Ποδόσφαιρο

Aγγλία League One: Εμπνέει σιγουριά η Πιτέρμπορο

Σάββατο, 17 Αυγούστου 2024 - 00:00

Mε τη σεζόν ακόμα στο ξεκίνημά της επιλέγουμε να στηριχτούμε σε αυτά που ήδη ξέρουμε πριν αποφασίσουμε δώσουμε ευκαιρίες με ρίσκο. Η Πιτέρμπορο είναι μία τέτοια ομάδα, στα ματς του Σαββάτου, όπως επίσης και η Μάνσφιλντ

Aγγλία League One: Εμπνέει σιγουριά η Πιτέρμπορο

ΣΡΙΟΥΣΜΠΕΡΙ-ΠΙΤΕΡΜΠΟΡΟ

Η Σριούσμπερι παρατάχθηκε στην έδρα της Στίβενεϊτζ με μοναδικό στόχο το 0-0, αλλά η εστία της παραβιάστηκε μετά την ανάπαυλα και έμεινε με άδεια χέρια. Δεν απείλησε σοβαρά, ενώ στο 72’ γλίτωσε από χαμένο πέναλτι του αντιπάλου. Υπάρχει ενδεχόμενο να είναι η πιο αδύναμη ομάδα της κατηγορίας, οπότε μία εκτός έδρας νίκη δεν αποτελεί ασφαλή τρόπο διεξαγωγής συμπερασμάτων, αλλά επιθετικά χρειάζεται σίγουρα ποιότητα για να έχει τύχη. Την Τρίτη έφερε 3-3 εντός με τη Νοτς Κάουντι για το Λιγκ Καπ, αλλά πήρε την πρόκριση στα πέναλτι.
Ο χρήσιμος ακραίος μπακ Νερς παραμένει εκτός δράσης λόγω τραυματισμού που υπέστη στην προετοιμασία, αλλά αυτό είναι και το μοναδικό αγωνιστικό πρόβλημα, δεν προέκυψε κάποιο απρόοπτο.

Η Πιτέρμπορο μπήκε δυνατά στο ματς με τη Χάντερσφιλντ, πλησίασε στο να ανοίξει το σκορ, αλλά δεν εκμεταλλεύτηκε τις δύο καλές ευκαιρίες και μετά το γκολ που δέχθηκε, δεν υπήρχε επιστροφή. Οι φιναλίστ των πλέι οφ ανόδου αναμένεται να έχουν πιο δύσκολο έργο φέτος και οι πρώτες δυσκολίες φάνηκαν ήδη, μπροστά μάλιστα στο κοινό τους. Δεν τα κατάφερε στο Λιγκ Καπ, την Τρίτη έχασε 2-0 από την Οξφορντ εκτός έδρας. Σε επίπεδο πρωταθλήματος, μετράει τέσσερις διαδοχικές νίκες εις βάρος της Σριούσμπερι, ανεξαρτήτως έδρας.
Ο εφεδρικός αμυντικός Αντεμπίζι εξακολουθεί να απουσιάζει για την Πιτέρμπορο, πλην όμως από τα πρώτα δύο επίσημα ματς δεν αναφέρθηκαν έτερα προβλήματα και έτσι υπάρχει ικανός αριθμός επιλογών.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Ομάδες διαφορετικού level, με την Πιτέρμπορο να θέλει να εμφανιστεί όσο το δυνατό πιο σταθερή στις έδρες ασθενέστερων αντιπάλων, όπως λ.χ. στο συγκεκριμένο ματς. Η Σριούσμπερι θα προσπαθήσει να σώσει την κατηγορία. 2 στο 2,08 από την Betsson

TΣΑΡΛΤΟΝ-ΛΕΪΤΟΝ ΟΡΙΕΝΤ

Τοπικό ντέρμπι με αντιπαλότητα. Η Τσάρλτον είχε υποτονική παρουσία στην έδρα της Γουίγκαν, γλίτωσε το γκολ σε τέσσερις κλασικές ευκαιρίες του αντιπάλου και όχι μόνο κράτησε ανέπαφη την εστία της, αλλά πήρε και την τυχερή νίκη στο φινάλε. Ιδανική εκκίνηση για τους «άντικς», αναμένεται να τους βοηθήσει στο ψυχολογικό σκέλος, πλην όμως η απόδοση θα πρέπει να βελτιωθεί σημαντικά για να υπάρξει προοπτική διάκρισης φέτος. Αποκλείστηκε από τη συνέχεια του Λιγκ Καπ, έχασε 1-0 εντός έδρας από την Μπέρμιγχαμ την Τρίτη.
Απέχει λόγω τραυματισμού ο ποιοτικός Λίμπερν (ε. 13/3), ωστόσο αυτό είναι το μοναδικό κενό που καλείται να αντιμετωπίσει το τεχνικό τιμ. Λογικά θα πορευτεί με την ενδεκάδα που παρέταξε στην πρεμιέρα.

Η Λέιτον Οριεντ είχε την ατυχία να δεχθεί γκολ στο πρώτο δεκάλεπτο από την Μπόλτον, αλλά ουδέποτε το έβαλε κάτω. Είχε δοκάρι (22’), βρήκε την ισοφάριση πριν οι δύο ομάδες πάνε στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα, άγγιξε δις την ανατροπή. Αστόχησε, όμως, για να δεχθεί το 2-1 σε καίριο σημείο και να μείνει άδοξα με άδεια χέρια. Το αποτέλεσμα δεν ήταν το επιθυμητό, αλλά η εμφάνιση άφησε υποσχέσεις για την παρουσία της στο τρέχον πρωτάθλημα. Συνεχίζει στο Λιγκ Καπ, την Τρίτη διέλυσε με 4-1 τη Νιούπορτ μπροστά στο κοινό της.
Δεν αναφέρθηκαν δεδομένα αγωνιστικά προβλήματα εν όψει της γειτονικής κόντρας, το τεχνικό τιμ αναμένεται να παρατάξει την καλύτερη ενδεκάδα. Με δύο ή τρεις αλλαγές σε σύγκριση με την πρεμιέρα.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Από τα κλασικά ντέρμπι της κατηγορίας με συγκεκριμένο παικτικό μοτίβο που δύσκολα «σπάει». Τα περισσότερα μεταξύ τους έχουν έρθει 2-3 γκολ και αυτή η αναμέτρηση στο ξεκίνημα της σεζόν ταιριάζει γάντι. 2-3 γκολ στο 2,00 από την Betsson

KEMΠΡΙΤΖ - ΚΡΟΟΥΛΙ

Η Κέμπριτζ έκανε το χειρότερο ξεκίνημα κόντρα στη Στόκπορτ, δέχθηκε το γκολ στο πρώτο πεντάλεπτο και έκτοτε απείλησε μόνο με δύο στατικές φάσεις (απομάκρυναν πάνω στη γραμμή οι αντίπαλοι). Δεν παράτησε την προσπάθεια ούτε μετά το 2-0, ωστόσο το κακό είχε ήδη γίνει. Φιλότιμη προσπάθεια, αλλά και άδεια χέρια για τους «φοιτητές». Η λογική υπαγορεύει ότι βρίσκονται εν όψει μίας δύσκολης σεζόν και θα χρειαστούν κάθε βοήθεια στην επίθεση. Δεν τα κατάφερε στο Λιγκ Καπ, έχασε 2-1 από την ΚΠΡ την Τρίτη, εντός έδρας.
Με πρόβλημα παραμένει εκτός δράσης ο Κάζινς (μ. 35/1), ενώ στην πρεμιέρα δίνονταν αρκετοί αμφίβολοι, πλην όμως η κατάσταση στις προπονήσεις εξομαλύνθηκε αυτή την εβδομάδα.

Η Κρόουλι μπήκε δυνατά στο ματς με την Μπλάκπουλ και «καθάρισε» τη νίκη επί της ουσίας από το πρώτο ημίχρονο, αν και μετά τη μείωση του σκορ πέρασε στιγμές πίεσης. Το σημαντικό είναι ότι με την επιστροφή της στην Α’ Αγγλίας έπειτα από εννέα χρόνια και με μόλις δύο παίκτες στην ενδεκάδα σε σύγκριση με τον τελικό των πλέι οφ της Β’ προ τριμήνου, απέδωσε και με το παραπάνω, μπροστά σε 5.00ο φίλους της. Η σωτηρία απαιτεί ανάλογη συνέχεια. Εξαιρετική στο Λιγκ Καπ, επικράτησε 4-2 εντός έδρας της Σουίντον την Τρίτη. Δεν αναφέρθηκαν αγωνιστικά προβλήματα και το θετικό για το τεχνικό τιμ είναι ότι μπορεί να παρατάξει την ίδια ενδεκάδα σε σύγκριση με την πρεμιέρα. Δεν προκύπτει ιδιαίτερος λόγος για αλλαγές.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Η Κρόουλι έπαιξε ανέλπιστα καλά κόντρα στην Μπλάκπουλ και φαίνεται να έχει ενθουσιασμό, ούσα νεοφώτιστη, για μεγαλύτερα πράγματα. Από την άλλη η Κέμπριτζ, φάνηκε να μην έχει λύσεις επιθετικά, κάτι που είναι απαραίτητο στην κατηγορία. NG και under 2,5 στο 2,34 από την Betsson

ΛΙΝΚΟΛΝ-ΜΠΑΡΝΣΛΕΪ

Η Λίνκολν έκανε την ανατροπή κόντρα στην Μπέρτον, ισοφαρίστηκε σε 2-2, αλλά είπε την τελευταία λέξη και πήρε τη νίκη σε ένα εξαιρετικό ματς, αν και το «Χ» θα ήταν η δίκαιη κατάληξη. Πλατιά χαμόγελα στην εκκίνηση, μένει να αποδείξει ότι μπορεί να βρει σταθερό βήμα για να διεκδικήσει θέση στα πλέι οφ. Οι διοικούντες έχουν απόλυτη εμπιστοσύνη στον τεχνικό Μάικλ Σκούμπαλα, ανανέωσαν το συμβόλαιό του μέχρι το 2028. Στο Λιγκ Καπ έπεσε θύμα έκπληξης, έχασε 2-1 από τη Χάρογκεϊτ και μάλιστα εντός, την Τρίτη.
Εκτός δράσης οι ΜακΓκράντλς (μ. 5/0), Ουόκερ (ε. 6/0) και Χάκετ-Φέρτσαϊλντ (ε. 29/7). Ο τελευταίος είναι αρκετά σημαντική απουσία, οι πρώτοι δύο δεν διαδραματίζουν σοβαρό ρόλο στο ρόστερ.

Η Μπάρνσλεϊ μάζεψε 15.000 φίλους της στο εντός έδρας ματς με τη Μάνσφιλντ, αλλά τα δύο γκολ που δέχθηκε στο πρώτο εικοσάλεπτο, καθόρισαν τη μοίρα της. Μείωσε νωρίς, κυριάρχησε απόλυτα στη συνέχεια, πλην όμως δεν εκμεταλλεύτηκε τις ευκαιρίες της και έμεινε με άδεια χέρια. Κακό ξεκίνημα για μία ομάδα που στοχεύει στις θέσεις των πλέι οφ, ζητείται άμεση αντίδραση για να μην χαλάσει το κλίμα στα αποδυτήρια. Προκρίθηκε στο Λιγκ Καπ. Την Τρίτη έφερε 1-1 στην έδρα της Γουίγκαν, αλλά χαμογέλασε στα πέναλτι.
Αποχώρησε με ενοχλήσεις από την πρεμιέρα του πρωταθλήματος και αναμένεται να λείψει ο Τζεντ (α. 29/1 Μάδεργουελ), αυτή είναι και η μοναδική ανησυχία σχετικά με το τεχνικό τιμ.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Προβληματική είναι η Μπάρνσλεϊ στο ξεκίνημα της σεζόν με σοβαρά κενά στην άμυνα, αν και από τη μέση και μπροστά μπορεί να παίξει κυριαρχικά. Η Λίνκολν μοιάζει λίγο στο παιχνίδι της, τουλάχιστον στα πρώτα ματς. Θα μπουν γκολ. G/G και οver 2,5 στο 2,32 απο την Betsson

MAΝΣΦΙΛΝΤ-ΜΠΕΡΤΟΝ

Η Μάνσφιλντ έκανε εξαιρετικό ξεκίνημα στην έδρα της Μπάρνσλεϊ, σημείωσε δύο γκολ πριν καν συμπληρωθεί το πρώτο εικοσάλεπτο. Σχετικά γρήγορα η μείωση του σκορ, στο μεγαλύτερο διάστημα δέχθηκε αφόρητη πίεση, αλλά τύχη και αποτελεσματική άμυνα κράτησαν τη νίκη. Εξαιρετικό ξεκίνημα στο πρωτάθλημα, η λογική υπαγορεύει ότι δεν μπλέκει, αλλά όσο πιο νωρίς πάρει… αέρα, τόσο πιο άνετη θα είναι στη συνέχεια. Δεν τα κατάφερε στο Λιγκ Καπ. Έφερε 1-1 στην έδρα της Μπόλτον, αλλά λύγισε στα πέναλτι την Τρίτη.
Οι αμυντικοί Κίλγκουρ και Οουτς έχασαν προπονήσεις τις τελευταίες μέρες και δεν είναι δεδομένη η παρουσία τους στο εντός έδρας με την Μπέρτον, ωστόσο δεν πρόκειται για σοβαρά προβλήματα.

Η Μπέρτον προηγήθηκε της Λίνκολν, δέχθηκε την ανατροπή άμεσα, ισοφάρισε σε 2-2 και παρά το ότι δέχθηκε το 3-2 στο φινάλε, δεν πτοήθηκε, άγγιξε την ισοφάριση σε δύο καλές ευκαιρίες. Μπορεί να έμεινε με άδεια χέρια, πλην όμως παρουσίασε πολύ καλό αγωνιστικό πρόσωπο και με ανάλογη συμπεριφορά και στη συνέχεια, αποδεικνύει ότι έχει λόγο να ελπίζει ότι θα επιβιώσει και φέτος. Ζητείται ένας επιθετικός. Διαλύθηκε στο Λιγκ Καπ, την Τρίτη έχασε με το βαρύ 4-0 από την Μπλάκπουλ μπροστά στο κοινό της.
Εκτός δράσης έχουν τεθεί επτά παίκτες. Οι μέσοι Σράχα και Βανκότεν είναι τα πιο κομβικά κενά, δευτερευούσης σημασίας αυτά του μπακ Μπαϊράμι και τον επιθετικών Λάρσον, Κούπερ Λοβ και Χάζλεχαρστ.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Η Μάνσφιλντ αποδείχθηκε καλή και στη διαχείριση καταστάσεων όταν βρήκε τα σκούρα κόντρα στην Μπάρνσλεϊ, κάτι που μπορεί να φανεί πολύ χρήσιμο και στο συγκεκριμένο ματς. Η Μπέρτον δείχνει αποτελεσματική στην επίθεση αλλά πίσω, κάπου «το χάνει». 1Χ και over 2,5 στο 2,21 από την Betsson

ΡΕΝΤΙΝΓΚ-ΓΟΥΙΝΓΚΑΝ

Η Ρέντινγκ παρουσιάστηκε άριστα διαβασμένη στο εκτός έδρας ματς με το απόλυτο φαβορί για την άνοδο, την Μπέργμιχαμ. Αμύνθηκε εξαιρετικά, προηγήθηκε, άγγιξε το 2-0 σε δύο περιπτώσεις, για να ισοφαριστεί στο παρά τέσσερα και ενώ είχε επιτρέψει λίγες ευκαιρίες στον αντίπαλο. Μπορεί τα προβλήματα οικονομικής και διοικητικής φύσεως να μην την αφήνουν ήσυχη, ωστόσο στο χορτάρι προκύπτει δυναμική που μπορεί να φέρει κάτι καλό. Δεν τα κατάφερε στο Λιγκ Καπ. Την Τρίτη έφερε 2-2 στο Κόλτσεστερ, λύγισε στα πέναλτι. Ο Γιάντομ (α. 32/0) είναι η μοναδική αξιοσημείωτη απουσία. Λείπουν επίσης ο μπακ Ράιαν και ο επιθετικός Κλαρκ, αλλά πρόκειται για παίκτες που δεν έχουν πρωτεύοντα ρόλο στο υπάρχον ρόστερ.

Η Γουίγκαν ήταν εμφανώς ανώτερη της Τσάρλτον στο μεγαλύτερο διάστημα του εντός έδρας ματς, έβγαλε τέσσερις κλασικές ευκαιρίες για να προηγηθεί, αλλά τις σπατάλησε όλες και σαν να μην έφτανε αυτό, έμεινε με άδεια χέρια στο τελευταίο δεκάλεπτο. Μπορεί το (0-1) να σκόρπισε απογοήτευση, πλην όμως η απόδοση κυμάνθηκε σε υψηλά επίπεδα και αυτό δίνει κουράγιο εν όψει της δύσκολης συνέχειας στο πρωτάθλημα. Τέλος το Λιγκ Καπ, την Τρίτη έφερε 1-1 με την Μπάρνσλεϊ εντός έδρας, αποκλείστηκε στη διαδικασία των πέναλτι.
Για ακόμη ένα επίσημο ματς αναμένεται να λείψουν ο αμυντικός Ρόμπινσον, ο μέσος Φρανσουά και οι επιθετικοί Ολακίγμπε και Τόμας, οι οποίοι δεν διαδραματίζουν ιδιαίτερο ρόλο στη φετινή ομάδα.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Η Ρέντινγκ παίζει σαν να μην υπάρχει υπάρχει αύριο και αυτό την τιμάει διότι τα προβλήματα είναι πολλά. Από την άλλη η Γουίγκαν έδειξε ότι υπάρχει προοπτική, και αγωνιστικά έχει χαρακτήρα. G/G και over 2,5 στο 2,41

Βαθμολογία -

16/08/2024League One: Regular Season
Θέση Ομάδα Βαθμοί Αγώνες Ν Ι H Γ/Υ Γ/Κ +/-
1 Χάντερσφιλντ Χάντερσφιλντ 3 1 1 0 0 2 0 2
2 Στόκπορτ Στόκπορτ 3 1 1 0 0 2 0 2
3 Λίνκολν Σίτι Λίνκολν Σίτι 3 1 1 0 0 3 2 1
4 Ρέξαμ Ρέξαμ 3 1 1 0 0 3 2 1
5 Μπόλτον Μπόλτον 3 1 1 0 0 2 1 1
6 Μάνσφιλντ Μάνσφιλντ 3 1 1 0 0 2 1 1
7 Κρόουλι Κρόουλι 3 1 1 0 0 2 1 1
8 Τσάρλτον Τσάρλτον 3 1 1 0 0 1 0 1
9 Μπρίστολ Ρόβερς Μπρίστολ Ρόβερς 3 1 1 0 0 1 0 1
10 Έξετερ Σίτι Έξετερ Σίτι 3 1 1 0 0 1 0 1
11 Στίβενεϊτζ Στίβενεϊτζ 3 1 1 0 0 1 0 1
12 Ρέντινγκ Ρέντινγκ 1 1 0 1 0 1 1 0
13 Μπέρμιγχαμ Σίτι Μπέρμιγχαμ Σίτι 1 1 0 1 0 1 1 0
14 Γουίκομ Γουίκομ 0 1 0 0 1 2 3 -1
15 Μπέρτον Μπέρτον 0 1 0 0 1 2 3 -1
16 Μπλάκπουλ Μπλάκπουλ 0 1 0 0 1 1 2 -1
17 Μπάρνσλεϊ Μπάρνσλεϊ 0 1 0 0 1 1 2 -1
18 Λέιτον Όριεντ Λέιτον Όριεντ 0 1 0 0 1 1 2 -1
19 Νορθάμπτον Νορθάμπτον 0 1 0 0 1 0 1 -1
20 Ρόδεραμ Ρόδεραμ 0 1 0 0 1 0 1 -1
21 Σριούσμπερι Σριούσμπερι 0 1 0 0 1 0 1 -1
22 Γουίγκαν Γουίγκαν 0 1 0 0 1 0 1 -1
23 Κέμπριτζ Κέμπριτζ 0 1 0 0 1 0 2 -2
24 Πιτέρμπορο Πιτέρμπορο 0 1 0 0 1 0 2 -2
Promotion
Promotion Play-off
Relegation

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr