Ποδόσφαιρο

Πρέμιερ Λιγκ: Βασίζονται στην έδρα οι Έβερτον και Νότιγχαμ

Σάββατο, 17 Αυγούστου 2024 - 10:32

Έβερτον και Νότιγχαμ θέλουν να εκμεταλλευτούν τις έδρες τους, Σαλάχ, Όντεγκααρντ και Ίσακ σημαδεύουν τους αντιπάλους τους.

Πρέμιερ Λιγκ: Βασίζονται στην έδρα οι Έβερτον και Νότιγχαμ

Προγνωστικά, αναλύσεις, livescores και εκτιμήσεις για το στοίχημα στις αναμετρήσεις Premier League.

ΙΠΣΟΥΙΤΣ - ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ

Η Ίπσουιτς με δύο διαδοχικές ανόδους, βρέθηκε στην Πρέμιερ Λιγκ, έπειτα από 22 χρόνια, με μεγάλο σταρ τον προπονητή της, Κίραν ΜακΚένα. Πρώτος στόχος φυσικά είναι η παραμονή στην κατηγορία, τα ίδια όμως λέγονταν και πέρσι, όπου τερμάτισε δεύτερη στην Τσάμπιονσιπ ως νεοφώτιστη! Τελευταία εντός έδρας νίκη επί της Λίβερπουλ, το 1986. Κρατήσει μόνιμα τον πολύτιμο μέσο Ρίτσαρντσον (Τσέλσι) και να ενισχυθεί στην άμυνα με Γκριβς και την επίθεση με Ντελάπ. Εκτός οι μπακ Κλαρκ, Ντονασιέν, ο μέσος Μπρόουντχεντ (πρώτος σκόρερ πέρσι) και ο επιθετικός Χερστ, αμφίβολος ο μέσος Χάμφρις.

Η Λίβερπουλ, διεκδίκησε τον τίτλο πέρσι μέχρι τα τέλη Μαρτίου, αλλά ξεφούσκωσε στη συνέχεια και τερμάτισε τρίτη. Ξεκινά μετά από εννέα χρόνια με νέο προπονητή, τον Άρνε Σλοτ, με την ομάδα του να αφήνει καλές εντυπώσεις στα φιλικά, με νίκες μεταξύ άλλων κόντρα σε Άρσεναλ και Μάντσεστερ Γ. Ο Σαλάχ, σκόραρε στις έξι από τις επτά πρεμιέρες του στο πρωτάθλημα. Είναι η μόνη ομάδα στην κατηγορία που δεν έχει κάνει ακόμα μεταγραφή. Ψάχνει κυρίως στόπερ και εξάρι. Έφυγαν οι Μάτιπ (μπακ), Τιάγκο (μέσος).

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Η Ίπσουιτς θα έχει τον ενθουσιασμό και την έδρα, η Λίβερπουλ την εμπειρία και μία ομάδα που είναι ίδια με πέρσι. Ο Σαλάχ είναι ο πιο θανατηφόρος παίκτης σε πρεμιέρες τα τελευταία χρόνια και πληρώνει 1.83 στη Novibet για να σκοράρει.

ΑΡΣΕΝΑΛ - ΓΟΥΛΒΣ

Η Άρσεναλ, διεκδίκησε μέχρι το τέλος τον τίτλο πέρσι, αλλά έμεινε χωρίς τρόπαιο, οπότε ο στόχος είναι ολοφάνερος φέτος. Η ομάδα του Μίκελ Αρτέτα, είχε ήδη την καλύτερη άμυνα στο πρωτάθλημα και την ενίσχυσε με τον Ιταλό διεθνή στόπερ Καλαφιόρι, ενώ πέρσι πέτυχε πάρα πολλά γκολ από εκτελέσεις κόρνερ. Προέρχεται από έξι σερί νίκες για την Πρέμιερ Λιγκ και από μόνο μία ήττα στα τελευταία εννέα εντός. Ο μέσος Όντεγκααρντ, είχε σκοράρει και στα δύο περσινά παιχνίδια με αντίπαλο τη Γουλβς. Εκτός οι μπακ Τομιγιάσου, Τίρνι, αμφίβολος ο μπακ Τίμπερ.

Η Γουλβς πέρσι, άρχισε και τελείωσε άσχημα το πρωτάθλημα, αλλά ενδιάμεσα πήρε τα αποτελέσματα που την έφεραν στη 14η θέση, χωρίς πρόβλημα επιβίωσης. Ο Γκάρι Ο' Νιλ έμεινε στον πάγκο και θέλει να την οδηγήσει σε πιο άνετη παραμονή. Δεν κέρδισε στα έξι τελευταία ταξίδια πρωταθλήματος. Έφυγε ο καλύτερος μπακ (Κίλμαν) και ο καλύτερος δημιουργός (Νέτο). Από τους νεοεισελθόντες, καλά στοιχεία δείχνει ο επιθετικός Γκόμες (Μπράγκα). Eκτός ο εξτρέμ Γκονζάλες. Τιμωρημένος ο μπακ Σεμέντο.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: H Άρσεναλ έχει τον πρώτο λόγο για τη νίκη, με τον Όντεγκααρντ να έχει ειδικότητα στα γκολ με τη Γουλβς, έχοντας πετύχει συνολικά 4 στην καριέρα του. Πληρώνει 2.88 για να σκοράρει με την Betsson.

ΕΒΕΡΤΟΝ – ΜΠΡΑΪΤΟΝ

Η Έβερτον, παρά την αφαίρεση 8 πόντων για οικονομικές ατασθαλίες πέρσι, τερμάτισε 15η και εξασφάλισε την παραμονή τρεις αγωνιστικές πριν το τέλος, χάρη στην πολύ καλή διαχείριση από τον προπονητή Σον Ντάις. Μέσα στη σεζόν, θα μετακομίσει σε νέο γήπεδο. Από τις περσινές 13 νίκες της, οι 11 ήταν με ανέπαφες εστίες και οι οκτώ εντός έδρας. Σημαντικότερη απώλεια στις μεταγραφές, αυτή του Ονανά στο κέντρο, μεσοεπιθετικά θα βοηθήσουν οι Λίντστρεμ (Νάπολι) και Εντιάι (Μαρσέιγ). Eκτός Πάτερσον (μπακ), Τσερμίτι (επιθετικός), αμφίβολοι Μπράνθγουεϊτ (βασικός στόπερ), Κιν, Κόουλμαν (μπακ) και Γκάρνερ (μέσος).

Η Μπράιτον, δεν άντεξε με Ευρώπη και τραυματισμούς πέρσι, τερμάτισε 11η με τις περισσότερες ισοπαλίες (12) στο πρωτάθλημα και ο Ντε Τσέρμπι αποτέλεσε παρελθόν, με τον μόλις 31 ετών Φάμπιαν Χούρτσελερ, να τον διαδέχεται από τη Ζανκτ Πάουλι, την οποία ανέβασε στην Α’ Γερμανίας. Έχασε τον Γκρος στο κέντρο, αλλά θα βοηθήσει ο Βίφερ, ενώ στην επίθεση θέλει υγιή τον Μίτομα και θα έχει συμπαράσταση από Μίντεχ (Νιούκαστλ) και Γκρούντα (Μάιντς). Eκτός για Έβερτον ο βασικός τερματοφύλακας Φερμπρούχεν, ο μπακ Εστουπινιάν, οι μέσοι Μαρτς, Γκίλμουρ και οι επιθετικοί Φέργκιουσον, Ενσίσο.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: H Έβερτον βασίζεται πολύ στην έδρα της τα τελευταία χρόνια για να επιβιώνει, η Μπράιτον είναι το απόλυτο ερωτηματικό, με νέο, άπειρο στην κατηγορία προπονητή. Ψηλά ο άσος στη Νovibet, με 2.80.

ΝΙΟΥΚΑΣΤΛ - ΣΑΟΥΘΑΜΠΤΟΝ

Η Νιούκαστλ ταλαιπωρήθηκε πέρσι στο Τσάμπιονς Λιγκ, είχε τραυματισμούς και έτσι έμεινε 7η, εκτός Ευρώπης. Αυτό όμως θα δώσει περισσότερη ευχέρια στον Έντι Χάου να δουλέψει με την ομάδα. Αιχμή του δόρατος ο επιθετικός Ίσακ, με 21 γκολ πέρσι, τα 14 εντός έδρας! Στις μεταγραφές, από βασικούς έχασε τον μέσο Άντερσον, πήρε τον μέσο Χολ από την Τσέλσι και τον επιθετικό Οσούλα από Σέφιλντ Γιουν. Θέλει τον στόπερ της Αγγλίας, Γκέχι. Eκτός οι Μπότμαν, Λάσελς, Τάργκετ (μπακ), οι μέσοι Μάιλι, Τονάλι και ο επιθετικός Γουίλσον, αμφίβολος ο βασικός στόπερ Σερ.

Η Σαουθάμπτον, επέστρεψε στην κατηγορία μετά από έναν χρόνο απουσίας, μέσω των πλέι - οφ της Τσάμπιονσιπ, με έναν προπονητή που δεν έχει εμπειρία από Πρέμιερ Λιγκ (Ράσελ Μάρτιν) και ένα νεανικό σύνολο. Στόχος φυσικά, είναι η όσο πιο άνετη παραμονή. Τελευταία νίκη στο Νιούκαστλ, το 2015. Έχασε τα γκολ των Τσε Άνταμς και Σ. Άρμστρονγκ που έφυγαν στις μεταγραφές, ελπίζει όμως ότι θα τα βρει από τον Μπρέρετον Ντίας. Καλές μεταγραφές στην άμυνα οι Χάργουντ - Μπέλις και Σουγκάουαρα, επέστρεψε ο έμπειρος Λαλάνα στο κέντρο. Αμφίβολος ο μέσος Σουλεμάνα.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Το «Σεντ Τζέιμς Παρκ» είναι το φέουδο του Ίσακ και τις περισσότερες φορές σκοράρει εκεί. Μάλιστα, πέρσι έκανε πολλές τελικές ανεξαρτήτως έδρας. Πληρώνει 3.50 στο Pamestoixima, για να επιχειρήσει 3+τελικές προσπάθειες.

ΝΟΤΙΓΧΑΜ - ΜΠΟΡΝΜΟΥΘ

Η Νότιγχαμ τερμάτισε 17η πέρσι, σε περιπετειώδη σεζόν, με τον Νούνο Εσπίριτο Σάντο να αντικαθιστά τον Στιβ Κούπερ και τον σύλλογο να μπλέκει σε ...καυγάδες με τις αρχές, λόγω διαιτησίας και αφαίρεσης πόντων για οικονομικές ατασθαλίες. Θα στηριχθεί στην έδρα και τους Ελάνγκα, Αβονίγι και Γκιμπς - Γουάιτ, για τα γκολ της επιβίωσης. Δεν έχασε κάποιον βασικό πλην του μπακ Νιακατέ, ήρθε ο Μιλένκοβιτς από τη Φιορεντίνα, που θα βοηθήσει, με τις στημένες φάσεις να είναι αχίλλειος πτέρνα πέρσι. Καλός ο μέσος Άντερσον από Νιούκαστλ, αστεράκι ο εξτρέμ Ζότα Σίλβα.

Πολλοί προέβλεπαν υποβιβασμό πέρσι για την Μπόρνμουθ, μετά από κάκιστο ξεκίνημα. Ωστόσο, όταν οι παίκτες κατάλαβαν το σχέδιο του Αντόνι Ιραόλα, η παραμονή και η 12η θέση ήρθαν άνετα και με ρεκόρ πόντων. Το μεγάλο ερωτηματικό, είναι το κατά πόσον θα ανεπεξέλθει φέτος χωρίς τον Σολάνκι, σκόρερ 19 γκολ πέρσι. Μεγάλο βάρος θα πέσει στους Σεμένιο, Σινιστέρα και τον Τζέμπισον που ήρθε από Σέφιλντ Γιουν. Πέρσι είχε μόλις έξι διπλά, αλλά το ένα ήταν στο Νότιγχαμ. Εκτός Άνταμς, Μπρουκς (μέσοι), Ουνάλ (επιθετικός), αμφίβολοι Νέτο (βασικός τερμ.) και Σενέσι (βασικός στόπερ).

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Η Μπόρνμουθ κέρδισε πέρσι στο Σίτι Γκράουντ, αλλά με χατ – τρικ Σολάνκι, που πλέον δεν υπάρχει. Η Φόρεστ, θα βασιστεί ξανά στην έδρα της για να σωθεί και μπορεί να πάρει τη νίκη, με τον άσο στο 2.45 με την Betsson.

ΓΟΥΕΣΤ ΧΑΜ - ΑΣΤΟΝ ΒΙΛΑ

Η Γουέστ Χαμ τερμάτισε 9η με αξιοπρέπεια πέρσι και αποχαιρέτισε τον Ντέιβιντ Μόγιες, αντικαθιστώντας τον με τον Χουλέν Λοπετέγκι, με στόχο να βγει Ευρώπη, παίζοντας πιο επιθετικά. Έχει καλή προϊστορία εντός με Άστον Βίλα, με τελευταία της ήττα εκεί να χρονολογείται από το 2011. Πέρσι είχε δέκα ισοπαλίες συνολικά και οι οκτώ από αυτές ήταν στο γήπεδό της. Ενισχύθηκε σε όλες τις γραμμές, με Κίλμαν, Ουάν - Μπισάκα στην άμυνα, Ροντρίγκες στη μεσαία γραμμή και Σάμερβιλ, Φούλκρουγκ στην επίθεση. Έχασε μόνο τον εξτρέμ Μπενραχμά. Εκτός λόγω τραυματισμού ο μέσος Άλβαρες.

Η Βίλα έκανε τρομερή χρονιά πέρσι, τερματίζοντας τέταρτη και φτάνοντας ημιτελικά Κόνφερενς Λιγκ, όμως οι προσδοκίες αλλά και οι υποχρεώσεις φέτος είναι αυξημένες, λόγω και Τσάμπιονς Λιγκ. Έτσι, η ομάδα του Ουνάι Έμερι έκανε πολλές μεταγραφές, παίρνοντας μεταξύ άλλων Μάατσεν στην άμυνα, Μπάρκλι, Ονανά στη μεσαία γραμμή και τους Άρτσερ, Φιλοτζίν στην επίθεση. Έφυγαν μόνο Λούίζ και Ντιαμπί. Ο Ουότκινς θα είναι και πάλι αιχμή του δόρατος μπροστά, με 19 γκολ πέρσι (8 εκτός έδρας) και καλό πρόσωπο στο Euro. Eκτός οι μπακ Καμαρά, Μινγκς, αμφίβολος ο αναπλ. τερματοφύλακας Όλσεν.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Δύο ομάδες που στοχεύουν στην Ευρώπη, με μεγάλο επιθετικό ταλέντο στη διάθεσή τους. Δύσκολα δεν θα έχουμε πολλά γκολ σε αυτό το ματς. Το over 3.5 πληρώνει 2.41 στην Betsson.

Βαθμολογία -

17/08/2024Premier League
Θέση Ομάδα Βαθμοί Αγώνες Ν Ι H Γ/Υ Γ/Κ +/-
1 Άρσεναλ Άρσεναλ 0 0 0 0 0 0 0 0
2 Άστον Βίλα Άστον Βίλα 0 0 0 0 0 0 0 0
3 Μπόρνμουθ Μπόρνμουθ 0 0 0 0 0 0 0 0
4 Μπρέντφορντ Μπρέντφορντ 0 0 0 0 0 0 0 0
5 Μπράιτον & Χοβ Άλμπιον Μπράιτον & Χοβ Άλμπιον 0 0 0 0 0 0 0 0
6 Τσέλσι Τσέλσι 0 0 0 0 0 0 0 0
7 Κρίσταλ Πάλας Κρίσταλ Πάλας 0 0 0 0 0 0 0 0
8 Έβερτον Έβερτον 0 0 0 0 0 0 0 0
9 Φούλαμ Φούλαμ 0 0 0 0 0 0 0 0
10 Ίπσουιτς Ίπσουιτς 0 0 0 0 0 0 0 0
11 Λέστερ Λέστερ 0 0 0 0 0 0 0 0
12 Λίβερπουλ Λίβερπουλ 0 0 0 0 0 0 0 0
13 Μάντσεστερ Σίτι Μάντσεστερ Σίτι 0 0 0 0 0 0 0 0
14 Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 0 0 0 0 0 0 0 0
15 Νιούκαστλ Νιούκαστλ 0 0 0 0 0 0 0 0
16 Νότιγχαμ Φόρεστ Νότιγχαμ Φόρεστ 0 0 0 0 0 0 0 0
17 Σαουθάμπτον Σαουθάμπτον 0 0 0 0 0 0 0 0
18 Τότεναμ Τότεναμ 0 0 0 0 0 0 0 0
19 Γουέστ Χαμ Γουέστ Χαμ 0 0 0 0 0 0 0 0
20 Γουλβς Γουλβς 0 0 0 0 0 0 0 0
Promotion - Champions League (League phase: )
Champions League (League phase: )
Promotion - Europa League (League phase: )
Relegation - Championship

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr