Ποδόσφαιρο

Προκριματικά Conference League: Σημεία και γκολ που πληρώνουν καλά

Πέμπτη, 8 Αυγούστου 2024 - 01:30

Πρώτα παιχνίδια για τον 3ο προκριματικό γύρο του Κόνφερενς Λιγκ και οι ομάδες θέλουν να κάνουν το πρώτο, αποφασιστικό, βήμα για την πρόκριση στην επόμενη φάση.

Προκριματικά Conference League: Σημεία και γκολ που πληρώνουν καλά

Προγνωστικά, αναλύσεις, livescores και εκτιμήσεις για το στοίχημα στις αναμετρήσεις των προκριματικών του Κόνφερενς Λιγκ.

ΚΙΛΜΑΡΝΟΚ - ΤΡΟΜΣΟ

Η Κιλμάρνοκ βρήκε δύσκολο εμπόδιο στον δεύτερο γύρο του Γιουρόπα Λιγκ και παρόλο που πάλεψε κόντρα στην Σερκλ Μπριζ πλήρωσε την ανετοιμότητά της και αποκλείστηκε. Πλέον στο Κόνφερενς δεν έχει περιθώρια για να αστοχία και ο αντίπαλος θεωρητικά είναι πιο κοντά στα κυβικά της. Ο χειρότερος αντίπαλος της έτυχε στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος όπου καις συνετρίβη από την Σέλτικ με 4-0. Έπαιξαν βασικοί παίκτες, το ίδιο θα συμβεί και κόντρα στην Τρόμσο με στόχο σκορ πρόκρισης. Οι σκωτσέζοι δέχονται εύκολα ευκαιρίες και γκολ.

Η Τρόμσο μπορεί να δυσκολεύεται πολύ στο πρωτάθλημα της Νορβηγίας, αλλά στις ευρωπαϊκές υποχρεώσεις προχωρά με συνέπεια. Αν και δεν ήταν ξεκάθαρο φαβορί, πέρασε με δύο νίκες την πρωτοπόρο της Φινλανδίας Κουόπιο και προχωρά με την προοπτική να αποκλείσει και την άπειρη σε αυτό το επίπεδο Κιλμάρνοκ. Η Τρόμσο έχει ήδη δώσει πολλά ματς, την περασμένη Κυριακή έχασε από την Ρόζενμποργκ στο πρωτάθλημα με 1-0 παραμένοντας στην 13η θέση! Και τα πέντε πιο πρόσφατα ματς εξελίχθηκαν σε No Goal και Under 1,5 γκολ. Θα πάει με βασικό σχήμα στο Κιλμάρνοκ.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Οι δύο ομάδες είναι πάνω κάτω ισοδύναμες. Αμφότερες έχουν πρόβλημα στο σκοράρισμα και σε συνδυασμό το γεγονός ότι είναι η πρώτη μεταξύ τους "μάχη" θα παίξουν με πρωταρχικό στόχο να μην ηττηθούν. Προτιμότερη επιλογή το Χ σε απόδοση 3.30 από την Betsson.

ΧΟΥΝΕΝΤΟΑΡΑ - ΑΣΤΑΝΑ

Η Χουνεντοάρα είναι μια ομάδα δεύτερης κατηγορίας στην Ρουμανία που συμμετέχει λόγω κατάκτησης του Κυπέλλου. Και που βρίσκεται αυτήν την εποχή να αγωνίζεται σε ευρωπαϊκή διοργάνωση συνιστά μεγάλη υπέρβαση, ενώ και η εικόνα της σε προηγούμενους γύρους ήταν ιδιαιτέρως καλή. Δεν έχει το εύκολο γκολ, της λείπει και ο αγωνιστικός ρυθμός από τη στιγμή που δεν έχει ξεκινήσει ακόμα το πρωτάθλημα της δεύτερης κατηγορίας της Ρουμανίας, Δεν έχει σκοράρει στα τρία πιο πρόσφατα ματς, τα οποία εξελίχθηκαν σε No Goal και Under 2,5 γκολ. Όλοι οι βασικοί παίκτες είναι διαθέσιμοι.

Η Αστάνα είναι μια μπαρουτοκαπνισμένη ομάδα σε αυτό το επίπεδο και ποντάρει στην εμπειρία της για να προχωρήσει μέχρι και τη φάση των ομίλων. Εκεί ακριβώς έγκειται και η διαφορά της από τη πρωτάρα Χουνεντοάρα και η ομάδα από το Καζακστάν θα επιδιώξει να πάρει από το πρώτο ματς σκορ πρόκρισης. Βρίσκεται σε ρυθμό αλλά όχι σε καλή πορεία στη φετινή Λίγκα του Καζακστάν περιοριζόμενη στην όγδοη θέση, Τουλάχιστον νίκη την Τουράν με 2-1 και πήρε ψυχολογία για τα ματς με τους Ρουμάνους. Σε γκολ-γκολ εξελίχθηκαν τα τρία από τα τέσσερα πιο πρόσφατα ματς.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Η Χουνεντοάρα είναι ομάδα δεύτερης κατηγορίας στην Ρουμανία, που συμμετέχει λόγω της κατάκτησης του Κυπέλλου, και κόντρα στην πιο εμπείρη Αστάνα δεν δείχνει ικανή να κάνει την υπέρβαση. Εύκολα ή δύσκολα η ομάδα από το Καζακστάν θα φύγει με το τρίποντο από την Ρουμανία που πληρώνει καλά. 2 στο 3.10 από την Betsson.

ΟΣΙΓΕΚ - ΖΙΡΑ

Η Όσιγεκ (Κροατία) στον προηγούμενο γύρο του Κόνφερενς Λιγκ πέρασε εύκολα το εμπόδιο της Λεβάντια Ταλίν (Εσθονία), εξασφαλίζοντας ουσιαστικά την πρόκριση από το πρώτο παιχνίδι, όπου επικράτησε με 5-1 εντός έδρας. Νίκησε και στη ρεβάνς με 1-0. Στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος έχασε 1-2 εντός έδρας από την Σίμπενικ. Βρέθηκε πίσω στο σκορ στο 8', ισοφάρισε στο 55', αλλά στο 60' δέχθηκε και 2ο γκολ. Παρουσιάστηκε κατώτερη των προσδοκιών και προσγειώθηκε έτσι απότομα μετά την παρουσία τους στον 2ο προκριματικό γύρο του Κόνφερενς Λιγκ.

Η φετινή ευρωπαϊκή περιπέτεια της Ζίρα (Αζερμπαϊτζάν) ξεκίνησε από τον 1ο προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Λιγκ όπου αποκλείστηκε από τη Σερίφ (Μολδαβία) στα πέναλτι (στην κανονική διάρκεια ηττήθηκε 1-2 και ενώ είχε επικρατήσει 1-0 στο πρώτο ματς). Στη συνέχεια, στον 2ο προκριματικό του Κόνφερενς Λιγκ απέκλεισε εύκολα τη Ντουνάισκα (Σλοβακία) με δύο νίκες (4-0 εντός έδρας και 2-1 εκτός). Στο πρωτάθλημα, νίκησε εύκολα εντός έδρας τη Σεμπάιλ με 4-1. Στο ημίχρονο ήταν μπροστά 3-0 (12', 27', 45'), δέχθηκε γκολ στο 49' και στο 94' σημείωσε το 4ο τέρμα.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Η "σφαλιάρα" εντός των συνόρων ίσως αφυπνίσει την Όσιγιεκ, που σίγουρα είναι πιο ποιοτική ομάδα από την Ζίρα. Μονόδρομος ο άσος για τους γηπεδούχους, που εύκολα ή δύσκολα θα την πάρουν. 1 στο 1.55 από την Betsson.

ΜΠΟΤΕΦ ΠΛΟΒΝΤΙΒ - ΖΡΙΝΣΚΙ ΜΟΣΤΑΡ

Η Μπότεφ Πλόβντιβ (Βουλγαρία) ξεκίνησε στον 1ο προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Λιγκ, όπου απέκλεισε τη Μάριμπορ (Σλοβενία) με νίκη 2-1 εντός έδρας και ισοπαλία 2-2 εκτός. Στη συνέχεια, όμως, έμεινε εκτός από τον Παναθηναϊκό, γνωρίζοντας δύο ήττες (1-2 εκτός έδρας και 0-4 εντός). Στο πρωτάθλημα, επικράτησε εκτός έδρας της Κρούμοβγκραντ με 1-0 (52'), έπειτα από ένα ισορροπημένο παιχνίδι. Επέστρεψε στις νίκες μετά από τρία παιχνίδια και βελτιώθηκε το κλίμα. Τα έξι από τα επτά ματς που έχει δώσει τη φετινή σεζόν έχουν έρθει Over 2,5.

Η Ζρίνσκι (Βοσνία) στον προηγούμενο γύρο του Κόνφερενς Λιγκ απέκλεισε δύσκολα τη Μπράβο (Σλοβενία). Έχασε 0-1 στο πρώτο παιχνίδι εντός έδρας, αλλά στη ρεβάνς έκανε την ανατροπή και επικράτησε 3-1. Συμμετέχει για 3η διαδοχική σεζόν στην Ευρώπη, πέρυσι έπαιξε στη φάση των ομίλων του Κόνφερενς Λιγκ. Στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος, το περασμένο Σαββατοκύριακο δεν έπαιξε, προκειμένου να έχει περισσότερο χρόνο να προετοιμαστεί για το παιχνίδι με την Μπότεφ. Πέρυσι, τερμάτισε στη 2η θέση, δύο βαθμούς πίσω από την πρωταθλήτρια Μπάνια Λούκα.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Οι Βούλγαροι βάζουν αλλά και δέχονται γκολ εύκολα. Βέβαια και η άμυνα της Ζρίνσκι έχει τα θεματάκια της, οπότε όλα οδηγούν στο... γκολ. Over 2.5 στο 2.05 από την Betsson.

ΜΠΑΛΚΑΝΙ - ΛΑΡΝ

Η Μπαλκάνι (Κόσοβο) ξεκίνησε στον 1ο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ όπου αποκλείστηκε από τη Σάντα Κολόμα (Ανδόρα) στα πέναλτι εντός έδρας. Στην κανονική διάρκεια είχε χάσει 1-2 στην παράταση (κ.α. 0-1), έχοντας νικήσει 2-1 στο πρώτο ματς. Στο 2ο προκριματικό γύρο του Κόνφερενς Λιγκ απέκλεισε τη Χάμρουν (Μάλτα) με την οποία έφερε 0-0 εντός έδρας στο πρώτο παιχνίδι, ενώ στη ρεβάνς επικράτησε 2-0. Το νέο πρωτάθλημα ξεκινάει το ερχόμενο Σάββατο όπου θα υποδεχθεί την Ντουκατζίνι.

Η Λαρν (Β. Ιρλανδία) αποκλείστηκε στον 1ο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ από τη Ρίγας (Λετονία), γνωρίζοντας δύο ήττες με 0-3 εκτός έδρας και 0-4 εντός. Συμμετέχει για 4η διαδοχική σεζόν στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, την περίοδο 2021-22 έφτασε μέχρι τον 3ο προκριματικό γύρο του Κόνφερενς Λιγκ, έχοντας δύο προκρίσεις. Έκτοτε, δεν κατάφερε να αποκλείσει ξανά άλλη ομάδα. Το νέο πρωτάθλημα ξεκινάει το ερχόμενο Σαββατοκύριακο, αλλά δεν θα αγωνιστεί, προκειμένου να έχει περισσότερο χρόνο προετοιμασίας εν όψει της ρεβάνς με την Μπαλκάνι. Πέρυσι, κατέκτησε το πρωτάθλημα, με διαφορά πέντε βαθμών από τη 2η Λίνφιλντ.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Η Μπαλκάνι είναι καλύτερη ομάδα και σε καλύτερο αγωνιστικό ρυθμό. Έχει την ποιότητα να πάρει τη νίκη και θέλει να πάρει και σκορ πρόκρισης από το πρώτο ματς. 1 και Over 1.5 στο 1.66 Betsson.

ΜΑΚΑΜΠΙ Π. ΤΙΚΒΑ - ΚΛΟΥΖ

Η Μακάμπι Π. Τίκβα (Ισραήλ) στον 2ο προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Λιγκ δε μπόρεσε να κοντράρει την Μπράγκα (Πορτογαλία) και αποκλείστηκε με δύο ήττες (0-2 και 0-5). Η προηγούμενη ευρωπαϊκή της παρουσία ήταν τη σεζόν 2005-06 όπου έπαιξε στους ομίλους του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ. Το πρωτάθλημα της ξεκινάει στις 24 Αυγούστου. Πέρσι, τερμάτισε στην 7η θέση και πήρε το ευρωπαϊκό εισιτήριο μέσω του Κυπέλλου, όπου επικράτησε στον τελικό της Χάποελ Μπιρ Σιβά με 1-0.

Η Κλουζ (Ρουμανία) στον προηγούμενο γύρο του Κόνφερενς Λιγκ απέκλεισε τη Νέμαν Γκρότνο (Λευκορωσία) πετυχαίνοντας ευρεία νίκη με 5-0 στη ρεβάνς, η οποία διεξήχθη σε ουδέτερο έδαφος (Ουγγαρία). Το πρώτο ματς τελείωσε 0-0. Στο πρωτάθλημα, έχασε εντός έδρας από την Ουνιβερσιτέα Κλουζ με 2-3. Προηγήθηκε στο 24', στη συνέχεια βρέθηκε πίσω 1-2, ισοφάρισε στο 72', αλλά στο 77' δέχθηκε 3ο γκολ. Επέστρεψε άμεσα στις ήττες μετά τη νίκη με τη Νέμαν Γκρότνο (5-0), η οποία είναι και η μοναδική σε πέντε παιχνίδια.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Οι Ισραηλινοί μετράνε τρία σερί ματς χωρίς γκολ και δύσκολα να μην ξαναβρούν δίχτυα. Αν αναλογιστούμε ότι οι Ρουμάνοι έχουν αμυντικά προβλήματα, δύσκολα να μην δούμε γκολ στο παιχνίδι. Προτιμότερη επιλογή το Over 2.5 στο 1.95 από την Betsson.

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr