και η ισοπαλία στην πρεμιέρα… ξεσήκωσε τους φίλους της. “Τα χαμόγελα ξεχείλιζαν στα αποδυτήρια” παραδέχτηκε ο Βέλγος τεχνικός. Ο σκόρερ Βάσεν τραυματίστηκε όταν πέτυχε το (τυχερό) γκολ στο Ρότερνταμ και δίνεται αμφίβολος. Τέσσερις νεοφερμένοι βρέθηκαν στο αρχικό σχήμα, δεν υπολογίζονται όπως στην πρεμιέρα οι Σχούτεν (βασικός στόπερ πέρυσι) και φαν Μπέρκελ (αναπληρωματικός αριστερός μπακ).

Αρνητική πρεμιέρα για τη Γκο Αχεντ Ιγκλς που δεν έπεισε και κόντρα στη Φορτούνα. Ήταν... μονότονη στο πρώτο ημίχρονο και νευρική στην επανάληψη και δεδομένα προβληματίζει στα πρώτα ματς. Είχε προηγηθεί ο αποκλεισμός στο Κόνφερενς Λιγκ (Μπραν) και δείχνει να μην έχει... ξεπεράσει την απρόσμενη αποχώρηση του τεχνικού Χάκε που προτίμησε να συνεχίσει την καριέρα του στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ως βοηθός του Ερικ τεν Χαγκ! Παραχώρησε μάλιστα τέσσερις βασικούς και τις τελευταίες ημέρες... τρέχει για να καλύψει τα κενά. Δεν υπολογίζεται όπως και στην πρεμιέρα ο βασικός εξτρέμ Εντβάρτσεν.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Ανεβασμένη από την πρεμιέρα η Βίλεμ, που ξεκίνησε θετικά τη σεζόν. Πρώτος στόχος φυσικά η παραμονή. Από την άλλη, οι φιλοξενούμενοι εμφανίστηκαν κατώτεροι των περιστάσεων στην 1η αγωνιστική και θέλουν να... συνέλθουν. Ανοικτό αναμένεται το παιχνίδι. G/G στο 1.65 από την Betsson.

ΤΣΒΟΛΕ - ΦΕΓΕΝΟΡΝΤ

Με το... αριστερό ξεκίνησε τη νέα σεζόν η Τσβόλε που... δώρισε γκολ στην Ουτρέχτη και παρότι πήρε περισσότερα ρίσκα στο φινάλε, δεν κατάφερε να απαντήσει. Η εμφάνιση πιστοποίησε τις δυσοίωνες προβλέψεις που την συνοδεύουν, καθώς αποδυναμώθηκε μεταγραφικά χάνοντας αρκετούς από τους βασικούς της περυσινής σεζόν, ιδίως στην μεσαία και επιθετική γραμμή, με σημαντικότερη την απώλεια του πρώτου σκόρερ, Τάι. Πλήγμα ο σοβαρός τραυματισμός στην πρεμιέρα του στόπερ Γκόιερ που θα αργήσει μάλιστα να επιστρέψει στην αγωνιστική δράση. Εκτός πλάνων και ο βασικότατος πέρυσι στόπερ Λαμ που πιέζει για μεταγραφή.

Η Φέγενορντ ξεκίνησε ιδανικά, αλλά σπατάλησε ευκαιρίες για να “κλειδώσει” τη νίκη της και το πλήρωσε στα τελευταία λεπτά όταν δέχτηκε την ισοφάριση, με τον τερματοφύλακα Βελενρούτερ να φέρει ευθύνη. Για τρίτη συνεχόμενη πρεμιέρα έχασε βαθμούς και μοιραία έδειξε πως χρειάζεται χρόνο ένεκα των αρκετών μεταβολών σε όλα τα επίπεδα. "Το αποτέλεσμα είναι μια τεράστια απογοήτευση", παραδέχτηκε ο Δανός τεχνικός Μπριν Πρίσκε. "Το είχαμε στα χέρια μας. Το γκολ που δεχθήκαμε είναι μια απογοήτευση. Ο βασικότατος πέρυσι μεσοεπιθετικός Στεχνς που έχασε την πρεμιέρα φέρεται να έχει συμφωνήσει με τη Σάρλοτ σε μια απόφαση έκπληξη σύμφωνα με τον Τύπο της χώρας. Ξανά εκτός οι βασικοί πέρυσι Τράουνερ (στόπερ) και Χαρτμαν (μπακ).

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Η Φέγενορντ θέλει να αφήσει πίσω της την γκέλα της πρεμιέρας και η Τσβόλε δεν μπορεί να σταθεί εμπόδιο στις ορέξεις των παικτών του Μπριν Πρίσκε. Φουλ επίθεση για το τρίποντο οι φιλοξενούμενοι. 2/2 στο 1.75 από την Betsson.

ΜΠΡΕΝΤΑ - ΑΓΙΑΞ

Αποκαρδιωτική πρεμιέρα για τη Μπρέντα που… παραδόθηκε στις ορέξεις της Γκρόνινγκεν στο ντέρμπι των νεοφώτιστων. Η ομάδα του Καρλ Χούφκενς έχει πάντως αρκετά παράπονα απο την διαιτησία, καθώς έμεινε με δέκα ποδοσφαιριστές μόλις στο 6’ λόγω αποβολής του Μαχμούτοβιτς που αποδείχτηκε καθοριστική στη συνέχεια του ματς και… “χάλασε” την επιστροφή της στην Α’ Κατηγορία μετά απο πέντε χρόνια. «Πιστεύω όπως ήταν απογοητευτικό να λαμβάνεις κόκκινη κάρτα για αυτό το παράπτωμα» τόνισε ο Βέλγος τεχνικός. Τιμωρημένος ο νεοφερμένος στόπερ Μαχμούτοβιτς, δεν υπολογίζεται και ο χρήσιμος μέσος Λέιμανς, εξέτισε πάντως ο χρήσιμος αμυντικός Κέμπερ που… κουβαλούσε τιμωρία από την περυσινή σεζόν.

Αποστολή εξετελέσθη για τον Άγιαξ που χωρίς να συναντήσει ιδιαίτερες δυσκολίες έκαμψε την αντίσταση της Χέρενφεν ξεκινώντας με το δεξί τη νέα σεζόν. Ο νέος τεχνικός Φαριόλι έχει ρίξει το βάρος στην αμυντική λειτουργία, με τους Αμστερντάμερς να μετρούν δύο σερί ματς χωρίς να δεχτούν γκολ εντός και εκτός συνόρων. Την Πέμπτη υποδέχτηκε τον Παναθηναϊκό για τον 3ο προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Λιγκ, έχοντας επικρατήσει 1-0 στο πρώτο ματς. Ο Ιταλός τεχνικός προχώρησε σε έξι αλλαγές συγκριτικά με το ματς στο ΟΑΚΑ δίνοντας ανάσες στους περισσότερους βασικούς. Εξέτισε ο λογιζόμενος ως βασικός εξτρέμ Μπερχφάιν, δεν επηρεάζουν οι απουσίες των αναπληρωματικών Φος (μ) και Βάινταλ (μπακ).

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Ο Άγιαξ προέρχεται από την πρόκριση θρίλερ επί του Παναθηναϊκού και σίγουρα έχει στο μυαλό του τα ματς με την Γιαγκιελόνια. Πα[ιζει συνεχόμενα ματς, αλλά βρίσκει τον τρόπο να παίρνει αυτό που θέλει. Δεν είναι σε καλή κατάσταση η Μπρέντα και δύσκολα να σταματήσει τον Αίαντα. 2/2 στο 1.88 από την Betsson.

Βαθμολογία -

17/08/2024Eredivisie
Θέση Ομάδα Βαθμοί Αγώνες Ν Ι H Γ/Υ Γ/Κ +/-
1 Φορτούνα Σιτάρντ Φορτούνα Σιτάρντ 6 2 2 0 0 5 0 5
2 Αϊντχόφεν Αϊντχόφεν 3 1 1 0 0 5 1 4
3 Γκρόνινγκεν Γκρόνινγκεν 3 1 1 0 0 4 1 3
4 Τβέντε Τβέντε 3 1 1 0 0 2 1 1
5 Άγιαξ Άγιαξ 3 1 1 0 0 1 0 1
6 Άλκμααρ Άλκμααρ 3 1 1 0 0 1 0 1
7 Ουτρέχτη Ουτρέχτη 3 1 1 0 0 1 0 1
8 Φέγενορντ Φέγενορντ 1 1 0 1 0 1 1 0
9 Βίλεμ Βίλεμ 1 1 0 1 0 1 1 0
10 Χέρακλες Χέρακλες 1 1 0 1 0 0 0 0
11 Σπάρτα Ρότερνταμ Σπάρτα Ρότερνταμ 1 1 0 1 0 0 0 0
12 Ναϊμέγκεν Ναϊμέγκεν 0 1 0 0 1 1 2 -1
13 Τσβόλε Τσβόλε 0 1 0 0 1 0 1 -1
14 Χέρενφεν Χέρενφεν 0 1 0 0 1 0 1 -1
15 Γκόου Αχέντ Ιγκλς Γκόου Αχέντ Ιγκλς 0 1 0 0 1 0 2 -2
16 Μπρέντα Μπρέντα 0 1 0 0 1 1 4 -3
17 Βααλβάικ Βααλβάικ 0 1 0 0 1 1 5 -4
18 Άλμερε Σίτι Άλμερε Σίτι 0 2 0 0 2 0 4 -4
Champions League
Champions League Qualification
UEFA Europa League Qualification
Qualification Playoffs
Relegation Playoff
Relegation

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr