Ποδόσφαιρο

Α' Βελγίου: Προτίμηση στα γκολ και όχι σε σημεία

Κυριακή, 18 Αυγούστου 2024 - 00:05

Με τέσσερις αναμετρήσεις ολοκληρώνεται η 4η αγωνιστική της Α' Βελγίου και δεν θα πάμε σε σημεία αλλά σε επιλογές με γκολ.

Α' Βελγίου: Προτίμηση στα γκολ και όχι σε σημεία

Προγνωστικά, αναλύσεις, livescores και εκτιμήσεις για το στοίχημα στις αναμετρήσεις της Α' Βελγίου.

ΚΛΑΜΠ ΜΠΡΙΖ - ΑΝΤΒΕΡΠ

Τι κι αν προηγήθηκε 2-0 στο 60'; Η Κλαμπ Μπριζ... κατάφερε να μην σώσει ούτε τον βαθμό κόντρα στη Γκενκ συνεχίζοντας τις χαμηλές πτήσεις στο ξεκίνημα της σεζόν. Έχει περιοριστεί σε μόλις έναν βαθμό μετά από τρεις αγωνιστικες πραγματοποιώντας το χειρότερο “μπάσιμο” σε έναρξη σεζόν από το μακρινό 1964, ενώ στα τέλη Ιουλίου έχασε και το Σούπερ Καπ! Μεσοβδόμαδα παραχώρησε τον εξτρέμ Νούσα έναντι 28 εκατ. ευρώ στη Λειψία, ξανά εκτός οι βασικοι Ζινκερνάγκελ (εξτρέμ), Μέιερ (μπακ) και Σπιλέιρς (στόπερ).

Άστραψε και... βρόντηξε η Αντβέρπ που επέδειξε περίσσια αποτελεσματικότητα και “τιμώρησε” την αφελή Σιντ Τρουίντεν κατακτώντας το πιο επιβλητικό έως τώρα τρίποντο στη σεζόν. Έχει ξεκινήσει θετικά τη σεζόν, με μοναδικό “ψεγάδι” την – άδικη - ήττα από την Αντερλεχτ και αφήνει... υποσχέσεις. Η διοίκηση αβαντάρει τις ελπίδες διάκρισης καθώς μεσοβδόμαδα ανακοίνωσε την προσθήκη του Ολλανδού μέσου Ρίντεβαλντ που αποχώρησε μετά από επτά χρόνια από την Πρέμιερ Λιγκ (Κρίσταλ Πάλας). Γκολ/γκολ με over και τα δύο τελευταία ματς.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Η Μπριζ ψάχνει ένα... restart καθώς στο ξεκίνημα της νέας αγωνιστικής χρονιάς είναι απογοητευτική, ενώ η Αντβέρπ δείχνει καλύτερη σε αυτό το κομμάτι της σεζόν. Δεν έχουν περιθώρια για νέα γκέλα οι γηπεδούχοι και θα μπουν στο ματς με επιθετικές βλέψεις, με τους φιλοξενούμενους όμως να έχουν την ποιότητα να εκμεταλλευτούν τα όποια κενά. Προτιμότερη επιλογή το G/G σε απόδοση 1.68 από την Betsson.

ΛΕΟΥΒΕΝ - ΣΕΡΚΛ ΜΠΡΙΖ

Νέα μαχητική εμφάνιση από τη Λέουβεν, που κατάφερε να απαντήσει στην Άντερλεχτ και με τσαμπουκά και... τύχη, άντεξε στην επανάληψη. Η ισοπαλία πιστοποίησε το σκληροτράχηλο του χαρακτήρα της, συνεχίζει αήττητη μετά από τρεις αγωνιστικές έχοντας μάλιστα και απαιτητικό πρόγραμμα στα πρώτα ματς της σεζόν. Under τα δύο από τα τρία φετινά ματς, χωρίς νέα προβλήματα, καθώς μακροχρόνια απουσιάζει ο χρήσιμος αμυντικός Ρίκα, εξαιρετική κρίνεται η τελευταία προσθήκη του στόπερ Τσουνγκουί (δανεικός απο Φέγενορντ).

Πρώτη νίκη για τη Σερκλ Μπριζ που μετά από δύο διαδοχικές ήττες, ξέσπασε στη νεοφώτιστη Μπέιρσχοοτ έχοντας τελειώσει ουσιαστικά το ματς από το πρώτο ημίχρονο όπου σκόραρε τρεις φορές! Η ομάδα του Μίρο Μούσλιτς δεδομένα δυσκολεύεται να αντέξει στο '”γεμάτο” πρόγραμμα καθώς συμμετέχει στην Ευρώπη για πρώτη φορά μετά από 14 χρόνια και την Πέμπτη αγωνίστηκε με τη Μόλντε για τα προκριματικά του Γιουρόπα Λιγκ και ακολουθεί νέο ματς την επόμενη Πέμπτη. Ξανά εκτός ο αναπληρωματικός μέσος ντε Βίλντε.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Η Σερκλ Μπριζ έχει να διαχειριστεί και τα ματς της Ευρώπης, κάτι που της κοστίζει μέχρι στιγμής στο πρωτάθλημα. Από την άλλη, η Λέουβεν έχει ξεκινήσει καλά την χρονιά και τα παιχνίδια της είναι κλειστά με εξαίρεση τη μεγάλη της νίκη επί της Γκενκ (3-1). Το μυαλό των φιλοξενούμενων θα βρίσκεται κυρίως στους αγώνες με την Βίσλα Κρακοβίας, οπότε δεν πάει για τρέλες στο "Den Dreef". Under 2.5 σε απόδοση 1.90 από την Betsson.

ΚΟΡΤΡΑΙΚ - ΣΤΑΝΤΑΡ Λ.

Η Κορτράικ απείλησε πρώτη στο Ντέντερ, αλλά μετά το γκολ των γηπεδούχων έχασε τον... προσανατολισμό της, ενώ η αποβολή του στόπερ Μαμπασί έβαλε τέλος σε όποιες ελπίδες είχε για να επιστρέψει στο ματς. Δεν έχει αποκτήσει συνέπεια στην απόδοση της όπως μαρτυρούν και τα έως τώρα αποτελέσματα (1-0-2), με τον τεχνικό Αλεξαντερσον να... πειραματίζεται μάλιστα στο αρχικό σχήμα. Τιμωρημένος ο Μαμπασί, ξανά εκτός οι Σισακο (μ) και Αφολάμπι (ε).

Άδικη ισοπαλία για τη Σταντάρ Λιέγης που κυριάρχησε της Μαλίν ιδίως στο πρώτο ημίχρονο, αλλά την σταμάτησε το δοκάρι και ο εξαιρετικός αντίπαλος τερματοφύλακας. Συνεχίζει αήττητη πάντως τη νέα σεζόν, όπου δεν έχει δεχτεί καν γκολ μετά από τρεις αγωνιστικές και διαψεύδει έτσι τα προγνωστικά που προδίκαζαν δύσκολη σεζόν. Under και No Goal και τα τρία φετινά ματς, ξανά εκτός ο χρήσιμος μπακ Ντούμπια.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Σε αυτό το πρώτο κομμάτι της σεζόν τα παιχνίδια της Σταντάρ είναι κλειστά και δεν ανοίγουν. Η Κορτράικ δεν φαίνεται ικανή να "βομβαρδίσει" την ομάδα της Λιέγης και γι' αυτό θα πάμε με τα λίγα γκολ που έχουν και προϊστορία. Under 2.5 σε απόδοση 1.75 από την Betsson.

ΓΑΝΔΗ - ΒΕΣΤΕΡΛΟ

Η Γάνδη παρουσιάστηκε κατώτερη του αναμενόμενου στο Σαρλερουά, στο φινάλε έπαιξε με τον χρόνο και το πλήρωσε δεχόμενη γκολ στο 90'! Δεύτερη σερί ήττα με γκολ στις καθυστερήσεις και δείχνει πως στερείται συγκέντρωσης καθώς έχει εστιάσει τις προσπάθειες της στην ευρωπαϊκή διάκριση, όπου το βράδυ της Πέμπτης υποδέχτηκε τη Σίλκεμποργκ (Δανία) για τον 3ο προκριματικό γύρο του Κόνφερενς Λιγκ. Γνωστές και μακροχρόνιες οι όποιες απουσίες της.

Τι κι αν βρέθηκε πίσω στο σκορ; Η Βέστερλο ανίχνευσε κάθε αμυντική αδυναμία της Ουνιόν και πανηγύρισε σπουδαία νίκη, δίνοντας συνέχεια στο εξαιρετικό μπάσιμο στη σεζόν. Έχει ξεκινήσει με τρία στα τρία, έχοντας μάλιστα σκοράρει δέκα φορές διαψεύδοντας πανηγυρικά τα προγνωστικά που την ήθελαν να... αγκομαχά φέτος. Over και τα τρία έως τώρα ματς, δεν υπολογίζεται και πάλι ο βασικός στόπερ Μπέρτζες, εκτός πλάνων ο βασικός πέρυσι μέσος Λαπουσίν.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Η Γάνδη έχει μπροστά της τα παιχνίδια με την Παρτίζαν και μέχρι στιγμής δείχνει να μην μπορεί να συνδυάσει Ευρώπη και πρωτάθλημα παρά την ποιότητά της. Από την άλλη, η Βέστερλο μετράει τρία στα τρία και σκοράρει κατά ριπάς. Μοιάζει ασταμάτητη σε αυτό το σημείο της σεζόν και δύσκολα να μην βρει τον δρόμο προς τα δίχτυα. Το μεταξύ τους ζευγάρι παραδοσιακά έχει γκολ. Προτιμότερη επιλογή το G/G και Over 2.5 σε απόδοση 1.67 από την Betsson.

Βαθμολογία -

17/08/2024First Division A: Regular Season
Θέση Ομάδα Βαθμοί Αγώνες Ν Ι H Γ/Υ Γ/Κ +/-
1 Βέστερλο Βέστερλο 9 3 3 0 0 11 5 6
2 Ντέντερ Ντέντερ 7 3 2 1 0 6 2 4
3 Ουνιόν Σεντ Ζιλουάζ Ουνιόν Σεντ Ζιλουάζ 7 4 2 1 1 7 5 2
4 Άντερλεχτ Άντερλεχτ 7 3 2 1 0 4 2 2
5 Αντβέρπ Αντβέρπ 6 3 2 0 1 8 3 5
6 Σαρλερουά Σαρλερουά 6 4 2 0 2 5 3 2
7 Λέουβεν Λέουβεν 5 3 1 2 0 4 2 2
8 Σταντάρ Λιέγης Σταντάρ Λιέγης 5 3 1 2 0 1 0 1
9 Γκενκ Γκενκ 4 3 1 1 1 4 5 -1
10 Σερκλ Μπριζ Σερκλ Μπριζ 3 3 1 0 2 5 6 -1
11 Γάνδη Γάνδη 3 3 1 0 2 2 3 -1
12 Κόρτραϊκ Κόρτραϊκ 3 3 1 0 2 3 6 -3
13 Μαλίν Μαλίν 2 3 0 2 1 3 5 -2
14 Κλαμπ Μπριζ Κλαμπ Μπριζ 1 3 0 1 2 3 5 -2
15 Μπεερσχότ Βιλρίτζκ Μπεερσχότ Βιλρίτζκ 1 3 0 1 2 2 7 -5
16 Σεντ Τρούιντεν Σεντ Τρούιντεν 0 3 0 0 3 2 11 -9
Playoff
UEFA Conference League Play-offs
Playout

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr