Ποδόσφαιρο

Α' Σουηδίας: Πληρώνουν τα γκολ

Σάββατο, 27 Ιουλίου 2024 - 00:00

Επιλογές με γκολ από τα σημερινά ματς στην Α' Σουηδίας με τον στόχο να επικεντρώνεται στο Νόρκεπινγκ και στο ματς της Χάλμσταντ

Α' Σουηδίας: Πληρώνουν τα γκολ

ΝΟΡΚΕΠΙΝΓΚ – ΚΑΛΜΑΡ

Υπάρχει ζωή στον πλανήτη Νόρκεπινγκ. Πήρε βαθιά ανάσα με τη νίκη της επί της Χάλμσταντ (1-0) με γκολ του Νίμαν στο 27’ βάζοντας «φρένο» στο σερί 8 αγώνων χωρίς νίκη.

Ήταν εξαιρετική στο α’ μέρος και πήρε δίκαιο προβάδισμα. Στο β’ περισσότερο διαχειρίστηκε το ματς, υπήρχαν διαστήματα που πιέστηκε, αλλά κατάφερε να κρατήσει το μηδέν στα μετόπισθεν και να πάρει το τρίποντο. Μετρά 4 over 2,5 στα τελευταία 5 εκτός.

Στα αγωνιστικά, νοκ άουτ οι Πρίτσα (Ε), Κέσεϊ (Μ) και Όρτμαρκ (Μ).

Η Κάλμαρ έκανε το μπαμ της αγωνιστικής κερδίζοντας με ανατροπή την φορμαρισμένη Τζουργκάρντεν με 2-1. Βρέθηκε να χάνει στο μισάωρο, αλλά έβγαλε χαρακτήρα. Ισοφάρισε στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου και δη στο 45+11’ με τον Ισλάμοβιτς για να ακολουθήσει πριν το 70’ και δη στο 68΄ το 2-1 με τον Ρινγκ. Άντεξε στην όποια πίεση των φιλοξενούμενων και πήρε το «χρυσό» τρίποντο στη μάχη της παραμονής. Μετρά «6 στα 7» over 2,5 εκτός.

Στα αγωνιστικά, εκτός οι Γκέρσμπαχ (Α), Γιάνσον (Μ) και Γκούσταφσον (Μ).

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Βλέποντας την παράδοση στο ζευγάρι και έχοντας εικόνα από τα ματς των δύο ομάδων, δεν γίνεται αυτό το ζευγάρι να μην έχει γκολ. Θα πάμε με το g/g για αρχή και τα υπόλοιπα τα βλέπουμε. Μία χαρά το 1.55 στο pamestoixima.gr

ΓΚΕΤΕΜΠΟΡΓΚ – ΜΠΡΟΜΑΠΟΪΚΑΡΝΑ

«Έμφραγμα» στο 90+9’ για την Γκέτεμποργκ στο εντός με την Βαστέρας (1-1). Έχασε ένα τρίποντο που βάσει εικόνας άξιζε πέρα για πέρα. Καλύτερη στο ματς, προηγήθηκε δικαίως στο 48’με τον συνήθη ύποπτο Άμπραχαμ και είχε τις στιγμές της για ένα δεύτερο γκολ. Δεν το βρήκε και στο τέλος (90+9’) το πλήρωσε. Έτσι πέταξε δύο βαθμούς κόντρα στην ουραγό.

Μετρά 4 σερί under 2,5, αήττητη στα 3 τελευταία εντός με 2-1-0, μάλιστα στις νίκες έχει κρατήσει το μηδέν.

Επί των αγωνιστικών, τιμωρημένοι οι Όλσον (Α) και Πέτερσον (Μ), τραυματίες οι Γιόχανσον (Α) και Αμπντουλαχί (Ε).

Άξιζε, ενδεχομένως, περισσότερα στην εντός έδρας ήττα με την Χάμαρμπι (0-2). Σχεδόν μοιρασμένα και τα δύο ημίχρονα, ωστόσο πλήρωσε απειρία και αμυντικά κενά. Καθοριστικό το 0-1 σε σημείο, όπου φαινόταν ότι ελέγχει το ματς και έψαχνε το γκολ. Μετρά τρία σερί n/g μετά την διακοπή, ενώ έχει 5 under 2,5 στα τελευταία 6 εκτός.

Στα αγωνιστικά, ερωτηματικό ο Μπάρσλουντ (Μ), εκτός ο χαφ Μάγκνουσον.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Περίεργο ζευγάρι ανάμεσα σε δύο ομάδες που είναι ικανές για το καλύτερο, αλλά και για το χειρότερο. Με no bet για αρχή.

ΜΑΛΜΕ – ΣΙΡΙΟΥΣ

«Διπλό» με επική ανατροπή για την Μάλμε στην έδρα της Σίριους (3-4). Χωρίς να καταλάβει κανείς βρέθηκε να χάνει με 2-0 στο ημίχρονο. Έβγαλε αντίδραση και ισοφάρισε στο 72’ με τους Νανάσι και Μπόλεν. Δέχθηκε και 3ο γκολ στο 78’, όμως στο τελευταίο δεκάλεπτο με σταθερό τέμπο κατάφερε να γυρίσει το ματς με γκολ του Τέλιν στο 83’ και του Ζέτερστρεμ στο 87’.

«Καθάρισε» και στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ την Κλάκσβικ (4-1) και περιμένει ΠΑΟΚ ή Μπόρατς. «Τρέχει» με «4 στα 4» σε πρωτάθλημα και Ευρώπη.

Με τις γνωστές απουσίες και σε αυτό το ματς.

«Αυτοκτόνησε» στο εντός με την Μάλμε. Προηγήθηκε δις με 2-0 και 3-2 και όμως έμεινε με άδεια χέρια χάνοντας με 4-3.

Πλήρωσε κόπωση και αμυντικά κενά ειδικά στο τέλος με αποτέλεσμα να μην πάρει ούτε τον πόντο που βάσει εικόνας άξιζε. Έτσι παραμένει χαμηλά στην βαθμολογία βάζοντας αρκετά αμυντικά θέματα στα εκτός. Το 1-0-3, άλλωστε, στο τελευταίο καρέ το επιβεβαιώνει.

Εκτός ο αμυντικός, Τόμπας Κάρλσον που αναμένεται να επιστρέψει τον Δεκαπενταύγουστο.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Δεδομένα φαβορί η Μάλμε. Ο 1, όμως, δεν είναι για να παιχτεί σε αυτές τις αποδόσεις. Στο Live αδέλφια ό,τι προκύψει...

ΧΑΛΜΣΤΑΝΤ – ΒΑΡΝΑΜΟ

Πολύ κακό ξεκίνημα μετά τη διακοπή με τρεις σερί ήττες. Δεν τα κατάφερε ούτε κόντρα στην προβληματική Νόρκεπινγκ (1-0). Κακή στο α’ μέρος και δικαίως πίσω στο σκορ. Αρκετά βελτιωμένη στο β’, πίεσε, έψαξε το γκολ, αλλά δεν τα κατάφερε. Έτσι παραμένει κοντά στην επικίνδυνη ζώνη και αναζητεί σανίδα… σωτηρίας με δεδομένο πως μετρά μόλις μία νίκη στα τελευταία 6 ματς. Δεν υπολογίζεται ο τιμωρημένος Μπάφο (Α), σταθερά εκτός ο Μοχάμεντ (Μ).

«Διπρόσωπη« στο εντός με την Χάκεν η Βάρναμο. Κατάφερε τουλάχιστον να «σώσει» τουλάχιστον τον βαθμό. Προβληματική στο α’ και δικαίως πίσω στο σκορ με 2-0. Μπήκε δυνατά στο β’, μείωσε γρήγορα και βρήκε γκολ ισοφάρισης στα χασομέρια. Πολύ καλή εκτός με 3 νίκες στο τελευταίο καρέ, έχασε μόνο από την Τζουργκάρντεν (1-0). Σε ό,τι έχει να κάνει με το αγωνιστικό κομμάτι, δεν φαίνεται να προκύπτει κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Με αμυντικά θέματα και οι δύο ομάδες. Κοιτάμε προς το g/g και over 2.5. Εξαιρετικό το 1.96 στο pamestoixima.gr

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr