Ποδόσφαιρο

Α' Βελγίου: Πρεμιέρα με φαβορί

Σάββατο, 27 Ιουλίου 2024 - 02:30

Ενδιαφέρον πρόγραμμα στην πρεμιέρα του Α' Βελγίου και στα τρία παιχνίδια από το κουπόνι του Σαββάτου (27/7) θα εμπιστευτούμε τα φαβορί.

Α' Βελγίου: Πρεμιέρα με φαβορί

Προγνωστικά, αναλύσεις, livescores και εκτιμήσεις για το στοίχημα στις αναμετρήσεις της Α’ Βελγίου.

ΝΤΕΝΤΕΡ – ΟΥΝΙΟΝ

H Ντέντερ έκλεισε τη σεζόν στη Β' Κατηγορία με πέντε νίκες στις έξι τελευταίες αγωνιστικές και... έκλεψε την προνομιούχο 2η θέση εξασφαλίζοντας την άνοδο στα μεγάλα σαλόνια! Επιστρέφει στα μεγάλα σαλόνια μετά απο 15 (δύσκολα) χρόνια όπου χρειάστηκε να αγωνιστεί για τέσσερα χρόνια και στην Γ' Κατηγορία. Ο επιτυχημένος Τίμι Σίμονς αποχώρησε για τη Βέστερλο και αντικαταστάθηκε απο τον Βενσάν Εβράν που αποτέλεσε τον αναμορφωτή της Μολενμπέικ. Την συνοδεύουν δυσοίωνες προβλέψεις, δεν έπεισε άλλωστε στα περισσότερα φιλικά προετοιμασίας. Κινήθηκε στα ρηχά στο μεταγραφικό παζάρι. Κράτησε στις τάξεις της τους περισσότερους ποδοσφαιριστές που ηγήθηκαν της περυσινής ανόδου, αλλά στερείται ποιότητας και εμπειρίας σε κάθε σχεδόν θέση καθώς οι προσθήκες των Φέριπς (τερμ), Ντιτς (τερμ), Μπερτέ (Οστάνδη) είναι απο το… χαμηλό ράφι.

Η Ουνιόν συνέχισε τις υψηλές πτήσεις πέρυσι, “φλέρταρε” μάλιστα με την κατάκτηση του πρωταθλήματος μετά απο μια ξέφρενη πορεία στη κανονική διάρκεια, για να... συμβιβαστεί εν τέλει με την 2η θέση και την κατάκτηση του Κυπέλλου. Ο Αλεξάνδτερ Μπλεσίν αποχώρησε πάντως και η διοίκηση εξέπληξε ακόμα και τους φίλους της με την πρόσληψη του άπειρου Ποκονιόλι. Ξεκίνησε με το δεξί πάντως τη σεζόν καθώς κατέκτησε το Σούπερ Καπ έναντι της Μπριζ (2-1). Για ακόμη μια φορά παραχώρησε σταρ επιθετικό Νίλσον (Κλαμπ Μπριζ) και όπως συνηθίζει ποντάρει σε “ψαγμένες” επιλογές. Απέκτησε πρωτίστως πιτσιρικάδες και ήδη ο 22χρονος Φουσέϊνι (2 εκατ.- Στουρμ Γκρατς) θεωρείται εξαιρετική επιλογή.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Με την φόρα από την κατάκτηση του Σούπερ Καπ και κόντρα σε μια ομάδα που έχει να αγωνιστεί στην πρώτη κατηγορία 15 χρόνια η Ουνιόν θέλει να μπει στο πρωτάθλημα με το δεξί και έχει την ποιότητα να το κάνει. 2 και Over 1.5 στο 1.58 από την Betsson.

ΜΠΕΙΡΣΧΟΤ – ΛΕΟΥΒΕΝ

Η αλλαγή στην τεχνική ηγεσία στη χειμερινή διακοπή αποδείχτηκε κομβική στη Μπέιρσχοοτ που εντυπωσίασε με τον Ντιρκ Κάουτ στον πάγκο και κατέκτησε τον τίτλο στην Β' Κατηγορία. Επέστρεψε έτσι μετά απο δύο χρόνια στα “μεγάλα σαλόνια” και θα ψάξει πλέον να παγιωθεί ανάμεσα στους “μεγάλους”, έχοντας βέβαια ως απόλυτο στόχο την παραμονή. Μέτρια η εικόνα της στα φιλικά, επικράτησε πάντως του ΟΦΗ (3-1) στην προβα τζενεράλε. Κατάφερε και διατήρησε το βασικό κορμό της περυσινής ανόδου αλλά κινείται στα ρηχά στο μεταγραφικό παζάρι. Επιμένει βρετανικά και πέραν του Ράιτ Φίλιπς που μετά τον πετυχημένο περυσινό δανεισμό θα αγωνίζεται εκ νέου με τη φανέλα της, απέκτησε και τον Σκωτσέζο μέσο Χέντερσον.

Η Λέουβεν προβλημάτισε πέρυσι, προχώρησε σε αλλαγή τεχνικού και έστω και με το... ζόρι, κατάφερε να αποφύγει την περιπέτεια των πλέι άουτ στην τελευταία αγωνιστική. Ο Ισπανός Οσκαρ Γκαρσία (στον Ολυμπιακό το 2018) έπεισε πάντως την διοίκηση και συνεχίζει στον πάγκο, έχοντας μάλιστα ανεβάσει τον πήχη στις δηλώσεις του. Στο τελευταίο και πιο δυνατό φιλικό προετοιμασίας, ηττήθηκε απο τη Λανς (0-1). Κινείται στα ρηχά πάντως μεταγραφικά παρότι υπέστη αρκετές αλλαγές στο μεταγραφικό παζάρι καθώς αποχώρησαν δέκα ποδοσφαιριστές. Ξεχώρισε η προσθήκη του καλού μεσοεπιθετικού Μπαλικβίσα (Σταντάρ Λιέγης) ενώ επανέφερε στο Βέλγιο και τον… γνωστό μας Βερστράτε (Αρης).

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Αμφίρροπο παιχνίδι, όπως φαίνεται και από το σετ των αποδόσεων, που είναι ισορροπημένο. Τα συμπεράσματα από τα φιλικά γέρνουν προς την πλευρά της Λέουβεν, που καλείται να φύγει με θετικό αποτέλεσα από την έδρα της νεοφώτιστης Μπέιρσχοτ. Στηρίζουμε τη Λέουβεν με Draw No Bet με 1.78 από την Betsson.

ΑΝΤΕΡΛΕΧΤ – ΣΙΝΤ ΤΡΟΥΙΝΤΕΝ

Η Άντερλεχτ πραγματοποίησε μια εξαιρετική σεζόν πέρυσι στην κανονική διάρκεια (2η θέση) αλλά στα πλέι οφ... ξέμεινε από δυνάμεις, προβλημάτισε εκτός έδρας και μοιραία περιορίστηκε στην 3η θέση. Το ζύγι κρίνεται θετικό για τους πρωτευουσιάνους που συμπλήρωσαν πάντως επτά χρόνια χωρίς τίτλο και η πίεση κρίνεται δεδομένη προς τον Μπριαν Ρίμερ (από τον Δεκέμβριο του 2022 στον πάγκο). Η γκρίνια είναι διάχυτη πάντως στην πρωτεύουσα καθώς όπως και πέρυσι καθυστερεί στις μεταγραφικές κινήσεις. Μόλις τις τελευταίες ημέρες ανακοινώθηκε η πρώτη προσθήκη (Σίμιτς – Μίλαν) παρότι αποχώρησαν τέσσερις βασικοί, ενώ έβαλε στα ταμεία της 15 εκατ ευρώ από την παραχώρηση του στόπερ Ντεμπάστ (Σπόρτινγκ).

Η Σιντ Τρουιντεν πραγματοποίησε μια μάλλον απρόσμενα θετική πορεία, καθώς πάλεψε για το πλασάρισμα στην πρώτη εξάδα μέχρι και τις τελευταίες αγωνιστικές, ενώ ξέμεινε από... διάθεση στα πλέι οφ. Ο επιτυχημένος Τόρστεν Φινκ συμφώνησε με τη μισητή Γκενκ και η διοίκηση έδωσε τα κλειδιά του μαγαζιού στον έμπειρο, αν και χωρίς ιδιαίτερες διακρίσεις Κριστιάν Λατάντσιο που θα έχει δύσκολο έργο σύμφωνα και με τον Τύπο της χώρας. Προβλημάτισε μάλιστα και στα τελευταία φιλικά, καθώς ηττήθηκε σε όλα τα τα δυνατά τεστ. Παραχώρησε ότι καλύτερο διέθετε (Σουζούκι – Πάρμα, 7,5 εκατ ευρω), Κοϊτά (ΑΕΚ – 3,5 εκατ ευρω), Σμετς (Γκενκ – 2,5 εκατ ευρώ) και παρότι γέμισε τα ταμεία της κινείται στα… ρηχά στα μεταγραφικά. Όπως συνηθίζει, απέκτησε τέσσερις Ιάπωνες ποδοσφαιριστές!

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Πρώτο παιχνίδι πρωταθλήματος και μάλιστα μπροστά στο κοινό της. Θα στηριχτεί πολύ στην έδρα της η Άντερλεχτ και καλείται να ξεκινήσει νικηφόρα τη σεζόν κόντρα στην Σιντ Τρούιντεν, η οποία σε αυτό το σημείο δεν δείχνει ικανή να φύγει με θετικό αποτέλεσμα από το "Lotto Park". 1 και Over 1.5 στο 1.71 από την Betsson.

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr