Ποδόσφαιρο

Α' Βελγίου: Πέφτει η αυλαία της 2ης αγωνιστικής με δυνατά σημεία

Κυριακή, 4 Αυγούστου 2024 - 02:10

Αναλύσεις και προγνωστικά στοιχήματος για τις τέσσερις αναμετρήσεις στην κορυφαία κατηγορία του Βελγίου, που θα ρίξουν την αυλαία της 2ης αγωνιστικής.

Α' Βελγίου: Πέφτει η αυλαία της 2ης αγωνιστικής με δυνατά σημεία

Προγνωστικά, αναλύσεις, livescores και εκτιμήσεις για το στοίχημα στις αναμετρήσεις της Α' Βελγίου.

ΑΝΤΒΕΡΠ - ΑΝΤΕΡΛΕΧΤ

Το εξαιρετικό πρώτο ημίχρονο στάθηκε αρκετό στην Αντβέρπ που παρότι τα… χρειάστηκε στην επανάληψη και ιδίως στα τελευταία λεπτά, κατάφερε να επιστρέψει με τους τρεις βαθμούς από το Σαρλερουά. Θετική πρεμιέρα και θετικό ντεμπούτο του τεχνικού ντε Ρουκ που αποτελεί ένα από τα… στοιχήματα της σεζόν καθώς δεν έχει δοκιμαστεί σε υψηλό επίπεδο. «Οι προσδοκίες πρέπει να είναι ρεαλιστικές» έριξε τους… τόνους με το καλημέρα, ο 44χρονος τεχνικός. Δεν έχουν αναφερθεί ιδιαίτερα προβλήματα, μακροχρόνια απουσιάζει ο στόπερ Ένχελς. Δεν έχει ολοκληρώσει τις προσθήκες της, έχει μάλιστα… γεμάτα ταμεία μετά την παραχώρηση του 17χρονου Ιλενικένα (17 εκατ. Ευρώ – Μονακό).

Δύσκολη νίκη για την Άντερλεχτ που ήταν με την… πλάτη στον τοίχο αλλά εν τέλει λυτρώθηκε έναντι της Σιντ Τρουιντεν με γκολ στις καθυστερήσεις από τον Στρούκενς που είχε περάσει ως αλλαγή. Οι “μοβ” δεν έπεισαν βέβαια με την εμφάνιση τους και ο τεχνικός Ρίμερ τα… άκουσε απο τον Τυπο έχοντας όμως και την… δικαιολογία της πενιχρής μεταγραφικής ενίσχυσης, έχοντας αποκτήσει μόλις έναν ποδοσφαιριστή! Πρωταγωνιστεί πάντως στα… σενάρια και τις επόμενες ημέρες αναμένεται να προβεί σε τρεις τουλάχιστον προσθήκες. Όπως και στην πρεμιέρα δεν υπολογίζονται οι χρήσιμοι εξτρέμ Αζάρ και Αμούζου, εκτός και ο μέσος Ντιαβαρά που συμμετέχει στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Και οι δύο ομάδες έχουν πρωταγωνιστικές βλέψεις για τη φετινή σεζόν. Προέρχονται από δύσκολες νίκες στην πρεμιέρα και ακόμη "ψάχνονται". Το ματς αναμένεται ισορροπημένο και δύσκολα να ξεφύγει το σκορ. Προτιμότερη επιλογή το Under 2.5 στο 2.00 από την Betsson.

ΣΕΡΚΛ ΜΠΡΙΖ - ΚΟΡΤΡΑΙΚ

Όλα πήγαν… στραβά για τη Σερκλ Μπριζ στο Βέστερλο καθώς αν και είχε ευκαιρίες, δεν διέθετε την αποτελεσματικότητα των γηπεδούχων και μοιραία γνώρισε βαριά ήττα. Καλείται βέβαια να διαχειριστεί και το απαιτητικό πρόγραμμα, καθώς συμμετέχει και στα προκριματικά του Κόνφερενς Λιγκ και την Πέμπτη υποδέχτηκε τη Κιλμάρνοκ έχοντας αφήσει ανοιχτούς λογαριασμούς από το πρώτο ματς (1-1). Πέρυσι, πραγματοποίησε μια… τρελή πορεία, εξασφάλισε ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο μετά από 14 χρόνια. Δεν υπολογίζεται ο βασικότατος πέρυσι μέσος Μίντα, εκτός και ο χρήσιμος μέσος ντες Βίλντε. Δεν επηρεάζει η απουσία του αναπληρωματικού επιθετικού Εφεκέλε.
Με τις εντυπώσεις έμεινε η Κορτράικ που είχε τις ευκαιρίες και την κατοχή κόντρα στη Γάνδη, αλλά δεν κατάφερε να σώσει ούτε τον βαθμό. Παρουσιάστηκε καλύτερη του αναμενόμενου καθώς προχώρησε σε αρκετές προσθαφαιρέσεις και δείχνει πως στερείται εμπειρίας ιδίως στην αμυντική γραμμή. "Είχαμε όλα όσα χρειαζόμασταν για να ξεκινήσουμε καλά. Αξίζαμε τουλάχιστον έναν βαθμό, αλλά αυτό δεν λειτούργησε” τόνισε απογοητευμένος ο βασικός φορ Μπρούνο. Χωρίς νέα προβλήματα συγκριτικά με την πρεμιέρα του πρωταθλήματος. Δεν υπολογίζεται και πάλι ο βασικότατος πέρυσι μέσος Σισακό, εκτός και ο αναπληρωματικός εξτρέμ Σεκ.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Η Σερκλ Μπριζ την ερχομένη εβδομάδα αντιμετωπίζει εκτός έδρας την Μόλντε για τα προκριματικά του Γιουρόπα Λιγκ και σίγουρα το μυαλό της θα... ταξιδεύει προς Νορβηγία μεριά. Βέβαια δεν θα ήθελε να δεχτεί και δεύτερη σερί ήττα στο πρωτάθλημα, οπότε θα το πάει συντηρητικά. Από την άλλη, η Κορτράικ επίσης ξεκίνησε με ήττα τις φετινές της υποχρεώσεις στο πρωτάθλημα και θέλει να βγάλει αντίδραση, αλλά δύσκολα να πάρει το τρίποντο. Θα πάμε με το Χ στο 4.15 από την Betsson.

ΣΤΑΝΤΑΡ Λ. - ΚΛΑΜΠ ΜΠΡΙΖ

Αποστολή εξετελέσθη για τη Σταντάρ Λιέγης που παρουσιάστηκε πειθαρχημένη στο Γκενκ και κατάφερε να επιστρέψει με τον βαθμό. Η ομάδα του Ιβάν Λέκο παρουσιάστηκε πάντως καλύτερη του αναμενόμενου καθώς την συνοδεύουν δυσοίωνες προβλέψεις ένεκα και οικονομικών δυσκολιών. “Αμυντικά ήμασταν εξαιρετικοί και εκτιμώ πως θα βελτιωθούμε επιθετικά” υποστήριξε ο αρχηγός Ο’ Νιλ. Τις τελευταίες ημέρες… τρέχει να καλύψει τα κενά και ανακοίνωσε τις προσθήκες του Αλεξανδρόπουλου (μέσος) και του Τζουκάνοβιτς (εξτρέμ). Έχασαν την πρεμιέρα και δίνονται αμφίβολοι οι Καβάμπε (βασικός πέρυσι μέσος) και Ντουμπιά (αναπληρωματικός μπακ), δύσκολα να προλάβει και ο νεοφερμένοες Μπολινγκόλι.

Όπως και πέρυσι, έτσι και φέτος η Κλαμπ Μπριζ κόλλησε στην ισοπαλία στην πρεμιέρας του πρωταθλήματος κόντρα στη μαχητική Μαλίν. Οι περυσινοί πρωταθλητές ήταν καλύτεροι, αλλά σπατάλησαν αρκετές ευκαιρίες ενώ είχαν και δοκάρι στις καθυστερήσεις. “Δεν ανησυχώ, είχαμε ικανοποιητική εμφάνιση” έριξε τους τόνους ο αρχηγός Βανάκεν. Ο βασικός μέσος Ονιεντίτκα αποχώρησε στο ημίχρονο λόγω ενοχλήσεων και δίνεται αμφίβολος ενώ επιπροσθέτως φέρεται να έχει δεχτεί υπέρογκη προσφορά απο ομάδα της Σαουδικής Αραβίας. Δεν υπολογίζονται και πάλι οι συνήθως βασικοί ακραίοι αμυντικοί Μέιερ και Σαμπε, ανέτοιμος ο αναπληρωματικός στόπερ Ορντόνιες.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Η Κλαμπ Μπριζ είναι ανώτερη ομάδα. Σε κάθε γραμμή. Από την άλλη, η Σταντάρ Λιέγης παρά τη θετική της εικόνα στην πρεμιέρα δεν δείχνει ικανή να σταματήσει τους πρωταθλητές. 2 στο 1.52 από την Betsson.

ΓΑΝΔΗ - ΝΤΕΝΤΕΡ

Αποστολή εξετελέσθη για τη Γάνδη που μπορεί να μην εντυπωσίασε με την απόδοση της, αλλά είχε σε σπουδαία βραδιά τον τερματοφύλακα Ρουκ και κατάφερε να “αποδράσει” απο το Κορτράικ. Θετική πρεμιέρα για τους “μπάφαλος” που καλούνται να διαχειριστούν και το “γεμάτο” πρόγραμμα καθώς την Πέμπτη αγωνίζονται με τη Βικίνγκουρ (Ν. Φερόε) για τα προκριματικά του Κόνφερενς Λιγκ έχοντας επικρατήσει 4-1 στο πρώτο ματς. Παρελθόν οι βασικοί πέρυσι Τισουντάλι (φορ, ΠΑΟΚ) και Ντε Σαρ (μέσος). Δεν υπολογίζεται ο βασικός μπακ Μπράουν που συμμετέχει στους Ολυμπιακούς Αγώνες, αμφίβολος δίνεται ο βασικός μεσοεπιθετικός Γκάντελμαν.

Μαχητική εμφάνιση απο τη Ντέντερ, που απέφυγε τα ρίσκα, εστίασε στην άμυνα και κράτησε στην ισοπαλία την ισχυρή Ουνιόν, έχοντας μάλιστα και δοκάρι στα τελευταία λεπτά. Οι νεοφώτιστοι κέρδισαν τις εντυπώσεις στην πρεμιέρα κόντρα μάλιστα στα προγνωστικά καθώς δεν έχουν ενισχυθεί ιδιαίτερα στο μεταγραφικό παζάρι και δείχνουν να στερούνται ποιότητας και εμπειρίας. “Αξίζαμε τον βαθμό και θα γίνουμε καλύτεροι” υποσχέθηκε ο τεχνικός Βενσάν Εβραν που ανέλαβε το καλοκαίρι. Δεν προέκυψαν νέα προβλήματα, συγκριτικά με το ματς της πρεμιέρας. Δεν υπολογίζονται και πάλι οι χρήσιμοι πέρυσι Λάλεμαντ (επιθετικός) και βαν Ουντενχόβε (μέσος).

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Η Γάνδη έχει το απόλυτο στα τρία πρώτα της επίσημα παιχνίδια στη σεζόν. Μπροστά τους έχουν άλλο ένα ευρωπαϊκό ματς και θα θέλουν να "καθαρίσουν" από νωρίς την υπόθεση νίκη κόντρα στη νεοφώτιστη Ντέντερ. 1/1 στο 1.90 από την Betsson.

Βαθμολογία -

03/08/2024First Division A: Regular Season
Θέση Ομάδα Βαθμοί Αγώνες Ν Ι H Γ/Υ Γ/Κ +/-
1 Ουνιόν Σεντ Ζιλουάζ Ουνιόν Σεντ Ζιλουάζ 4 2 1 1 0 3 1 2
2 Βέστερλο Βέστερλο 3 1 1 0 0 3 0 3
3 Γάνδη Γάνδη 3 1 1 0 0 1 0 1
4 Αντβέρπ Αντβέρπ 3 1 1 0 0 1 0 1
5 Άντερλεχτ Άντερλεχτ 3 1 1 0 0 1 0 1
6 Μαλίν Μαλίν 1 1 0 1 0 1 1 0
7 Κλαμπ Μπριζ Κλαμπ Μπριζ 1 1 0 1 0 1 1 0
8 Ντέντερ Ντέντερ 1 1 0 1 0 0 0 0
9 Γκενκ Γκενκ 1 1 0 1 0 0 0 0
10 Λέουβεν Λέουβεν 1 1 0 1 0 0 0 0
11 Σταντάρ Λιέγης Σταντάρ Λιέγης 1 1 0 1 0 0 0 0
12 Μπεερσχότ Βιλρίτζκ Μπεερσχότ Βιλρίτζκ 1 2 0 1 1 1 3 -2
13 Κόρτραϊκ Κόρτραϊκ 0 1 0 0 1 0 1 -1
14 Σαρλερουά Σαρλερουά 0 1 0 0 1 0 1 -1
15 Σεντ Τρούιντεν Σεντ Τρούιντεν 0 1 0 0 1 0 1 -1
16 Σερκλ Μπριζ Σερκλ Μπριζ 0 1 0 0 1 0 3 -3
Playoff
UEFA Conference League Play-offs
Playout

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr