Ποδόσφαιρο

Α' Γαλλίας: Με τα γκολ σε Βρέστη και Μονακό

Σάββατο, 17 Αυγούστου 2024 - 00:00

Πληρώνουν τα γκολ στο Μπρεστ - Μαρσέιγ και στο Μονακό - Σεντ Ετιέν με αποτέλεσμα να είναι οι βασικές μας επιλογές.

Α' Γαλλίας: Με τα γκολ σε Βρέστη και Μονακό

ΜΠΡΕΣΤ – ΜΑΡΣΕΪΓ

ΚΩΔΙΚΟΣ ΟΠΑΠ: 465, ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ: 18:00

Απαιτητική σεζόν με πολλά ερωτήματα για την Μπρεστ. Πέρσι έκανε την απόλυτη υπέρβαση. Κατάφερε να βρεθεί στην τριάδα και να εξασφαλίσει την παρουσία της στο League Stage του Champions League και η φετινή σεζόν μοιάζει πολύ απαιτητική με πολλά ερωτήματα που πρέπει να απαντηθούν. Λογικό και αναμενόμενο να συνεχίσει στον πάγκο της ο τεχνικός Ερίκ Ρουά που κατάφερε το ακατόρθωτο. Από τις μεταγραφές ξεχωρίζει η άφιξη του επιθετικού Αζόρκ που ήρθε από την Μάιντς και για 3 χρόνια αγωνιζόταν στο Στρασβούργο.

Η Μπρεστ θα αναγκαστεί να αγωνιστεί στο «Ρουντουρού», γήπεδο της γειτόνισσας Γκινγκάμπ, αφού το «Φρανσίς Λε-Μπλε» των 15.000 θέσεων δεν πληροί τις προϋποθέσεις.

Προκύπτουν αγωνιστικά νέα. Το μεγάλο πρόβλημα προέκυψε το πρωί της Παρασκευής με τον σοβαρό τραυματισμό του μπακ Λοκό που θα μείνει εκτός για σχεδόν έξι μήνες. Επίσης ενόψει του αποψινού ματς δεν υπολογίζονται οι Μανιετί (Μ) και Ν΄Ντιάιγ (Α). Αμφότεροι είναι τιμωρημένοι, ενώ στο ιατρικό δελτίο βρίσκεται και ο χαφ Μελού

Εποχή Ντε Τσέρμπι στην ομάδα της Μασσαλίας. Ο πρώην προπονητής της Μπράιτον ανέλαβε την τεχνική ηγεσία των Μασσαλών που προέρχονται από απογοητευτική σεζόν. Έμειναν για πρώτη φορά μετά από 8 χρόνια εκτός πεντάδας σε μία σεζόν, όπου άλλαξαν και 4 προπονητές. Έτσι θέλει με τον Ιταλό να επανέλθει στα γνωστά της στάνταρ.

Έκανε αρκετές και σημαντικές μεταγραφές. Πήρε τους Μπρασιέ (Α, Μπρεστ), Χόιμπεργκ (Μ, Τότεναμ), Καρμπόνι (ΜΕ, Ίντερ), Κονέ (Μ, Γουότφορντ), Γκρίνγουντ (Ε, Μάντσεστερ Γ.) και Γουαχί (Ε, Λανς). Από την άλλη, βέβαια, έφυγαν οι βασικοί Κλος (Α) και Ομπαμεγιάνγκ (Ε).

Έχει απουσίες. Δεν υπολογίζεται ο νεοφερμένος αμυντικός Μπρασιέ και ο μέσος Κοντογκμπιά. Αμφότεροι είναι τιμωρημένοι. Αμφίβολοι με λίγες πιθανότητες να παίξουν οι νεοαποκτηθέντες, Κονέ (Μ) και Καρμπόνι (Ε) που αντιμετωπίζουν προβλήματα τραυματισμών.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Ξεκάθαρα παιχνίδι με τα γκολ λόγω Μαρσέιγ. Είναι καλή επιθετικά, αλλά πίσω έχει τα θέματά της. Το g/g είναι η επιλογή μας. Μία χαρά το 1.65 στο pamestoixima.gr.

ΡΕΜΣ – ΛΙΛ

ΚΩΔΙΚΟΣ ΟΠΑΠ: 496, ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ: 20:00

Αλλαγή σκηνικού στον πάγκο της Ρεμς. Ο κόουτς, Στιλ που την βοήθησε στην ανοδική πορεία των τελευταίων ετών αποχώρησε και την θέση του πήρε ο Σλοβένος, Λούκα Έλσνερ με δείγμα καλής δουλειάς στην Χάβρη. Πέρυσι τερμάτισε στην δεκάδα, όμως φέτος κάτι τέτοιο φαντάζει δύσκολο. Θα φανεί στην πορεία των παιχνιδιών τι θα κάνει.

Υπάρχουν αρκετά πράγματα που σημειώνει κανείς μεταγραφικά. Έφυγε ο αρχηγός, Αμπντελχαμίντ (Α) και ο μπακ Φοκέ. Γύρισαν οι δανεικοί Ντουμπιά (ΜΕ) και Σαλαμά (Ε) που μπορούν να δώσουν λύσεις.

Σε ό,τι αφορά τα αγωνιστικά, υπάρχουν θέματα. Χωρίς τον αρχηγό της, Τέουμα που είναι τιμωρημένος. Επίσης πρόβλημα τραυματισμού αντιμετωπίζει ο φορ, Ντάραμι. Αμφίβολος ο επιθετικός, Σαλαμά.

Ο Μπρούνο Ζενεσιό είναι ο τεχνικός που αντικατέστησε τον Φονσέκα στον πάγκο της. Και ο πρώην τεχνικός των Ρεν-Λυών ξεκίνησε θετικά με πρόκριση στα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ επί της Φενέρ. Κόντρα στη Φενέρ την Πέμπτη δέχθηκε το γκολ που έστειλε το παιχνίδι στην παράταση στο 90’. Στο 109’ έμεινε με 10 παίκτες καθώς αποβλήθηκε ο Μαντί με κόκκινη κάρτα. Παρά ταύτα βρήκε τα ψυχολογικά αποθέματα και με πέναλτι γκολ του μόνιμου σκόρερ Ντάβιντ στο 118’ πανηγύρισε τη σπουδαία πρόκριση.

Πρώτος στόχος είναι η παρουσία στους ομίλους του CHL και εν συνεχεία η πορεία στο πρωτάθλημα που θα την ξαναφέρει στο κορυφαίο ραντεβού της ηπείρου. Την προσεχή Τρίτη υποδέχεται τη Σλάβια Πράγας για τον πρώτο αγώνα των πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ.

Πήρε πολλά λεφτά από την πώληση του Γιορό (Α) στην Γιουνάιτεντ, περίπου 62 εκατ. ευρώ. Έχει κρατήσει τον φορ Ντέιβιντ και απέκτησε τους Μενιέ (Α), Μαντί (Α) ως ελεύθερους. Ταυτόχρονα έφερε και τους Σαραουί (εξτρέμ, Χέρενφεν) και Μουκαού (αμ.χαφ, Μαλίν).

Πολλά και σημαντικά τα νέα. Δεν υπολογίζεται ο αρχηγός Αντρέ που είναι τιμωρημένος. Ούτε όμως ο Ζέγκροβα που ήταν πρωταγωνιστής στα ματς με την Φενέρ.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Περίεργο ματς… Δεδομένα επικίνδυνη η αποστολή της Λιλ που καλείται να ξεπεράσει και την κόπωση του Τσάμπιονς Λιγκ. Θα λέγαμε μακριά και αγαπημένοι για pregame επιλογή.

ΜΟΝΑΚΟ – ΣΕΝΤ ΕΤΙΕΝ

ΚΩΔΙΚΟΣ ΟΠΑΠ: 530, ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ: 22:00

Η Μονακό έκανε την υπέρβαση την περσινή σεζόν. Υπό τις οδηγίες του Άντι Χούτερ τερμάτισε στη 2η θέση παίζοντας με τριάδα στην άμυνα. Λογικό και αναμενόμενο να συνεχίσει ο Αυστριακός τεχνικός στον πάγκο της έχοντας, βέβαια, κάποιες αλλαγές στο ρόστερ της. Και πιο σημαντική, βέβαια, αυτή της μη παρουσίας του βασικού επιθετικού, Μπεν Γεντέρ που δεν ανανέωσε το συμβόλαιό του. Ερωτηματικό το πώς θα αντεπεξέλθει σε πρωτάθλημα και Ευρώπη.

Είναι δεδομένο πως θα βασιστεί στον κορμό της. Περιμένει πολλά από τον 17χρονο Ιλενικενά που έκανε πολύ καλή σεζόν πέρσι στο Βέλγιο με την Αντβέρπ. Σημαντικές οι προσθήκες των Καμαρά (Α, Μετς) και Μαουισά (Α, Τουλούζ). Κράτησε και τον Κέρερ (Α).

Στα αγωνιστικά, δεν υπολογίζονται για το σημερινό ματς οι Μαγέτσκι (βασικός κίπερ), Γκολοβίν, Ντιατά και Σινγκό.

Γύρισε στα σαλόνια η Σεντ Ετιέν. Επιτέλους επέστρεψε στα σαλόνια, έστω και αν το έκανε μέσω των μπαράζ κόντρα στην Μετς. Επικράτησε εντός με 2-1 και πήρε την ισοπαλία εκτός (2-2) στην παράταση. Παραμένει στον πάγκο της ο Νταλ’ Όλιο που την ανέλαβε τον Δεκέμβριο, όπου όλα έμοιαζαν χαμένα και εν τέλει την ανέβασε. Έχει εμπειρία από τη Ligue 1 έχοντας δουλέψει σε Μονπελιέ και Μπρεστ. Λογικό και αναμενόμενο ο στόχος να είναι η παραμονή σε πρώτη φάση, αλλά μπορεί και ψηλότερα.

Δεδομένα όπλο της είναι η έδρα. Βέβαια, έχει και «βαριά» φανέλα. Μεταγραφικά πήρε τους Αμπντελχαμίντ (Α), Νταβιτασβίλι (ΜΕ) και Μποάκι (ΜΕ) που θα την βοηθήσουν.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Από την μία η ωριμότητα και ο κορμός της Μονακό και από την άλλη ο ενθουσιασμός της επιστροφής και η φανέλα της Σεντ Ετιέν. Δεν πάμε με τελικό σημείο. Θα ρισκάρουμε με τα γκολ. Θα πάμε ασιατικά με το over 3. Εξαιρετικό το 1.92 στο pamestoixima.gr

Βαθμολογία -

16/08/2024Ligue 1
Θέση Ομάδα Βαθμοί Αγώνες Ν Ι H Γ/Υ Γ/Κ +/-
1 Οσέρ Οσέρ 0 0 0 0 0 0 0 0
2 Χάβρη Χάβρη 0 0 0 0 0 0 0 0
3 Λιλ Λιλ 0 0 0 0 0 0 0 0
4 Μονακό Μονακό 0 0 0 0 0 0 0 0
5 Ναντ Ναντ 0 0 0 0 0 0 0 0
6 Νις Νις 0 0 0 0 0 0 0 0
7 Παρί Σεν Ζερμέν Παρί Σεν Ζερμέν 0 0 0 0 0 0 0 0
8 Σεντ Ετιέν Σεντ Ετιέν 0 0 0 0 0 0 0 0
9 Στρασβούργο Στρασβούργο 0 0 0 0 0 0 0 0
10 Ανζέ Ανζέ 0 0 0 0 0 0 0 0
11 Μπρεστ Μπρεστ 0 0 0 0 0 0 0 0
12 Μονπελιέ Μονπελιέ 0 0 0 0 0 0 0 0
13 Ρεμς Ρεμς 0 0 0 0 0 0 0 0
14 Μαρσέιγ Μαρσέιγ 0 0 0 0 0 0 0 0
15 Τουλούζ Τουλούζ 0 0 0 0 0 0 0 0
16 Λανς Λανς 0 0 0 0 0 0 0 0
17 Ρεν Ρεν 0 0 0 0 0 0 0 0
18 Λυών Λυών 0 0 0 0 0 0 0 0
Promotion - Champions League (League phase: )
Promotion - Champions League (Qualification)
Promotion - Europa League (League phase: )
Promotion - Conference League (Qualification: )
Ligue 1 (Promotion - Play Offs: )
Relegation - Ligue 2

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr