Ποδόσφαιρο

B' Oλλανδίας: Γκολ-γκολ και... γκολ

Παρασκευή, 9 Αυγούστου 2024 - 02:09

Ανοίγει η αυλαία των πρωταθλήματος των over, επιλογή την οποία θα τιμήσουμε αρκετές φορές φέτος. Στα ματς της Παρασκευής υπάρχουν επιλογές που μπορούν να μας δώσουν πλεονέκτημα

B' Oλλανδίας: Γκολ-γκολ και... γκολ

ΦΚ ΑΪΝΤΧΟΦΕΝ – ΝΤΕΝ ΜΠΟΣ

Μετά απο δύο σερί παρουσίες στην πρώτη οκτάδα με συμμετοχές στα πλέι οφ, η ΦΚ Αϊντχόφεν κινήθηκε στα… ρηχά πέρυσι. Η 14η θέση αποτέλεσε το δεύτερο χειρότερο πλασάρισμα της τελευταίας δεκαετίας και μοιραία υπήρξαν αλλαγές σε όλα τα επίπεδα. Ο Βίλεμ Βέις αποχώρησε απο την τεχνική ηγεσία και αντικαταστάθηκε απο τον Μορις Φέρνμπερν που είχε θετική εικόνα πέρυσι με τη Μάαστριχτ. Προβλημάτισε πάντως στα φιλικα ματς όπου αρκέστηκε σε μια μόλις νίκη κόντρα ερασιτεχνικής ομάδας!Δεν έπεισε και στις μεταγραφές καθώς παραχώρησε ότι καλύτερο διέθετε (Νταλχάους – Φορτούνα Σιτάρντ, Κοκσού – Ελσίνκι) και έχει προχωρήσει σε μόλις τέσσερις μεταγραφές, όπου ξεχωρίζει ο έμπειρος εξτρέμ Μπλούμελ.

Χαμένη στην μετριότητα ήταν και πέρυσι η Ντεν Μπος που κατέλαβε την προτελευταία θέση για τρίτη φορά την τελευταία τετραετία. Οι 'κυανόλευκοι δράκοι” πασχίζουν να βάλουν σε τάξη τα οικονομικά και το καλοκαίρι άφησε υποσχέσεις, καθώς προχώρησε νωρίς σε αρκετές μεταγραφές ενώ προχώρησε σε αλλαγή τεχνικού, δίνοντας τα... κλειδιά του μαγαζιού στον έμπειρο ιδίως στα ολλανδικά γήπεδα, αν και χωρίς ιδιαίτερες διακρίσεις, Νταβιντ Νασιμέντο. Είχε θετική εικόνα στα φιλικά προετοιμασίας, παρότι ηττήθηκε στο τελευταίο τεστ από την Εμεν.
Απο τις πιο δραστήριες ομάδες στο μεταγραφικό παζάρι καθώς απέκτησε ήδη 11 ποδοσφαιριστές! Έχασε μεν πέντε βασικούς, με σημαντικότερη αποχώρησε του φορ Κόστορζ αλλά ενισχύθηκε σε όλες τις γραμμές, με την προσθήκη του βασικού τερματοφύλακα πέρυσι της Μπρέντα, φαν ντε Μέρμπελ να ξεχωρίζει.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Αποδυναμωμένη παρουσιάζεται η ΦΚ Αϊντχόφεν σε σχέση με πέρυσι - μια χρονιά που μόνο καλή δεν μπορεί να χαρακτηριστεί. Και η Ντεν Μπος όμως έχει τα δικά της προβλήματα που είναι και εξωαγωνιστικά. Πάντως στην προετοιμασία είχε καλή εικόνα, έφερε κόσμο, και θα παλέψει.
1Χ και over 2,5 στο 2,27 από την Βetsson

ΕΜΕΝ – ΝΤΟΡΝΤΡΕΧΤ

Η Εμεν επέστρεψε πέρυσι στη Β’ Κατηγορία και παρότι την συνόδευαν υψηλές προσδοκίες, με το… ζόρι πρόλαβε μια θέση στα πλέι οφ. Δεν κατάφερε πάντως να εξασφαλίσει την άμεση επιστροφή στα “μεγάλα σαλόνια” και η σεζόν κρίθηκε αρνητική, με την διοίκηση να μην ανανεώνει τη συνεργασία της με τον Αλφονς Αρτς. Έδωσε τα… κλειδιά του μαγαζιού στον 31χρονο Γερμανό Ρόμπιν Πέτερ σε μια απόφαση στοίχημα. Προβλημάτισε στα φιλικά προετοιμασίας, αν και επικράτησε στην πρόβα τζενεράλε της Ντεν Μπος.“Χτίζεται απο την αρχή καθώς αποτελεί μια απο τις ομάδες με τις περισσότερες προσθαφαιρέσεις στην κατηγορία. Απέκτησε 16 ποδοσφαιριστές (!) ενώ αποχώρησαν όλοι σχεδόν οι βασικοί της περυσινής σεζόν και αποτελεί έτσι ερωτηματικό τουλάχιστον για τις πρώτες αγωνιστικές.

Σούπερ διαγωνισμός για όλους! Διεκδικείς εισιτήρια για το ΑΕΚ - Νόα παίρνοντας μέρος στην κλήρωση του PS Blog!

Η Ντόρντρεχτ πραγματοποίησε μια εξαιρετική πορεία πέρυσι και η 4η θέση αποτέλεσε το δεύτερο καλύτερο πλασάρισμα των τελευταίων 28 ετών. Ο επιτυχημένος Μικέλε Σαντόνι αποχώρησε για τη Τριεστίνα και νέος τεχνικός ανακοινώθηκε ο άπειρος Μέλβιν Μπουλ με θητεία στις “μικρές” ομάδες της Φέγενορντ καθώς οι δύο ομάδες έχουν στενή συνεργασία τα τελευταία χρόνια σε όλα τα επίπεδα. Είχε θετική εικόνα στα φιλικά προετοιμασίας, όπου ηττήθηκε μόλις μια φορά, ενώ αναδείχτηκε ισόπαλη με τον Άρη (27/7).
Οι αλλαγές συνεχίστηκαν και στο έμψυχο δυναμικό με 16 προσθήκες και ισάριθμες αποχωρήσεις! Ξεχωρίζουν βέβαια οι δανεικοί απο τη Φέγενορντ (Χαν, Εζεμπ) που αναμένεται και φέτος να... τραβήξουν το κουπί!

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Μεγάλο ερωτηματικό ως προς τη συνοχή της, είναι η γηπεδούχος με τα τόσα πολλά νέα πρόσωπα, κάτι στο οποίο... μοιάζει με την αντιπαλό της, η οποία πάντως, είχε τουλάχιστον ικανοποιητική εικόνα στα φιλικά. Γκολ και εδώ. G/G και οver 3,5 στο 2,36 από την Βetsson

ΧΕΛΜΟΝΤ – ΟΥΤΡΕΧΤΗ Β’

Στα “ρηχά” κινήθηκε και πέρυσι η Χέλμοντ παρότι η 11η θέση αποτελεί το καλύτερο πλασάρισμα στην τελευταία δεκαετία. Στη Βραβάνδη δείχνουν πάντως διάθεση να διεκδικήσουν το κάτι παραπάνω και η συμφωνία με τον Κέβιν Χόφλαντ που διαθέτει εμπειρία και σε πάγκους ομάδων μεγαλύτερου… βεληνεκούς στην κατηγορία. Είχε μάλιστα θετική εικόνα στα περισσότερα φιλικά προετοιμασίας και στο τελευταίο τεστ αναδείχτηκε ισόπαλη με τη Βαλενσιέν.Ο κομβικός την περυσινή σεζόν, Μπότος συνεχίζει την καριέρα του στην Σλάβια Πράγας έναντι 440,000 ευρώ ενώ έλαβε και 800,000 ευρώ για τον πρώτο σκόρερ, Κααρς (Μαγδεβούργο). Με “γεμάτα” ταμεία, ανοίχτηκε μεταγραφικά και απέκτησε αρκετούς έμπειρους ποδοσφαιριστές, με τους Αμπσαλεμ, Πάκονικ και Σολτς να παίρνουν... φανέλα βασικού με το καλημέρα.

Αρνητική κρίνεται η περυσινή σεζόν για την Ουτρέχτη που προβλημάτισε στα περισσότερα ματς και μοιραία κατέλαβε την τελευταία θέση για δεύτερη φορά στη σύντομη ιστορία της στην κατηγορία. Η προώθηση των πιτσιρικάδων αποτελεί το πρώτο μέλημα του συλλόγου που επιδιώκει πάντως και καλύτερα αγωνιστικά αποτελέσματα όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο τεχνικός φαν Ντίντερεν που διατηρήθηκε μάλιστα στον πάγκο. Έδωσε μετρημένα φιλικά καθώς αρκετοί ποδοσφαιριστές της πήραν χρόνο συμμετοχής και στα ματς της πρώτης ομάδας.Όπως συνηθίζει προχώρησε πέντε προσθήκες πιτσιρικάδων (ανάμεσα τους ο 19χρονος Ελληνας επιθετικός, Χαραλαμπόγλου) και θα δώσει ευκαιρίες στους νεαρούς από την ακαδημία της.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Αναμέτρηση απογοητευμένων, με τη Χελμόντ να δείχνει τουλάχιστον πιο αποφασισμένη να αλλάξει τη μοίρα της και το απέδειξε στην pre-season. Η Ουτρέχτη έκανε την ανάγκη φιλοτιμία και στράφηκε στα δικά της παιδιά από την παραγωγική διαδικασία, χωρίς αυτό βέβαια να αποτελεί εγγύηση για μία επιτυχημένη σεζόν.
1 και over 2,5 στο 2,39 από την Βetsson


ΜΑΑΣΤΡΙΧΤ – ΚΑΜΠΟΥΡ

Η Μάαστριχτ... άργησε να αποκτήσει συνέπεια στην απόδοσή της και παρά το εξαιρετικό φινάλε (6-1-1) δεν κατάφερε να προλάβει μια θέση στα πλέι οφ. Οι Λίμπουρχερς ψάχνουν το παραπάνω βήμα, έχουν αγωνιστεί τρεις φορές την τελευταία δεκαετία στα πλέι οφ αλλά ακόμα... περιμένουν την μεγάλη επιστροφή στην Α΄Κατηγορία όπου αγωνίστηκαν για τελευταία φορά το 2000! Προχώρησαν σε αλλαγή τεχνικού δίνοντας το... χρίσμα στον Έντβιν Χέρμανς που πέρυσι είχε θέση στο τεχνικό επιτελείο του συλλόγου. Είχε μέτρια εικόνα στα φιλικά προετοιμασίας, στο τελευταίο ματς ηττήθηκε από την Πάτρο Εϊσντεν (Β’ Βελγίου).Παραχώρησε ότι καλύτερο διέθετε (Λιβραμέντο – Πάρμα, Σούρεν – Καμπούρ) και όπως συνηθίζει απέκτησε πιτσιρικάδες. Επέστρεψε ο έμπειρος φορ Μπράκεν που έχει φορέσει και στο παρελθόν τη φανέλα της.

Η Καμπούρ ξεκίνησε πέρυσι τη σεζόν με υψηλούς στόχους αλλά εν τέλει δεν έπεισε καθώς ακόμα και με την επιστροφή του Χενκ ντε Γιονχ στον πάγκο, απέτυχε να βρει λύσεις στην άμυνα (δεύτερη χειρότερη επίδοση στην κατηγορία). Η παρουσία στα ημιτελικά του Κυπέλλου αποτέλεσε ό,τι καλύτερο είχε να επιδείξει και χάρισε στον πολύπειρο ντε Γιονχ νέο συμβόλαιο συνεργασίας. Παραδοσιακά πρωταγωνιστεί στη Λιγκα, έχει κατακτήσει τρεις φορές το πρωτάθλημα και αποτελεί ένα απο τα φαβορί για μια θέση στα πλέι οφ. Έδειξε τις επιθετικές αρετές της στα φιλικά όπου σκόραρε σε όλα τα ματς!Μπορεί να έχασε έξι βασικούς (σημαντικότερες αποχωρήσεις οι φαν Ος, φαν Κααμ, Μπρέι) αλλά προχώρησε σε “στοχευμένες” προσθήκες και θεωρητικά διαθέτει απο τα πιο γεμάτα ρόστερ στην κατηγορία. Ξεχώρισε η προσθήκη του πολύπειρου φορ ντε Λέουβ.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Η Μάαστριχτ έχει τουλάχιστον μία δυνατή έδρα, διότι όλα τα άλλα είναι υπό συζήτηση. Η Καμπούρ ενισχύθηκε μεταγραφικά εκεί που πονούσε και μένει να φανεί... τι ψάρια θα πιάσει. Για αρχή πάντως φαίνεται ότι αμφότερες θα μπουν δυναμικά στην κούρσα, αρχής γενομένης από την αποψινή αναμέτρηση.
G/G και οver 3,5 στο 2,45 από την Βetsson

ΟΣ – ΕΞΕΛΣΙΟΡ

Η Ος πέτυχε τα λιγότερα τέρματα στην κατηγορία πέρυσι και μοιραία κινήθηκε στα… χαμηλά, με την 18η θέση να αποτελεί το χειρότερο πλασάρισμα της τελευταιας δεκαετίας. Ο Ρουντ Μπροτ αποχώρησε απο τον πάγκο και αντικαταστάθηκε απο τον Σγιορς Ουλτέι που διαθέτει εμπειρία στη χώρα, αν και δεν έχει να επιδείξει ιδιαίτερες διακρίσεις. Στα φιλικά προετοιμασίας έδειξε διάθεση να… αποβάλει τον τίτλο της βαρετής που την χαρακτήριζε τα τελευταία χρόνια, σκοράροντας με περίσσια άνεση.Ο Ουλτέι προχώρησε σε γερό... ξεσκαρτάρισμα καθώς απο τη Βραβάνδη αποχώρησαν 15 ποδοσφαιριστές και έχει ανακοινώσει ήδη 11 προσθήκες. Απέκτησε πάντως πρωτίστως άπειρους πιτσιρικάδες και τις τελευταίες ημέρες “ψάχνεται” για “δανεικές” λύσεις.

Σούπερ διαγωνισμός για όλους! Διεκδικείς εισιτήρια για το ΑΕΚ - Νόα παίρνοντας μέρος στην κλήρωση του PS Blog!

Μόλις δύο χρόνια... άντεξε στα μεγάλα σαλόνια η Εξέλσιορ καθώς πέρυσι κατέλαβε την 16η θέση και δεν τα κατάφερε στον τελικό γύρο των πλέι οφ. Οι Κράλινχεςρς αποτελούν ένα από τα... ασανσέρ των επαγγελματικών κατηγοριών μετρώντας τέσσερις ανόδους και ισάριθμους υποβιβασμούς την τελευταία 20ετία. Ο υποβιβασμός έφερε και εξελίξεις καθώς ο Μαρίνους Νταικχάουζεν αποχώρησε μετά απο τέσσερα χρόνια στον πάγκο και αντικαταστάθηκε απο τον μέχρι πρότινος βοηθό του, Ρούμπεν ντεν Ουίλ. Επέλεξε να δώσει δυνατάς φιλικά, όπου επικράτησε της Χεράκλές (Α’ Κατηγορίας) αλλά αντιθέτως διασύρθηκε από την Αλκμααρ.Ο υποβιβασμός έφερε απώλειες καθώς αποχώρησαν όλα τα αστέρια της και ο εξτρέμ Ντιριους έφερε μάλιστα στα ταμεία της 3,5 εκατ. ευρώ! Κινήθηκε στοχευμένα πάντως και κάλυψε – κάποια – κενά με έμπειρους ποδοσφαιριστές ενώ ποντάρει και φέτος στα ταλέντα της ακαδημίας της.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Η γηπεδούχος θέλει να ξεκολλήσει από τη μετριότητα και ανακάτεψε καλά την τράπουλα του ρόστερ της. Η Εξέλσιορ με τον υποβιβασμό στην πλάτη θα επιχειρήσει να κάνει νέα αρχή, στελεχωμένη από ένα κράμα έμπειρων και νεαρών που όμως θα χρειαστούν χρόνο για να «βρεθούν» στο γήπεδο. Ερωτηματικά και οι δύο.
Χ2 και οver 1,5 στο Β' ημίχρονο στο 2,18 από την Βetsson

ΦΙΤΕΣΕ – ΤΕΛΣΤΑΡ

Την χειρότερη σεζόν των τελευταίων ετών βίωσε πέρυσι η Φίτεσε. Από το... ξεκίνημα της σεζόν ταλαιπωρήθηκε με οικονομικές δυσκολίες, δεν βρήκε λύσεις ούτε μετά την αλλαγή τεχνικού ενώ έλαβε την χαριστική βολή με αφαίρεση 18 βαθμών και υποβιβάστηκε μετά απο 35 χρόνια στην Β' Κατηγορία! Δεν λείπουν και πάλι οι οικονομικές δυσκολίες, αν και ο υποβιβασμός έφερε συσπείρωση στους φίλους της ενώ χαιρετίστηκε η επιστροφή του έμπειρου φαν ντερ Μπρομ στην τεχνική ηγεσία. Στο τελευταίο φιλικό ματς ηττήθηκε από την Ασχοντ.
Μόλις την προηγούμενη εβδομάδα επισημοποιήθηκε η άδεια συμμετοχής και έτσι δεν είχε προχωρήσει σε κάποια μεταγραφή. “Τρέχει” πλέον να καλύψει τα κενά καθώς απο το Αρνεμ αποχώρησαν 21 ποδοσφαιριστές και έχει... ξεμείνει με πιτσιρικάδες!

Λίγα πράγματα απο την Τέλσταρ πέρυσι καθώς είχε μια απο τις χειρότερες αμυντικές επιδόσεις και μοιραία… εγκλωβίστηκε στις τελευταίες θέσεις. η θέση μάλιστα αποτελεί τιο χειρότερο πλασάρισμα των τελευταίων 15 ετών και μοιραία υπήρξαν εξελίξεις και στο τεχνικό επιτελείο. Ο ζωντανός θρύλος της ομάδας, Αντονι Κορέια που ανέλαβε μεσούσης της σεζόν, ανέλαβε το χρίσμα και επισήμως ως πρώτος τεχνικός. Έδωσε μετρημένα φιλικά προετοιμασίας, στο τελευταίο τεστ αναδείχτηκε ισόπαλη με την Αλ Νασρ.Ο Κορέια θα έχει δύσκολο έργο καθώς απο το Φέλσεν αποχώρησαν 16 ποδοσφαιριστές, ανάμεσα τους και τα αστέρια Γιούσης (Καρμιώτισσα), φαν ντε Λο (Βααλβάικ) και Πλατ (Φόλενταμ). Δεν εντυπωσίασε με τις προσθήκες της, αποκτώντας ποδοσφαιριστές χωρίς εμπειρία στην κατηγορία.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Η Φίτεσε είναι ίσως η πιο ανέτοιμη στο ξεκίνημα αυτής της σεζόν, απότοκο της οικονομικής δυσπραγίας που έχει πλήξει τον σύλλογο. Η Τέλσταρ βέβαια δεν φαίνεται να είναι ικανή να το εκμεταλλευτεί και όλα δείχνουν ότι θα έχουν δύσκολη χρονιά και οι δύο. Πάντως στο συγκεκριμένο η Φίτεσε θα έχει στο πλευρό της τους φανατικούς φίλους της. 1 στο 1,95 από το Pame Stoixima

Βαθμολογία -

09/08/2024Eerste Divisie
Θέση Ομάδα Βαθμοί Αγώνες Ν Ι H Γ/Υ Γ/Κ +/-
1 Ντεν Χάαγκ Ντεν Χάαγκ 0 0 0 0 0 0 0 0
2 Αλκμάαρ Β' Αλκμάαρ Β' 0 0 0 0 0 0 0 0
3 Άγιαξ Β' Άγιαξ Β' 0 0 0 0 0 0 0 0
4 Καμπούρ Καμπούρ 0 0 0 0 0 0 0 0
5 Ντε Γκράαφτσαπ Ντε Γκράαφτσαπ 0 0 0 0 0 0 0 0
6 Ντεν Μπος Ντεν Μπος 0 0 0 0 0 0 0 0
7 Ντόρντρεχτ Ντόρντρεχτ 0 0 0 0 0 0 0 0
8 ΦΚ Αϊντχόφεν ΦΚ Αϊντχόφεν 0 0 0 0 0 0 0 0
9 Έμεν Έμεν 0 0 0 0 0 0 0 0
10 Εξέλσιορ Εξέλσιορ 0 0 0 0 0 0 0 0
11 Χέλμοντ Σπορ Χέλμοντ Σπορ 0 0 0 0 0 0 0 0
12 Μάαστριχτ Μάαστριχτ 0 0 0 0 0 0 0 0
13 Αϊντχόφεν Β Αϊντχόφεν Β 0 0 0 0 0 0 0 0
14 Ρόντα Ρόντα 0 0 0 0 0 0 0 0
15 OSS OSS 0 0 0 0 0 0 0 0
16 Τελστάρ Τελστάρ 0 0 0 0 0 0 0 0
17 Ουτρέχτη B' Ουτρέχτη B' 0 0 0 0 0 0 0 0
18 Φένλο Φένλο 0 0 0 0 0 0 0 0
19 Φιτέσε Φιτέσε 0 0 0 0 0 0 0 0
20 Φόλενταμ Φόλενταμ 0 0 0 0 0 0 0 0
Promotion
Promotion Play-off
Possible Promotion Play-off

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr