Ποδόσφαιρο

B' Γερμανίας: Αν όχι φέτος, πότε, οι ισχυροί;

Σάββατο, 3 Αυγούστου 2024 - 01:57

Κυρίως πιάτο στην πρεμιέρα με τα φαβορί να παίζουν εντός, πανέτοιμα για τη μάχη της ανόδου και μας καλούν να τα εμπιστευτούμε

B' Γερμανίας: Αν όχι φέτος, πότε, οι ισχυροί;

ΑΝΝΟΒΕΡΟ-ΡΕΓΚΕΝΣΜΠΟΥΡΓΚ

Το Αννόβερο είχε αρκετά καλή παρουσία στο πρώτο μισό της περασμένης σεζόν, έδειχνε ότι μπορεί να διεκδικήσει θέση στην πρώτη τριάδα, αλλά σταδιακά έριξε στροφές και παρά το ότι τερμάτισε στην πρώτη εξάδα, η προσπάθεια δεν ήταν αρκετή για να κάνει την υπέρβαση. Ο Στέφαν Λάιτλ έκανε καλή δουλειά και συνεχίζει στον πάγκο, στόχος είναι το να… τρυπώσει στις προνομιούχες θέσεις, πλην όμως η λογική υπαγορεύει ότι τα όρια της οκτάδας είναι η πιθανότερη κατάληξη. Το ξεκίνημα ενδέχεται να κρίνει πολλά για την πορεία του.
Απέκτησε τους Ρόσελτ (μ. 33/1 Ελβερσμπεργκ), Λι (ε. 28/4 Βέχεν), Ενγκακάμ (ε. 7/0 Μάιντς), Νάιτ (α. 45/6 Πιτέρμπορο). Αποχώρησαν οι Εμπί (α. 32/0), Ερνστ (μ. 26/1), Σάουμπ (μ. 29/3), Τόιχερτ (ε. 27/11 Σεντ Λούις). Δεν βγαίνει ενισχυμένο.

Η Ρέγκενσμπουργκ προσπάθησε να ξεφύγει από τη Γ’ Γερμανίας με την πρώτη απόπειρα μετά τον υποβιβασμό της το 2023 και τα κατάφερε, περνώντας μάλιστα από τη δύσκολη διαδικασία των πλέι οφ. Ο Αμερικανός τεχνικός Τζο Ένοχς πέτυχε την αποστολή του και με το παραπάνω, οπότε παραμένει στο πόστο του και φέτος θα προσπαθήσει να κρατήσει την ομάδα στο συγκεκριμένο επίπεδο. Οι πιθανότητες, θεωρητικά, δεν είναι με το μέρος του, η ομάδα διαθέτει πιθανότατα ένα από τα πιο αδύναμα ρόστερ και απαιτούνται υπερβάσεις.
Σημαντικό απόκτημα ο Κιούλβετερ (ε. 1/0 Χάιντενχαϊμ). Πήρε και τους Ερνστ (μ. 26/1 Αννόβερο), Τάγκμπα (ε. 19/3 Μόναχο 1860), Γκαλγιέν (ε. 29/21 Στουτγάρδη Β’), Οχόσκι (α. 36/2 Βερλ). Αποχώρησαν οι Φάμπερ (α. 37/2), Γκραφ (ε. 6/0), Μουσταφά (ε. 10/0).

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Το Αννόβερο μόνο λόγω έδρας έχει ελαφρύ προβάδισμα κόντρα σε μία ομάδα που θα παλέψει για την παραμονή. Πάμε κατ' αρχήν με τον άσο. 1 και under 3,5 στο 2,40 από την Βetsson

Το Pamestoixima.gr υποδέχεται όλους τους νέους παίκτες με Σούπερ Καλοκαιρινή Προσφορά* γνωριμίας Χωρίς Κατάθεση!

*Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις
21+ |Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | ΓΡΑΜΜΗ ΣΤΗΡΙΞΗΣ: 1114| Παίξε Υπεύθυνα |

ΚΑΡΛΣΡΟΥΗ-ΝΥΡΕΜΒΕΡΓΗ

Η Καρλσρούη συγκαταλεγόταν στις μεγάλες απογοητεύσεις κατά το πρώτο μισό του περασμένου πρωταθλήματος και παρά το ότι έκανε επική αντεπίθεση στον δεύτερο γύρο, δεν κατάφερε να τερματίσει στην πρώτη τριάδα, έκλεισε την πεντάδα. Παραμένει στον πάγκο ο Γερμανός τεχνικός Κρίστιαν Άιχνερ, ο οποίος και φέτος διαχειρίζεται μία ομάδα πρώτης εξάδας, αλλά θα πρέπει όλοι να δώσουν το κάτι παραπάνω ώστε να τερματίσει στην προνομιούχο τριάδα. Η λογική υπαγορεύει ότι θα το παλέψει για το κάτι παραπάνω μέχρι τέλους.
Πήρε Κοντέ (μ. 7/0 Χόφενχαϊμ), Μαρίνο (ε. 25/8 Βάλντορφ), Γκιούντερ (α. 22/1 Βέχεν), Χούντσικερ (ε. 3/1 Βασιλεία), Χόισερ (μ. 34/1 Βέχεν), , έχασε Ντριούς (τ. 32 συμ.), Χάισε (α. 24/1), Τίντε (α. 20/1), Ματάνοβιτς (ε. 32/14), Νέμπελ (μ. 33/5), Μπροσίνσκι (α. 17/0), Κόντορφ (μ. 28/1), Στιντλ (μ. 24/4). Δύσκολα τα πράγματα.

Η Νυρεμβέργη παρατάχθηκε με αισιοδοξία για κάτι καλό στο περασμένο πρωτάθλημα, πλην όμως από νωρίς ήταν εμφανές ότι δεν μπορούσε να ξεχωρίσει, κυρίως λόγω κάκιστης αμυντικής λειτουργίας. Τουλάχιστον δεν κινδύνευσε, αλλά τερμάτισε στο δεύτερο μισό της κατάταξης, εν μέσω εσωστρέφειας. Οι διοικούντες γύρισαν σελίδα, νέος τεχνικός είναι ο άλλοτε «φονικός» επιθετικός Μίροσλαβ Κλόζε, ενώ η απόκτηση των Κνόχε (α. 24/1 Ουνιόν Βερολίνου) και Γιάντερ (μ. 21/1 Ντούισμπουργκ) προκάλεσαν ενθουσιασμό. Λογικά καλύτερη από πέρυσι.
Απέκτησε επίσης τους Σέρα (ε. 19/2 Ααρχους), Καραφιάτ (α. 34/1 Μπλάντα), Πικ (μ. 22/0 Χάιντενχαϊμ), Τζίμα (ε. 16/3 ΠΑΟΚ). Εφυγαν οι Γκιαμερά (α. 28/2), Μαρκέζ (α. 21/2), Χούνγκμο (ε. 17/0), Ουζούν (μ. 30/16), Βέκεσερ (α. 17/0), Χαγιάσι (ε. 14/2).

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Προμηνύεται ντέρμπι ανάμεσα σε δύο παραδοσιακές δυνάμεις, που αν και σε πρεμιέρα θα προσπαθήσουν να σκοράρουν και να κάνουν δυναμικό ξεκίνημα. Πάντως αξίζει και με το παραπάνω το διπλό με κάλυψη. 2DNB στο 2,90 από την Βetsson

ΜΑΓΔΕΜΒΟΥΡΓΟ-ΕΛΒΕΡΣΜΠΕΡΓΚ

Το Μαγδεμβούργο επικεντρώθηκε αποκλειστικά στην επιβίωσή του κατά τη διάρκεια της τρίτης σεζόν στη δεύτερη κατηγορία και το πέτυχε, καταφέρνοντας να τερματίσει με έξι βαθμούς διαφορά από την τελευταία τριάδα. Ο προπονητής Κρίστιαν Τιτς τα πήγε περίφημα και θα παραμείνει στην ομάδα, έχοντας λάβει διαβεβαιώσεις από τη διοίκηση ότι ο στόχος θα επανεξεταστεί και μάλιστα άμεσα. Η πρώτη ένδειξη ότι στην ομάδα θα κοιτάξουν ψηλότερα είναι η διατήρηση του κορμού, ενώ αποκτήματα όπως αυτά των Μπουρτσού (μ. 28/4 Σαντχάουζεν), Ελ Τσάιν (ε. 30/3 Σαντχάουζεν), Μάτισεν (α. 31/0 Βέχεν), δημιουργούν προσδοκίες.
Πήρε επίσης τους Κάαρς (ε. 38/21 Χέλμοντ), Λάιπερτς (μ. 27/1 Πάντερμπορν), Μουσοντά (μ. 24/0 Σίκελμποργκ), Νατντγιόμπε (μ. 19/2 Κολωνία Β’). Εφυγαν οι Κοντέ (μ. 29/3), Μπελ (α. 24/0), Σούλερ (ε. 12/1), Καστάνιος (ε. 7/1), Ελφάντλι (μ. 27/0).


Η Έλβερσμεργκ, ως νεοφώτιστη στη Β' Γερμανίας την περασμένη σεζόν, δεν αντιμετώπισε κανένα πρόβλημα για να εξασφαλίσει την παραμονή της στην κατηγορία. Κατάφερε να τερματίσει 11 βαθμούς πάνω από την τελευταία τριάδα, παρόλο που έχασε τρία από τα τελευταία τέσσερα παιχνίδια της. Ο προπονητής Χορστ Στέφεν βρίσκεται στον πάγκο της ομάδας από το 2018 και συνεχίζει, έχοντας την πλήρη εμπιστοσύνη της διοίκησης. Οι μεταγραφικές κινήσεις έχουν δημιουργήσει μια κάποια αμηχανία, καθώς έφυγαν σημαντικοί παίκτες από την ομάδα.
Πήρε τους Μπάουμ (α. 4/0 Αϊντραχτ), Μαχμούντ (ε. 20/16 Μπόχουμ Β’), Σμαλ (μ. 32/9 Χόφενχαϊμ Β’), Γκετέτσγκιχερ (μ. 32/9 Φράιμπεργκ). Εφυγαν οι Ρόχελτ (μ. 33/4), Γιάκομπσεν (μ. 30/3), Κοφί (ε. 10/1), Φαγκίρ (ε. 17/3), Βάντερμερς (α. 26/2), Βάνερ (μ. 28/6).

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Η Έλβερσμεργκ εμφανίστηκε ανταγωνιστική για νεοφώτιστη πέρυσι και έχει ενισχυθεί σημαντικά. Το Μαγδεμβούργο, θέλει να κάνει φέτος την υπέρβαση, κρατώντας τον βασικό κορμό. Τα γκολ είναι πολύ πιθανά. G/G και over 2,5 στο 2,07 από την Betsson.

ΧΕΡΤΑ-ΠΑΝΤΕΡΜΠΟΡΝ

Η Χέρτα θεωρήθηκε υπερβολικά ισχυρή για τη Β' Γερμανίας την περασμένη σεζόν και αναμενόταν να είναι από τα κορυφαία φαβορί για άνοδο. Ωστόσο, δεν κατάφερε να ανταποκριθεί στις προσδοκίες, τερματίζοντας στο μέσο της βαθμολογίας, 15 βαθμούς μακριά από την πρώτη τριάδα. Η αλλαγή προπονητή ήταν αναμενόμενη, με τον Κρίστιαν Φιλ να αναλαμβάνει τα ηνία. Από την πρώτη στιγμή δήλωσε πως η εξαιρετική δουλειά στην προετοιμασία τον κάνει απόλυτα αισιόδοξο. Σημαντικό το ότι κράτησε τον σκόρερ Ταμπάκοβιτς (22 γκολ).
Απέκτησε τους του Ντέμε (μ. 2/0 Νάπολι), Κιζάνς (μ. 25/3 Οσναμπρικ), Σέσα (μ. 30/3 Χάιντενχαϊμ), Σούλερ (ε. 28/6 Μαγδεμβούργο). Αποχώρησαν οι Ρίσε (ε. 31/9), Ντάρνταϊ (μ. 8/0), Μπαρκόκ (μ. 12/1), αναμένεται να πρωταγωνιστήσει.

Εδειξε ικανή η Πάντερμπορν να πρωταγωνιστήσει την περασμένη σεζόν, αλλά ένα… μαύρο διάστημα ενάμιση μήνα (από τις αρχές Μαρτίου έως τα μέσα Απριλίου) κατά το οποίο δεν είχε νίκη, την κράτησε στα όρια της οκτάδας. Ο Πολωνός τεχνικός Λούκας Κβάσνιοκ συνεχίζει στον πάγκο, γνωρίζοντας ότι διαχειρίζεται ένα ρόστερ μεσαίας διαλογής, το οποίο θα χρειαστεί δουλειά για να γίνει η υπέρβαση. Βέβαια, η απόκτηση του Μίχελ (ε. 22/2 Αουγκσμπουργκ) έκανε… θόρυβο στην κατηγορία, θα βοηθήσει σημαντικά.
Πήρε και τους Καστανιέδα (α. 31/2 Ντούισμπουργκ), Χέρμαν (μ. 38/2 Ντιναμό Δρ.), Γκέτσε (μ. 31/1 Εσεν), Ναντί (μ. 16/1 Βερλ). Εφυγαν οι Κλέφις (μ. 29/1), Χόιερ (α. 18/1), Λάιπερτς (μ. 27/1), Κοντέ (ε. 34/3), Χουτ (τ. 14 συμ.), Σούστερ (μ. 12/0).

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: H Χέρτα… ασφυκτιά στη Β' κατηγορία και θα προσπαθήσει φέτος να πάρει κεφάλι από νωρίς στη βαθμολογία. Άλλωστε έχει κρατήσει τον βασικό κορμό της και ενισχύθηκε. Η Πάντερμπορν έχει και αυτή υψηλούς στόχους αλλά πρέπει να δούμε παιχνίδια πριν βγάλουμε συμπεράσματα για τις δυνατότητές της. 1 και under 4.5 στο 2,50 από την Betsson.

ΣΑΛΚΕ - ΜΠΡΑΟΥΝΣΒΑΪΓΚ

Η Σάλκε δεν ήταν σταθερή μετά τον υποβιβασμό της και δεν διεκδίκησε την άμεση επιστροφή στην Α’ Γερμανίας. Ξεκίνησε με 1-1-6 και από τότε ουδέποτε συνήλθε ολοκληρωτικά, αν και έβγαλε τη σχετική βελτίωση. Τον Οκτώβριο ανέλαβε ο Βέλγος τεχνικός Κάρελ Γκέρετς και παρά το ότι «δεν έβγαλε μάτια», συνεχίζει στο πόστο του, έχοντας καλύτερο ρόστερ στα χέρια του. Στην πρώτη τετράδα των φαβορί για την άνοδο συγκαταλέγεται η ομάδα του, μένει να το αποδείξει.Πήρε τους Σιλά (ε. 35/15 Πο), Μπάχμαν (μ. 21/0 Χάνσα), Βασίνσκι (α. 7/0 Κορτράικ), Χόφμαν (τ. 33 συμ. Μπράουνσβαϊγκ), Γκάτενμπαϊν (α. 32/3 Βίντερτουρ), Ντόνκορ (μ. 33/2 Μπράουνσβαϊγκ), Αϊντίν (μ. 20/0 Τράμπζονσμπορ), έφυγαν οι Τοπ (ε. 25/5), Ουεντραόγκο (μ. 17/3), Λάτσα (α. 11/1), Τερόντε (ε. 28/5).

Η Μπράουνσβαϊγκ αντιμετώπισε δυσκολίες στο να παραμείνει στη Β’ Γερμανίας για δεύτερη σεζόν, αλλά τερμάτισε έξι βαθμούς πάνω από την τελευταία τριάδα, ουδέποτε έχασε τον έλεγχο επί της ουσίας και ανανέωσε το ραντεβού της στη συγκεκριμένη κατηγορία. Ο τεχνικός Ντάνιελ Σέρνινγκ πέτυχε στην αποστολή του και συνεχίζει, στόχος η επιβίωση. Πήρε Σάντσεθ (α. 33/0 Σααρμπρίκεν), Κόλερ (μ. 22/0 Οντένσε), Ρέμπιγκερ (μ. 20/2 Αϊνταρχτ), Μπα (μ. 11/0 Λιντσερ), Μπελ (α. 29/1 Μαγδεμβούργο), Ελερς (α. 16/0 Ντιναμό Δρ.), Κοντέ (ε. 30/4 Οσναμπρικ).Αποχώρησαν οι Ουτζά (ε. 23/3), Χέλγκασον (α. 27/3), Χόφμαν (τ. 33 συμ.), Ντόνκορ (α. 33/2), Ντεκάρλι (α. 16/0), Κρούγκερ (ε. 22/2). Θεωρητικά τα κενά καλύπτονται επαρκώς.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Περίπτωση... Χέρτα και η Σάλκε που φέτος θέλει να κάνει το ξεπέταγμα για την άνοδο. Η Μπράουνσβαϊγκ παραμένει αουτσάιντερ μέχρι αποδείξεως του αντιθέτου. Πάμε με την έδρα και safe στα γκολ.
1 και under 3.5 στο 2,50 από την Betsson

Το Pamestoixima.gr υποδέχεται όλους τους νέους παίκτες με Σούπερ Καλοκαιρινή Προσφορά* γνωριμίας Χωρίς Κατάθεση!

*Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις
21+ |Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | ΓΡΑΜΜΗ ΣΤΗΡΙΞΗΣ: 1114| Παίξε Υπεύθυνα |

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr