Ποδόσφαιρο

A' Πορτογαλίας: Με Μπενφίκα και Μπράγκα

Κυριακή, 11 Αυγούστου 2024 - 00:45

Η Μπενφίκα ξεκινά την προσπάθεια εκτός έδρας με την Φαμαλικάο και το 2 μας αρέσει έστω και σ' αυτή την απόδοση!

A' Πορτογαλίας: Με Μπενφίκα και Μπράγκα

ΕΣΤΟΡΙΛ – ΣΑΝΤΑ ΚΛΑΡΑ

ΚΩΔΙΚΟΣ ΟΠΑΠ: 479, ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ: 17:30

Με στόχο την γρήγορη παραμονή και ό,τι καλύτερο προκύψει η Εστορίλ. Στον Σκωτσέζο Ιάν Κάθρο το πρόσταγμα που έχει δουλέψει κυρίως ως βοηθός σε Ρίο Άβε, Βαλένθια, Νιούκαστλ και Τότεναμ. Βέβαια για απόψε υπάρχει θέμα. Ο Κάθρο δεν θα βρεθεί στον πάγκο της ομάδας του στην πρεμιέρα, καθώς εξακολουθεί να έχει θέμα με τη βίζα του. Έτσι ο προπονητής τερματοφυλάκων, Μιγκέλ Μορέιρα θα είναι αυτός που θα καθοδηγήσει τους γηπεδούχους.Με μεταπτώσεις η εικόνα της στα φιλικά. Προβλημάτισε στο ματς με την Μάφρα (0-0) και στο 1-1 με την Λεϊρία, αλλά άρεσε στα φιλικά με Σπόρτινγκ (0-0) και Ατλέτικο (1-0). Αρκετές προσθαφαιρέσεις στο ρόστερ της και δεδομένα θα χρειαστεί κάποιο χρόνο για να βρει χημεία.Δύσκολα θα αγωνιστεί ο αμυντικός Καμπάκο στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος.

Η Σάντα Κλάρα επέστρεψε. Είναι ξανά στην μεγάλη κατηγορία. Τερμάτισε στην κορυφή της 2ης την περσινή σεζόν με 73 βαθμούς με απολογισμό 21-10-3 και γκολ 48-19. Ξεκάθαρος ο στόχος της παραμονής. Αρκετές προσθαφαιρέσεις στο ρόστερ. Ήρθαν αρκετοί ποδοσφαιριστές από Βραζιλία μεριά.Παραμένει στον πάγκο της ο 43χρονος, Βάσκο Μάτος. Μάλιστα, στα τέλη Ιουνίου η διοίκηση τον επιβράβευσε με νέο συμβόλαιο έως το 2026. «Θα συνεχίσουμε αυτό που ξεκινήσαμε να χτίζουμε πέρυσι. Με το ίδιο πνεύμα, τις ίδιες απαιτήσεις, πολλή φιλοδοξία και όρεξη για νίκη», δήλωσε χαρακτηριστικά.Σε ό,τι αφορά στα αγωνιστικά, το μεγάλο πρόβλημα ακούει στο όνομα του στόπερ, Πατσέκο. Αντιμετωπίζει πρόβλημα τραυματισμού και δύσκολα θα αγωνιστεί.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Περίεργο ματς, θα λέγαμε μακριά και αγαπημένοι για pregame επιλογή.

ΦΑΜΑΛΙΚΑΟ – ΜΠΕΝΦΙΚΑ

ΚΩΔΙΚΟΣ ΟΠΑΠ: 516, ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ: 20:00

Με στόχο τη μέση της βαθμολογίας και ό,τι καλύτερο προκύψει μπαίνει στο νέο πρωτάθλημα η Φαμαλικάο. Έκανε καλή προετοιμασία, όπως, άλλωστε, δήλωσε ο τεχνικός της, Αρμάντο Εβανγκελίστα που ανέλαβε την ομάδα τον Μάρτιο σε 9 επίσημα ματς μέτρησε 4-2-3 με 13-11 γκολ. Συγκεκριμένες προσθαφαιρέσεις στο ρόστερ της. Σίγουρα απώλειες οι αποχωρήσεις των Κάντιθ (Ε) και Ροντρίγκες (ΜΕ), τους οποίους παραχώρησε σε Λεόν και Ερυθρό Αστέρα.Μεταπτώσεις στα φιλικά. Πάντως άρεσε στο τελευταίο φιλικό, όπου νίκησε με 3-2 την Μορεϊρένσε. «Είμαστε έτοιμοι για την έναρξη του πρωταθλήματος», υποστήριξε.Σε ό,τι αφορά στα αγωνιστικά, το πρόβλημα ακούει στο όνομα του μπακ, Καλεγκάρι που βρίσκεται στο ιατρικό δελτίο.

Ξεκάθαρος ο στόχος των Λουζιτανών. Θέλουν το τρεμπλ εντός συνόρων και μία καλή πορεία στην Ευρώπη. Συνεχίζει στον πάγκο της ο Ρόγκερ Σμιντ παρότι ειδικά προς το τέλος της περσινής σεζόν ακούγονταν διάφορα για το μέλλον του. Έδωσε χρήματα για μεταγραφές. Πήρε Παυλίδη 9Ε), Ρολχάισερ (Ε), Μπέστε (Μ) και Καρέρας (Α), Αποχώρησε ο Ράφα Σίλβα (Ε). Αμφίβολος για την πρεμιέρα ο Τόμας Αραούχο (Α).Καλή εικόνα στα φιλικά. Άρεσε στο 5-0 επί της Φέγενορντ. Βγάζει «ομορφιές» στο επιθετικό κομμάτι, ενώ αμυντικά έχει κάποια περιθώρια βελτίωσης. Πάντως ο Σμιντ είναι αισιόδοξος για την εικόνα και την πορεία της ομάδας του.Τραυματίες οι εξτρέμ Σχιέλντεραπ και Ρολχάιζερ. Επίσημο ντεμπούτο για τον Βαγγέλη Παυλίδη.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Λογικό το σετ και ο φαβοριτισμός της Μπενφίκα. Αν είναι σοβαρή και πειθαρχημένη, έχει τον πρώτο λόγο για την νίκη. Μας κάνει το 2. Καλό στα μάτια μας το 1.44 στο pamestoixima.gr

ΦΑΡΕΝΣΕ – ΜΟΡΕΪΡΕΝΣΕ

ΚΩΔΙΚΟΣ ΟΠΑΠ: 517, ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ: 20:00

Με στόχο κάτι καλύτερο από την περσινή 10η θέση μπαίνει στο νέο πρωτάθλημα η Φαρένσε. Και αυτό δεν το λέμε εμείς, αλλά οι ίδιοι οι άνθρωποι της. Μάλιστα, το δήλωσαν και στην εκδήλωση της νέας φανέλας στις 30/7. Έχει αρκετές αλλαγές στο ρόστερ της. Παραχώρησε τον Μπρούνο Ντουάρτε (Ε) στον Ερυθρό Αστέρα. Από αφίξεις δεν ξεχωρίζει κάποια.Σημαντικές επιστροφές ενόψει πρεμιέρας στους γηπεδούχους. Θα αγωνιστούν κανονικά οι Ραούλ Σίλβα (Α), Κλαούντιο Φαλκάο (Μ) και Ράφαελ Μπαρμπόσα (Μ). Οι 3 παίκτες είχαν χάσει τα τελευταία φιλικά λόγω τραυματισμών. Αντίθετα εκτός είναι ο Πάστορ (Μ) που κουβαλά τιμωρία από πέρσι.

Σούπερ διαγωνισμός για όλους! Διεκδικείς εισιτήρια για το ΑΕΚ - Νόα παίρνοντας μέρος στην κλήρωση του PS Blog!

Η Μορεϊρένσε έκανε εξαιρετική πορεία την περσινή σεζόν ως νεοφώτιστη φθάνοντας έως την 6η θέση! Βέβαια η επανάληψη μίας τέτοιας πορείας είναι δύσκολη. Ωστόσο στον πάγκο της δεν συνεχίζει ο Ρουί Μπόργκες. Στις αρχές Ιούνη τον αντικατέστησε ο Πεϊσότο που μέσα στην εβδομάδα ενόψει πρεμιέρας δήλωσε: «Έχουμε μια καλή βάση από πέρυσι πάνω στην οποία θέλουμε να χτίσουμε».Παραχωρήθηκε στην Σουόνσι ο Φράνκο (Μ). Σημαντική η επιστροφή του Γκαμπριελζίνιο (ΜΕ) που προπονείται κανονικά και δεν αποκλείεται να ντεμπουτάρει. Γενικώς προσεκτικές προσθαφαιρέσεις στο ρόστερ της, δεδομένα αναζητεί άλλους 2-3 παίκτες.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Κόντρα ανάμεσα σε δύο ομάδες με τα ίδια μέτρα και σταθμά. Καλό είναι να αποφύγουμε οποιαδήποτε επιλογή στο pregame. Στο live βλέποντας και κάνοντας.

ΜΠΡΑΓΚΑ – ΕΣΤΡΕΛΑ ΑΜΑΔΟΡΑ

ΚΩΔΙΚΟΣ ΟΠΑΠ: 545, ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ: 22:30

Η Μπράγκα γέμισε τα ταμεία της με χρήμα… Παραχώρησε τους Ντζαλό, Γκόμες, Αλ Μουσράτι και Άμπελ Ρουίς και πήρε σχεδόν 50 εκατ. ευρώ, ενώ έδωσε και τον Αντρέ Όρτα στον Ολυμπιακό. Ταυτόχρονα πλήρωσε για μεταγραφές όπως Μπί (Α), Εγλκέρα (ΜΑ), Μάρκες (ΜΕ) και Ελ Ουαζανί (Ε). Έχει, λοιπόν, ενδιαφέρον να δούμε την εικόνα της μέσα στην σεζόν. Οι στόχοι είναι δεδομένοι… Τετράδα και βλέπουμε και μία καλή πορεία στην Ευρώπη. Παραμένει στον πάγκο της ο Ντάνιελ Σόουζα που πέρσι είχε καθίσει στον πάγκο της σε 2 ματς με ισάριθμες νίκεςΤην Πέμπτη αγωνιζόταν στο Europa League με την Σερβέτ, έμεινε στο 0-0 για τον γ’ προκριματικό και η ρεβάνς προμηνύεται εξόχως δύσκολη. Και αυτό ενώ είχε προηγηθεί η άνετη πρόκριση επί της Μακάμπι Πετάχ Τίκβα.Στα αγωνιστικά έχει αρκετά προβλήματα. Παραμένουν τραυματίες οι στόπερ Μπαμπού, Ολιβέιρα. Θα συμπεριληφθεί ο φορ Μπανζά, που συμμετείχε στις περισσότερες προπονήσεις της εβδομάδας και είναι σχεδόν έτοιμος. Εκτός αποστολής ο Αντρέ Όρτα, μετά την παρολίγον μεταγραφή του στον Ολυμπιακό, με τον κόουτς Σόουζα να δηλώνει πάντως πως τον θέλει στην ομάδα.

Η Εστρέλα ζορίστηκε, αλλά κατάφερε να σωθεί την τελευταία αγωνιστική έχοντας καλύτερη διαφορά τερμάτων από την Πορτιμονένσε. Γίνεται εύκολα αντιληπτό πως και φέτος ο στόχος είναι η σωτηρία. Και αυτό θα το επιδιώξει με νέο προπονητή. Αυτός είναι ο Φελίπε Μάρτινς που εργαζόταν έως το ΄23 στην Κάζα Πία. Αρκετές προσθαφαιρέσεις στο ρόστερ της. Σίγουερα ξεχωρίζει η άφιξη του Νάνι! Καλή η εικόνα της στα φιλικά. Άρεσε στο 2-1 με την Εστορίλ και στο 3-1 με την Μπρέντφορντ. Γενικώς έδειξε ιδιαιτέρως παραγωγική προς τέρψιν του νέου της προπονητή.

Δίχως προβλήματα απουσιών ο κόουτς Φιλίπε Μαρτίνς.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Ξεκάθαρο φαβορί η Μπράγκα. Κοιτάμε προς τον 1 σε combo με το Over 2,5. Ικανοποιητικό το 1.84 στο pamestoixima.gr

Βαθμολογία -

11/08/2024Primeira Liga
Θέση Ομάδα Βαθμοί Αγώνες Ν Ι H Γ/Υ Γ/Κ +/-
1 Σπόρτινγκ Λισαβόνας Σπόρτινγκ Λισαβόνας 3 1 1 0 0 3 1 2
2 Εστρέλα Εστρέλα 0 0 0 0 0 0 0 0
3 Μποαβίστα Μποαβίστα 0 0 0 0 0 0 0 0
4 Γκιμαράες Γκιμαράες 0 0 0 0 0 0 0 0
5 Εστορίλ Εστορίλ 0 0 0 0 0 0 0 0
6 Ζιλ Βισέντε Ζιλ Βισέντε 0 0 0 0 0 0 0 0
7 Σάντα Κλάρα Σάντα Κλάρα 0 0 0 0 0 0 0 0
8 Μορεϊρένσε Μορεϊρένσε 0 0 0 0 0 0 0 0
9 Πόρτο Πόρτο 0 0 0 0 0 0 0 0
10 Μπενφίκα Μπενφίκα 0 0 0 0 0 0 0 0
11 Μπράγκα Μπράγκα 0 0 0 0 0 0 0 0
12 Νασιονάλ Μαδέιρα Νασιονάλ Μαδέιρα 0 0 0 0 0 0 0 0
13 Αρούκα Αρούκα 0 0 0 0 0 0 0 0
14 Κάζα Πία Κάζα Πία 0 0 0 0 0 0 0 0
15 Φαμαλικάο Φαμαλικάο 0 0 0 0 0 0 0 0
16 Φαρένσε Φαρένσε 0 0 0 0 0 0 0 0
17 AVC Φούτμπολ Σαντ AVC Φούτμπολ Σαντ 0 0 0 0 0 0 0 0
18 Ρίο Άβε Ρίο Άβε 0 1 0 0 1 1 3 -2
Promotion - Champions League (League phase: )
Promotion - Champions League (Qualification)
Promotion - Europa League (Qualification)
Promotion - Conference League (Qualification: )
Liga Portugal (Relegation)
Relegation - Liga Portugal 2

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr