Ποδόσφαιρο

Α' Πορτογαλίας: Με «Ασιάτη» στο Πόρτο - Ζιλ Βιθέντε

Σάββατο, 10 Αυγούστου 2024 - 00:10

Πληρώνουν τα γκολ στο Πόρτο - Ζιλ Βιθέντε με τους φιλοξενούμενους να έχουν αλλαγή της τελευταίας στιγμής στον πάγκο τους με τον Μαρέκο να αποχωρεί και στην θέση του να έρχεται ο Μπρούνο Πινέιρο.

Α' Πορτογαλίας: Με «Ασιάτη» στο Πόρτο - Ζιλ Βιθέντε

ΑΒΕΣ – ΝΑΣΙΟΝΑΛ ΜΑΔΕΪΡΑ

* Μάχη νεοφώτιστων

Επίσημο ντεμπούτο για τον νέο της προπονητή, Βίτορ Καμπέλος που διαδέχθηκε τον Ζόρζε Κόστα στον πάγκο της Άβες. Ο δεύτερος αποφάσισε να αποδεχθεί την πρόταση της Πόρτο και επέστρεψε στους «δράκους» με τον τίτλο του αθλητικού διευθυντή.Η γηπεδούχος επέστρεψε στη μεγάλη κατηγορία νικώντας στα μπαράζ δύο φορές την Πορτιμονένσε. Επικράτησε τόσο εκτός όσο και εντός με 2-1 και πήρε το εισιτήριο για την Primeia Liga. Λίγες προσθαφαιρέσεις στο ρόστερ της. Ενισχύθηκε κυρίως αμυντικά. Από τις αφίξεις ξεχωρίζει αυτή του Πιαζόν από την Μπράγκα και Ρου από την Γκινγκάμπ. Καλή εικόνα στα φιλικά. Άρεσε στο 0-0 με την Χιχόν. Ψάχνει κίπερ μετά τον σοβαρό τραυματισμό του Μόουρα στον ώμο. Αμφίβολος στην πρεμιέρα ο Ρ. Ροντρίγκες (Α). Κουβαλά τιμωρία από πέρσι ο Φονσέκα (Α)

Η Νασιονάλ επιστρέφει στην Primeira Liga μετά το 2021. Τερμάτισε πέρυσι στην 2η θέση στην 2η κατηγορία με 71 βαθμούς (21-8-5, 66-35) και πήρε το απευθείας εισιτήριο. Παραμένει στον πάγκο της ο 35χρονος τεχνικός, Τιάγκο Μαργαρίδο που ανέλαβε τον Ιούνιο του ‘23. Μετρά 23-12-7 στον πάγκο και 82-47 γκολ. Έκανε αρκετές μεταγραφές, των οποίων η χρησιμότητα θα κριθεί στο γήπεδο. Ξεκάθαρος ο στόχος της παραμονής.Έδωσε αρκετά φιλικά έχοντας σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή της. Αρκετά καλή με Μαρίτιμο (0-0) και Ρίο Άβε (1-1) αφήνοντας υποσχέσεις. Τιμωρημένος για το σημερινό ματς ο αρχηγικός μπακ Αουρέλιο.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Ως ματς νεοφώτιστων έχει την ιδιαιτερότητα ότι καμία από τις δύο δεν πρόκειται να ρισκάρει. Θα πάνε «κούτσου-κούτσου» που λέμε. Κοιτάμε, λοιπόν, το Χ. Άκρως δελεαστικό το 3.25 στο pamestoixima.gr

ΚΑΣΑ ΠΙΑ – ΜΠΟΑΒΙΣΤΑ

* Σε ουδέτερο με ελεύθερη είσοδο το ματς, καθώς γίνονται βελτιωτικές εργασίες στην έδρα της Κάζα Πία.

Επίσημο ντεμπούτο στον πάγκο της για τον 32χρονο, Ζοάο Περέιρα που είναι ο νεότερος προπονητής που θα καθοδηγήσει ποτέ έναν σύλλογο στην πρώτη κατηγορία. Βέβαια θα έχει δίπλα του τον 46χρονο και σαφέστατα πιο έμπειρο, Αλεξάντρε Σαντάνα. Γενικώς πολλές αλλαγές στην ομάδα και μεταγραφικά, σίγουρα ο κόουτς εντός γηπέδου θα είναι ο πολύπειρος αμυντικός Φοντέ που αποκτήθηκε το καλοκαίρι.Ψάχνει , πάντως, «χημεία», πράγμα που φάνηκε και σε αρκετά φιλικά. Προβλημάτισε ειδικά στα δύο τελευταία τεστ με Μάφρα (1-2) και στην ήττα από την Πέδρο ντε Λουάντα από την Ανγκόλα (0-1).Σε ό,τι αφορά τα αγωνιστικά, οι γηπεδούχοι είναι αναγκασμένοι να βγουν στην αγορά για ακόμη ένα σέντερ φορ, καθώς τραυματίστηκε και θα μείνει καιρό εκτός δράσης ο νεοφερμένος επιθετικός, Μέντες.

Η Μποαβίστα σώθηκε με την ψυχή στο στόμα. Και πώς να μην ισχύει κάτι τέτοιο; Την τελευταία αγωνιστική με πέναλτι στο 90+11! ισοφάρισε 2-2 τη Βιζέλα, πήρε τον πόντο, ισοβάθμισε στη θέση (16η) των μπαράζ με την Πορτιμονένσε όμως λόγω καλύτερης διαφοράς τερμάτων ήταν αυτή που χαμογέλασε…Έχει νέο προπονητή στον πάγκο της και το όνομά του λέει πολλά στους Έλληνες ποδοσφαιρόφιλους. Ο λόγος για τον 49χρονο Ιταλό, Κριστιάνο Μπάτσι που ήταν βοηθός επί σειρά ετών του Λουτσέσκου στον ΠΑΟΚ. Θα αντικαταστήσει τον Σιμάι. «Δεν είμαι προπονητής που κλαίει ή προσπαθεί να βρει δικαιολογίες» δήλωσε πριν από το σημερινό ματς αναφερόμενος στις πολλές απουσίες που αντιμετωπίζει η ομάδα του. Μεταξύ άλλων οι νεοαποκτηθέντες Μπρουνίνιο (πρώην Σερκλ Μπριζ) και Αλχασάν (πρώην Νασιονάλ Μαδέιρα).Μέχρι στιγμής δεν έχει καταφέρει να ενισχυθεί, με εξαίρεση τον δανεισμό του μεσοεπιθετικού Μπρουνίνιο από την Ατλέτικο Μινέιρο, ο οποίος ήρθε να καλύψει το κενό του Μακουτά που έφυγε για την Αλάνιασπορ, καθώς και του μέσου Αλχασάν (Μπίρσχοτ). Στην άμυνα, όμως, δείχνει «απογυμνωμένη» με την αποχώρηση των Αβαζίμ (στόπερ, Σινσινάτι) και Μαλέιρο (δ. μπακ, Τραμπζονσπόρ). Ψάχνεται όμως ακόμη μέχρι να τελειώσει η μεταγραφική περίοδος.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Με βάση την κατάσταση που επικρατεί στην Μποαβίστα. Κοιτάμε προς τους γηπεδούχους. Πληρώνει καλά ο 1. Άκρως δελεαστικός το 1.94 στο pamestoixima.gr

ΠΟΡΤΟ – ΖΙΛ ΒΙΘΕΝΤΕ

Με ψυχολογία στο ζενίθ η Πόρτο. Πήρε το Super Cup κόντρα στην πρωταθλήτρια Σπόρτινγκ με επικό τρόπο του Βίτορ Μπρούνο στον πάγκο της. Βρέθηκε πίσω στο σκορ με 3-0 από την Σπόρτινγκ στον τελικό του Super Cup, όμως ισοφάρισε το ματς και στην παράταση πήρε μεγάλη νίκη με 4-3 με γκολ του Ιβάν Χάιμε στο 101’! Έτσι μπαίνει με ψυχολογία στο νέο πρωτάθλημα, όπου θέλει επιστροφή στην κορυφή.Τρεις αμφίβολοι και δύο νοκ άουτ για την πρεμιέρα. Εκτός οι Ζαϊντού (Α) και Μαρκάνο (Α) που βρίσκονται εδώ και καιρό στο ιατρικό δελτίο. Αμφίβολοι οι Πεπέ (Ε), Κονσεϊσάο (ΜΕ) και Εβανίλσον (Ε).

Σοκ της τελευταίας στιγμής στην Ζιλ Βιθέντε που πάει στο Οπόρτο με νέο προπονητή. Συγκεκριμένα το απόγευμα της Πέμπτης αποχώρησε ο Μαρέκο χωρίς να γίνει γνωστός ο λόγος της αποχώρησης του λίγες ώρες αργότερα επισημοποιήθηκε με τον Μπρούνο Πινέιρο, ο οποίος έχει εργαστεί στην Εστορίλ, στο Κατάρ, αλλά και την Αλ Σαντ.Να σημειωθεί, βέβαια, πως έχει ήδη αρκετές προσθαφαιρέσεις. Ενεργοποίησε τις οψιόν των εξτρέμ Κορέια (από Γιουβέντους), Τουρέ (από Φέγενορντ) και του μέσου Γκμπανέ (από Κίμκι) που άφησαν καλές εντυπώσεις πέρυσι, ενώ μάζεψε και ορισμένους νεαρούς Ισπανούς ποδοσφαιριστές από δεύτερες ομάδες της γειτονικής χώρας. Πήρε επίσης και τον μέσο Κάσερες από τη Φαρένσε. Σημαντική η αποχώρηση του ποιοτικού στόπερ Γκάμπριελ Περέιρα, που θα συνεχίσει στην Κοπεγχάγη. Αρκετά καλή εικόνα στα φιλικά. Άρεσε στο 2-1 επί της Ρίο Άβε.Χωρίς προβλήματα ταξιδεύει στο «Ντραγκάο».

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Ξεκάθαρο φαβορί η Πόρτο. Ο 1, βέβαια, είναι στα… Τάρταρα. Προτιμότερο, βέβαια, να ασχοληθούμε με τα γκολ με το ασιατικό Over 3. Μία χαρά βρίσκουμε το 1.84 στο pamestoixima.gr

Βαθμολογία -

09/08/2024Primeira Liga
Θέση Ομάδα Βαθμοί Αγώνες Ν Ι H Γ/Υ Γ/Κ +/-
1 Εστρέλα Εστρέλα 0 0 0 0 0 0 0 0
2 Μποαβίστα Μποαβίστα 0 0 0 0 0 0 0 0
3 Γκιμαράες Γκιμαράες 0 0 0 0 0 0 0 0
4 Εστορίλ Εστορίλ 0 0 0 0 0 0 0 0
5 Ζιλ Βισέντε Ζιλ Βισέντε 0 0 0 0 0 0 0 0
6 Ρίο Άβε Ρίο Άβε 0 0 0 0 0 0 0 0
7 Σάντα Κλάρα Σάντα Κλάρα 0 0 0 0 0 0 0 0
8 Μορεϊρένσε Μορεϊρένσε 0 0 0 0 0 0 0 0
9 Πόρτο Πόρτο 0 0 0 0 0 0 0 0
10 Σπόρτινγκ Λισαβόνας Σπόρτινγκ Λισαβόνας 0 0 0 0 0 0 0 0
11 Μπενφίκα Μπενφίκα 0 0 0 0 0 0 0 0
12 Μπράγκα Μπράγκα 0 0 0 0 0 0 0 0
13 Νασιονάλ Μαδέιρα Νασιονάλ Μαδέιρα 0 0 0 0 0 0 0 0
14 Αρούκα Αρούκα 0 0 0 0 0 0 0 0
15 Κάζα Πία Κάζα Πία 0 0 0 0 0 0 0 0
16 Φαμαλικάο Φαμαλικάο 0 0 0 0 0 0 0 0
17 Φαρένσε Φαρένσε 0 0 0 0 0 0 0 0
18 AVC Φούτμπολ Σαντ AVC Φούτμπολ Σαντ 0 0 0 0 0 0 0 0
Promotion - Champions League (League phase: )
Promotion - Champions League (Qualification)
Promotion - Europa League (Qualification)
Promotion - Conference League (Qualification: )
Liga Portugal (Relegation)
Relegation - Liga Portugal 2

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr