Ποδόσφαιρο

Προκριματικά Conference League: Κάνει το πρώτο βήμα η Ομόνοια

Πέμπτη, 25 Ιουλίου 2024 - 07:45

Φουλ δράση στον 2ο προκριματικό γύρο του Conference League και με την ομάδα της Λευκωσίας να θέλει να βάλει τις βάσεις για την πρόκριση από το πρώτο παιχνίδι κόντρα στην Τορπέντο Κουτάισι από την Γεωργία.

Προκριματικά Conference League: Κάνει το πρώτο βήμα η Ομόνοια

Προγνωστικά, αναλύσεις, livescores και εκτιμήσεις για το στοίχημα στις αναμετρήσεις του Κόνφερενς Λιγκ.

ΝΤΟΥΝΤΕΛΑΝΖ – ΧΑΚΕΝ

Η Ντουντελάνζ επιβεβαίωσε στην πράξη την ποιοτική ανωτερότητα έναντι στην Εσκάλδες και πέρασε τον δεύτερο γύρο. Τώρα αρχίζουν τα δύσκολα για την ομάδα από το Λουξεμβούργο, που πάντως έχει την εμπειρία σε αυτό το επίπεδο για αν παλέψει. Το νέο πρωτάθλημα στο Λουξεμβούργο θα αρχίσει στις 4 Αυγούστου Κέρδισε εκτός έδρας την Αθλέτικ Κλαμπ Εσκάλδες της Ανδόρρας με 1-0 και στην ρεβάνς του Λουξεμβούργου επικράτησε εύκολα με 2-0.

Η Χάκεν έκανε εξαιρετική σεζόν πέρσι και κατετάγη στην τρίτη θέση στο πρωτάθλημα Σουηδίας διασφαλίζοντας ευρωπαϊκή έξοδο. Η ομάδα από το Γκέτεμποργκ δυσκολεύεται αν κινηθεί στο ίδιο υψηλό επίπεδο, φέτος με την συμπλήρωση του πρώτου γύρου πλαισιώνει την πρώτη εξάδα. No Goal και Under τα τρία ποιο πρόσφατα ματς. Πέρσι έφθασε στην φάση των ομίλων του Γιουρόπα Λιγκ όπου αποκλείστηκε με έξι ήττες σε ισάριθμα ματς με Λεβερκούζεν, Μόλντε και Καραμπάγκ.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Όλα δείχνουν πως η Χάκεν θα φύγει με τη νίκη από το Λουξεμβούργο. Είναι σαφώς καλύτερη ομάδα και διαθέτει ρυθμό στα πόδια της, καθώς το πρωτάθλημά της βρίσκεται σε εξέλιξη. Σε τιμές ακλόνητου φαβορί οι Σουηδοί. 2 και Over 1,5 στο 1,65 από την Betsson.

ΧΑΠΟΕΛ ΜΠΕΡ ΣΕΒΑ – ΤΣΕΡΝΟ ΜΟΡΕ

Στο Λόβετς της Βουλγαρίας θα γίνει Το ματς λόγω της εμπόλεμης κατάστασης στο Ισραήλ. Η Χάποελ κατετάγη στην τρίτη θέση στο πρωτάθλημα του Ισραήλ και συμμετέχει ξανά στην Ευρώπη. Θέλει και φέτος να κινηθεί σε υψηλό επίπεδο, έκανε καλές μεταγραφές, ενώ προσλήφθηκε προπονητής ο Ράν Κογιόκ της Μακάμπι Πετάχ Τίκβα. Πέρυσι στον τρίτο γύρο του Κόνφερενς Λιγκ αποκλείστηκε από την βουλγαρική Λέφσκι Σόφιας (0-0, 1-2).

Η Τσέρνο Μόρε έκανε εξαιρετική σεζόν πέρσι όπου κατετάγη στη δεύτερη θέση της κατάταξης. Η ομάδα από την Βάρνα κράτησε τον βασικό κορμό έκανε ποιοτικές προσθήκες και δηλώνει έτοιμη να παλέψει για την εκθρόνιση της Λουντογκόρετς φέτος. Στον πάγκο παραμένει ο Ίλιαν Ίλιεφ. Στην πρεμιέρα αναδείχθηκε ισόπαλή 0-0 με την ΤΣΣΚΑ 1948. Δεν συμμετείχε η Τσέρνο Μόρε την περασμένη περίοδο σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Δύσκολο ζευγάρι, γιατί το ματς θα γίνει σε βουλγαρικό έδαφος, αν και οι Ισραηλινοί είναι γηπεδούχοι. Αυτό είναι μεγάλο πρόβλημα για την Χάποελ Μπερ Σεβά, που τιμολογείται ως φαβορί στις αποδόσεις. Βρίσκει ρυθμό η Τσέρνο Μόρε, αφού ξεκίνησε το πρωτάθλημα στη χώρα της. Goal/Goal στο 2,05 από την Betsson.

ΦΛΟΡΙΑΝΑ – ΓΚΙΜΑΡΑΕΣ

Η Φλοριάνα δυσκολεύτηκε περισσότερο από όσο αναμενόταν για να ξεπεράσει το εμπόδιο της πολύ αδύναμης Τρε Πεν. Έστω και έτσι η δουλειά έγινε για τους νησιώτες που πλέον καλούνται να ξεπεράσουν πολύ ψηλότερο εμπόδιο. Βασικό ζητούμενο παραμένει η βελτίωση στην άμυνα. Τα τέσσερα από τα πέντε πιο πρόσφατα ματς εξελίχθηκαν σε γκολ-γκολ. Κέρδισε την Τρε Πέν από τον Σαν Μαρίνο με 3-1 και στην εκτός έδρας ρεβάνς αρκέστηκε στην ισοπαλία 1-1.

Όλο και ανεβαίνει επίπεδο η Γκιμαράες, πλησιάζοντας τα τοπ κλαμπ στην Πορτογαλία, Την περασμένη σεζόν κατέλαβε την πέμπτη θέση, τώρα θέλει να κάνει την υπέρβαση και να μπει στην τετράδα. Ενισχύθηκε το ρόστερ, ενώ προσλήφθηκε ο Ρουί Μπόρχες στη θέση του προπονητή. Στην πρόβα κέρδισε με 2-0 την Ράγιο Βαγιεκάνο. Πέρσι αποκλείστηκε στον δεύτερο προκριματικό του Κόνφερενς Λιγκ στα πέναλτι από την σλοβενική Τσέλιε (0-1, 4-3).

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Περίπατο στη Μάλτα αναμένεται να κάνει η Γκιμαράες. Οι Πορτογάλοι έχουν θεωρητικά εύκολο έργο, όπως φαίνεται και στο σετ των αποδόσεων. Είναι πολλά επίπεδα πιο πάνω ως ομάδα από την Φλοριάνα κι αν δεν καταφέρουν να κερδίσουν, τότε αυτό θα αποτελέσει πολύ μεγάλη έκπληξη. 2 και Over 2,5 στο 1,55 από την Betsson.

ΓΚΟΟΥ ΑΧΕΝΤ ΙΓΚΛΣ – ΜΠΡΑΝ

Η Γκόου Αχέντ Ιγκλς κατετάγη στην ένατη θέση πέρσι στην Ολλανδία, όμως στα πλέι οφ για το Κόνφερενς Λιγκ κέρδισε εκτός έδρας και την Ναϊμέγκεν και την Ουτρέχτη και επέστρεψε την Ευρώπη έπειτα από δέκα χρόνια. Στην πρόβα τζενεράλε επικράτησε σε φιλικό ματς της Γκενκ με 3-2. Έχασε τον προπονητή Χάκε, ο οποίος αποδέχτηκε την πρόταση της Μαν. Γιουνάιτεντ, αναλαμβάνοντας θέση στο τεχνικό τιμ. Αντικαταστάτης του ορίστηκε ο Σιμόνις, ο οποίος εργάστηκε στο παρελθόν ως βοηθός.

Η Μπραν πήρε την δεύτερη θέση στο πρωτάθλημα της Νορβηγίας πέρσι και διασφάλισε συμμετοχή στο Κόνφερενς Λιγκ ξανά. Και στο φετινό πρωτάθλημα πορεύεται στη δεύτερη θέση πίσω από την Μπόντο. Σε κάμψη πάντως εσχάτως καθώς δεν έχει κερδίσει στα τέσσερα πιο πρόσφατα ματς. Βάζει και δέχεται γκολ με άνεση. Πέρσι στον γύρο των πλέι οφ του Κόνφερενς Λιγκ αποκλείστηκε στα πέναλτι από την ολλανδική Αλκμάαρ (1-1, 3-3).

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Έχει μεγάλο ενδιαφέρον το γεγονός ότι η Μπραν προσφέρεται ως αουτσάιντερ, διότι βρίσκεται σε πλήρη αγωνιστικό ρυθμό, λόγω του πρωταθλήματός της. Ωστόσο δεν είναι στην καλύτερη κατάσταση και η αποστολή της στην Ολλανδία απέναντι στην Γκόου Άχεντ Ιγκλς είναι δύσκολη. Over 2,5 στο 1,63 από την Betsson.

ΟΜΟΝΟΙΑ – ΤΟΡΠΕΝΤΟ ΚΟΥΤΑΪΣΙ

Η Ομόνοια κατετάγη πέμπτη πέρσι στην κανονική περίοδο, αλλά στα πλέι οφ ανέβασε στροφές και πήρε την τρίτη θέση μαζί με το ευρωπαϊκό εισιτήριο. Φέτος θέλει να επιστρέψει στην κορυφή της κυπριακής λίγκας, προπονητής ο Λιθουανός Βάλντας Νταμπράουσκας. Προβλημάτισε στα φιλικά, έπειτα από τρεις ήττες, παραχώρησε ισοπαλία 1-1 στην ΑΕΚ. Πέρσι στον τρίτο προκριματικό του Κόνφερενς Λιγκ αποκλείστηκε από την δανέζικη Μίντιλαντ (1-0, 1-5). Γνώρισε τρεις ήττες σε ισάριθμα φιλικά, χωρίς καν να σκοράρει. Συγκεκριμένα, ηττήθηκε από Κρακόβια με 3-0, Μακάμπι με 2-0 και Ρακόφ με 2-0. Στην πρόβα τζενεράλε υποδέχθηκε την ΑΕΚ και έδειξε πολύ καλά δείγματα γραφής, φέρνοντας ισοπαλία με 1-1.

Η Τορπέντο έπειτα από δύο σκληρές και άτεχνες αναμετρήσεις ξεπέρασε το εμπόδιο των Τιράνων. Οι Γεωργιανοί στηρίχθηκαν στην αξιόπιστη αμυντική λειτουργία. Ξεπέρασαν έτσι την απραξία σχεδόν δύο μηνών από την διακοπή του πρωταθλήματος που βρίσκεται στα μισά, με την ίδια στη δεύτερη θέση να κυνηγά την Ντίλα Γκόρι. Παραχώρησε ισοπαλία 1-1 στα Τίρανα, αλλά στη ρεβάνς που έγινε στο Ελμπασάν νίκησε 1-0 με γκολ του Γιόνσεν (2’). Προσφάτως κατέκτησε το Σούπερ Καπ, επικρατώντας στον τελικό με 2-1 της Ντιναμό Τιφλίδας. Η επανέναρξη του πρωταθλήματος έχει οριστεί για τις 4 Αυγούστου, όπου θα υποδεχθεί τη Σαμτρεντία.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Το καλό για την Ομόνοια είναι πως πετυχαίνει τους Γεωργιανούς σε μεταβατική περίοδο, καθώς έχει διακοπή το πρωτάθλημα της χώρας τους. Είναι χαμηλά ο άσος των Κύπριων, αλλά δεν πάει το χέρι στην κόντρα, καθώς στη δυνατή τους έδρα, θα μπορέσουν να πάρουν το αποτέλεσμα που θέλουν. 1 και Over 1,5 στο 2,05 από την Betsson.

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr