Ποδόσφαιρο

Α' Ολλανδίας: Ημέρα των γηπεδούχων!

Κυριακή, 11 Αυγούστου 2024 - 00:23

Οι έδρες έχουν την... τιμητική τους στις σημερινές αναμετρήσεις της Eredivisie και θα εμπιστευθούμε τα περισσότερα φαβορί με συνδυαστικές επιλογές. 

Α' Ολλανδίας: Ημέρα των γηπεδούχων!

Προγνωστικά, αναλύσεις, livescores και εκτιμήσεις για το στοίχημα στις αναμετρήσεις της Α' Ολλανδίας.

ΣΠΑΡΤΑ ΡΟΤ. - ΧΕΡΑΚΛΕΣ

Για τρίτη φορά την τελευταία τετραετία, η Σπάρτα Ρότερνταμ εξασφάλισε μια θέση στην πρώτη οκτάδα και παρότι δεν τα κατάφερε στα πλέι οφ, το ζύγι κρίθηκε θετικό. Ο Γιερόεν Ραϊσντάικ που ανέλαβε το χρίσμα πέρυσι και βρέθηκε για πρώτη φορά στην καριέρα του στην άκρη του πάγκου, κέρδισε το στοίχημα και ξεκινά συνεπώς με ανάλογους στόχους. Παρουσιάστηκε σοβαρή στα φιλικά προετοιμασίας, επικράτησε μάλιστα στο τελευταίο τεστ της Μπρέντα. Όπως συνηθίζει κινήθηκε έξυπνα και χωρίς να... ξοδευτεί στο μεταγραφικό παζάρι. Αποχώρησαν μόλις δύο βασικοί και κάλυψε τα κενά με ταλαντούχους νεαρούς ενώ είχε προχωρήσει στις περισσότερες προσθήκες από τις πρώτες ημέρες της μεταγραφικής περιόδου.

Η Χεράκλες πόνταρε πέρυσι στην έδρα όπως μας έχει συνηθίσει τα τελευταία χρόνια και αυτό ήταν αρκετό για να πανηγυρίσει την παραμονή στην κατηγορία έστω και την τελευταία αγωνιστική. Ο Εντβιν φαν ντερ Λοι ανέλαβε μεσούσης της περιόδου και κέρδισε το στοίχημα και επιβραβεύτηκε με νέο συμβόλαιο συνεργασίας. Ξεκινά βέβαια με χαμηλά τον πήχη, τα οικονομικά δεν επέτρεψαν ιδιαίτερα “ανοίγματα” στις μεταγραφές. Προβλημάτισε στα φιλικά όπου απέτυχε σε όλα τα δυνατά τεστ, ενώ ηττήθηκε στην πρόβα τζενεράλε από τη Γκρόνινγκεν.
Αποτελεί μια απο τις ομάδες που υπέστη τις περισσότερες αλλαγές καθώς αποχώρησαν 13 ποδοσφαιριστές! “Γέμισε” τα ταμεία της με την παραχώρηση του εξτρέμ Χάνσον (Μπέρμιγχαμ) και απέκτησε πρωτίστως πιτσιρικάδες, με τον φαν Κααμ (Καμπούρ) να ξεχωρίζει.

EKTIMHΣΗ: Πιο “δεμένη” φαντάζει η Σπάρτα που πορεύεται με τον περυσινό “κορμό” ενώ η Χεράκλες προχώρησε σε σαρωτικές προσθαφαιρέσεις. Λογικός αλλά “φτηνός” ο άσος ακόμα και με over 1,5 (1,65 Pamestoixima.gr).

ΟΥΤΡΕΧΤΗ – ΤΣΒΟΛΕ

Η Ουτρέχτη προβλημάτισε πέρυσι στην αρχή της σεζόν, αλλά μεταμορφώθηκε μετά την αλλαγή τεχνικού και την έλευση του έμπειρου Ρον Γιανς στην άκρη του πάγκου. Εξασφάλισε άνετα μια θέση στα πλέι οφ όπου έπεσε πάντως θύμα έκπληξης απο τη Γκο Αχέντ Ιγκλς. Η παρουσία του Γιανς πάντως σε συνδυασμό με την στιβαρή διοίκηση αποτελεί εχέγγυο επιτυχίας και το πλασάρισμα στην πρώτη οκτάδα αποτελεί το μίνιμουμ των φετινών στόχων. Είχε θετική εικόνα στα φιλικά, στο τελευταίο τεστ επικράτησε της Βενέτσια. Προχώρησε σε... γενναίες αλλαγές, αποχώρησε διψήφιος αριθμός ποδοσφαιριστών με σημαντικότερες τις απώλεις των Φλαμίνγκ (α) και Λάμερς (ε). Γέμισε πάντως τα ταμεία της και κάλυψε τα περισσότερα κενά σε κάθε γραμμή ενώ όπως συνηθίζει είχε εξαιρετικές κινήσεις και στους δανεικούς (Ααρονσον – Αϊντραχτ, Κατλιν – Λοριέν).

Η Τσβόλε ξεκίνησε με αρκετό άγχος την περυσινή σεζόν μετά την ξαφνική αποχώρηση του τεχνικού Σρούντερ αλλά κατάφερε εν τέλει να... βρει την άκρη και τον Τζόνι Γιάνσεν στον πάγκο και να αποφύγει τα σενάρια παραμονής. Ξεκινά την δεύτερη σερί σεζόν στην Α'΄Κατηγορία με ανάλογους στόχους, παρότι η διοίκηση δεν... ανοίχτηκε στις μεταγραφές. Προβλημάτισε πάντως στα περισσότερα φιλικά προετοιμασίας, ιδίως αμυντικά, ενώ ηττήθηκε σε ολα τα δυνατά τεστ. Δεν εντυπωσίασε στις μεταγραφές παρότι έχασε τέσσερις βασικούς (Τάιο, Ναμλι, Κέρστεν, φαν Πόλεν). Απέκτησε ποδοσφαιριστές με εμπειρία (Λουτόντα, Μπάουτινκ, Μανού) που δύσκολα πάντως θα κάνουν την διαφορά.

EKTIMHΣΗ: Η φετινή Ουτρέχτη δείχνει ικανή να διακριθεί φέτος ενώ η Τσβόλε θα αρκεστεί στην προσπάθεια παραμονής. Ο άσος απο το πρώτο ημίχρονο πληρώνει στο 2.10 στο Pamestoixima.gr

ΓΚΟ ΑΧΕΝΤ ΙΓΚΛΣ – ΦΟΡΤΟΥΝΑ ΣΙΤ.

Εντυπωσιακά κύλησε η περυσινή σεζόν για τη Γκο Αχέντ Ιγκλς που κατέλαβε την 9η θέση (καλύτερο πλασάρισμα των τελευταίων 46 ετών) και εξασφάλισε ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο για μόλις τρίτη φορά στην ιστορία της. Ο Ρενέ Χάκε αποχώρησε πάντως απρόσμενα από την τεχνική ηγεσια καθώς ανακοινώθηκε ως νέος βοηθός του τεν Χααγκ στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και έτσι… ρίσκαρε με τον άπειρο Πολ Σιμόνις στην θέση του προπονητή. Ξεκίνησε αρνητικά τη σεζόν, καθώς αποκλείστηκε στα προημιτελικά του Κόνφερενς Λιγκ από τη Μπραν.
Το έργο του νέου τεχνικού φαντάζει δύσκολο καθώς έχασε τέσσερις βασικούς και παρότι γέμισε τα... ταμεία της ιδίως με την παραχώρηση του Βιλουμσον (Μπέρμιγχαμ, 4 εκατ. ευρώ) κινήθηκε στα... ρηχά στις μεταγραφές. Απο το... κάτω ράφι (ομάδες Β' Κατηγορίας) οι μόλις τρεις τώρα προσθήκες της.

Η Φορτούνα ξεκίνησε ελπιδοφόρα πέρυσι, αλλά σταδιακά προσγειώθηκε και έδειξε να συμβιβάζεται με την άνετη παραμονή στην κατηγορία και συνεχίζει για 7η σερί χρονιά στα μεγάλα σαλόνια. Η αποφυγή... μπελάδων αποτελεί και πάλι το απόλυτο ζητούμενο για τους Λίμπουρχερς που παρότι ενεπλάκησαν σε σενάρια ιδιοκτησιακής αλλαγής, παρέμειναν στα χέρια του Τούρκου, Ισιτάν Τζουν. Προβλημάτισε στα φιλικά προετοιμασίας καθώς ηττήθηκε σε όλα τα δυνατά τεστ. Αποτελεί την ομάδα που υπέστη τις περισσότερες αλλαγές καθώς απο το Σιτάρντ αποχώρησαν 19 ποδοσφαιριστές! Προχώρησε σε 12 προσθήκες και αρκετά... στοιχήματα, πέρταν των έμπειρων στην κατηγορία Μπράντενχορστ (Ουτρέχτη) και Αντεβόγιε (Βααλβάικ).

EKTIMHΣΗ: Πιο έτοιμη αλλά και πιο αποδυναμωμένη η Γκο Αχεντ Ιγκς ενώ και η Φορτούνα αποτελεί ερωτηματικό ένεκα των πολλών μεταβολών. Θα το... αφήσουμε στην ησυχία του.

AΓΙΑΞ – ΧΕΡΕΝΦΕΝ

Αποκαρδιωτικά κύλησε η περυσινή σεζόν για τον Αγιαξ καθώς η 5η θέση αποτέλεσε το χειρότερο πλασάρισμα απο το... μακρινό 1999! Ο φαν' Σχιπ προσπάθησε να... σώσει την παρτίδα και οι Αμστερντάμερς... πρόλαβαν ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο χωρίς τα πλέι οφ αλλά ο άλλοτε τεχνικός της Εθνικής Ελλάδας αποχώρησε και αντικαταστάθηκε από τον 35χρονο Ιταλό Φρανσέσκο Φαριόλι (Νις πέρυσι). Ξεκίνησε ήδη τη σεζόν εκτός συνόρων, απέκλεισε αρχικά τη Βοϊβοντίνα για τα προκριματικά του Γιουρόπα Λιγκ, ενώ την Πέμπτη επικράτησε εκτός έδρας του Παναθηναϊκού και πραγματοποίησε βήμα πρόκρισης για τα πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ. Έχει προχωρήσει σε μόλις μια προσθήκη (Τραορέ) ενώ παραχώρησε ήδη τρεις ποδοσφαιριστές γεμίζοντας τα ταμεία με 26,5 εκατ. ευρώ! Ο νέος τεχνικός ξεκίνησε... ξεσκαρτάρισμα και τις επόμενες ημέρες αναμένεται κύμα αποχωρήσεων ώστε να υπάρξει... χώρος για νεοφερμένους.

Στην μετριότητα κινήθηκε πέρυσι η Χέρενφεν που μετά δύο χρόνια απέτυχε να... προλάβει μια θέση στα πλέι οφ και συνέχισε τις χαμηλές πτήσεις των τελευταίων ετών συμπληρώνοντας 12 σεζόν χωρίς ευρωπαϊκή συμμετοχή. Ο κύκλος του Κεες φαν Βόντερεν ολοκληρώθηκε μετά από μια άχρωμη διετία και αντικαταστάθηκε από τον σταρ Ρόμπιν φαν Πέρσι στην πρώτη του απόπειρα στην άκρη του πάγκου. Είχε θετική εικόνα στα φιλικά προετοιμασίας, παρότι ηττήθηκε στο τελευταίο τεστ (Μίντλεσμπρο, 4/8). “Γέμισε” τα ταμεία της με την παραχώρηση του εξαιρετικού Σαχραουί (Λιλ, 8 εκατ. ευρώ) και προχώρησε σε καλές προσθήκες σε όλες τις γραμμές αν και δεν έχει ολοκληρώσει τις κινήσεις της. Ξεχωρίζει ο εξτέμ Αλ Σαεντ (1,5 εκατ. ευρώ Σάντιερφορντ), εξαιρετική κρίνεται η προσθήκη του εξτρέμ Σεμπαουί.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Και οι δύο ομάδες βρίσκονται σε στάδιο... αναδόμησης αν και Αιας διαθέτει βέβαια περίσσια ποιότητα. Θα ρισκάρουμε και θα συνδυάσουμε τον άσο με γκολ/γκολ στο 2.45 απο τη Betsson.

Βαθμολογία -

09/08/2024Eredivisie
Θέση Ομάδα Βαθμοί Αγώνες Ν Ι H Γ/Υ Γ/Κ +/-
1 Άλμερε Σίτι Άλμερε Σίτι 0 0 0 0 0 0 0 0
2 Φορτούνα Σιτάρντ Φορτούνα Σιτάρντ 0 0 0 0 0 0 0 0
3 Βααλβάικ Βααλβάικ 0 0 0 0 0 0 0 0
4 Τσβόλε Τσβόλε 0 0 0 0 0 0 0 0
5 Αϊντχόφεν Αϊντχόφεν 0 0 0 0 0 0 0 0
6 Άγιαξ Άγιαξ 0 0 0 0 0 0 0 0
7 Μπρέντα Μπρέντα 0 0 0 0 0 0 0 0
8 Τβέντε Τβέντε 0 0 0 0 0 0 0 0
9 Χέρενφεν Χέρενφεν 0 0 0 0 0 0 0 0
10 Φέγενορντ Φέγενορντ 0 0 0 0 0 0 0 0
11 Ναϊμέγκεν Ναϊμέγκεν 0 0 0 0 0 0 0 0
12 Ουτρέχτη Ουτρέχτη 0 0 0 0 0 0 0 0
13 Άλκμααρ Άλκμααρ 0 0 0 0 0 0 0 0
14 Σπάρτα Ρότερνταμ Σπάρτα Ρότερνταμ 0 0 0 0 0 0 0 0
15 Χέρακλες Χέρακλες 0 0 0 0 0 0 0 0
16 Βίλεμ Βίλεμ 0 0 0 0 0 0 0 0
17 Γκόου Αχέντ Ιγκλς Γκόου Αχέντ Ιγκλς 0 0 0 0 0 0 0 0
18 Γκρόνινγκεν Γκρόνινγκεν 0 0 0 0 0 0 0 0
Promotion - Champions League (League phase: )
Promotion - Champions League (Qualification)
Promotion - Europa League (Qualification)
Promotion - Eredivisie (Conference League - Play Offs)
Eredivisie (Relegation)
Relegation - Eerste Divisie

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr