Ποδόσφαιρο

Α' Ολλανδίας: Και όμως...«παίζουν» under

Σάββατο, 17 Αυγούστου 2024 - 00:00

Πλην της Άλκμααρ που έχει διαχρονικά επιθετικό πρόσωπο και της Τβέντε με την Γκρόνινγκεν που έρχονται από ματς με πολλά γκολ, το ξεκίνημα της κούρσας βρίσκει τους μικροεσαίους ιδιαίτερα προσεκτικούς στην άμυνα. 

Α' Ολλανδίας: Και όμως...«παίζουν» under

ΧΕΡΕΝΦΕΝ – ΟΥΤΡΕΧΤΗ

Λίγα πράγματα απο τη Χέρενφεν στη πρεμιέρα που περισσότερο προσπάθησε να... περιορίσει τον Αγιαξ παρά να τον... αναστατώσει. Αναμενόμενη βέβαια ήττα για μια ομάδα που “χτίζεται” απο την αρχή σε όλα τα επίπεδα που μοιραία χρειάζεται χρόνο... προσαρμογής. Ο Ρόμπιν φαν Πέρσι παρουσιάζεται πάντως αισιόδοξος. "Είμαστε μπροστά από το χρονοδιάγραμμα. Παίζουμε κάθε ματς με σκοπό τη νίκη, ανεξάρτητα από τον αντίπαλο και θα το δείξουμε”.
Χωρίς νέα προβλήματα, επιστρέφει αντιθέτως ο συνήθως βασικός πέρυσι εξτρέμ Νάνελι. Βρίσκεται κοντά στην απόκτηση ενός κεντρικού αμυντικού όπως αποκάλυψε ο φαν Πέρσι.

Αποστολή εξετελέσθη για την Ουτρέχτη που ξεκίνησε δυνατά, εκμεταλλεύτηκε ένα λάθος της αντίπαλης άμυνας και έκαμψε την αντίσταση της Τσβόλε σε ένα μέτριο ποιοτικά ματς. Θετική πρεμιέρα για την ομάδα του Ρον Γιανς που φέτος έχει ανεβάσει πάντως τον πήχη έχοντας “ανοιχτεί' στο μεταγραφικό παζάρι. «Δεν είμαστε ακόμα στο επίπεδο που θα ήθελα να δω» παραδέχτηκε ο έμπειρος τεχνικός.
Έχασε την πρεμιέρα και δεν υπολογίζεται εκ νέου ο βασικός πέρυσι μπακ Βέστερλουντ. Ανέτοιμος ο νεοφερμένος εξτρέμ Κατλιν που εντυπωσίασε πέρυσι με την Αλμίρε και λογίζεται για βασικός. Ασήμαντη κρίνεται η απουσία του αναπληρωματικού τερματοφύλακα Α Χαντελαα.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Το πάνε στην άμυνα το... έργο και οι δύο, ειδικά τώρα, στην αρχή. Και δεν αυτό δεν είναι περίεργο καθώς βρίσκονται ακόμα σε διαδικασία ολοκλήρωσης του ρόστερ αλλά και των συστημάτων τους. Αξίζει να δώσουμε ελαφρύ προβάδισμα στην έδρα αλλά και στο under. 1X και under 3,5 στο 2,34 από την Betsson

ΤΒΕΝΤΕ – ΣΠΑΡΤΑ ΡΟΤΕΡΝΤΑΜ

Έδειξε αντοχές η πειθαρχημένη Τβέντε, που “χτύπησε” στο ξεκίνημα κάθε ημιχρόνου και επέστρεψε με τους τρεις βαθμούς απο το “Χόφερτ”. Θετική πρεμιέρα για την ομάδα του Γιος Οστινχ που ανακάτεψε την… τράπουλα, προχωρώντας σε πέντε αλλαγές στο αρχικό σχήμα, συγκριτικά με το ευρωπαϊκό ματς που είχε προηγηθεί με τη Σάλτσμπουργκ. Μεσοβδόμαδα, πάλεψε αλλά δεν κατάφερε να αναστατώσει τους Αυστριακούς (3-3), αποκλείστηκε στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ και συνεχίζει πλέον απευθείας στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ.

Εξέτισε ο βασικός στόπερ Χίλχερς, δεν υπολογίζεται και πάλι ο ενίοτε βασικός πέρυσι μέσος Σάντιλεκ. Αναμένεται και πάλι απο τον 52χρονο τεχνικό.

Λίγα πράγματα απο τη Σπάρτα στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος καθώς περιορίστηκε στη “λευκή” ισοπαλία με τη Χεράκλες σε ένα ματς χωρίς συγκινήσεις. Οι Ροτερντάμερς απείλησαν μετρημένες φορές και δεν επιβεβαίωσαν τις προσδοκίες που τους συνοδεύουν καθώς τα δύο διαδοχικά πλασαρίσματα στην πρώτη οκτάδα, έχουν ανεβάσει τον πήχη. Τα... αστέρια της (Λαουριτζεν, Κιτολάνο, Ολάι) βρίσκονται στο στόχαστρο αρκετών συλλόγων και έτσι υπάρχει ανησυχία για τις... διαθέσεις της διοίκησης που συχνά πυκνά βάζει σε πρώτο πλάνο την οικονομική βιωσιμότητα απο τις διακρίσεις.

Τουλάχιστον δεν έχουν αναφερθεί ιδιαίτερα προβλήματα για τον Γιερόεν Ραϊνσντάικ που στην πρεμιέρα έδωσε φανέλα βασικού σε τρεις νεοφερμένους.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: H Τβέντε καλείται να φέτος να κρατήσει δύο καρπούζια στην ίδια μασχάλη αλλά μέχρι στιγμής έχει δείξει ότι ίσως να διαθέτει το απαραίτητως βάθος για να πάει καλά. Από εκεί και πέρα η Σπάρτα θα επιδιώξει να κάνει κάτι δίνοντας βάση πρώτα στην άμυνα. Δεν έδειξε επιθετικές αρετές μέχρι τώρα. Αξίζει το under.
Under 2,5 στο 2,32 από την Betsson

ΑΛΚΜΑΑΡ – ΝΑΪΜΕΓΚΕΝ

Θετική πρεμιέρα για την Αλκμααρ, που “χτύπησε” νωρίς στο Αλμίρε, δεν… πανικοβλήθηκε παρότι έμεινε με δέκα ποδοσφαιριστές στο 18’ και κατέκτησε εν τέλει το πρώτο τρίποντο της σεζόν. "Είμαι ικανοποιημένος με την αμυντική λειτουργία ενώ θα έπρεπε να είχαμε “τελειώσει” νωρίτερα το ματς. Υπάρχει ανακούφιση, γιατί τελικά δεν παίξαμε καλά, αλλά κερδίσαμε" δεν δίστασε να παραδεχτεί ο Μάρτεν Μέρτενς.

Τιμωρημένος ο 20χρονος στόπερ Ντέκερ που συνέθεσε κεντρικό δίδυμο με τον επίσης 20χρονο

Χους στην πρεμιέρα! Δεν υπολογίζονται και πάλι οι τραυματίες Οβούσου (αναπληρωματικός τερματοφύλακας), Μέερτινκ (αναπληρωματικός φορ) και ντε Βιτ (αναπληρωματικός μπακ).

Η Ναϊμέγκεν δέχτηκε γκολ στο ξεκίνημα κάθε ημιχρόνου απο αμυντική δυσλειτουργία και παρότι πίεσε στο τελευταίο ημίωρο, δεν κατάφερε να απαντήσει την πειθαρχημένη Τβέντε. Ξεκίνησε με το… αριστερό τη σεζόν και ουσιαστικά προβλημάτισε με την εμφάνιση τηςκαθώς η περυσινή 6η θέση έχει ανεβάσει τον πήχη και φιλοδοξεί και φέτος σε πλασάρισμα στην πρώτη 7αδα.

Διαθέσιμος ο περυσινός πρώτος σκόρερ Ογκάβα που έχασε την πρεμιέρα, επιστρέφει και ο συνήθως βασικός στόπερ Σάντλερ. Κόντρα στην Τβέντε αγωνίστηκε ως αλλαγή και ο Έλληνας επιθετικός Δαρέλας (δανεικός από τον ΠΑΟΚ) που αποκτήθηκε μόλις την προηγούμενη Τετάρτη.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Σαφές προβάδισμα εδώ για την ΑΖ η οποία δείχνει -πέρα από τη δεδομένη ισχύ της- να είναι και σοβαρή στην προσέγγιση του παιχνιδιού.Η Ναϊμέγκεν δεν είναι για έκπληξη. 1/1 ημίχ/τελ στο 2,20 από το Pame Stoixima

ΒΑΑΛΒΑΙΚ – ΓΚΡΟΝΙΝΓΚΕΝ

Η αποστολή της Βααλβάικ στην έδρα της Αϊντχόφεν ήταν εκ προοιμίου δύσκολη και η ομάδα του Χενκ Φρέιζερ απέτυχε να αναστατώσει τα προγνωστικά γνωρίζοντας βαριά ήττα στην πρεμιέρα. Η δεν κατάφερε να προβάλει αντίσταση στην περυσινή πρωταθλήτρια και ήταν μάλλον τυχερή που το σκορ δεν… ξέφυγε. “ Η διαφορά δυναμικότητας ήταν κάτι παραπάνω απο ξεκάθαρη. Ίσως να ειναι μεγαλύτερη απο την περυσινή σεζόν” δεν δίστασε να παραδεχτεί ο έμπειρος τεχνικός.

Τουλάχιστον δεν έχουν αναφερθεί ιδιαίτερα αγωνιστικά προβλήματα, καθώς απουσιάζει εκ νέου ο αναπληρωματικός Ελ Χαρμάζι. Αναμένονται πάντως 1-2 αλλαγές στο αρχικό σχήμα σύμφωνα και με τον τοπικό Τύπο.

Άστραψε και… βρόντηξε η Γκρόνινγκεν που απέκτησε αριθμητικό πλεονέκτημα στο 6’ κόντρα στη Μπρέντα και έστησε… πάρτι στο ντέρμπι νεοφώτιστων. Οι βόρειοι πανηγύρισαν επιβλητικά την επιστροφή τους στα “μεγάλα” σαλόνια και έδειξαν αρετές ιδίως στην επίθεση καθώς θα μπορούσαν να είχαν πετύχει περισσότερα τέρματα. “Ήμασταν εξαιρετικοί ιδίως στο πρώτο ημίχρονο, αλλά βέβαια δεν είμαστε ακόμα στο σημείο να το κάνουμε αυτά 90 λεπτά” υπογράμμισε ο τεχνικός Λουκίν.

Ο περυσινός πρώτος σκόρερ Πόστεμα έχασε την πρεμιέρα αλλά αναμένεται να επιστρέψει, όπως και ο χρήσιμος μέσος Πρινς. Δεν προλαβαίνει απο την άλλη, ο χρήσιμος στόπερ Μπλοκζάιλ.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Η Βααλβάικ έφαγε πολλά στο Phillips Stadion, είχε βέβαια απέναντί της την πύρινη επίθεση της PSV, ενώ η Γκρόνινγκεν σκόραρε πολλά στην Μπρέντα. Για τους φιλοξενούμενους το ματς δεν θα είναι εύκολο, αρκεί να το αποδείξουν, απέναντι σε μία ομάδα περίπου ίδιας δυναμικότητας με την προηγούμενη αντίπαλο τους. G/G και over 3,5 στο 2,44 από την Betsson

Βαθμολογία -

16/08/2024Eredivisie
Θέση Ομάδα Βαθμοί Αγώνες Ν Ι H Γ/Υ Γ/Κ +/-
1 Αϊντχόφεν Αϊντχόφεν 3 1 1 0 0 5 1 4
2 Γκρόνινγκεν Γκρόνινγκεν 3 1 1 0 0 4 1 3
3 Φορτούνα Σιτάρντ Φορτούνα Σιτάρντ 3 1 1 0 0 2 0 2
4 Τβέντε Τβέντε 3 1 1 0 0 2 1 1
5 Άγιαξ Άγιαξ 3 1 1 0 0 1 0 1
6 Άλκμααρ Άλκμααρ 3 1 1 0 0 1 0 1
7 Ουτρέχτη Ουτρέχτη 3 1 1 0 0 1 0 1
8 Φέγενορντ Φέγενορντ 1 1 0 1 0 1 1 0
9 Βίλεμ Βίλεμ 1 1 0 1 0 1 1 0
10 Χέρακλες Χέρακλες 1 1 0 1 0 0 0 0
11 Σπάρτα Ρότερνταμ Σπάρτα Ρότερνταμ 1 1 0 1 0 0 0 0
12 Ναϊμέγκεν Ναϊμέγκεν 0 1 0 0 1 1 2 -1
13 Άλμερε Σίτι Άλμερε Σίτι 0 1 0 0 1 0 1 -1
14 Τσβόλε Τσβόλε 0 1 0 0 1 0 1 -1
15 Χέρενφεν Χέρενφεν 0 1 0 0 1 0 1 -1
16 Γκόου Αχέντ Ιγκλς Γκόου Αχέντ Ιγκλς 0 1 0 0 1 0 2 -2
17 Μπρέντα Μπρέντα 0 1 0 0 1 1 4 -3
18 Βααλβάικ Βααλβάικ 0 1 0 0 1 1 5 -4
Champions League
Champions League Qualification
UEFA Europa League Qualification
Qualification Playoffs
Relegation Playoff
Relegation

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr