Ποδόσφαιρο

Championship: Απελευθερωμένες οι ομάδες στην αρχή!

Σάββατο, 17 Αυγούστου 2024 - 00:46

H Championship για ένα ακόμη Σάββατο είναι έτοιμη να μας χαρίσει σπουδαίες αναμετρήσεις με γκολ και θέαμα. 

Championship: Απελευθερωμένες οι ομάδες στην αρχή!

Προγνωστικά, αναλύσεις, livescores και εκτιμήσεις για το στοίχημα στις αναμετρήσεις της Τσάμπιονσιπ.

ΝΤΕΡΜΠΙ – ΜΙΝΤΛΕΣΜΠΡΟ

Η Ντέρμπι, μετά την εις βάρος της ανατροπή της πρεμιέρας του πρωταθλήματος, έκανε η ίδια ανατροπή μεσοβδόμαδα, από το 0-1 στο 2-1 εντός έδρας με την Τσέστερφιλντ για το Λιγκ Καπ, δεχόμενη πάλι πρώτη γκολ σε επίσημο ματς. Η ομάδα του Πολ Γουόρν, πληρώνει οκτώ συνεχόμενα over 2.5 σε φιλικά και επίσημα παιχνίδια της σεζόν, ενώ τα επτά από αυτά ήταν και γκολ – γκολ. Έχει αρκετά καλή παράδοση εντός έδρας με τη Μίντλεσμπρο, από την οποία έχασε τελευταία φορά το 2018. Εκτός ο μπακ Ρούνι και οι Γουόρντ, Μπλάκετ-Τέιλορ (εξτρέμ).

Η Μίντλεσμπρο ξεκίνησε το πρωτάθλημα με το δεξί επί της Σουόνσι, ενώ μεσοβδόμαδα πήρε μεγάλη νίκη με 3-0 μέσα στην έδρα της Λιντς για το Λιγκ Καπ, οπότε μετράει δύο στα δύο σε επίσημα παιχνίδια και μάλιστα χωρίς να δεχτεί ακόμα γκολ. Η ομάδα του Μάικλ Κάρικ, τελείωσε την περσινή σεζόν με έξι σερί εκτός έδρας ματς πρωταθλήματος χωρίς ήττα. Ο Γερμανός στράικερ, Εμάνουελ Λατ, που της χάρισε τη νίκη στην πρεμιέρα, έχει σκοράρει πλέον σε επτά συνεχόμενα παιχνίδια στην Τσάμπιονσιπ και σε τέσσερα σερί ταξίδια. Eκτός ο μπακ Μπανγκουρά.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Με ψυχολογία έρχονται και οι δύο ομάδες από μεσοβδόμαδες νίκες στο κύπελλο, πιθανόν να μας δώσουν και εδώ ένα ανοιχτό μας με γκολ. Over 2.5 (1.85) στη Betsson.

ΠΟΡΤΣΜΟΥΘ - ΛΟΥΤΟΝ

Η Πόρτσμουθ, παραλίγο να κάνει την έκπληξη της πρεμιέρας, στην έδρα της Λιντς, όμως μεσοβδόμαδα δεν ήταν το ίδιο καλή, χάνοντας με 1-0 εντός έδρας από τη Μίλγουολ, για να αποκλειστεί από το Λιγκ Καπ. Η νεοφώτιστη ομάδα του Τζον Μουσίνιο, αντιμετωπίζει και προβλήματα με απουσίες λόγω τραυματισμών σε αυτό το ξεκίνημα της σεζόν. Έχει πολύ καλή παράδοση εντός έδρας με τη Λούτον, από την οποία δεν έχει χάσει εκεί από το 1975. Εκτός ο εξτρέμ Γένγκι και ο επιθετικός Μπίσοπ, αμφίβολοι οι Μέρφι, Λόουερι (μέσοι), ΜακΙντάιρ, Φάρελ, Πουλ (μπακ).

Η Λούτον, δέχτηκε σφαλιάρα στην πρεμιέρα της Τσάμπιονσιπ, καθώς έχασε με κάτω τα χέρια εντός από την Μπέρνλι και έδειξε ότι δεν έχει συνέλθει από τον περσινό υποβιβασμό. Ο Ρομπ Έντουαρντς δηλώνει αισιόδοξος πάντως για τη συνέχεια, παρά το ότι η ομάδα του έδειξε ευάλωτη σε στημένες φάσεις και κόντρες. Θέλει να πετύχει την πρώτη εκτός έδρας νίκη σε φιλικό και επίσημο παιχνίδι από τον Ιανουάριο, ενώ σε επίπεδο οποιουδήποτε πρωταθλήματος, δεν έχει κερδίσει σε ταξίδι το 2024. Εκτός Κρουλ (τερμ.), Χασιόκα, Μπερκ, Λόκιερ (μπακ), Νακάμπα (μέσος) και Μπράουν (επιθετικός).

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Δεν ξεκίνησαν ιδανικά το πρωτάθλημα οι δύο ομάδες, αν και η ισοπαλία απέναντι στη Λιντς δεν είναι άσχημο αποτέλεσμα για τη Πόρτσμουθ. Το μόνο σίγουρο είναι ότι οι δύο ομάδες έδειξαν πως έχουν το γκολ. Over 2.5 (1.80) στη Betsson.

ΓΟΥΕΣΤ ΜΠΡΟΜ. – ΛΙΝΤΣ

Η Γουέστ Μπρομ., έκανε εντυπωσιακό ντεμπούτο στο πρωτάθλημα με διπλό στην έδρα της ΚΠΡ με ανατροπή, αλλά μεσοβδόμαδα, οι αναπληρωματικοί της έχασαν 3-1 από τη Φλίτγουντ εντός στο Λιγκ Καπ, με εις βάρος της ανατροπή αυτή τη φορά. Η ομάδα του Κάρλος Κορμπεράν, αντιμετωπίζει τώρα μία από τις συνυποψήφιες για την άνοδο, έχοντας χάσει μόνο δύο από τα τελευταία 14 εντός έδρας ματς Τσάμπιονσιπ. Ο επιθετικός Μάτζα, που πέτυχε μόλις ένα γκολ, πέρσι λόγω τραυματισμών, επέστρεψε με χατ-τρικ στην πρεμιέρα. Εκτός οι μέσοι Γουάλας (αρχηγός), Ντιανγκανά και ο επιθετικός Ντάικ.

H Λιντς, δεν έχει βρει ακόμα τα πατήματά της, καθώς μετά την γκέλα της πρεμιέρας, μεσοβδόμαδα έχασε με 3-0 εντός έδρας από τη Μίντλεσμπρο και αποκλείστηκε από το Λιγκ Καπ. Η ομάδα του Ντάνιελ Φάρκε, είναι ασύνδετη στον αμυντικό τομέα, καθώς έχει δεχτεί ακριβώς από τρία γκολ στα δύο μέχρι στιγμής επίσημα παιχνίδια της, τα πέντε μάλιστα από αυτά στο δεύτερο ημίχρονο. Πέρσι, είχε πρόβλημα προς το τέλος της σεζόν μακριά από την έδρα της, καθώς κέρδισε μόνο ένα από τα τελευταία έξι ταξίδια και δύο από τα τελευταία επτά.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Aπο ήττες προέρχονται και οι δύο ομάδες στο κύπελλο, οπότε θα ψάξουν την αντίδραση σήμερα. Φυσικά το παιχνίδι είναι ντέρμπι και η ένταση δεν θα λείψει. Goal/goal (1.75) στη Betsson.

ΓΟΥΟΤΦΟΡΝΤ - ΣΤΟΟΥΚ

Η Γουότφορντ, υποτιμήθηκε από τους περισσότερους πριν ξεκινήσει η σεζόν, αλλά δείχνει έτοιμη να τους διαψεύσει, καθώς μετά την εντυπωσιακή νίκη της πρεμιέρας, μεσοβδόμαδα διέλυσε 5-0 εντός τη Μίλτον Κέινς Ντονς και ήδη έχει πετύχει οκτώ γκολ σε δύο επίσημα ματς. Η ομάδα του Τομ Κλέβερλι, θέλει να δώσει στο κοινό της νίκες και στην Τσάμπιονσιπ, όπου είχε κερδίσει ένα από τα τελευταία 13 ματς στην περσινή σεζόν. Έχει αρκετά καλή παράδοση με αντίπαλο τη Στόουκ εντός έδρας, καθώς η τελευταία ήττα της ήταν το 2017. Εκτός ο μπακ Χουντ.

Η Στόουκ προέρχεται από δύο σερί νίκες, χωρίς να δεχτεί γκολ, με under 2.5 γκολ και με τέρματα στο β’ ημίχρονο, καθώς μετά το τρίποντο της πρεμιέρας, πέρασε μεσοβδόμαδα 2-0 από την έδρα της Καρλάιλ στο Λιγκ Καπ, με τέσσερις 17χρονους στην ενδεκάδα. Η ομάδα του Στίβεν Σουμάχερ, έχει πλέον τέσσερις σερί νίκες με ανέπαφες εστίες στο πρωτάθλημα μαζί με πέρσι, σε αήττητο πέντε αγώνων. Εκτός λόγω τραυματισμών είναι oι μπακ Ρόουζ, Στίβενς, και ο μέσος Πίρσον, αμφίβολος ο μέσος Μπάε (παίκτης της χρονιάς πέρσι), και ο αναπλ. τερμ. Μπόναμ.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Δυνατή εκκίνηση και για τις δύο ομάδες που έχουν αποκτήσει από νωρίς ψυχολογία. Πολύ αμφίρροπο παιχνίδι και είναι δύσκολο να προβλέψουμε που θα γύρει η ζυγαριά. 2-3 γκολ (2.00) στη Betsson.

ΣΟΥΟΝΣΙ - ΠΡΕΣΤΟΝ

Η Σουόνσι πάλεψε στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος στο Μίντλεσμπρο αλλά έφυγε ηττημένη, ωστόσο μεσοβδόμαδα ήταν πιο αποτελεσματική, στο 3-1 εντός έδρας επί της Τζίλιγχαμ για το Λιγκ Καπ. Η ομάδα του Λουκ Γουίλιαμς, τελείωσε την περσινή σεζόν με καλύτερα αποτελέσματα στην έδρα της και το ίδιο θέλει και φέτος. Δεν έχει ισοπαλία σε 13 σερί ματς Τσάμπιονσιπ μέσα στο γήπεδό της. Και οι πέντε τελευταίες ήττες της σε επίπεδο πρωταθλήματος ήταν χωρίς να σκοράρει, οι τέσσερις μάλιστα από αυτές με ακριβές σκορ 1-0. Εκτός Φίσερ (τερμ.), Άλεν (μέσος), Τζινέλι (επιθετικός).

Η Πρέστον, η πρώτη ομάδα στην Αγγλία που απέλυσε προπονητή φέτος, παρατάχθηκε με τον υπηρεσιακό Μάικ Μαρς, μεσοβδόμαδα με τη Σάντερλαντ εντός για το Λιγκ Καπ, κερδίζοντας με 2-0. Ο εν λόγω τεχνικός, θα συνεχίσει στον πάγκο τουλάχιστον για άλλο ένα παιχνίδι, με τον σύλλογο να ψάχνει αντικαταστάτη. Τελείωσε την περσινή σεζόν με πέντε εκτός έδρας ματς χωρίς νίκη (4 ήττες, 1 ισοπαλία), ενώ δεν σκόραρε σε κανένα από αυτά, με τελευταίο γκολ που πέτυχε ως φιλοξενούμενη, να είναι στις 16 Μαρτίου! Eκτός ο μέσος ΜακΚαν και ο επιθετικός Στιούαρτ.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Η Σουόνσι αν θέλει να κάνει το βήμα παραπάνω και να κοιτάξει ψηλά θα πρέπει τέτοια παιχνίδια να τα κερδίζει μέσα στην έδρα της. 1 (2.08) στη Betsson.

ΣΕΦΙΛΝΤ ΓΙΟΥΝ. - ΚΠΡ

Η Σέφιλντ Γιουνάιτεντ, πέρασε εντυπωσιακά από το Πρέστον στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος, ενώ μεσοβόμαδα κέρδισε 4-2 εντός τη Ρέξαμ για το Λιγκ Καπ. Ο Κρις Γουάιλντερ τόνισε ότι έχει πονοκέφαλο για την ενδεκάδα με ΚΠΡ, καθώς και οι αναπληρωματικοί του έδειξαν πολύ καλά δείγματα. Δεν μπόρεσε πάντως να ανακόψει το σερί των 12 επίσημα ματς χωρίς ανέπαφη εστία εντός. Σε επίπεδο Τσάμπιονσιπ, σπάνια χάνει εντός έδρας παιχνίδια. Στην προηγούμενη θητεία της στην κατηγορία, τελείωσε με πέντε σερί νίκες στο σπίτι της. Εκτός ΜακΚάλουμ (μπακ), Σέικλετον (μέσος), αμφίβολος ο μπακ Σερίκι.

Η ΚΠΡ, δεν τα πήγε καλά στην πρεμιέρα, αλλά μεσοβδόμαδα είχε καλύτερο πρόσωπο, στην έδρα της Κέμπριτζ για το Λιγκ Καπ, όπου κέρδισε με 2-1. Η ομάδα του Μαρτί Σιφουέντες, έχει άλλο ένα τεστ απέναντι σε συγκρότημα που θεωρείται υποψήφιο για την άνοδο, έχοντας πληρώσει γκολ – γκολ και οver 2.5 και στα δύο επίσημα παιχνίδια της. Πέρσι ήταν καλύτερη όλη τη χρονιά εκτός έδρας στην Τσάμπιονσιπ και μάλιστα έχασε μόνο ένα από τα τελευταία επτά ταξίδια στην κατηγορία. Εκτός ο μπακ Φοξ και ο κορυφαίος της παίκτης, ο μεσοεπιθετικός Σαΐρ.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Η Σέφιλντ έχει καλή παρουσία μέσα στην έδρα της και αν δείξει σοβαρότητα θα μπορέσει να κάμψει την αντίσταση της ΚΠΡ. 1 (1.83) στη Betsson.

ΝΟΡΙΤΣ - ΜΠΛΑΚΜΠΕΡΝ

Η Νόριτς, ξεκίνησε τη σεζόν με ήττα – σοκ από την Όξφορντ, αλλά μεσοβδόμαδα, με αρκετές αλλαγές, έκανε καλύτερη εμφάνιση κερδίζοντας 4-3 τη Στιβενέιτζ εντός για το Λιγκ Καπ. Η ομάδα του Γιοχάνες Θόρουπ, έχει δεχτεί πάντως ήδη πέντε γκολ σε δύο επίσημα παιχνίδια και πρέπει να περιορίσει τα αμυντικά λάθη για να ξεκινήσει αντεπίθεση ανόδου. Σε επίπεδο Τσάμπιονσιπ, δεν έχει χάσει ακόμα το 2024 σε εντός έδρας παιχνίδι, με απολογισμό 11 νίκες και 5 ισοπαλίες στα τελευταία 16 ματς εκεί στη διοργάνωση. Εκτός ο μπακ Κόρδοβα και ο επιθετικός Μπαρνς.

Η Μπλάκμπερν, ξεκίνησε με ιδανικό τρόπο τη σεζόν στην Τσάμπιονσιπ, ενώ συνέχισε ακόμα καλύτερα, κερδίζοντας με 6-1 στην έδρα της Στόκπορτ για το Λιγκ Καπ. Η ομάδα του Τζον Γιούστας, έχει ήδη δέκα γκολ στα δύο πρώτα επίσημα ματς. Σμόντιτς και Βάιμαν σκόραραν μαζί και σε αμφότερα, αλλά ο πρώτος δεν είναι σίγουρο ότι θα μείνει. Έχει πολύ καλή παράδοση στο Νόριτς, με τρεις σερί νίκες εκεί σε όλες τις διοργανώσεις και αήττητο που κρατάει από το 2012. Εκτός ο μπακ Γουόρτον και ο επιθετικός Λέοναρντ, αμφίβολος ο μπακ ΜακΦάτζιαν.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Και οι δύο ομάδες σου εκμπέμπουν επιθετικό ποδόσφαιρο και γκολ. Πόσο μάλλον όταν είμαστε ακόμα στην αρχή και οι σκοπιμότητες είναι λιγότερες. Over 2.5 (1.83) στη Betsson.

Βαθμολογία -

16/08/2024Championship
Θέση Ομάδα Βαθμοί Αγώνες Ν Ι H Γ/Υ Γ/Κ +/-
1 Σέφιλντ Γουένσντεϊ Σέφιλντ Γουένσντεϊ 3 1 1 0 0 4 0 4
2 Μπέρνλι Μπέρνλι 3 1 1 0 0 4 1 3
3 Μπλάκμπερν Μπλάκμπερν 3 1 1 0 0 4 2 2
4 Γουέστ Μπρομ Γουέστ Μπρομ 3 1 1 0 0 3 1 2
5 Όξφορντ Όξφορντ 3 1 1 0 0 2 0 2
6 Σάντερλαντ Σάντερλαντ 3 1 1 0 0 2 0 2
7 Γουότφορντ Γουότφορντ 3 1 1 0 0 3 2 1
8 Μίντλεσμπρο Μίντλεσμπρο 3 1 1 0 0 1 0 1
9 Στόουκ Σίτι Στόουκ Σίτι 3 1 1 0 0 1 0 1
10 Σέφιλντ Γιουνάιτεντ Σέφιλντ Γιουνάιτεντ 1 1 1 0 0 2 0 2
11 Λιντς Λιντς 1 1 0 1 0 3 3 0
12 Πόρτσμουθ Πόρτσμουθ 1 1 0 1 0 3 3 0
13 Μπρίστολ Σίτι Μπρίστολ Σίτι 1 1 0 1 0 1 1 0
14 Χαλ Χαλ 1 1 0 1 0 1 1 0
15 Μίλγουολ Μίλγουολ 0 1 0 0 1 2 3 -1
16 Κόβεντρι Κόβεντρι 0 1 0 0 1 0 1 -1
17 Σουόνσι Σουόνσι 0 1 0 0 1 0 1 -1
18 Ντέρμπι Ντέρμπι 0 1 0 0 1 2 4 -2
19 ΚΠΡ ΚΠΡ 0 1 0 0 1 1 3 -2
20 Κάρντιφ Κάρντιφ 0 1 0 0 1 0 2 -2
21 Νόριτς Νόριτς 0 1 0 0 1 0 2 -2
22 Πρέστον Πρέστον 0 1 0 0 1 0 2 -2
23 Λούτον Λούτον 0 1 0 0 1 1 4 -3
24 Πλίμουθ Πλίμουθ 0 1 0 0 1 0 4 -4
Promotion
Promotion Playoffs
Relegation

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr