Ποδόσφαιρο

Προκριματικά Champions League: Τα g/g που πληρώνουν

Τρίτη, 23 Ιουλίου 2024 - 01:06

Θα πάμε με το g/g τόσο στο Ντιναμό Κιέβου - Παρτιζάν όσο και στο Σάμροκ - Σπάρτα

Προκριματικά Champions League: Τα g/g που πληρώνουν

ΣΑΝΤΑ ΚΟΛΟΜΑ – ΜΙΝΤΙΛΑΝΤ

*Η ομάδα που θα προκριθεί, θα αντιμετωπίσει στον γ' προκριματικό τον νικητή του Φερεντσβάρος – Νιου Σεντς.

ΣΑΝΤΑ ΚΟΛΟΜΑ: Η πρωταθλήτρια Ανδόρας έγραψε ιστορία στην παρθενική της συμμετοχή στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ αποκλείοντας την Μπαλκάνι. Μάλιστα, κατάφερε κόντρα στους Κοσοβάρους να πετύχει την πρώτη της ευρωπαϊκή νίκη μετά από 17 ήττες! Έτσι με δεδομένη την πρόκριση αυτή της δίνεται η δυνατότητα μέσα από 6 συνολικά ματς να διεκδικήσει την υπέρβαση παρουσίας στους ομίλους ευρωπαϊκής διοργάνωσης.

Επί των αγωνιστικών, δεν αναφέρεται στα τοπικά ΜΜΕ κάποιο πρόβλημα στην πρωταθλήτρια Ανδόρας.

Πώς προκρίθηκε

Η Σάντα Κολόμα έκανε την απόλυτη έκπληξη. Η ομάδα του Μπόρις Αντόν ηττήθηκε 2-1 εντός έδρας από τους Κοσοβάρους στο πρώτο ματς μα επικράτησε με το ίδιο σκορ στη ρεβάνς και εντέλει νίκησε 6-5 στα πέναλτι για να συνεχίσει στον 2ο προκριματικό γύρο.

ΜΙΝΤΙΛΑΝΤ: Πήρε το 4ο πρωτάθλημα της ιστορίας της στην Δανία με ανατρεπτικό τρόπο βλέποντας την Μπρόντμπι την τελευταία να χάνει εντός από την Άαρχους (2-3) και να αυτοκτονεί,. Στην πρεμιέρα του νέου πρωταθλήματος έμεινε στο 1-1 με την Άαρχους. Συγκεκριμένες κινήσεις μεταγραφικά. Ξεχωρίζουν οι αφίξεις των Μπράβο (Μ), Καστίγιο (Μ) και Μπούκσα (Ε). Έφυγε για ΠΑΟ ο Ίνγκασον (Α).

Επί των αγωνιστικών, αμφίβολος είναι ο αμυντικός Παουλίνιο που είχε μυϊκό πρόβλημα στην αναμέτρηση με τη Άαρχους. Επίσης στο ιατρικό δελτίο βρίσκονται ο βασικός επιθετικός Χο Γκε-Σουνγκ και ο μακροχρόνια απών επιθετικός Μαρόν. Ανάσες μετά το Copa America παίρνει ο Ουρουγουανός χαφ, Μαρτίνεζ.

Τι έκανε πέρσι στην Ευρώπη

Αποκλείστηκε στα πλέι οφ του Conference League από την Λέγκια. Έμεινε στο 3-3 εντός, στο 1-1 εκτός και έχασε στα πέναλτι με 7-6.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Μία σοβαρή Μίντιλαντ δεν έχει να φοβηθεί κάτι σε αυτό το ματς. Διπλό από ημίχρονο η επιλογή μας. Ικανοποιητικό το 1.45 στο pamestoixima.gr.

ΛΙΝΚΟΛΝ ΡΕΝΤ ΙΜΠΣ – ΚΑΡΑΜΠΑΓΚ

*Όποια ομάδα προκριθεί, θa αντιμετωπίσει στον επόμενο γύρο τοn νικητή του ζευγαριού Λουντογκόρετς (Βουλγαρία) – Ντινάμο Μινσκ (Λευκορωσία).

ΛΙΝΚΟΛΝ ΡΕΝΤ ΙΜΠΣ: Η πρωταθλήτρια Γιβραλτάρ καρδιοχτύπησε, αλλά τα κατάφερε με την Χάμρουν. Προκρίθηκε στα πέναλτι (5-4) στη εντός έδρας ρεβάνς, όπου έχασε με 1-0 παίζοντας από το 5’ με αριθμητικό μειονέκτημα. Έχει αποκτήσει εμπειρία στην Ευρώπη με 10-7-27 και 42-84 τέρματα με highlight την παρουσία της στους ομίλους του Conference League το 2021-22. Εκτός ο τιμωρημένος Μπεντ (Μ).

Πώς προκρίθηκε

Ξεπέρασε το εμπόδιο της μαλτέζικης Χάμρουν. Νίκησε εκτός με 1-0, έχασε εντός με το ίδιο σκορ, αλλά τα κατάφερε στα πέναλτι με 5-4.

ΚΑΡΑΜΠΑΓΚ: Κατέκτησε το 3ο σερί πρωτάθλημα και 11ο συνολικά στο Αζερμπαϊτζάν. Το πήρε εύκολα με +25 από την Ζίρα. Σταθερά στον πάγκο της ο 52χρονος, Γκουρμπάν Γκουρμπάνοφ με 618 ματς και απολογισμό 359-147-112. Έδωσε αρκετά φιλικά με απολογισμό 3-2-1. Άρεσε στην νίκη επί της Πλζεν (1-2). Προσεκτικές προσθαφαιρέσεις στο ρόστερ της.

Τι έκανε πέρσι στην Ευρώπη

Αποκλείστηκε στους «16» του Europa League από την Λεβερκούζεν. Έμεινε στο 2-2 εντός και έχασε με 3-2 στην Γερμανία σε δύο ματς με απίστευτη εξέλιξη.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Ναι, το δεχόμαστε ότι η Καραμπάκ είναι το μεγάλο φαβορί στο ζευγάρι. Ωστόσο δεν θα το πάμε με το 1.31. Προτιμότερο να δούμε κάτι σε γκολ ή να περιμένουμε το live.

ΝΤΙΝΑΜΟ ΚΙΕΒΟΥ – ΠΑΡΤΙΖΑΝ

*Η ομάδα που θα προκριθεί θα παίξει στον 3ο προκριματικό γύρο με τη Ρέιντζερς.

ΝΤΙΝΑΜΟ ΚΙΕΒΟΥ: Στο Λούμπιν της Πολωνίας το ματς. Συμμετέχει ως δευτεραθλήτρια Ουκρανίας χάνοντας τον τίτλο με 2 βαθμούς από την Σαχτάρ. Συνεχίζει στον πάγκο της ο Σοφκόβσκι. Έδωσε αρκετά φιλικά, έχασε μόνο από την Ουνιόν Βερολίνου (3-2), ενώ ήταν πολύ καλή με Μπρόντμπι (4-0) και Σάλκε (2-2). Συνολικά είχε 3-2-1 στα τεστ προετοιμασίας. Μεταγραφικά λίγες και συγκεκριμένες προσθαφαιρέσεις.

Σε ό,τι αφορά τα αγωνιστικά, οι γηπεδούχοι δεν υπολογίζουν στον μέσο Σεπέλεβ που είναι τραυματίας.

Τι έκανε πέρσι στην Ευρώπη

Αποκλείστηκε στα πλέι οφ του Conference League με δύο ήττες από την Μπεσίκτας. Έχασε στο Βουκουρέστι με 3-2, αλλά και στη ρεβάνς της Πόλης με 1-0.

ΠΑΡΤΙΖΑΝ: Στον πάγκο της δευτεραθλήτριας Σερβίας για 3η θητεία ο Αλεξάντερ Στανόγεβιτς. Αντικατέστησε τον υπηρεσιακό, Άλμπερτ Νατζ με τον οποίο η ομάδα του Βελιγραδίου ολοκλήρωσε τη σεζόν. Έκανε νικηφόρο ντεμπούτο στο πρωτάθλημα με 0-1 επί της Νάπρεντακ. Μεταγραφικά υπάρχουν αρκετές προσθαφαιρέσεις. Ξεχωρίζουν από αφίξεις οι Γιοβάνοβιτς (Ε), Μούγιακιτς (Α), Αριάγκα (Μ).

Οι Σέρβοι έχουν να αντιμετωπίσουν αρκετά προβλήματα. Εκτός ο μέσος Ζαχίντ που είναι τραυματίας. Επίσης off είναι ο επιθετικός Νίκολιτς που είχε αποβληθεί πέρσι στο ματς με την Μίντιλαντ.

Τι έκανε πέρσι στην Ευρώπη

Αποκλείστηκε στα πλέι οφ του Conference League από την Νόρντζελαντ. Έχασε στο Φάρουμ της Δανίας με 5-0, αλλά και στη ρεβάνς με 0-1.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Μας κάνουν πλάκα δεν υπάρχει καμία περίπτωση να πάμε στον 1. Δεν αξίζει. Ενδιαφέρον το g/g. Μας ικανοποιεί το 1.81 στο pamestoixima.gr

ΦΕΡΕΝΤΣΒΑΡΟΣ – ΝΙΟΥ ΣΕΝΤΣ

* Ο νικητής του ζευγαριού θα αντιμετωπίσει στον 3ο προκριματικό γύρο τον νικητή της αναμέτρησης Σάντα Κολόμα – Μίντιλαντ.

ΦΕΡΕΝΤΣΒΑΡΟΣ: Πήρε το πρωτάθλημα στην Ουγγαρία και αποχώρησε για την Σπαρτάκ Μόσχας ο Στάνκοβιτς. Σπουδαίο deal με τον Ολλανδό τεχνικό, Πασκάλ Γιάνσεν με σπουδαία καριέρα στην Άλκμααρ. Αρκετές προσθαφαιρέσεις. Έφυγαν οι Λίσζτες (Ε) και Μαέ (Α), πήρε Μπάσεϊ (Ε), Ραούλ Γκουστάβο (Α), Μπόρχες (Μ) και Ρόμενς (Μ). Αήττητη σε 6 φιλικά με 3-3-0. Πολύ καλή η εικόνα της με Γουέστ Χαμ (2-2).

Επί των αγωνιστικών δεν υπολογίζεται ο Βάργκας. Ερωτηματικό η κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι νεοαποκτηθέντες Μπόρχες και Ρόμενς.

Τι έκανε πέρσι στην Ευρώπη

Αποκλείστηκε στα πλέι οφ για τους «16» του Conference League από τον Ολυμπιακό χάνοντας και στα δύο ματς με 1-0.

ΝΙΟΥ ΣΕΝΤΣ: Σχετικά άνετη πρόκριση των πρωταθλητών Ουαλίας επί της Ντέτσιτς στο Μαυροβούνιο. Στη ρεβάνς του 3-0 προηγήθηκε στο 43’, άντεξε στην πίεση και σφράγισε το εισιτήριο. Είναι δεδομένα το αουτσάιντερ του ζευγαριού με μικρή εμπειρία εν συγκρίσει με την αντίπαλο. Μόλις 18 νίκες σε 77 ματς στην Ευρώπη και 81-151 γκολ.

Επί της ουσίας δεν αντιμετωπίζει πρόβλημα που να ανατρέπει τα πλάνα της. Δεν αλλάζει κάτι στο status της ομάδας η απουσία του Άστλες (Α).

Πώς προκρίθηκε

Εύκολα, άνετα και ωραία ξεπέρασε το εμπόδιο της Ντέτσιτς από το Μαυροβούνιο. Νίκησε με 3-0 εντός και πήρε το «Χ» (1-1) εκτός.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Πετσοκομμένες οι αποδόσεις παντού στο ζευγάρι. Αν πάρουμε κάτι, θα το κάνουμε στο live.

ΛΟΥΓΚΑΝΟ – ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ

* Η ομάδα που θα προκριθεί θα παίξει στον 3ο προκριματικό γύρο με τη γαλλική Λιλ

ΛΟΥΓΚΑΝΟ: Στο Stockhorn Arena του Τουν το ματς. Επιστρέφει στα προκριματικά του Champions League έπειτα από 23 χρόνια ως δευτεραθλήτρια Ελβετίας. Σταθερά στον πάγκο της από το 2021 ο Κρόκι-Τόρτι με 132 ματς και απολογισμό 64-26-42. Ξεκίνησε με το δεξί στο νέο πρωτάθλημα επικρατώντας με ανατροπή της Γκρασχόπερς με 2-1 εντός. Σημαντική η προσθήκη του Αντώνη Παπαδόπουλου (Α). Έφυγε για ΚΠΡ ο φορ Σέλαρ.

Προκύπτουν σημαντικά νέα στο αγωνιστικό κομμάτι. Εκτός ο στράικερ Βλάντι, ενώ είναι τιμωρημένος ο επιθετικογενής Στέφεν. Πιθανό το ντεμπούτο του νεοφερμένου Ζανότι (Α).

Τι έκανε πέρσι στην Ευρώπη

Αποκλείστηκε στους ομίλους του Europa League μένοντας 4η με 4 βαθμούς στον όμιλο με Μπριζ, Μπόντο Γκλιμτ και Μπεσίκτας.

ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ: Κάνει επίσημο ντεμπούτο ο Μουρίνιο που αντικατέστησε τον Ισμαήλ Καρτάλ στον πάγκο των δευτεραθλητών Τουρκίας. Αρκετές αλλαγές στο ρόστερ. Από τις αφίξεις ξεχωρίζει αυτή του Κρούνιτς (Μ) από τη Μίλαν, του Τοσούν (Ε) και του Σεντ-Μαξίμ (Ε). Θα βοηθήσει και ο Αϊντίν (Μ). Εξαιρετική εμφάνιση στο φιλικό με το Στρασβούργο (4-0).

Μέσα στη λίστα ο Άγγλος περιφερειακός φορ Κεντ. Τραυματίας ο εξτρέμ Σεντ-Μαξιμέν.

Τι έκανε πέρσι στην Ευρώπη

Αποκλείστηκε στα προημιτελικά του Conference League από τον Ολυμπιακό. Έχασε με 3-2 στο Καραϊσκάκη, νίκησε στην ρεβάνς με 1-0, αλλά έχασε στα πέναλτι με 3-2.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Περίεργο ματς… Θα λέγαμε να αποφύγουμε να πάρουμε κάτι στο pregame.

ΣΑΜΡΟΚ ΡΟΒΕΡΣ – ΣΠΑΡΤΑ ΠΡΑΓΑΣ

*Ο νικητής του ζευγαριού θα αντιμετωπίσει στον 3ο προκριματικό γύρο τον νικητή της αναμέτρησης Στεάουα Βουκουρεστίου – Μακάμπι Τελ Αβίβ.

ΣΑΜΡΟΚ ΡΟΒΕΡΣ: Κατάφερε να «κλέψει» την πρόκριση κόντρα στην Βίκινγκουρ. Οι Ιρλανδοί προηγήθηκαν στο 20’ με 2-0. Άντεξαν την πίεση κράτησαν το μηδέν μέχρι το 60’. Έμειναν με 10 στο 74’. Κλείστηκαν στα καρέ τους, αμύνθηκαν σωστά, είδαν τους φιλοξενούμενους να χάνουν πέναλτι στο 90+8’ και πήραν το εισιτήριο για τον επόμενο γύρο.

Σε ό,τι αφορά στα αγωνιστικά, είναι εκτός σίγουρα ο μπακ-χαφ Μπίρνε που αποβλήθηκε με τους Ισλανδούς. Αντίθετα φώναξε… παρών ο Νιούτζετ. Επίσης δύσκολα θα παίξει ο σκόρερ Γκάφνεϊ που είναι το «βαρύ πυροβολικό» της ομάδας.

Πώς προκρίθηκε

Κατάφερε να αποσπάσει εκτός έδρας ισοπαλία 0-0 από την Βίκινγκουρ και στη ρεβάνς με σύμμαχο και την τύχη επικράτησε με 2-1 των Ισλανδών.

ΣΠΑΡΤΑ ΠΡΑΓΑΣ: Κατέκτησε το νταμπλ στην Τσεχία ούσα ανώτερη απ’ όλες και στοχεύει σε πρόκριση στους ομίλους του Champions League μετά από 18 χρόνια. Διαθέτει μεγάλη εμπειρία στην Ευρώπη με 302 ματς και απολογισμό 119-68-115 με 434-392 γκολ. Ξεκίνησε με το δεξί και στο νέο πρωτάθλημα επικρατώντας με ανατροπή της Παρντούμπιτσε με 2-1.

Προκύπτουν νέα στο αγωνιστικό κομμάτι της Σπάρτα. Εκτός αποστολής έμεινε ο αμυντικός Πανάκ. Επίσης δεν συμπεριλήφθηκε σε αυτή ο ενδεκαδάτος Πρεθιάδο (Α). «Παρών» αντίθετα ο winger Χαράσλιν. Αμφίβολος δίνεται και ο Σόρενσεν (Α).

Τι έκανε πέρσι στην Ευρώπη

Αποκλείστηκε στους «16» του Europa League με δύο ήττες από την Λίβερπουλ. Έχασε με 5-1 εντός και 6-1 εκτός.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Οι σημαντικές απουσίες της Σπάρτα στην αμυντική γραμμή μας δίνουν το δικαίωμα να κοιτάμε το αμφίτερμα. Θα πικάρουμε το g/g, δελεαστικό το 1.97 στο pamestoixima.gr.

Βαθμολογία -

23/07/2024Group A
Θέση Ομάδα Βαθμοί Αγώνες Ν Ι H Γ/Υ Γ/Κ +/-
1 Μπάγερν Μονάχου Μπάγερν Μονάχου 16 6 5 1 0 12 6 6
2 Κοπεγχάγη Κοπεγχάγη 8 6 2 2 2 8 8 0
3 Γαλατασαράι Γαλατασαράι 5 6 1 2 3 10 13 -3
4 Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 4 6 1 1 4 12 15 -3
Promotion - Champions League (Play Offs: 1/8-finals)
Promotion - Europa League (Play Offs: 1/16-finals)
23/07/2024Group B
Θέση Ομάδα Βαθμοί Αγώνες Ν Ι H Γ/Υ Γ/Κ +/-
1 Άρσεναλ Άρσεναλ 13 6 4 1 1 16 4 12
2 Αϊντχόφεν Αϊντχόφεν 9 6 2 3 1 8 10 -2
3 Λανς Λανς 8 6 2 2 2 6 11 -5
4 Σεβίλλη Σεβίλλη 2 6 0 2 4 7 12 -5
Promotion - Champions League (Play Offs: 1/8-finals)
Promotion - Europa League (Play Offs: 1/16-finals)
23/07/2024Group C
Θέση Ομάδα Βαθμοί Αγώνες Ν Ι H Γ/Υ Γ/Κ +/-
1 Ρεάλ Μαδρίτης Ρεάλ Μαδρίτης 18 6 6 0 0 16 7 9
2 Νάπολι Νάπολι 10 6 3 1 2 10 9 1
3 Μπράγκα Μπράγκα 4 6 1 1 4 6 12 -6
4 Ουνιόν Βερολίνου Ουνιόν Βερολίνου 2 6 0 2 4 6 10 -4
Promotion - Champions League (Play Offs: 1/8-finals)
Promotion - Europa League (Play Offs: 1/16-finals)
23/07/2024Group D
Θέση Ομάδα Βαθμοί Αγώνες Ν Ι H Γ/Υ Γ/Κ +/-
1 Ρεάλ Σοσιεδάδ Ρεάλ Σοσιεδάδ 12 6 3 3 0 7 2 5
2 Ίντερ Ίντερ 12 6 3 3 0 8 5 3
3 Μπενφίκα Μπενφίκα 4 6 1 1 4 7 11 -4
4 Σάλτσμπουργκ Σάλτσμπουργκ 4 6 1 1 4 4 8 -4
Promotion - Champions League (Play Offs: 1/8-finals)
Promotion - Europa League (Play Offs: 1/16-finals)
23/07/2024Group E
Θέση Ομάδα Βαθμοί Αγώνες Ν Ι H Γ/Υ Γ/Κ +/-
1 Ατλέτικο Μαδρίτης Ατλέτικο Μαδρίτης 14 6 4 2 0 17 6 11
2 Λάτσιο Λάτσιο 10 6 3 1 2 7 7 0
3 Φέγενορντ Φέγενορντ 6 6 2 0 4 9 10 -1
4 Σέλτικ Σέλτικ 4 6 1 1 4 5 15 -10
Promotion - Champions League (Play Offs: 1/8-finals)
Promotion - Europa League (Play Offs: 1/16-finals)
23/07/2024Group F
Θέση Ομάδα Βαθμοί Αγώνες Ν Ι H Γ/Υ Γ/Κ +/-
1 Ντόρτμουντ Ντόρτμουντ 11 6 3 2 1 7 4 3
2 Παρί Σεν Ζερμέν Παρί Σεν Ζερμέν 8 6 2 2 2 9 8 1
3 Μίλαν Μίλαν 8 6 2 2 2 5 8 -3
4 Νιούκαστλ Νιούκαστλ 5 6 1 2 3 6 7 -1
Promotion - Champions League (Play Offs: 1/8-finals)
Promotion - Europa League (Play Offs: 1/16-finals)
23/07/2024Group G
Θέση Ομάδα Βαθμοί Αγώνες Ν Ι H Γ/Υ Γ/Κ +/-
1 Μάντσεστερ Σίτι Μάντσεστερ Σίτι 18 6 6 0 0 18 7 11
2 Λειψία Λειψία 12 6 4 0 2 13 10 3
3 Γιουνγκ Μπόις Γιουνγκ Μπόις 4 6 1 1 4 7 13 -6
4 Ερυθρός Αστέρας Ερυθρός Αστέρας 1 6 0 1 5 7 15 -8
Promotion - Champions League (Play Offs: 1/8-finals)
Promotion - Europa League (Play Offs: 1/16-finals)
23/07/2024Group H
Θέση Ομάδα Βαθμοί Αγώνες Ν Ι H Γ/Υ Γ/Κ +/-
1 Μπαρτσελόνα Μπαρτσελόνα 12 6 4 0 2 12 6 6
2 Πόρτο Πόρτο 12 6 4 0 2 15 8 7
3 Σαχτάρ Ντόνετσκ Σαχτάρ Ντόνετσκ 9 6 3 0 3 10 12 -2
4 Αντβέρπ Αντβέρπ 3 6 1 0 5 6 17 -11
Promotion - Champions League (Play Offs: 1/8-finals)
Promotion - Europa League (Play Offs: 1/16-finals)

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr