Ποδόσφαιρο

Πρέμιερ Σκωτίας: Με φόρα οι Κέλτες!

Κυριακή, 11 Αυγούστου 2024 - 09:06

Η Σέλτικ δοκιμάζεται εκτός έδρας σήμερα και θέλει να διπλασιάσει τις νίκες της. 

Πρέμιερ Σκωτίας: Με φόρα οι Κέλτες!

Προγνωστικά, αναλύσεις, livescores και εκτιμήσεις για το στοίχημα στις αναμετρήσεις της Α' Σκωτίας.

ΧΙΜΠΕΡΝΙΑΝ – ΣΕΛΤΙΚ

Η Χιμπέρνιαν αντιμετώπισε τη Σεντ Μίρεν τη πρώτη αγωνιστική και τα βρήκε μπαστούνια. Έχασε με 3-0 σε ένα παιχνίδι όπου ο Σμιθ της έβαλε ταφόπλακα μέσα σε δύο λεπτά. Η εικόνα της γενικά δεν ήταν για αυτό το σκορ, αλλά η αστοχία της δεν της έδωσε δικαίωμα να ελπίζει. Το δίλεπτο από το 78’-80’ ήταν καταστροφικό αφού δέχθηκε δύο τέρματα από τον Σμιθ. Τρεις θα είναι οι απόντες από αυτό το ματς. Πιο σημαντική αυτή του εξτρέμ Γουάν. Εκτός είναι επίσης οι Χόιλετ (εξτρέμ) και Χαγιές (μέσος).

Με άγριες διαθέσεις ξεκίνησε το πρωτάθλημα η Σέλτικ, θέλοντας να στείλει από νωρίς μήνυμα, πως δεν θα χαριστεί σε κανέναν. Κέρδισε τη Κιλμάρνοκ με 4-0 και πέρασε ένα εύκολο απόγευμα. Δημιούργησε 20 ευκαιρίες για γκολ, ενώ είχε και 87% κατοχή μπάλας. Δεν άφησε πολλά περιθώρια στην αντίπαλό της. Βέβαια η καλή της εικόνα δεν προήλθε ξαφνικά. Σε πέντε φιλικά που έδωσε κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας, κέρδισε τα πέντε και ήρθε ισόπαλη στο ένα. Μεταξύ άλλων, κέρδισε τη Τσέλσι και τη Μάντσεστερ Σίτι.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Οι φιλοξενούμενοι έρχονται με φόρα από τη πρεμιέρα και είναι έτοιμοι να πετύχουν ακόμη μια σημαντική νίκη. 2 & over 2.5 (1.67) στη Betsson.

ΚΙΛΜΑΡΝΟΚ – ΣΕΝΤ ΤΖΟΝΣΟΝ

Δύσκολο έργο είχε τη πρώτη αγωνιστική η Κιλμάρνοκ, η οποία αντιμετώπισε τη Σέλτικ. Δεν κατάφερε να κοιτάξει στα μάτια την υπερδύναμη του σκωτσέζικου πρωταθλήματος και ηττήθηκε με 4-0. Σε καμία στιγμή δεν δήλωσε τη παρουσία της στο ματς, που έχασε με κάτω τα χέρια. Η Κιλμάρνοκ έχει ξεκινήσει από πολύ νωρίς τη σεζόν, αφού στα τέλη Ιουλίου είχε να αντιμετωπίσει τη Σελκ Μπριζ για τα προκριματικά του Γιουρόπα Λιγκ. Έμεινε εκτός συνέχειας αφού αποκλείστηκε και η συνέχεια δόθηκε στα προκριματικά του Κόνφερενς Λιγκ. Εκεί όπου έπαιξε με τη Τρόμσο μεσοβδόμαδα και αναδείχθηκε ισόπαλη 2-2 σε ένα ανοιχτό ματς.

Σούπερ διαγωνισμός για όλους! Διεκδικείς εισιτήρια για το ΑΕΚ - Νόα παίρνοντας μέρος στην κλήρωση του PS Blog!

Η Σεντ Τζόνσον ήταν αρκετά καλή απέναντι στην Αμπερντίν, αλλά μόνο αυτό δεν έφτασε για να πάρει τους τρεις βαθμούς της νίκης. Ηττήθηκε με 1-2 στο σκορ, αφού κατάφερε να ξυπνήσει αρκετά αργά στο ματς. Πέτυχε το γκολ της μείωσης μόλις στο 88ο λεπτό, όταν ήταν πολύ αργά. Εξ αρχής ήταν το αουτσάιντερ, αλλά έδειξε καλή εικόνα. Και η σημερινή της αναμέτρηση είναι αρκετά δύσκολη, αφού η Κιλμάρνοκ είναι μια αντίπαλος που την ταλαιπωρεί αρκετά. Μόλις 4 ισοπαλίες μετράνε μεταξύ τους οι δύο ομάδες στα τελευταία 20 παιχνίδια τους.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Η Κιλμάρνοκ έχει μια επιπλέον κούραση με τα παιχνίδια στην Ευρώπη και ίσως της βγεί απόψε. Η Σεντ Τζόνσον είναι επικίνδυνη ομάδα και μπορεί να χτυπήσει στις αντεπιθέσεις. Goal/goal (1.95) στη Betsson.

ΑΜΠΕΡΝΤΙΝ - ΣΕΝΤ ΜΙΡΕΝ

Η Αμπερντίν ξεκίνησε νικηφόρα στο πρωτάθλημα, επικρατώντας 2-1 της Σεντ Τζόνστον. Προηγήθηκε 2-0, στο 88΄ όμως δέχθηκε αυτογκόλ και αγχώθηκε στο τέλος, από τη στιγμή κιόλας που είχαν δοθεί 9 λεπτά καθυστερήσεων αλλά τελικά έφτασε στη νίκη. Υπολογίζοντας και το «4 στα 4» που έκανε στη φάση των ομίλων, έχει ξεκινήσει ιδανικά τη σεζόν και το κλίμα είναι καλό. Στοχεύει φέτος σε μία καλύτερη πορεία σε σχέση με πέρσι όπου τερμάτισε στην 7η θέση. Και παιχνίδια της σε πρωτάθλημα και Λιγκ Καπ έχουν έρθει Over 2,5.

Η Σεντ Μίρεν πάτησε γκάζι στο δεύτερο ημίχρονο του αγώνα με τη Χιμπέρνιαν, πετυχαίνοντας τρία γκολ και έφτασε στην επικράτηση με 3-0. Σημείωσε 2η διαδοχική νίκη σε πρωτάθλημα και Κόνφερενς Λιγκ, ενώ παρέμενε αήττητη στα τρία παιχνίδια στις δύο διοργανώσεις. Την περασμένη Πέμπτη υποδέχθηκε τη νορβηγική Μπραν, στο πρώτο ματς του τρίτου προκριματικού γύρου του Κόνφερενς Λιγκ. Εκεί είδε ότι τα πράγματα είναι αρκετά δύσκολα στην Ευρώπη, αλλά τουλάχιστον άφηνε ανοιχτές τις ελπίδες πρόκρισης, αφού αναδείχθηκε ισόπαλη με 1-1. Πέρυσι, τερμάτισε στην 5η θέση και πήρε το ευρωπαϊκό «εισιτήριο», κάτι που θέλει να πετύχει και φέτος. Οι δύο τελευταίοι αγώνες έχουν έρθει Over 2,5.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Η Αμπερντίν μπορεί να εκμεταλλευτεί τη κούραση και τις απουσίες της Σεντ Μίρεν, η οποία θα έχει το μυαλό της και στον επαναληπτικό με τη Μπραν. Έχει τύχη ο άσος. 1 (1.81) στη Betsson.

Βαθμολογία -

11/08/2024Premiership: 1st Phase
Θέση Ομάδα Βαθμοί Αγώνες Ν Ι H Γ/Υ Γ/Κ +/-
1 Νταντί Νταντί 4 2 1 1 0 5 3 2
2 Ρέιντζερς Ρέιντζερς 4 2 1 1 0 2 1 1
3 Σέλτικ Σέλτικ 3 1 1 0 0 4 0 4
4 Σεντ Μίρεν Σεντ Μίρεν 3 1 1 0 0 3 0 3
5 Αμπερντίν Αμπερντίν 3 1 1 0 0 2 1 1
6 Νταντί Γιουνάιτεντ Νταντί Γιουνάιτεντ 2 2 0 2 0 3 3 0
7 Ρος Κάουντι Ρος Κάουντι 2 2 0 2 0 1 1 0
8 Μάδεργουελ Μάδεργουελ 1 2 0 1 1 1 2 -1
9 Χαρτς Χαρτς 1 2 0 1 1 1 3 -2
10 Σεντ Τζόνστον Σεντ Τζόνστον 0 1 0 0 1 1 2 -1
11 Χιμπέρνιαν Χιμπέρνιαν 0 1 0 0 1 0 3 -3
12 Κιλμάρνοκ Κιλμάρνοκ 0 1 0 0 1 0 4 -4
Playoff
Playout

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr