Ποδόσφαιρο

Tσάμπιονσιπ: Οι έδρες τον πρώτο λόγο

Σάββατο, 10 Αυγούστου 2024 - 10:59

Προβάδισμα οι γηπεδούχοι στο κύριο πιάτο της 1ης Αγωνιστικής της Τσάμπιονσιπ, με οκτώ παιχνίδια να διεξάγονται το Σάββατο.

Tσάμπιονσιπ: Οι έδρες τον πρώτο λόγο

Προγνωστικά, αναλύσεις, livescores και εκτιμήσεις για το στοίχημα στις αναμετρήσεις Τσάμπιονσιπ.

ΚΑΡΝΤΙΦ – ΣΑΝΤΕΡΛΑΝΤ

Η Κάρντιφ, παρά το γεγονός ότι δέχτηκε 70 γκολ πέρσι, τερμάτισε στη 12η θέση και έτσι ο Ερόλ Μπουλούτ κέρδισε το δικαίωμα παραμονής σε δεύτερη σεζόν. Πήρε έμπειρους παίκτες, όπως ο μπακ Τσέιμπερς από Άρσεναλ και ο εξτρέμ Γουίλοκ από ΚΠΡ. Πέρσι, ήταν από τις καλύτερες ομάδες επιθετικά στις στατικές φάσεις. Πέρσι, είχε μόλις τρεις ισοπαλίες σε εντός έδρας παιχνίδια, με δέκα νίκες και ισάριθμες ήττες. Αρκετά προβλήματα τραυματισμών, λείπουν οι Κόλινς (μπακ), Ντέιβις, Ετέτε (επιθετικοί), αμφίβολος ο μπακ ΜακΓκινες και ένα από τα νέα αποκτήματα, ο εξτρέμ Ελ Γκάζι.

Σούπερ διαγωνισμός για όλους! Διεκδικείς εισιτήρια για το ΑΕΚ - Νόα παίρνοντας μέρος στην κλήρωση του PS Blog!

Η Σάντερλαντ, ξεκίνησε με φιλοδοξίες πέρσι, αλλά έκανε κάκιστη σεζόν και τερμάτισε 16η, με συνεχείς αλλαγές προπονητών. Πλέον εμπιστεύεται τον Γάλλο Ρεζί Λε Μπρι, που είχε θητεία μέχρι πέρσι στη Λοριάν και έχει θέσει στόχο τα πλέι - οφ. Έχει παίκτες με ταλέντο, όπως τον αδελφό του Τζουντ Μπέλιγχαμ, Τζόουμπ, αλλά είναι εντελώς απρόβλεπτη, με τη διοίκησή της να παίρνει αποφάσεις εν θερμώ. Πέρσι έκανε μόνο έξι διπλά σε όλη τη σεζόν. Έκανε καλές μεταγραφές, ξεχωρίζει ο κεντρικός μέσος Μπράουν από την Πρέστον και ο εξτρέμ Πόβεντα από τη Λιντς.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Η Κάρντιφ δείχνει πιο δεμένη αυτή τη στιγμή και ποντάρει στην έδρα της. Η Σάντερλαντ μπορεί να βελτιωθεί αλλά ίσως της πάρει καιρό. Άσος draw no bet στο 2.06 στη Novibet.

ΚΠΡ - ΓΟΥΕΣΤ ΜΠΡΟΜ

Η ΚΠΡ, έδειχνε έτοιμη για υποβιβασμό στο περσινό ξεκίνημα, αλλά ο Μαρτί Σιφουέντες την ανέλαβε τον Οκτώβριο και την έσωσε, με μόλις τρεις ομάδες να παίρνουν περισσότερους πόντους στα 19 τελευταία παιχνίδια της κανονικής περιόδου. Δείχνει ικανή για εκπλήξεις και φέτος, κρατώντας τον καλύτερο παίκτη της, τον μέσο Σαΐρ και αποκτώντας μεταξύ άλλων, τον καλό τερματοφύλακα Ναρντί από τη Γάνδη. Εντός έδρας, έκανε πολύ κακή πορεία πέρσι, με μόλις επτά νίκες σε όλη τη σεζόν, το τρίτο χειρότερο ρεκόρ στην κατηγορία, ενώ κέρδισε πρώτη φορά στο σπίτι της τον Νοέμβριο.

Η Γουέστ Μπρομ., τερμάτισε πέρσι στην πέμπτη θέση της κανονικής περιόδου και έχασε την άνοδο στα ημιτελικά των πλέι – οφ από τη Σαουθάμπτον. Το μεγάλο της αστέρι είναι ο προπονητής της, Κάρλος Κορμπεράν, που καλείται να τα βγάλει πέρα εν μέσω αρκετά μεγάλων οικονομικών προβλημάτων, που οδήγησαν στην παραχώρηση τεσσάρων σημαντικών παικτών (Τόμας-Ασάντε, Γιοκουσλού, Τάουνσεντ, Κιπρέ). Στις μεταγραφές κινήθηκε με δανεικούς και φτηνές λύσεις. Εκτός έδρας είχε θέμα στην περσινή σεζόν, καθώς κέρδισε μόλις έξι παιχνίδια μακριά από το σπίτι της. Παράλληλα όμως, κατάφερε να πάρει οκτώ ισοπαλίες σε ταξίδια.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Με «αέρα» ξεκινά τη σεζόν η ΚΠΡ, ενώ η Γουέστ Μπρομ. ακόμα ψάχνεται, με τον προπονητή της να διαχειρίζεται ένα μικρό ρόστερ. Ψηλά ο άσος της Betsson στο 2.57.

ΛΙΝΤΣ - ΠΟΡΤΣΜΟΥΘ

H Λιντς, πήρε 90 πόντους πέρσι στην κανονική περίοδο, αλλά τερμάτισε τρίτη και έχασε την άνοδο στον τελικό των πλέι - οφ. Κράτησε όμως τον Ντάνιελ Φάρκε και θεωρείται πρώτο φαβορί φέτος. Έχασε σημαντικούς παίκτες, όπως τον μέσο Γκρέι και τον εξτρέμ Σάμερβιλ, αλλά πήρε εξ ίσου καλού παίκτες, όπως οι Ρόντον, Μπογκλ και Ρόθγουελ, ενώ αναμένεται να κάνει κι άλλες μεταγραφές. Πέρσι, είχε μία από τις δυνατότερες έδρες στην κατηγορία, με 16 νίκες, 5 ισοπαλίες και μόλις δύο ήττες όλη τη σεζόν, ενώ είχε τη δεύτερη καλύτερη άμυνα γηπεδούχου.

Η Πόρτσμουθ, επιστρέφει στην Τσάμπιονσιπ μετά από 12 χρόνια, έχοντας φτάσει ακόμα και στην τέταρτη κατηγορία σε αυτό το διάστημα. Πέρσι πήρε το πρωτάθλημα στη Λιγκ 1, με τον προπονητή Τζον Μουσίνιο να δίνει ρεσιτάλ τακτικής. Θεωρητικά, στόχος είναι η παραμονή, αλλά μην ξεχνάμε ότι η Ίπσουιτς, είναι πλέον στην Πρέμιερ Λιγκ, έχοντας τερματίσει 2η στη Λιγκ 1 το 2022, οπότε δεν μπορεί να υποτιμηθεί. Έκανε μεταγραφές παικτών με εμπειρία, όπως ο μέσος Ρίτσι από τη Νιούκαστλ, ενώ βασίζεται πολύ στην άμυνα. Τελευταία νίκη στην έδρα της Λιντς, το 2004.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Η Λιντς είναι πρώτο φαβορί για άνοδο και καλείται να το αποδείξει από το ξεκίνημα, αλλά η Πόρτσμουθ δεν θα παραδοθεί εύκολα. Γκολ – γκολ, στο 1.80 από το Pamestoixima.gr.

MIΛΓΟΥΟΛ - ΓΟΥΟΤΦΟΡΝΤ

Η Μίλγουολ, είχε ένα δύσκολο 12μηνο, καθώς πέρσι το καλοκαίρι έχασε τον ιδιοκτήτη της, Τζον Μπέριλσον και φέτος τον τερματοφύλακά της, Σάρκιτς, που άφησε την τελευταία του πνοή. Έφτασε κοντά στον υποβιβασμό, αλλά με την επιστροφή του Νιλ Χάρις στον πάγκο, έκανε οκτώ νίκες στις τελευταίες 13 αγωνιστικές και έτσι σώθηκε. Δεν έχασε κάποιον βασικό, περιμένει πολλά από τον επιθετικό Λάνγκσταφ, που ήρθε από τη Νοτς Κάουντι. Παίζει στην πρεμιέρα με μία από τις τοπικές αντιπάλους της, τη Γουότφορντ, από την οποία έχασε για τελευταία φορά εντός έδρας, το 2015.

Η Γουότφορντ κινδύνευσε με υποβιβασμό πέρσι, αλλά την ανέλαβε ο Τομ Κλέβερλι τον Μάρτιο και την έσωσε, με τον χειρότερο τερματισμό της σε σεζόν από το 2010 (15η), με τον αρχικά υπηρεσιακό τεχνικό να παραμένει σε μόνιμη βάση. Και αυτή η σεζόν αναμένεται δύσκολη, οι μεταγραφές δεν εντυπωσιάζουν, έφυγε ήδη ο μέσος Κονέ, αναμένεται το ίδιο και για τους Χουντ και Ασπρίγια. Αν θέλει κάτι να κρατήσει από πέρσι, ήταν οι εκτός έδρας εμφανίσεις, καθώς πήρε περισσότερα διπλά απ' ότι νίκες μέσα στο γηπεδό της, χάνοντας μόνο σε οκτώ ταξίδια.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Η Μίλγουολ δεν έχει χάσει σε πρεμιέρα σεζόν τα έξι προηγούμενα χρόνια και έχει ιδανική ευκαιρία να επεκτείνει το σερί, απέναντι σε μία Γουότφορντ που βρίσκεται σε δύσκολη θέση. Ο άσος στο 2.38 από τη Novibet.

ΜΙΝΤΛΕΣΜΠΡΟ – ΣΟΥΟΝΣΙ

Τι κι αν είχε τραυματισμούς, τι κι αν είχε περιορισμένες λύσεις, η Μίντλεσμπρο πέρσι έκανε καλή πορεία με τον Μάικλ Κάρικ και τερμάτισε όγδοη, μόλις τέσσερις πόντους από τη ζώνη των πλέι – οφ, στα οποία θέλει να φτάσει φέτος. Έχει καλή επίθεση, αλλά η άμυνά της προβληματίζει, παρά την απόκτηση του Έιλινγκ από τη Λιντς. Πέρσι, έχασε περισσότερα ματς εντός παρά εκτός. Ο Γερμανός στράικερ, Εμάνουελ Λατ, έκανε τρομερό φίνις πέρσι, με 11 γκολ στις τελευταίες 12 αγωνιστικές και αναμένεται να είναι από τους καλύτερους της κατηγορίας στη νέα σεζόν.

Η Σουόνσι έκανε αρκετά αξιοπρεπή πορεία πέρσι, τρματίζοντας στη 14η θέση, με αποτέλεσμα ο Λουκ Γουίλιαμς να κερδίσει μία δεύτερη ευκαιρία στον πάγκο. Ακολουθεί επιθετικό στυλ παιχνίδιού με υψηλό ρίσκο και έτσι αναμένονται αρκετά γκολ στα παιχνίδια της. Στόχος της είναι να κερδίσει την παραμονή ακόμα πιο εύκολα από την περσινή σεζόν. Έκανε ήρεμη προετοιμασία και δείχνει ικανή να κάνει αρκετές ζημιές. Έχασε στη μεταγραφική περίοδο τον καλύτερο αμυντικό της, Νιλ Γουντ από τη Σαουθάμπτον, αλλά έχει παίκτες που ξεχωρίζουν όπως ο μπακ Ντάρλινγκ και οι μέσοι Γκράιμς και Κούπερ.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Η Μίντλεσμπρο μπορεί να είναι από τις ομάδες που θα ξεχωρίσουν φέτος και ο επιθετικός Λατ, θα διεκδικήσει το βραβείο του πρώτου σκόρερ. Πληρώνει 2.50 στη Betsson για να σκοράρει σε αυτό το ματς.

ΟΞΦΟΡΝΤ – ΝΟΡΙΤΣ

Η ΌΞφορντ, έκανε εκπληκτική πορεία πέρσι, καθώς τερμάτισε πέμπτη στην κανονική περίοδο της Λιγκ 1, αλλά κέρδισε τα πλέι - οφ και επιστρέφει σε αυτό το επίπεδο μετά από 25 χρόνια. Πέρσι, καμία από τις ομάδες που ήρθαν από την τρίτη κατηγορία δεν υποβιβάστηκε και αυτός είναι ο στόχος για την ομάδα του Ντες Μπάκιγχαμ. Τελευταία εντός έδρας νίκη επί της Νόριτς, το 1998. Έκανε πολλές μεταγραφές για να μπορέσει να ανταποκριθεί, αλλά δεν δείχνει τόσο απειλητική μπροστά. Μεγάλο πλήγμα η μεταγραφή του καλού εξτρέμ, Μέρφι που πήγε στην Πόρτσμουθ.

Σούπερ διαγωνισμός για όλους! Διεκδικείς εισιτήρια για το ΑΕΚ - Νόα παίρνοντας μέρος στην κλήρωση του PS Blog!

Η Νόριτς τερμάτισε έκτη πέρσι και δεν τα κατάφερε στα πλέι - οφ, με αποτέλεσμα ο Ντάβιντ Βάγκνερ να αποτελέσει παρελθόν και να αντικατασταθεί από τον ελπιδοφόρο Δανό τεχνικό, Γιοχάνες Θόρουπ. Έχασε στις μεταγραφές τον μέσο Σάρα, αλλά έχει μεγάλα ταλέντα όπως οι Νούνιες, Σάρτζεντ (16 γκολ πέρσι), Ρόου και Σανθ, ελπίζοντας ότι δεν θα έχουν τραυματισμούς. Η έδρα ήταν το μεγάλο όπλο της πέρσι, καθώς σε 23 παιχνίδια εκεί στην κανονική περίοδο, κέρδισε 15 και έχασε μόλις τέσσερα. Δεν έχει χάσει ακόμα μάλιστα εντός στο πρωτάθλημα μέσα στο 2024.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: H Όξφορντ είναι από τα ερωτηματικά της σεζόν, αλλά σίγουρα θέλει δυνατό ξεκίνημα στην έδρα της, ενώ η Νόριτς έχει σημαντικές λύσεις επιθετικά. Over 2.5 στο 1.81 από το Pamestoixima.gr

ΣΤΟΟΥΚ ΣΙΤΙ – ΚΟΒΕΝΤΡΙ

Η Στόουκ είχε περιπετειώδη σεζόν πέρσι και τερμάτισε 16η, στην έκτη συνεχόμενη χρονιά που είναι στο κάτω μισό της βαθμολογίας. Ωστόσο, έδειξε βελτιωμένη προς το τέλος της χρονιάς με τον Στίβεν Σουμάχερ στον πάγκο της, ενώ έκανε πολύ καλές κινήσεις στις μεταγραφές, χωρίς να χάσει κάποιο από τα αστέρια της. Εντός έδρας πέρσι, έκανε μόνο οκτώ νίκες, ενώ είχε την δεύτερη χειρότερη επίθετική επίδοση γηπεδούχου. Έχει κακή παράδοση απέναντι στην Κόβεντρι, την οποία δεν έχει κερδίσει εντός έδρας, από το 2006. Αμφίβολος ο στράικερ Γκάλαχερ, από τις καλύτερες καλοκαιρινές μεταγραφές.

H Kόβεντρι, έκανε πολύ καλή σεζόν πέρσι, αλλά κακό σερί στο τέλος δεν της επέτρεψε να μπει πλέι - οφ, ενώ έχασε στο τσακ την πρόκριση στον τελικό Κυπέλλου. Ο Μαρκ Ρόμπινς παρέμεινε στον πάγκο, όπως και η πλειοψηφία των περσινών αστέρων, Σέιφ, Σακαμότο, Ράιτ και Σιμς. Έφυγε ο μέσος Ο' Χερ, αλλά ο Ρουντόνι από τη Χάντερσφιλντ είναι άξιος αντικαταστάτης και ο Τόμας-Ασάντε από τη Γουέστ Μπρομ., πολύ καλός επιθετικός. Μακριά από την έδρα της, έκανε αρκετές ζημιές πέρσι, καθώς πήρε οκτώ νίκες και πέντε ισοπαλίες σε 23 παιχνίδια.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Η Στόουκ καλείται να σπάσει παραδόσεις και να γίνει πιο αποτελεσματική στην έδρα της, δείχνοντας ότι μπορεί να το κάνει. Η Κόβεντρι ως συνήθως, δείχνει απειλητική. Γκολ – γκολ στο 1.67 στη Νοvibet.

ΧΑΛ - ΜΠΡΙΣΤΟΛ ΣΙΤΙ

Η Χαλ είχε πολλά σκαμπανεβάσματα πέρσι και έχασε την είσοδο στα πλέι - οφ, για μόλις τρεις πόντους (7η θέση). Ωστόσο, πήρε ρίσκο, αλλάζοντας τον προπονητή Λίαμ Ροσίνιορ με τον Γερμανό Τιμ Βάλτερ, που δεν έχει εμπειρία στην κατηγορία. Θέλει να ακολουθήσει ένα πιο επιθετικό στυλ, αλλά μέχρι να το επιβάλλει, ίσως χαθεί πολύτιμο έδαφος. Ερωηματικό η επίθεση, καθώς δεν έχει πλέον τους παίκτες που πέτυχαν το 80% των γκολ της πέρσι, Φιλοτζίν, Τουφάν και Καρβάλιο. Το πλήρες ρόστερ της, δεν αναμένεται να διαμορφωθεί πριν το τέλος της μεταγραφικής περιόδου.

Σούπερ διαγωνισμός για όλους! Διεκδικείς εισιτήρια για το ΑΕΚ - Νόα παίρνοντας μέρος στην κλήρωση του PS Blog!

Η Μπρίστολ Σίτι τερμάτισε 11η πέρσι και μόνο μία φορά στις προηγούμενες εννέα σεζόν, ήταν μέσα στην πρώτη δεκάδα της κατηγορίας. Ωστόσο, έδειξε μεγάλη βελτίωση με τον Λίαμ Μάνινγκ και τελείωσε τη σεζόν με την τέταρτη καλύτερη άμυνα. Μία πολύ καλά δουλεμένη ομάδα, αν βρει περισσότερα γκολ, μπορεί να πιέσει για τα πλέι - οφ. Δίνει μάχη για να κρατήσει τον κορυφαίο παίκτη και σκόρερ της, Κόνγουεϊ, άγνωστο αν θα παίξει στην πρεμιέρα, καθώς τον θέλουν αρκετές ομάδες. Eκτός λόγω τραυματισμών οι Άτκινσον (μπακ), Μπεναρούς, Μέρφι (μέσοι) και Χιρακάουα (επιθετικός).

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Η Χαλ, με το επιθετικό στυλ παιχνιδιού, θα κερδίσει πολλά ματς, αλλά θα χάσει με αντιπάλους που ξέρουν πώς να εκμεταλλευτούν την κόντρα και η Μπρίστολ Σίτι δείχνει να είναι μία από αυτές. Στο 2.75 το διπλό στη Novibet.

Βαθμολογία -

10/08/2024Championship
Θέση Ομάδα Βαθμοί Αγώνες Ν Ι H Γ/Υ Γ/Κ +/-
1 Λέστερ Λέστερ 97 46 31 4 11 89 41 48
2 Ίπσουιτς Ίπσουιτς 96 46 28 12 6 92 57 35
3 Λιντς Λιντς 90 46 27 9 10 81 43 38
4 Σαουθάμπτον Σαουθάμπτον 87 46 26 9 11 87 63 24
5 Γουέστ Μπρομ Γουέστ Μπρομ 75 46 21 12 13 70 47 23
6 Νόριτς Νόριτς 73 46 21 10 15 79 64 15
7 Χαλ Χαλ 70 46 19 13 14 68 60 8
8 Μίντλεσμπρο Μίντλεσμπρο 69 46 20 9 17 71 62 9
9 Κόβεντρι Κόβεντρι 64 46 17 13 16 70 59 11
10 Πρέστον Πρέστον 63 46 18 9 19 56 67 -11
11 Μπρίστολ Σίτι Μπρίστολ Σίτι 62 46 17 11 18 53 51 2
12 Κάρντιφ Κάρντιφ 62 46 19 5 22 53 70 -17
13 Μίλγουολ Μίλγουολ 59 46 16 11 19 45 55 -10
14 Σουόνσι Σουόνσι 57 46 15 12 19 59 65 -6
15 Γουότφορντ Γουότφορντ 56 46 13 17 16 61 61 0
16 Σάντερλαντ Σάντερλαντ 56 46 16 8 22 52 54 -2
17 Στόουκ Σίτι Στόουκ Σίτι 56 46 15 11 20 49 60 -11
18 ΚΠΡ ΚΠΡ 56 46 15 11 20 47 58 -11
19 Μπλάκμπερν Μπλάκμπερν 53 46 14 11 21 60 74 -14
20 Σέφιλντ Γουένσντεϊ Σέφιλντ Γουένσντεϊ 53 46 15 8 23 44 68 -24
21 Πλίμουθ Πλίμουθ 51 46 13 12 21 59 70 -11
22 Μπέρμιγχαμ Σίτι Μπέρμιγχαμ Σίτι 50 46 13 11 22 50 65 -15
23 Χάντερσφιλντ Χάντερσφιλντ 45 46 9 18 19 48 77 -29
24 Ρόδεραμ Ρόδεραμ 27 46 5 12 29 37 89 -52
Promotion - Premier League
Promotion - Championship (Play Offs: Semi-finals)
Relegation - League One

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr