Ποδόσφαιρο

A' Ολλανδίας: Η Αϊντχόφεν και οι άλλοι

Σάββατο, 10 Αυγούστου 2024 - 00:00

Ώρα... Ολλανδίας με το άνοιγμα της αυλαίας του φετινού πρωταθλήματος. Τα φαβορί δεν αλλάζουν, με την PSV να είναι και φέτος ή πρώτη υποψήφια για τον τίτλο, αλλά τη Φέγενορντ να φαίνεται αποφασισμένη να κατακτήσει ό,τι δεν μπόρεσε πέρυσι - ήδη πήρε από την μεγάλη αντίπαλό της το Σούπερ Καπ.

A' Ολλανδίας: Η Αϊντχόφεν και οι άλλοι

ΦΕΓΕΝΟΡΝΤ – ΒΙΛΕΜ

Σταθερά ανταγωνιστική παρουσιάστηκε και πέρυσι η Φέγενορντ, που κατέκτησε το Κύπελλο, έφθασε στα νοκ άουτ του Γιουρόπα Λιγκ, κατέλαβε την 2η θέση στο πρωτάθλημα εξασφαλίζοντας μια θέση στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ για δεύτερη σερί χρονιά. Ο επιτυχημένος Αρνε Σλοτ που μαζί του κατέκτησε πρωτάθλημα, Κύπελλο και αγωνίστηκε στον τελικό του Κόνφερενς Λιγκ αποχώρησε για τη Λίβερπουλ και αντικαταστάθηκε από τον Δανό Μπριαν Πρίσκε που εντυπωσίασε στους πάγκους των Σπάρτα Πράγας και Μίντιλαντ. Μπήκε με το... δεξί στη σεζόν, καθώς κατέκτησε στα πέναλτι το Σούπερ Καπ.Παραχώρησε έναντι 30 εκατ. ευρώ τον βασικό μέσο Βίφερ (Μπράιθτον) ενώ αποχώρησαν και οι χρήσιμοι εξτρέμ Αλιρέζα και Μιντεχ. “Βγήκε” πάντως κερδισμένη στο μεταγραφικό παζάρι καθώς ενισχύθηκε σε κάθε γραμμή. Ξεχώρισε η προσθήκη του Αργεντινού φορ Καράνζα. Εκτός οι μπακ Χαρτμαν και Σμαλ.

Αποστολή εξετελέσθη για τη Βίλεμ που με κομβική την αλλαγή τεχνικού μετά το προβληματικό ξεκίνημα, κυριάρχησε στην Β' Κατηγορία, κατέκτησε τον τίτλο για τέταρτη φορά στην ιστορία της και εξασφάλισε την επιστροφή στα “μεγάλα” σαλόνια μετά από απουσία μόλις ενός έτους. Ο Βέλγος Πίτερ Μας κέρδισε το στοίχημα και ξεκινά τη σεζόν με απόλυτο στόχο, την αποφυγή... μπελάδων. Μέτρια η εικόνα της στα φιλικά προετοιμασίας, στο τελευταίο τεστ αναδείχτηκε ισόπαλη με τη Μπρίστολ Σίτι.Αποχώρησαν οι βασικοι Βέρετ (μ. Μπρέσια) και Οστινχ (μ, Γκρόνινγκεν) και... ψώνισε αποκλειστικά απο ομάδες του Βελγίου. Εξαιρετική η προσθήκη του φορ Βέσεν που σημείωσε 16 γκολ πέρυσι με τη Βέστερλο.

EKTIMHΣΗ: Η διαφορά ποιότητας μεταξύ των δύο ομάδων δεν αφήνει περιθώριο για δεύτερες σκέψεις. Η Φέγενορντ ούτως ή άλλως αναμένεται να παραταχθεί πλήρης, κοι είναι σχετικά ασφαλές να συνδυάσουμε τον πολύ χαμηλό άσο με τα γκολ. 1 και over 3,5 στο 2,05 από την Betsson


ΝΑΪΜΕΓΚΕΝ – ΤΒΕΝΤΕ

Η Ναϊμέγκεν άργησε να... πάρει μπρος πέρυσι, βελτιώθηκε μετά τη χειμερινή αλλαγή αλλά δεν κατάφερε να πετύχει τον υπερβατικό στόχο της Ευρώπης, γνωρίζοντας ηττα στον τελικό Κυπέλλου αλλά και τον τελικό των πλέι οφ. Ο Ρόχιερ Μέιερ πιστώνεται πάντως την σταθερή αν9δική πορεία των τελευταίων ετών, συνεχίζει στον πάγκο και θέτει και φέτος υψηλούς στόχους. Προβλημάτισε πάντως στα φιλικά προετοιμασίας, όπου δεν κατάφερε να νικήσει σε όλα τα δυνατά τεστ.Αποχώρησαν οι ηγετικοί Σίλισεν (τερμ, Λας Πάλμας) και Τσέρι (Αντβέρπ) αλλά “μονιμοποίησε” τρεις δανεικούς της περυσινής σεζόν (φαν Χάσελ, Περέιρα, Γκονζάλεθ) ενώ ποντάρει στον ταλαντούχο εξτρέμ Ονάλ.

Σούπερ διαγωνισμός για όλους! Διεκδικείς εισιτήρια για το ΑΕΚ - Νόα παίρνοντας μέρος στην κλήρωση του PS Blog!

Εξαιρετικά κύλησε η περυσινή σεζόν για την Τβέντε που κόντρα στα προγνωστικά και χάρη πρωτίστως στις εντυπωσιακές εντός έδρας επιδόσεις, εξασφάλισε την 3η θέση (προκριματικά Τσάμπιονς Λιγκ) πραγματοποιώντας έτσι την καλύτερη πορεία από το 2014! Ο τεχνικός Γιος Όστινχ κέρδισε το... στοίχημα και διατηρήθηκε στο Ενσέντε παρότι το όνομα του “έπαιξε” για τον πάγκο της Φέγενορντ. Την Τρίτη ηττήθηκε 2-1 από τη Σάλτσμπουργκ για τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ, ακολουθεί η ρεβάνς 13/8.Αποχώρησε ο βασικός στόπερ και αρχηγός Προύπερ (3,2 εκατ. ευρώ, Ρέιντζερς) όπως και ο βασικός μπακ Σμαλ. Απέκτησε πάντως τον φορ Λάμερς (Ρέιντζερς) που εντυπωσίασε πέρυσι με την Ουτρέχτη. Εκτός ο βασικός μέσος Σάντιλεκ.

EKTIMHΣΗ: Mε το μυαλό στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ και τη ρεβάνς με τη Σάλτσμπουργκ, τρεις ημέρες μετά, ο κόουτς Όστινγκ δεν αποκλείεται να ξεκουράσει ορισμένους βασικούς παίκτες σε αυτό το ματς. Παρόλα αυτά, αξίζει να δώσουμε στήριξη στους φιλοξενούμενους, οι οποίοι είναι πιο ποιοτική ομάδα και μπορούν να φύγουν με τη νίκη, έστω και δύσκολα. 2 στο 1,90 από το Pame Stoixima


ΑΛΜΙΡΕ – ΑΛΚΜΑΑΡ

Εξαιρετικά κύλησε η περυσινή σεζόν για την “μικρή” Αλμέρε που παρά το προβληματικό φινάλε, εξασφάλισε άνετα την παραμονή στην παρθενική παρουσία στα “μεγάλα” σαλόνια. Ο “αρχιτέκτονας” των τελευταίων ετών, Αλεξ Πάστοορ αποχώρησε πάντως για άλλες πολιτείες και νέος τεχνικός ανακοινώθηκε, ο άλλοτε βοηθός του, Χεντβίχες Μαντούρο στην πρώτη του θητεία ως πρώτος τεχνικός. Είχε καλή εικόνα στα φιλικά προετοιμασίας, στο τελευταίο τεστ επικράτησε της Βααλβάικ. Είχε καλή εικόνα στα φιλικά προετοιμασίας, στο τελευταίο τεστ επικράτησε της Βααλβάικ.Αποχώρησαν 16 ποδοσφαιριστές, με σημαντικότερη την απώλεια του βασικού φορ και πρώτου σκόρερ Κατλίν. Δεν εντυπωσίασε στις μεταγραφές, απέκτησε έξι συνολικά ποδοσφαιριστές ανάμεσα τους και ο Έλληνας μπακ, Ζαγαρίτης.

Η Αλκμααρ κινήθηκε στην μετριότητα πέρυσι, δεν κατάφερε να... αμφισβητήσει τους μεγάλους και συμβιβάστηκε με την 4η θέση συνεχίζοντας πάντως τις σταθερές πτήσεις καθώς την τελευταία δεκαετία πλασαρίζεται σταθερά στην πρώτη 6αδα. Ο άλλοτε ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ, Μάρτενς Μέρτενς ανέλαβε στη χειμερινή διακοπή, “έπεισε” τη διοίκηση και υπέγραψε νέο συμβόλαιο συνεργασίας. Ήταν εξαιρετική στα φιλικά προετοιμασίας όπου παρέμεινε αήττητη, επικράτησε στην… πρόβα τζενεράλε της Στοουκ (1-0).Όπως συνηθίζει, δεν δίστασε να παραχωρήσει τέσσερις βασικούς, ανάμεσα τους και ο Έλληνας κανονιέρης Παυλίδης που συνεχίζει στη Μπενφίκα έναντι 18 εκατ. ευρώ! Στοχευμένες οι προσθήκες της, απέκτησε τον Άγγλο Πάροτ (πέρυσι Εξέλσιορ) για να καλύψει το κενό του Παυλίδη.

EKTIMHΣΗ: Προσπάθησε (και κατάφερε) να κλείσει... γλυκά την περασμένη σεζόν η Άλμιρε, ολοκληρώνοντας την κούρσα με τρεις συνεχόμενες νίκες, και αυτό μπορεί να την εμπνεύσει για ένα καλό ξεκίνημα. Το πρόβλημα για τη γηπεδούχο είναι δεν έχει απέναντι της έναν αντίπαλο στα μέτρα της. Η ΑΖ έχει... απωθημένα από πέρυσι και όπως συνηθίζει, κινήθηκε για την ουσία και όχι για το θεαθήναι στις μεταγραφές προκειμένου να επιστρέψει στον αφρό. 2 και under 3,5 στο 2,40 από την Betsson


ΑΪΝΤΧΟΦΕΝ – ΒΑΑΛΒΑΪΚ

Η ομάδα του Πίτερ Μποζ... άστραψε και βροντηξε πέρυσι, σκόραρε κατά ριπάς (111 γκολ) και εξασφάλισε άνετα την πρώτη θέση, επιστρέφοντας στην κορυφή μετά απο πέντε χρόνια. Aήττητη στα φιλικά προετοιμασίας, στο τελευταίο ματς επικράτησε της Βαλένθια (2-1). Σε αντιδιαστολή με προηγούμενες σεζόν, δεν έχει παραχωρήσει κάποιο απο τα αστέρια της, αν και υπάρχει έντονο ενδιαφέρον ιδίως για τον σταρ Μπακαγιόκο. Ξεκίνησε με το... αριστερό τη σεζόν, ηττήθηκε στα πέναλτι από τη Φέγενορντ στο Σούπερ Καπ.Ο βασικός φορ ντε Γιονχ τραυματίστηκε στο Σούπερ Καπ και δίνεται αμφίβολος, δεν υπολογίζονται και πάλι οι αμυντικοί Μποσκαλί και Ντεστ. «Μονιμοποίησε» τις συμφωνίες με τους δανεικούς πέρυσι Τιλμαν και Ντεστ, εξαιρετική κρίνεται και η προσθήκη του στόπερ Φλαμίνγκο (9 εκατ. ευρώ) που εντυπωσίασε πέρυσι με την Ουτρέχτη.

Η Βααλβάικ έπαιξε με την... φωτιά πέρυσι, αλλά έστω και δύσκολα και στην διαφορά τερμάτων απέφυγε την... περιπέτεια των πλέι οφ και διατηρήθηκε στην κατηγορία. Θα βρίσκεται για 3η σερί χρονιά στα “μεγάλα” σαλόνια, ξεκινά βέβαια με απόλυτο στόχο την αποφυγή την... μπελάδων. Συνεχίζει με τον Χενκ Φρέιζερ στον πάγκο και με αρκετές δυσοίωνες προβλέψεις, προβλημάτισε άλλωστε στα φιλικά προετοιμασίας όπου ηττήθηκε και από ομάδες Β' Κατηγορίας.Έχασε πέντε βασικούς και την πλήγωσαν ιδίως οι αποχωρήσεις των Μιν (πρώτος σκόρερ), Βέσεν (τερμ) και Αντεβόγιε (στόπερ). Κινήθηκε στα... ρηχά στις μεταγραφές αποκτώντας ποδοσφαιριστές χωρίς ιδιαίτερη εμπειρία στην κατηγορία.

EKTIMHΣΗ: Ξεκινάμε με δεδομένο ότι η PSV θα θελήσει από την αρχή να δείξει προς πάσα κατεύθυνση την ισχύ της και τη δίψα της να κρατήσει τα σκήπτρα. Η Βάλβαϊκ θα βάλει το... πούλμαν και ό,τι βγει. 1 ημίχρονο και over 3.5 στο 2,05 από την Betsson

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr