Ποδόσφαιρο

Προκριματικά Conference League: Βρίσκει δίχτυα η Πάφος, κερδίζει η ΑΕΚ Λάρνακας

Πέμπτη, 25 Ιουλίου 2024 - 08:10

Φουλ δράση στον 2ο προκριματικό γύρο του Conference League, με τις δύο κυπριακές ομάδες να έχουν δύσκολες εκτός έδρας αποστολές στα πρώτα παιχνίδια με τις αντιπάλους τους.

Προκριματικά Conference League: Βρίσκει δίχτυα η Πάφος, κερδίζει η ΑΕΚ Λάρνακας

Προγνωστικά, αναλύσεις, livescores και εκτιμήσεις για το στοίχημα στις αναμετρήσεις του Κόνφερενς Λιγκ.

ΟΛΙΜΠΙΑ ΛΙΟΥΜΠΛΙΑΝΑΣ – ΖΙΤΟΜΙΡ

Η Ολίμπια την περασμένη περίοδο περιορίστηκε στην τρίτη θέση στο πρωτάθλημα Σλοβενίας και φυσικά στοχεύει στην άμεση επάνοδο στον θρόνο. Ο Ισπανός πρώην προπονητής του Ολυμπιακού Βίκτορ Σάντσες ανέλαβε τα ηνία. Εξαιρετική στα φιλικά με τέσσερις σερί νίκες και στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος, όπου νίκησε την Πριμόριε (2-0). Πέρσι στον όμιλο του Κόνφερενς Λιγκ αναδείχθηκε τρίτη, πίσω από Λιλ και Σλόβαν Μπρατισλάβας και πάνω από την Κλάκσβικ.

Η Πολισία Ζίτομιρ αναδύθηκε από τις στάχτες της το 2016 όταν επανιδρύθηκε και σταδιακά επέστρεψε στα μεγάλα σαλόνια του ουκρανικού ποδοσφαίρου. Πέρσι έπαιξε ξανά στην πρώτη κατηγορία όπου αναδείχθηκε πέμπτη και βγήκε στην Ευρώπη. Η πρεμιέρα της στο νέο πρωτάθλημα θα γίνει στις 10 Αυγούστου. Καλή η εικόνα στα φιλικά, με συνεχή γκολ-γκολ.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Σημαντικός παράγοντας στο ζευγάρι αυτό η διαφορά εμπειρίας. Η Ολίμπια Λιουμπλιάνας είναι μια πιο έτοιμη ομάδα για τέτοια παιχνίδια, σε αντίθεση με την Πολίσια Ζίτομιρ που ζει ιστορικές στιγμές. Αυτό το γεγονός και η έδρα καθιστούν ξεκάθαρο φαβορί τους γηπεδούχους στη Σλοβενία. 1 στο 1,82 από την Betsson.

ΚΟΥΟΠΙΟ – ΤΡΟΜΣΟ

Δυσκολεύτηκε στο πρώτο ματς με την Στράσεν στο Λουξεμβούργο, αλλά στον επαναληπτικό η Κουόπιο έκανε επίδειξη δύναμης. Είναι ομάδα σε πλήρη αγωνιστική δράση, οδηγεί την κούρσα στο πρωτάθλημα Φινλανδίας έπειτα από 16 αγωνιστικές. Προσεκτικοί στην άμυνα οι κιτρινόμαυροι, δεν έχουν δεχθεί γκολ στα τέσσερα από τα πέντε πιο πρόσφατα ματς Η Κουόπιο περιορίστηκε σε ισοπαλία 0-0 στο Λουξεμβούργο με την Στράσεν αλλά στην ρεβάνς διέλυσε με 5-0 την αδύναμη αντίπαλο.

Η Τρόμσο προέρχεται από εξαιρετική σεζόν πέρσι όπου πήρε την τρίτη θέση στην κατάταξη της Νορβηγίας και επέστρεψε στην Ευρώπη έπειτα από δέκα ολόκληρα χρόνια. Φέτος δεν μπορεί να δώσει ανάλογη συνέχεια και περιορίζεται μόλις στην 12η θέση στα τελειώματα του πρώτου γύρου. Προέρχεται πάντως από εκτός έδρας νίκη επί της Στρομσγκόνστετ με 1-0. Δεν συμμετείχε στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις την περασμένη αγωνιστική περίοδο.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Όπως φαίνεται και στις αποδόσεις του στοιχήματος, πρόκειται για ένα αμφίρροπο παιχνίδι, ωστόσο οι στοιχηματικές δίνουν ελαφρύ προβάδισμα στους φιλοξενούμενους, παρά το γεγονός ότι η Τρόμσο δεν τα πηγαίνει καλά στο πρωτάθλημα της Νορβηγίας, σε αντίθεση με την Κουόπιο, που είναι πρωτοπόρος στη Φινλανδία. Goal/Goal στο 1,68 από την Betsson.

ΖΑΛΓΚΙΡΙΣ – ΠΑΦΟΣ

Η Ζαλγκίρις δεν ήταν το φαβορί στα χαρτιά αλλά έδειξε στην πράξη πως ήταν ανώτερη από την Βάασα και προκρίθηκε δίκαια. Η ομάδα από την Λιθουανία βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση, πορεύεται σταθερά με άνεση στην πρώτη θέση του πρωταθλήματος. Προσωρινά απέχει από τις υποχρεώσεις στη λίγκα για να ξεκουραστεί για την Ευρώπη. Κέρδισε στη Φινλανδία την Βάασα με 2-1 και στην ρεβάνς στο Βίλνιους έβαλε το κερασάκι στην τούρτα (1-0).

Εμφανώς ανέτοιμη η Πάφος έγινε φύλλο και φτερό στις αναμετρήσεις με την Έλφσμποργκ και δικαίως υποβιβάστηκε στο Κόνφερενς Λιγκ. Η κλήρωση δεν την βοήθησε από τη στιγμή που αντιμετωπίζει μια επίσης έτοιμη αγωνιστικά και φορμαρισμένη αντίπαλο. Βασικό ζητούμενο για τους γαλάζιους η βελτίωση στην άμυνα που αποτελεί αδύναμο σημείο. Στον πρώτο γύρο του Γιουρόπα Λιγκ ηττήθηκε με 3-0 στην Σουηδία από την Έλφσμποργκ και στη συνέχιζε συνετρίβη και στην Κύπρο με 5-2.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Δύσκολη αποστολή έχει στη Λιθουανία η κυπριακή ομάδα, που ξεκίνησε με αποκλεισμό την πρώτη της ευρωπαϊκή συμμετοχή, δείχνοντας πως υπάρχει έλλειψη εμπειρίας. Η Ζαλγκίρις έχει δείξει πολύ καλά δείγματα έως τώρα και έχει τον πρώτο λόγο για τη νίκη, αλλά η Πάφος δεν είναι εύκολη αντίπαλος. Goal/Goal στο 1,83 από την Betsson.

ΜΠΑΣΑΚΣΕΧΙΡ – ΛΑ ΦΙΟΡΙΤΑ

Η Μπασακσεχίρ έκανε ανταγωνιστική σεζόν στο πρωτάθλημα της Τουρκίας όπου κατέλαβε την τέταρτη θέση και επέστρεψε στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Η ομάδα της Κωνσταντινούπολης θα επιδιώξει ανάλογη πορεία φέτος και φυσικά να προχωρήσει στο Κόνφερενς. Στην πρόβα τζενεράλε κέρδισε εκτός έδρας 2-1 την Ζελέσνιτσαρ. Το πρωτάθλημα θα αρχίσει στις 11 Αυγούστου. Δεν συμμετείχε στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις την περασμένη αγωνιστική περίοδο.

Η Λα Φιορίτα έκανε την έκπληξη του πρώτου γύρου στο Κόνφερενς Λιγκ καθώς απέκλεισε ομάδα με πολλαπλάσιο μπάτζετ όπως είναι η Ίσλοχ από την Λευκορωσία. Τρελό πάρτι για τους ερασιτέχνες από το Σαν Μαρίνο που θα απολαύσουν το ταξίδι στην Πόλη. Ομάδα που στηρίζεται στην μαζική άμυνα. Ηττήθηκε από την Ίσλοχ εντός έδρας 1-0 αλλά κέρδισε στην ουδέτερη Ουγγαρία επίσης 1-0 και προκρίθηκε στα πέναλτι.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Τεράστια η διαφορά μεταξύ των δύο ομάδων και το παιχνίδι αυτό αναμένεται να αποτελέσει μία καλή προπόνηση για τους Τούρκους ενόψει των επόμενων υποχρεώσεών τους. Από τις ορέξεις των παικτών της Μπασακσεχίρ θα κριθεί η έκταση του τελικού σκορ της αναμέτρησης απέναντι στους ερασιτέχνες από το Σαν Μαρίνο. Over 5,5 στο 1,95 από την Betsson.

ΠΑΚΣ – ΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣ

Ξεκίνησε στον 1ο προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Λιγκ, όπου εκεί όμως αποκλείστηκε από την Κορνιβούλ, στη 2η ευρωπαϊκή συμμετοχή της στην ιστορία. Στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος Ουγγαρίας το ερχόμενο Σαββατοκύριακο θα παίξει εκτός έδρας με την Γκιόρ. Πέρυσι, τερμάτισε στη 2η θέση, 16 βαθμούς πίσω από την πρωταθλήτρια Φερεντσβάρος. Αποκλείστηκε από την Κορνιβούλ με ήττα 0-4 εντός έδρας και νίκη 2-0 εκτός.

Συμμετέχει για 3η διαδοχική σεζόν στην Ευρώπη.Την περίοδο 2022-23 έφτασε μέχρι τους «16» του Κόνφερενς Λιγκ όπου αποκλείστηκε από τη Γουέστ Χαμ. Το κυπριακό πρωτάθλημα ξεκινάει στις 24/8. Πέρυσι, τερμάτισε στη 2η θέση, υστερώντας στην ισοβαθμία με τον ΑΠΟΕΛ. Χωρίς νίκη στα φιλικά, όπου έχασε από Παναθηναϊκό (1-3) και ΠΑΟΚ (1-2). Πέρσι αποκλείστηκε στον 3ο προκριματικό γύρο του Κόνφερενς Λιγκ από την Μακάμπι Τελ Αβίβ με 1-1 εντός έδρας και ήττα 1-2 εκτός.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Η Πακς θα μπορούσε να είχε προκριθεί στο Γιουρόπα Λιγκ, διότι το εμπόδιο της Κορνιβούλ ήταν χαμηλό, ωστόσο οι Ούγγροι δεν είχαν την εμπειρία για να συνεχίσουν το ταξίδι τους. Αυτό μπορεί να το εκμεταλλευτεί η ΑΕΚ Λάρνακας, αν και δεν διαθέτει αγωνιστικό ρυθμό, γιατί είναι το πρώτο επίσημο παιχνίδι της. 2 στο 2,40 από την Betsson.

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr