Ποδόσφαιρο

Α' Τσεχίας: Με το συνδυαστικό των πρωταθλητών

Σάββατο, 27 Ιουλίου 2024 - 09:37

Πλούσια δράση στο πρωτάθλημα της Τσεχίας, καθώς με τέσσερις αναμετρήσεις που έχουν έντονο στοιχηματικό ενδιαφέρον, αρχίζει η 2η αγωνιστική στη λίγκα.

Α' Τσεχίας: Με το συνδυαστικό των πρωταθλητών

Προγνωστικά, αναλύσεις, livescores και εκτιμήσεις για το στοίχημα στις αναμετρήσεις της Α’ Τσεχίας.

ΝΤΟΥΚΛΑ ΠΡΑΓΑΣ – ΜΠΟΕΜΙΑΝΣ

Η Ντούκλα έχασε φυσιολογικά από τη Βικτόρια Πλζεν με 1-3. Βρέθηκε πίσω στο σκορ 0-3 και μείωσε στο 81’. Πέρυσι, ανέβηκε κατηγορία, αλλά φέτος τα δεδομένα είναι διαφορετικά και στόχος είναι η παραμονή. Θεωρείται, μάλιστα, 1ο φαβορί για υποβιβασμό και ήδη στην πρεμιέρα έδειξε αρκετές αδυναμίες. Ευελπιστεί να παρουσιάσει καλύτερη εικόνα κόντρα στη Μποέμιανς, η οποία θεωρητικά αποτελεί πιο βατό αντίπαλο σε σχέση με την Πλζεν.

Η Μποέμιανς επικράτησε 2-1 της Μπάνικ, σε ένα παιχνίδι το οποίο απέκτησε… ζωή στο δεύτερο ημίχρονο, όπου σημειώθηκαν όλα τα τέρματα του αγώνα. Προηγήθηκε 2-0 και δέχθηκε γκολ στις καθυστερήσεις. Πέρυσι, παρέμεινε στην κατηγορία, κάτι που αποτελούσε και τον πρωταρχικό της στόχο. Φέτος, πάντως προσδοκά σε μία πιο άνετη σεζόν. Το ξεκίνημα της ήταν θετικό και έδειξε ότι έχει τις δυνατότητες να κινηθεί σε υψηλότερο επίπεδο σε σχέση με την περσινή σεζόν. Πηγαίνει με καλή ψυχολογία στο ματς με την Ντούκλα Πράγας, με στόχο το «2 στα 2».

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Ενδεχομένως να χρειαστεί χρόνο η Ντούκλα Πράγας για να προσαρμοστεί στις απαιτήσεις της κατηγορίας, μετά την άνοδο. Καλό πρόσωπο εμφάνισε στην πρεμιέρα η Μπάνικ Οστράβα. Πάντως, αμφότερες φαίνεται ότι πηγαίνουν σε υψηλά σκορ. Over 2,5 στο 1,80 από την Betsson.

ΠΑΡΝΤΟΥΜΠΙΤΣΕ – ΚΑΡΒΙΝΑ

Η Παρντουμπίτσε παρουσιάστηκε ανταγωνιστική κόντρα στην πρωταθλήτρια Σπάρτα Πράγας, αλλά δεν κατάφερε τελικά να αποφύγει την ήττα 1-2, στο ντεμπούτο του τεχνικού Σάνακ. Μάλιστα, προηγήθηκε στο σκορ, ισοφαρίστηκε στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου και δέχθηκε δεύτερο γκολ στο δεύτερο μέρος. Πέρυσι, έμεινε στην κατηγορία, ανάλογος είναι και ο φετινός στόχος. Πάντως, μπορεί στην πρεμιέρα να έχασε, αλλά η εικόνα της ήταν ενθαρρυντική και ευελπιστεί στο ματς με την Καρβίνα, η οποία είναι μία ομάδα στα… μέτρα της, να έχει καλύτερη τύχη.

Η Καρβίνα ξεκίνησε ιδανικά στο ματς με τη Λίμπερετς και προηγήθηκε στο σκορ, αλλά η συνέχεια ήταν διαφορετική. Μέχρι το ημίχρονο είχε βρεθεί πίσω 1-2, στο 87’ δέχθηκε και το τελειωτικό χτύπημα και έχασε με 1-3. Πέρυσι, σώθηκε μέσω των πλέι οφ. Και φέτος αναμένεται να είναι από τις ομάδες που θα παλέψουν για την παραμονή τους, καθώς έχει αρκετές αδυναμίες, κάτι που φάνηκε κιόλας από την πρεμιέρα. Ειδικά, στην άμυνα παρουσίασε σημαντικά κενά. Εκτός είναι ο αμυντικός Μπέρκβιστ (1/0).

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Μπορεί να ηττήθηκε στην πρεμιέρα η Παρντουμπίτσε, όμως το έργο της ήταν δύσκολο και κατάφερε να κερδίσει τις εντυπώσεις. Απογοήτευσε η Καρβίνα, τόσο με το αποτέλεσμα, όσο και με την εμφάνισή της. Ελαφρύ προβάδισμα στους γηπεδούχους. 1 στο 2,43 από την Betsson.

ΤΕΠΛΙΤΣΕ - ΣΠΑΡΤΑ ΠΡΑΓΑΣ

Η Τέπλιτσε, μετά από ένα ισορροπημένο παιχνίδι, με εκατέρωθεν ευκαιρίες, έχασε 0-1 από τη Χράντετς Κράλοβε, με γκολ που δέχθηκε στο 95’! Πέρυσι, δε μπόρεσε να «βγει» στην Ευρώπη μέσω των θέσεων 7-10. Δύσκολα θα διακριθεί και φέτος και αναμένεται να κινηθεί κάπου στη μέση της βαθμολογίας, με τη διαφορά ότι αυτή τη φορά οι θέσεις 7-10 δεν δίνουν την προοπτική για μία θέση στην Ευρώπη. Αυτή την αγωνιστική έχει δύσκολο έργο κόντρα στην πρωταθλήτρια Σπάρτα, όπου για να πάρει θετικό αποτέλεσμα, πρέπει να παρουσιάσει καλύτερη εικόνα σε σχέση με την πρεμιέρα.

Η Σπάρτα Πράγας συνάντησε δυσκολίες κόντρα στην Παρντουμπίτσε, αλλά τελικά επικράτησε με 2-1. Βρέθηκε πίσω στο σκορ, ισοφάρισε στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου και πέτυχε δεύτερο γκολ στο δεύτερο ημίχρονο. Την περασμένη Τρίτη, επικράτησε εκτός έδρας της Σάμροκ με 2-0 (37’, 64’) στο πρώτο ματς του δεύτερου προκριματικού γύρου του Τσάμπιονς Λιγκ και έβαλε τις βάσεις για την πρόκριση εν όψει της ρεβάνς της ερχόμενης εβδομάδας. Πέρυσι, κατέκτησε το πρωτάθλημα (στο «+2» από τη Σλάβια) και φέτος θέλει να υπερασπιστεί τον τίτλο της.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Ξεκάθαρη η διαφορά των δύο ομάδων, κάτι που αποτυπώνεται και στις αποδόσεις. Η Σπάρτα Πράγας καλείται να κάνει το καθήκον της, έχοντας το μυαλό και στις ευρωπαϊκές υποχρεώσεις. Δεν έδειξε κάτι το ιδιαίτερο η Τέπλιτσε στην πρεμιέρα, δεν μπορεί να κοντράρει την πρωταθλήτρια. 2 και Over 2,5 στο 2,20 από την Betsson.

ΣΛΑΒΙΑ ΠΡΑΓΑΣ - ΣΕΣΚΕ ΜΠΟΥΝΤΕΓΙΟΒΙΤΣΕ

Γκέλα με το… καλημέρα για τη Σλάβια Πράγας, η οποία έμεινε στο ισόπαλο 0-0 κόντρα στη Σλοβάτσκο. Πίεσε κατά διαστήματα, αλλά δε μπόρεσε τελικά να φτάσει στο γκολ. Πέρυσι, τερμάτισε στη 2η θέση (στο «-2» από την πρωταθλήτρια Σπάρτα). Φέτος, ξεκίνησε τη σεζόν ως οριακό φαβορί για τον τίτλο, αλλά η εικόνα στης στην πρεμιέρα δεν ήταν επιθυμητή και βρέθηκε δύο βαθμούς πίσω από την Σπάρτα, η οποία αποτελεί τον βασικό της αντίπαλο της στη μάχη για τον τίτλο. Εκτός ο αμυντικός Βλτσεκ.

Η Σέσκε Μπουντεγιόβιτσε στο δεύτερο ημίχρονο του αγώνα με την Όλομουτς δέχθηκε μεγαλύτερη πίεση, η εστία της παραβιάστηκε δύο φορές και τελικά έχασε με 0-2. Πέρυσι, τερμάτισε προτελευταία, αλλά σώθηκε μέσω των πλέι οφ επικρατώντας της Ταμπόρσκο. Ευελπιστεί φέτος να αποφύγει τις περιπέτειες. Πάντως, η εικόνα που έδειξε στην πρεμιέρα δεν άφησε περιθώρια αισιοδοξίας. Εδειξε αρκετές αδυναμίες και καλείται να βελτιωθεί, αν θέλει να μην έχει και φέτος δύσκολη σεζόν. Πάντως, αυτή την αγωνιστική θα δοκιμαστούν οι αντοχές της στην έδρα της Σλάβια.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Με άσχημο τρόπο μπήκε στο πρωτάθλημα η Σλάβια Πράγας κι έχασε έδαφος από το ξεκίνημα, μένοντας πίσω στη βαθμολογία. Έτσι, έχει ακόμη έναν λόγο για να τα δώσει όλα για τη νίκη απέναντι στην Μπουντεγιόβιτσε, που προβλημάτισε στο ξεκίνημα της σεζόν. Over 3,5 στο 1,75 από την Betsson.

Βαθμολογία -

27/07/2024Czech Liga: Regular Season
Θέση Ομάδα Βαθμοί Αγώνες Ν Ι H Γ/Υ Γ/Κ +/-
1 Σλόβαν Λίμπερετς Σλόβαν Λίμπερετς 3 1 1 0 0 3 1 2
2 Βικτόρια Πλζεν Βικτόρια Πλζεν 3 1 1 0 0 3 1 2
3 Γιάμπλονετς Γιάμπλονετς 3 1 1 0 0 2 0 2
4 Σίγκμα Όλομουτς Σίγκμα Όλομουτς 3 1 1 0 0 2 0 2
5 Μποέμιανς 1905 Μποέμιανς 1905 3 1 1 0 0 2 1 1
6 Σπάρτα Πράγας Σπάρτα Πράγας 3 1 1 0 0 2 1 1
7 Χράντετς Κράλοβε Χράντετς Κράλοβε 3 1 1 0 0 1 0 1
8 Σλάβια Πράγας Σλάβια Πράγας 1 1 0 1 0 0 0 0
9 1. Σλοβάτσκο 1. Σλοβάτσκο 1 1 0 1 0 0 0 0
10 Μπάνικ Οστράβα Μπάνικ Οστράβα 0 1 0 0 1 1 2 -1
11 Παρντούμπιτσε Παρντούμπιτσε 0 1 0 0 1 1 2 -1
12 Τέπλιτσε Τέπλιτσε 0 1 0 0 1 0 1 -1
13 Ντούκλα Πράγας Ντούκλα Πράγας 0 1 0 0 1 1 3 -2
14 Κάρβινα Κάρβινα 0 1 0 0 1 1 3 -2
15 Μλάντα Μπόλεσλαβ Μλάντα Μπόλεσλαβ 0 1 0 0 1 0 2 -2
16 Σέσκε Μπουντεγιόβιτσε Σέσκε Μπουντεγιόβιτσε 0 1 0 0 1 0 2 -2
Playoff
Middle Play-off
Playout

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr