Ποδόσφαιρο

Α' Πορτογαλίας: Ετοιμες να φορτσάρουν Σπόρτινγκ και Μπενφίκα

Σάββατο, 17 Αυγούστου 2024 - 00:00

Οι μεγάλοι της Πορτογαλίας μάς δίνουν σήμα για μεγάλα σκορ και ευρείες νίκες σε αυτή τη φάση, και ας προέρχονται οι Αετοί από «στραβό» αποτέλεσμα

Α' Πορτογαλίας: Ετοιμες να φορτσάρουν Σπόρτινγκ και Μπενφίκα

ΡΙΟ ΑΒΕ-ΦΑΡΕΝΣΕ

Πρεμιέρα στην έδρα της πρωταθλήτριας Σπόρτινγκ που δεν θα μπορούσε να δυσκολευτεί με θετικό αποτέλεσμα για την Ρίο Άβε. Στην πραγματικότητα στάθηκε αρκετά ανταγωνιστικά, έπαιξε ελεύθερα, θα μπορούσε ίσως και δεύτερο γκολ, αλλά στην άμυνα δέχθηκε μεγάλη πίεση. Τώρα ξεκινά επί της ουσίας η σεζόν, κόντρα σε αντίπαλο στα μέτρα της. Αυτό που καλείται να διορθώσει είναι η αμυντική λειτουργία, αφού πέρα από τη Σπόρτινγκ δέχθηκε πολλές ευκαιρίες και γκολ και στα τέσσερα φιλικά που προηγήθηκαν. Μπροστά σκοράρει με συνέπεια, αλλά αυτό δεν είναι αρκετό όσο παραμένει ευάλωτη στα μετόπισθεν.

Η Φαρένσε ξεκίνησε με το αριστερό τις υποχρεώσεις της στην Λίγκα τη Πορτογαλίας. Υποτονική εμφάνιση, ηττήθηκε δίκαια στο γήπεδό της από την Μορεϊρένσε και προβλημάτισε αναφορικά με το πόσο ψηλά μπορεί να φθάσει στη φετινή περίοδο. Φυσικά στοχεύσει σε άμεση επανεκκίνηση κόντρα σε αντίπαλο που επίσης θεωρείται κοντά στα κυβικά της.
Δεν έδωσε πολλά φιλικά προετοιμασίας, ξεκίνησε μα καθυστέρηση και την ενίσχυση και το στήσιμο της ομάδας για την νέα σεζόν και είναι ακόμα εμφανώς ανέτοιμη. Το θέμα είναι πόσο γρήγορα μπορεί και αν αυτό είναι εφικτό να βρει τα πατήματα της,.

EKTIMHΣΗ: Η Ρίο Άβε εμφανίστηκε φιλότιμη κόντρα στη Σπόρτινγκ αλλά η άμυνά της χάλασε την εικόνα. Η Φαρένσε έδειξε ότι θέλει πολλή δουλειά και με τα τωρινά δεδομένα θα δυσκολευτεί να μείνει στην κατηγορία. 1 στο 2,03 από την Betsson

ΝΑΣΙΟΝΑΛ ΜΑΔΕΪΡΑ-ΣΠΟΡΤΙΝΓΚ ΛΙΣΑΒΟΝΑΣ

Η Νασιονάλ στάθηκε άκρως ανταγωνιστικά στο ντέρμπι των νεοφώτιστων και θα μπορούσε να φύγει ακόμα και με τη νίκη από την έδρα της. Ομάδα που διαθέτει και εμπειρία και κόσμο που αναμένεται να γεμίσει το γήπεδο στην σπουδαία αναμέτρηση εμτ ην πρωταθλήτρια, Σπόρτινγκ. Και στα φιλικά ματς και στην πρεμιέρα έδειξε την διάθεση να κρατήσει χαμηλά το τέμπο στα παιχνίδια της να ελέγξει τον ρυθμό και να μην πάρεi πoλλά ρίσκα Αυτή θα είναι η τακτική και στο… πολλαπλάσιο στην απαιτητική αναμέτρηση με τους πρωτευουσιάνους. Δεν θα αλλάξει η ενδεκάδα.

Στην Σπόρτινγκ κλήθηκαν να διαχειριστούν την πικρία από την απίθανη ήττα στο Σούπερ Καπ όπου προηγούνταν με 3-0 και τελικά έχασαν από την Πόρτο 4-3 στην παράταση. Τα κατάφεραν μια χαρά, ήταν σοβαρί και συγκεντρωμένοι κόντρα στην Ρίο Άβε, θα μπορούσαν να βάλουν και άλλα γκολ βάση ευκαιριών.
Οι πράσινοι και φέτος θα αγωνιστούν με φουλ επιθετική διάθεση. Όσα πάνε και όσα έρθουν είναι όλα τα παιχνίδια από τα φιλικά μέχρι και τα επίσης νωρίς στη σεζόν. Τα τέσσερα από τα πέντε πιο πρόσφατα ματς εξελίχθηκαν σε γκολ-γκολ και όβερ 2,.5 γκολ.

EKTIMHΣΗ: Πολλές επαγγελματικές νίκες αναμένεται να πάρει φέτος η Σπόρτινγκ, που έχει βάλει πολύ κυνισμό στο παιχνίδι της. Η Μαδέιρα έχει ενθουσιασμό έχει έδρα, όχι όμως κάτι παραπάνω. 2 και NG στο 1,96 από την Betsson

ΜΠΕΝΦΙΚΑ-ΚΑΖΑ ΠΙΑ

Εφιαλτικό ήταν το ξεκίνημα της Μπενφίκα στην προσπάθεια για να ανακάμψει και να μπει ξανά φέτος στο κυνήγι του τίτλου. Έχασε και εύκολα από την Φαμαλικάο αφού ήταν πολύ νευρική στην τελική πάσα και προσπάθεια, ενώ πλήρωσε και τα παιδικά λάθη που έκανε στην άμυνα. Ψάχνει κάπου να ξεσπάσει, προφανής… στόχος η Κάζα Πία. Ξεκίνησε ήδη γκρίνια και αμφισβήτηση στο πρόσωπο του Γερμανού κόουτς Ρότζερ Σμιντ, ιδιαίτερα για το γεγονός πως άφησε στον πάγκο για 70 λεπτά τον Αργεντίνο σταρ Ντι Μαρία. Ο Βαγγέλης Παυλίδης έπαιξε 90λεπτο, αλλά δεν ικανοποίησε.

Η Κάζα Πία μπήκε με αισιοδοξία στην φετινή σεζόν, αλλά η πρεμιέρα με αντίπαλο την Μποαβίστα ήταν απογοητευτική. Πολύ το άγχος, σε ένα σκληρό και άτεχνο παιχνίδι με λίγες εκατέρωθεν ευκαιρίες. Βούτυρο στο ψωμί των φιλοξενούμενων για να πάρουν το διπλό στα σημεία και να δημιουργήσουν συνθήκες εσωστρέφειας στην Κάζα Πία. Το είχε δείξει και στα τελευταία φιλικά προετοιμασίας η Κάζα Πία πως δεν έχει το εύκολο γκολ. Μόνο ένα τέρμα σε τρία παιχνίδια ο πρόσφατος απολογισμός, ζητείται άμεση βελτίωση στη γραμμή κρούσης. Πιθανό να ξεκινήσει στην κορυφή της επίθεσης ο Μαξ Σβένσον.

EKTIMHΣΗ: Mατς «πολλά με λίγα» και είναι λογικό από τη στιγμή που η Κάζα Πία δεν δείχνει ικανή να δυσκολέψει τους Αετούς. Παρά την γκρίνια για την ήττα από τη Φαμαλικάο, η Μπενφίκα θα ξεσπάσει. 1 και over 3,5 στο 2,24 από την Betsson

Βαθμολογία -

16/08/2024Primeira Liga
Θέση Ομάδα Βαθμοί Αγώνες Ν Ι H Γ/Υ Γ/Κ +/-
1 Σάντα Κλάρα Σάντα Κλάρα 3 1 1 0 0 4 1 3
2 Πόρτο Πόρτο 3 1 1 0 0 3 0 3
3 Σπόρτινγκ Λισαβόνας Σπόρτινγκ Λισαβόνας 3 1 1 0 0 3 1 2
4 Φαμαλικάο Φαμαλικάο 3 1 1 0 0 2 0 2
5 Μορεϊρένσε Μορεϊρένσε 3 1 1 0 0 2 1 1
6 Μποαβίστα Μποαβίστα 3 1 1 0 0 1 0 1
7 Γκιμαράες Γκιμαράες 3 1 1 0 0 1 0 1
8 Εστρέλα Εστρέλα 1 1 0 1 0 1 1 0
9 Νασιονάλ Μαδέιρα Νασιονάλ Μαδέιρα 1 1 0 1 0 1 1 0
10 Μπράγκα Μπράγκα 1 1 0 1 0 1 1 0
11 AVC Φούτμπολ Σαντ AVC Φούτμπολ Σαντ 1 1 0 1 0 1 1 0
12 Φαρένσε Φαρένσε 0 1 0 0 1 1 2 -1
13 Αρούκα Αρούκα 0 1 0 0 1 0 1 -1
14 Κάζα Πία Κάζα Πία 0 1 0 0 1 0 1 -1
15 Ρίο Άβε Ρίο Άβε 0 1 0 0 1 1 3 -2
16 Μπενφίκα Μπενφίκα 0 1 0 0 1 0 2 -2
17 Εστορίλ Εστορίλ 0 1 0 0 1 1 4 -3
18 Ζιλ Βισέντε Ζιλ Βισέντε 0 1 0 0 1 0 3 -3
Promotion - Champions League (League phase: )
Promotion - Champions League (Qualification)
Promotion - Europa League (Qualification)
Promotion - Conference League (Qualification: )
Liga Portugal (Relegation)
Relegation - Liga Portugal 2

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr