Ποδόσφαιρο

A' Τουρκίας: Κόντρα στην Τράμπζονσπορ και το 2 της Μπεσίκτας

Κυριακή, 11 Αυγούστου 2024 - 00:00

Πληρώνει καλά η κόντρα της Τράμπζονσπορ στο εκτός με την Σίβασπορ και το διπλό της Μπεσίκτας στην Σαμσούντα

A' Τουρκίας: Κόντρα στην Τράμπζονσπορ και το 2 της Μπεσίκτας

ΣΙΒΑΣΠΟΡ – ΤΡΑΜΠΖΟΝΣΠΟΡ

ΚΩΔΙΚΟΣ ΟΠΑΠ: 506, ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ: 19:15

Διεκδίκησε μέχρι ένα σημείο την έξοδο στην Ευρώπη, αλλά δεν τα κατάφερε. Και φέτος με όπλο κυρίως την έδρα της θα επιδιώξει μία πορεία που θα της επιτρέψει να διεκδικήσει την έξοδο στην Ευρώπη. Συνεχίζει στον πάγκο της ο Μπουλέντ Οϊγκιούν που έχει φτιάξει μία ομάδα με τακτικό πλάνο και στοχοπροσήλωση.Το θέμα στην Σίβασπορ είναι αν θα μείνει ή όχι ο σκόρερ, Μανάι. Υπάρχει ενδιαφέρον από ομάδες, αλλά όχι η διάθεση να δώσουν 6-7 εκατ. ευρώ. Θα δούμε ποια θα είναι η εξέλιξη της υπόθεσης. Είναι, πάντως, δεδομένο πως ο Αλβανός είναι παίκτης-βαρόμετρο.Σε ό,τι αφορά στα αγωνιστικά, δύσκολα θα αγωνιστεί ο στόπερ Μπαϊράκ που βρίσκεται στο ιατρικό δελτίο της ομάδας της Σεβάστειας.

Στοχεύει πάντα στο πρωτάθλημα, αν και από πλευράς ρόστερ υπολείπεται από τις ομάδες της Πόλης. Ξεκίνησε με 2 νίκες στο Γιουρόπα Λιγκ επί της Ρουζομπέροκ και το βράδυ της Πέμπτης (8/8) έπαιζε το 1ο ματς με την Ραπίντ Βιέννης, αλλά ήρθε ήττα με 0-1 πράγμα που δυσχεραίνει το έργο της πρόκρισης στα play offs του Europa League. Βέβαια στην ρεβάνς της Πέμπτης όλα μπορούν να γίνουν. Παραμένει στον πάγκο της ο Αβτζί που είναι συνώνυμο της ομάδας τη Τραπεζούντας.Κινήθηκε αρκετά στα μεταγραφικά. Θα βοηθήσουν οι Ντράγκους, Λούντστραμ, Μπάρισιτς, Σάβιτς. Από τις αποχωρήσεις όχι κάτι που μπορεί να τονιστεί. Έτσι υπάρχει η εκτίμηση ότι θα παρουσιαστεί ενισχυμένη.Βάσει των όσων προκύπτουν από το ρεπορτάζ, οι «μπορντομαβιλέρ» δεν αντιμετωπίζουν προβλήματα τραυματισμών, ωστόσο είναι σχεδόν βέβαιο πως θα γίνουν κάποιες αλλαγές ενόψει της ρεβάνς της Πέμπτης.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Διαφωνούμε με τον φαβοριτισμό της Τράμπζονσπορ που θα έχει και το μυαλό της στην ρεβάνς με την Ραπίντ. Προτιμότερο να την κοντράρουμε. Θα πάμε με τον 1Χ της διπλής ευκαιρίας. Εξαιρετικό το 1.71 στο pamestoixima.gr

ΑΛΑΝΙΑΣΠΟΡ – ΕΓΙΟΥΠΣΠΟΡ

ΚΩΔΙΚΟΣ ΟΠΑΠ: 530, ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ: 21:45

Στόχος η γρήγορη παραμονή και μετά ό,τι καλύτερο προκύψει στην Αλάνιασπορ. Πέρυσι σώθηκε άνετα βελτιώνοντας εντυπωσιακά την εικόνα της από τον Φλεβάρη και μετά. Είναι χαρακτηριστικό πως στα τελευταία 14 ματς πρωταθλήματος είχε μόλις μία ήττα και αυτή από την Γαλατάσαραϊ (0-4 εντός) που δεν «παιζόταν». Παραμένει στον πάγκο της ο Φατίχ Τεκέ που ανέλαβε τα ηνία της τον Νοέμβριο του ‘23. Έχει προλάβει ήδη να καθίσει στον πάγκο της σε 30 ματς μετρώντας 11 νίκες, 12 ισοπαλίες και 7 ήττες.Πλήγμα η αποχώρηση του βασικού Ογκούζ Αϊντίν που πωλήθηκε στην Φενέρ. Έφυγε και ο μέσος Νοβάις. Από τις αφίξεις ξεχωρίζουν του Μακουτά (Μ, Μποαβίστα) και του Ντουρσούν (Ε, Καραγκιουμρούκ).Δεν προκύπτει κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα στους γηπεδούχους, την ώρα που δεν επιβεβαιώνεται η φημολογία περί αντικατάστασης του κόουτς, Τεκέ με τον Ισμαήλ Καρτάλ. Μία φημολογία που έχει αναπτυχθεί από το πρωί της Παρασκευής.

Σούπερ διαγωνισμός για όλους! Διεκδικείς εισιτήρια για το ΑΕΚ - Νόα παίρνοντας μέρος στην κλήρωση του PS Blog!

Η Εγιούπσπορ έγραψε ιστορία με τον Αρντά Τουράν στον πάγκο της. Κατάφερε για πρώτη φορά να προβιβαστεί στην Super Lig τερματίζοντας στην κορυφή στην β’ κατηγορία. Μάζεψε 75 βαθμούς με 24-3-7 και 77-31 τέρματα με αποτέλεσμα να ανέβει στην κατηγορία. Λογικό και αναμενόμενο ο στόχος να είναι η παραμονή.Έκανε αρκετές μεταγραφές. Ξεχωρίζουν οι αφίξεις των Τοκόζ (Μ), Χατζηγιοβάνη (ΜΕ), Μεράς (Α). Γενικώς προσπάθησε να πάρει καλές μονάδες από ομάδες που έπεσαν και ευελπιστεί ότι θα καταφέρει να βρει γρήγορα χημεία για να επιδιώξει την παραμονή. Οικονομικά ο σύλλογος είναι σε πολύ καλά επίπεδα με τα ταμεία της διοίκησης να είναι «φουσκωμένα». Πράγμα που, αν δει κανείς και τις υπόλοιπες ομάδες της λίγκας, θα αντιληφθεί ότι μπορεί να κάνει τη διαφορά σε βάθος χρόνου.Δεν έχει αναφερθεί κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Η εμπειρία της Αλάνια ή ο ενθουσιασμός της Εγιούπσπορ; Επειδή δεν θέλουμε να μπούμε σε αυτό το δίλημμα θα προτιμήσουμε να πάμε με τα γκολ. Μας αρέσει το over 2,5. Μία χαρά το 1.80 στο Pamestoixima.gr

ΣΑΜΣΟΥΝΣΠΟΡ – ΜΠΕΣΙΚΤΑΣ

ΚΩΔΙΚΟΣ ΟΠΑΠ: 532, ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ: 21:45

Γερμανός έφυγε, Γερμανός ήρθε στον πάγκο της Σάμσουνσπορ. Ο Τόμας Ράις αντικατέστησε τον Μάρκους Γκίσντολ που ενώ ήταν να ανανεώσει, εν τέλει δεν το έκανε. Ο Ράις έχει εργαστεί σε όλο τον οργανισμό της Μπόχουμ, ενώ ήταν και στην Σάλκε, όπου σε 31 ματς είχε 9-8-14 και 39-61 γκολ. Έχει αρκετές αλλαγές στο ρόστερ της με δεδομένη και την απαγόρευση μεταγραφών, υπήρξαν με απλά λόγια προσθαφαιρέσεις με κάτι «περίεργους να φθάνουν».«Στόχος η γρήγορη παραμονή και μετά βλέπουμε τι μπορούμε να κάνουμε, η απαγόρευση δεν είναι ντεσαβαντάζ», δήλωσε ο νέος τεχνικός. Θα φανεί το τελευταίο μέσα στο γήπεδο.Οι γηπεδούχοι αναμένεται να παραταχθούν χωρίς τον έμπειρο μεσοεπιθετικό, Κιλίντς που βρίσκεται στο ιατρικό δελτίο. Επίσης εκτός είναι ο Τσιφ (Α) που είναι τιμωρημένος.

Το τέλειο ντεμπούτο για Φαν Μπρόνκχορστ στον πάγκο της Μπεσίκτας. Η «καρά καρτάλ» ξεκίνησε την χρονιά με την κατάκτηση του Σούπερ Καπ διαλύοντας την Γαλατά με 5-0, με τον Τσίρο Ιμόμπιλε να κάνει σεφτέ στα γκολ στα 21 δευτερόλεπτα. Στο ζενίθ η ψυχολογία της ενόψει της έναρξης του πρωταθλήματος, όπου ο στόχος είναι η κορυφή.Πλην του Ιμόμπιλε έκανε και άλλες κινήσεις. Πήρε επίσης τον Ράφα Σίλβα που έπαιζε στην Μπενφίκα, αλλα και Γκαμπριέλ Παουλίστα που φορούσε την φανέλα της Ατλέτικο. Γενικώς σημαντικές και καλές κινήσεις μεταγραφικά.Δεν λείπουν τα προβλήματα ενόψει της αναμέτρησης για τους φιλοξενούμενους. Αρχικά, τραυματισμένος είναι ο Εμρετσάν Τέρτσι (αριστερός αμυντικός) όπως και ο Αμίρ Χατζιαχμέτοβιτς (αμυντικός μέσος, 27). Αμφίβολοι είναι επίσης οι Γκέντσον Φερνάντες (κεντρικός μέσος, 25) και ο Ομάρ Κόλεϊ (κεντρικός αμυντικός 31).

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Θα πάμε με την αύρα και τον ενθουσιασμό της Μπεσίκτας. Το 2 είναι η επιλογή μας. Εξαιρετικό το 1.81 στο Pamestoixima.gr

Βαθμολογία -

10/08/2024Süper Lig
Θέση Ομάδα Βαθμοί Αγώνες Ν Ι H Γ/Υ Γ/Κ +/-
1 Γαλατασαράι Γαλατασαράι 3 1 1 0 0 2 1 1
2 Αντάνα Ντέμιρσπορ Αντάνα Ντέμιρσπορ 0 0 0 0 0 0 0 0
3 Kayserispor Kayserispor 0 0 0 0 0 0 0 0
4 Trabzonspor Trabzonspor 0 0 0 0 0 0 0 0
5 Ανταλιασπόρ Ανταλιασπόρ 0 0 0 0 0 0 0 0
6 Γκαζιαντέπ Γκαζιαντέπ 0 0 0 0 0 0 0 0
7 Samsunspor Samsunspor 0 0 0 0 0 0 0 0
8 Αλάνιασπορ Αλάνιασπορ 0 0 0 0 0 0 0 0
9 Εγιουπσπόρ Εγιουπσπόρ 0 0 0 0 0 0 0 0
10 Φενερμπαχτσέ Φενερμπαχτσέ 0 0 0 0 0 0 0 0
11 Μπεσίκτας Μπεσίκτας 0 0 0 0 0 0 0 0
12 Σίβασπορ Σίβασπορ 0 0 0 0 0 0 0 0
13 Κόνιασπορ Κόνιασπορ 0 0 0 0 0 0 0 0
14 Ρίζεσπορ Ρίζεσπορ 0 0 0 0 0 0 0 0
15 Κασίμπασα Κασίμπασα 0 0 0 0 0 0 0 0
16 Istanbul Basaksehir Istanbul Basaksehir 0 0 0 0 0 0 0 0
17 Γκεζτέπε Γκεζτέπε 0 0 0 0 0 0 0 0
18 Μποντρουμσπόρ Μποντρουμσπόρ 0 0 0 0 0 0 0 0
19 Χατάισπορ Χατάισπορ 0 1 0 0 1 1 2 -1
Promotion - Champions League (League phase: )
Promotion - Champions League (Qualification)
Promotion - Europa League (Qualification)
Promotion - Conference League (Qualification: )
Relegation - 1. Lig

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr