Ποδόσφαιρο

Β' Γερμανίας: Άσος από εδώ... μέχρι το Αμβούργο

Σάββατο, 10 Αυγούστου 2024 - 00:00

Ισχυροί γηπεδούχοι δίνουν τον τόνο στο κυρίως πιάτο της Βundesliga 2, όπου εκτός από το λιμάνι, δύσκολα θα περάσουν οι φιλοξενούμενοι σε Έλβερσμπεργκ και Ντίσελντορφ. Αξίζει η κόντρα για τη Σάλκε

Β' Γερμανίας: Άσος από εδώ... μέχρι το Αμβούργο

ΕΛΒΕΡΣΜΠΕΡΓΚ-ΚΟΛΩΝΙΑ

Η Έλβερσμπεργκ έχει πλέον μάθει τα κατατόπια στην Τσβάιτε Λίγκα και ήξερε πώς να σταθεί και τι να ζητήσει στο Μαγδεμβούργο. Δίχως ρίσκα, με ιδιαίτερη προσοχή στην άμυνα, κλειστούς χώρους στο δικό τα νικό περιόρισε την επιθετικότητα των γηπεδούχων απειλήθηκε λίγο και πήρε τον πολύτιμο βαθμό για τον οποίο πήγε στον βορρά.
Μπορεί η έδρα να αλλάζει, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως θα διαφοροποιηθεί η τακτική. Πώς να το κάνει άλλωστε όταν απέναντί της θα σταθεί η Κολωνία και μάλιστα πληγωμένη και διάθεση να… ξεσπάσει; Άμυνα θα παίξει ξανά και με την προοπτική να «χτυπήσει» στις αντεπιθέσεις.

Η Κολωνία είχε από την αρχή πολύ δύσκολο έργιο υποδεχόμενη το ποιοτικό Αμβούργο σε ντέρμπι από τα παλιά και η εξέλιξη του ματς ήταν καταστροφική. Παρόλο που οι «τράγοι» είχαν ευκαιρίες και διάθεση, δεν σκόραρα και επιπλέον πλήρωσαν τις αμυντικές αδυναμίες τους, Μεγάλη η πίκρα του κόσμου που γέμισε το γήπεδο, ψάχνει κάπου για να ξεσπάσει.Και από τα φιλικά ματς πάντως έχει δείξει φουλ επιθετική τακτική, δημιουργεί πολλές ευκαιρίες στα ματς και σκοράρει με ευχέρεια. Το ίδιο θα κάνει και κόντρα στην Έλβερσμπεργκ θέλει να αποδείξει πως είναι το πρώτο φαβορί για την επάνοδο στη Μπουντεσλίγκα.

EKTIMΗΣΗ:Η Έλβερσμπεργκ «δραπέτευσε» από το Μαγδεμβούργο στην πρεμιέρα αλλά δεν μπορεί να παίζει συνέχεια άμυνα για την ισοπαλία και ειδικά στην έδρα της.Η Κολωνία, στην επιστροφή της στη δεύτερη κατηγορία πήρε την... κρυάδα από το Αμβούργο αλλά η Έλβερσμπεργκ δεν είναι Αμβούργο. Οι φιλοξενούμενοι θέλουν αυτή τη νίκη για να πάνε παρακάτω. 1 στο 1.90 από το Pame Stoixima

ΝΥΡΕΜΒΕΡΓΗ-ΣΑΛΚΕ

Η Νυρεμβέργη ξεκίνησε ιδανικά στην πρεμιέρα με δύο γκολ στο πρώτο ημίωρο της αποστολής στην Καρλσρούη αλλά στη συνέχεια… γύρισε ο διακόπτης. Δίχως λόγο γύρισε μαζικά στην άμυνα, δέχθηκε γκολ σε κομβικό σημείο στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους και στη συνέχεια ολοκληρώθηκε η ανατροπή. Πικρία για την ήττα και κυρίως για τον τροπο που διαχειρίστηκε το ματς.Το βέβαιο είναι πως η Νυρεμβέργη όπως έδειξε και στα ματς προετοιμασίας, αλλά και στην πρεμιέρα, έχει το εύκολο γκολ. Δημιουργεί πολλές φάσεις, δεν πρόκειται να αλλάξει τακτική κόντρας την Σάλκε. Ζητούμενο η βελτίωση στην άμυνα.

Η Σάλκε ήταν απολαυστική στην αναμέτρηση με την Μπραουνσβάιγκ την οποία έκανε φύλλο και φτερό. Έβαλε πέντε γκολ, θα μπορούσε άλλα τόσα από τη στιγμή που δημιούργησε 21 τελικές προσπάθειες. Αποθέωση για τους «βασιλικούς μπλε» από τον κόσμο, άνεμος αισιοδοξία πονέσει στο Γκεζελκίρχεν για την άνοδο στην Μπουντεσλίιγκα φέτος.Δεν πρόκειται να αλλάξει κάτι φυσικά στην τακτική και τα πρόσωπα που θα στελεχώσουν την αρχική ενδεκάδα. Στόχος της άλλες είναι να συνδυάσει καλό ποδόσφαιρο και να παίρνει νίκες ανεξάρτητα από την έδρα και τον αντίπαλο. Πλήρης η αποστολή.

EKTIMΗΣΗ: Η θητεία του Μίροσλαβ Κλόζε στη Νυρεμβέργη θα μπορούσε να ξεκινήσει και καλύτερα αν δεν υπήρχε το χατ-τρικ από του γεωργιανού Ζιντζιβάτζε. Η Σάλκε έκανε το τέλειο ξεκίνημα και πλέον κοιτάει ψηλότερα. Οι φιλοξενούμενοι φαίνεται ότι έχουν περισσότερη ποιότητα αλλά και χαρακτήρα στα κρίσιμα. Χ2 και under 3,5 στο 2,17 από την Betsson

ΦΟΡΤΟΥΝΑ ΝΤΙΣΕΛΝΤΟΡΦ-ΚΑΡΛΣΡΟΥΗ

Η Φορτούνα αρίστευσε τακτικά στην αναμέτρηση της πρεμιέρας στο Ντάρμσταντ. Δίχως λάθη στην άμυνα, πολλά τρεξίματα, περιορίστηκε στο ελάχιστο τους κινδύνους στην εστία της και στο δεύτερο ημίχρονο όταν βρήκε χώρους, τσάκισε στις αντεπιθέσεις τους γηπεδούχους. Διπλό που δείχνει πως η Φορτούνα μπορεί να υλοποιήσει υψηλούς στόχους στη φετινή περίοδο.Και στα φιλικά που προηγήθηκαν η ομάδα από το Ντίσελντορφ είχε παρουσιάζει εξαιρετικά δείγματα γραφής στην επίθεση. Και στα τέσσερα πιο πρόσφατα παιχνίδια προετοιμασίας πέτυχε τουλάχιστον από δύο γκολ στο καθένα και δημιούργησε πλήθος ευκαιριών. Δεν θα αλλάξει η πετυχημένη ενδεκάδα.

Σούπερ διαγωνισμός για όλους! Διεκδικείς εισιτήρια για το ΑΕΚ - Νόα παίρνοντας μέρος στην κλήρωση του PS Blog!

Η Καρλσρούη μπήκε νωχελικά στην αναμέτρηση με την Νυρεμβέργη, αλλά διατήρησε την αυτοκυριαρχία της και απέτρεψε τα χειρότερα. Αν και βρέθηκε με δύο γκολ στην πλάτη στο ημίωρο, ανέβασε κατακόρυφα την απόδοσή της και με επική ανατροπή πήρε νίκη ουσίας και κυρίως ψυχολογίας. Δίκαιη η αποθέωση από τον κόσμο στο φινάλε για τους μπλε.Είχε διαφανεί και στο τελευταίο φιλικό, την πρόβα τζενεράλε με το Στρασβούργο όπου διέλυσε με 4-1 τους Γάλλους η εξαιρετική λειτουργία της επίθεσης της Καρλσρούης. Εκεί θα στηριχθεί η φετινή προσπάθεια για ανταγωνιστική πορεία. Δεδομένα ωστόσο και τα θέματα στην άμυνα.

EKTIMΗΣΗ: Η Φορτούνα Ντίσελντορφ εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο την αποβολή που είχε η Ντάρμσταντ και πήρε μία σημαντική πρώτη νίκη. Η Καρλσρούη έδειξε μεν αντανακλαστικά κόντρα στη Νυρεμβέργη, όμως με εμφανίσεις όπως της πρεμιέρας δεν πάει πουθενά. Είναι δεδομένο ότι η Φορτούνα έχει το πάνω χέρι στην αναμέτρηση. 1 και under 4,5 στο 2,42 από την Betsson

ΑΜΒΟΥΡΓΟ-ΧΕΡΤΑ ΒΕΡΟΛΙΝΟΥ

Επτά χρόνια φαγούρας και μιζέριας στη δεύτερη κατηγορία είναι πάρα πολλά για μια ομάδα με το μέγεθος του Αμβούργου. Τις προηγούμενες σεζόν βρήκε πολλούς τρόπους για να… χάσει την επάνοδο στα μεγάλά σαλόνια αλλά φέτος είναι αποφασισμένη ομάδα από το μεγάλο λιμάνι να επιστρέψει εκεί όπου ανήκει. Αν μη τι άλλο το διπλό στην πρεμιέρα στην Κολωνία είναι μήνυμα πως κινείται στη σωστή κατεύθυνση.Στο ιστορικό «Βολκσπαρκσατάντιον» δεν θα πέφτει καρφίτσα από τον κόσμο που δείχνει ενθουσιασμό και στήριξη στην ομάδα. Ιδιαίτερα προσοχή στην τακτική δίνεται στην άμυνα όπως συνέβη και στα φιλικά που προηγήθηκαν της πρεμιέρας.

Η αισιοδοξία που υπήρχε στις τάξεις της Χέρτα για επανεκκίνηση στην Τβάιτε Λίγκα εξανεμίστηκε από το πρώτο κιόλας ματς στη σεζόν. Υποτονική εμφάνιση, δεν μπήκε ποτέ στο πνεύμα του αγώνα με την Πάντερμπορν από τη οποία ηττήθηκε δίκαια περιορίζοντας απλά στο φινάλε την έκταση του σκορ. Γκρίνια από το ξεκίνημα κιόλας στην ομάδα του Βερολίνου.Τι είχε δείξει και στα φιλικά προετοιμασίας που προηγήθηκαν ότι έχει θέματα στην άμυνα αλλά λύσεις δεν βρήκε στο πρώτο επίσημο παιχνίδι. Έχουν γίνει αλλαγές στο ρόστερ, υπάρχει έλλειψη συνοχής και χημείας. Γκολ-γκολ και τα πέντε πιο πρόσφατα ματς ανεξάρτητα διοργάνωσης.

EKTIMΗΣΗ: «Φέτος ή ποτέ» θα λέγαμε ότι είναι η κατάσταση σε σχέση με τον στόχο της ανόδου στο Αμβούργο, που ξεκίνησε εμφατικά τη σεζόν. Από την άλλη η Χέρτα μοιάζει κυριολεκτικά με Βαβέλ όπου κανείς δεν συνεννοείται με κανέναν. 1 και over 2.5 στο 2,29 από την Betsson

Βαθμολογία -

09/08/20242. Bundesliga
Θέση Ομάδα Βαθμοί Αγώνες Ν Ι H Γ/Υ Γ/Κ +/-
1 Σάλκε Σάλκε 3 1 1 0 0 5 1 4
2 Γκρόιτερ Φιρτ Γκρόιτερ Φιρτ 3 1 1 0 0 3 1 2
3 Φορτούνα Ντίσελντορφ Φορτούνα Ντίσελντορφ 3 1 1 0 0 2 0 2
4 Αννόβερο Αννόβερο 3 1 1 0 0 2 0 2
5 Καρλσρούη Καρλσρούη 3 1 1 0 0 3 2 1
6 Αμβούργο Αμβούργο 3 1 1 0 0 2 1 1
7 Καϊζερσλάουτερν Καϊζερσλάουτερν 3 1 1 0 0 2 1 1
8 Πάντερμπορν Πάντερμπορν 3 1 1 0 0 2 1 1
9 Μαγδεμβούργο Μαγδεμβούργο 1 1 0 1 0 0 0 0
10 Έλβερσμπεργκ Έλβερσμπεργκ 1 1 0 1 0 0 0 0
11 Νυρεμβέργη Νυρεμβέργη 0 1 0 0 1 2 3 -1
12 Χέρτα Βερολίνου Χέρτα Βερολίνου 0 1 0 0 1 1 2 -1
13 Κολωνία Κολωνία 0 1 0 0 1 1 2 -1
14 Ούλμ 1846 Ούλμ 1846 0 1 0 0 1 1 2 -1
15 Πρ. Μούνστερ Πρ. Μούνστερ 0 1 0 0 1 1 3 -2
16 Ρέγκενσμπουργκ Ρέγκενσμπουργκ 0 1 0 0 1 0 2 -2
17 Ντάρμσταντ Ντάρμσταντ 0 1 0 0 1 0 2 -2
18 Μπράουνσβαϊγκ Μπράουνσβαϊγκ 0 1 0 0 1 1 5 -4
Promotion - Bundesliga
Promotion - Bundesliga (Promotion)
2. Bundesliga (Relegation)
Relegation - 3. Liga

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr