Ποδόσφαιρο

Προκριματικά Champions League: Δυνατό φαβορί ο ΑΠΟΕΛ

Τρίτη, 23 Ιουλίου 2024 - 00:26

Ο ΑΠΟΕΛ έχει τόσο την φανέλα όσο και την εμπειρία για να ξεπεράσει το εμπόδιο της Πετροκούμπ από την Μολδαβία και  να καθαρίσει από το πρώτο ματς την πρόκριση.

Προκριματικά Champions League: Δυνατό φαβορί ο ΑΠΟΕΛ

ΜΠΟΝΤΟ ΓΚΛΙΜΤ – ΡΙΓΑΣ ΣΚΟΛΑΣ

* Όποια ομάδα προκριθεί, θ’ αντιμετωπίσει τον νικητή του ζευγαριού Παναβέζις (Λιθουανία) – Γιαγκελόνια (Πολωνία) στον 3ο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ.

ΜΠΟΝΤΟ ΓΚΛΙΜΤ: Συμμετέχει ως πρωταθλήτρια Νορβηγίας. Πήρε τον 3ο τίτλο της ιστορίας της με +9 από Μπραν και Τρόμσο. Στο εν εξελίξει πρωτάθλημα είναι πρώτη μετά από 17 αγωνιστικές ούσα στο +6 από την Μπραν. Κάνει καλές πορείες τις 3 τελευταίες σεζόν στην Ευρώπη με highlight τα προημιτελικά του 2022 στο Conference League. Έχει εμπειρία στην Ευρώπη με 74 ματς και 34-14-26 με 137-99 γκολ.

Έχει απουσίες η γηπεδούχος. Στο ιατρικό δελτίο της ομάδας οι Ελαμπντελαουί (μπακ), Φέτι (μπακ), Χογκ (φορ) και Σόρλι (εξτρέμ). Αμφίβολος ο Έσπεγιορντ (φορ).

Τι έκανε πέρσι στην Ευρώπη

Έμεινε εκτός στα νοκ άουτ πλέι οφ πριν τους «16» του Conference League από τον Άγιαξ. Έμεινε στο 2-2 στο Άμστερνταμ και έχασε στην παράταση εντός με 1-2.

ΡΙΓΑΣ ΣΚΟΛΑΣ: Η πρωταθλήτρια Λετονίας έκανε περίπατο στον α’ προκριματικό γύρο κόντρα στην Λαρν από την Βόρεια Ιρλανδία. Την «φιλοδώρησε» με επτά γκολ σε δύο ματς. Μικρή σχετικά εμπειρία στην Ευρώπη με 6-6-8, ενώ στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ έχει 3-0-1 με 9-2 τέρματα. Είναι στην κορυφή στο εν εξελίξει πρωτάθλημα στην Λετονία με 56 βαθμούς σε 22 ματς έναντι 52 της Ρίγα που έχει ένα ματς περισσότερο.

Σε ό,τι αφορά στα αγωνιστικά, οι Λετονοί δεν έδωσαν κάποιο πρόβλημα και μένει να αποδειχθεί τι ισχύει.

Πώς προκρίθηκε

Έκανε φύλλο και φτερό την Λαρν από την Β. Ιρλανδία. Την νίκησε εντός με 3-0 και της έριξε άλλα τέσσερα «τεμάχια» εκτός.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Ξεκάθαρο φαβορί η Μπόντο Γκλιμτ. Αν έχει αξία να κυνηγήσουμε κάτι από το ζευγάρι, αυτό είναι τα γκολ. Κοιτάμε προς το over 3,5. Εξαιρετικό το 2.25 στο pamestoixima.gr.

ΠΑΝΕΒΕΖΙΣ – ΓΙΑΓΚΕΛΟΝΙΑ

* Όποια ομάδα προκριθεί, θ’ αντιμετωπίσει τον νικητή του ζευγαριού Μπόντο Γκλιμτ (Νορβηγία) – Ρίγας Σκόλα (Λετονία) στον 3ο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ.

ΠΑΝΕΒΕΖΙΣ: Η πρωταθλήτρια Λιθουανίας έριξε στον... κουβά όλα τα προγνωστικά. Απέκλεισε στον α’ γύρο την Ελσίνκι με συνολικό σκορ 4-1. Κάκιστη η πορεία της εντός συνόρων. Είναι ουραγός στο πρωτάθλημα με 21 βαθμούς έπειτα από 22 στροφές. Παίζοντας με αλλαγές έχασε εντός το Σάββατο (20/7) από την Ζαλγκίρις Κάουνας (2-1) και κινδυνεύει με υποβιβασμό. Μάλιστα, ακούγονται και γράφονται πολλά για τον τεχνικό της ομάδας, Στιν Βρέβεν, όμως η Ευρώπη είναι αυτή που σώζει το κεφάλι του. Να θυμίσουμε πως στα τέλη Μαΐου είχε αντικαταστήσει τον άλλοτε βοηθό του Αργύρη Γιαννίκη στην ΑΕΚ, Τζίνο Λετιέρι. Εξέτισε ο Ντιένγκ (ΜΕ).

Πώς προκρίθηκε

Έκανε την υπέρβαση με την Ελσίνκι. Την διέλυσε με 3-0 εντός και απέσπασε ισοπαλία 1-1 επί φινλαδικού εδάφους.

ΓΙΑΓΚΕΛΟΝΙΑ: Για πρώτη φορά πρωταθλήτρια Πολωνίας. Έκανε την υπέρβαση κατακτώντας τον τίτλο στην ισοβαθμία με την Σλασκ λόγω καλύτερης διαφοράς τερμάτων στα μεταξύ τους ματς. Νίκησε στην πρεμιέρα του νέου πρωταθλήματος την Πούστσα (2-0). Πλήγμα η αποχώρηση του βασικότατου Βντόβικ (Α) για την Μπράγκα. Από τις αφίξεις ξεχωρίζει ο δανεισμός του Μουτίνιο (Α) από τη Σπέτσια και η άφιξη Φαντιγκά (Ε) από την Παρί FC.

Τι έκανε πέρσι στην Ευρώπη

Δεν είχε ευρωπαϊκή παρουσία την περσινή σεζόν.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Η Γιαγκελόνια θα πάει υποψιασμένη μετά τον αποκλεισμό της Ελσίνκι. Και αυτό είναι που μας κάνει να κοιτάμε ακόμη περισσότερο το 2 σε combo με το over 1,5. Δεν μας χαλάει καθόλου το 1.65 στο pamestoixima.gr

ΑΠΟΕΛ – ΠΕΤΡΟΚΟΥΜΠ

* Ο νικητής του ζευγαριού θα αντιμετωπίσει στον 3ο προκριματικό γύρο τον νικητή του Τσέλιε – Σλόβαν Μπρατισλάβας.

ΑΠΟΕΛ: Πήρε το πρωτάθλημα Κύπρου στην ισοβαθμία με την ΑΕΚ Λάρνακας και αποχώρησε ο τεχνικός, Ρικάρντο Σα Πίντο. Στην θέση του ο Ισπανός, Νταβίδ Γκαγιέγο που κάνει επίσημο ντεμπούτο. Έκανε σημαντικές μεταγραφές, ξεχωρίζουν οι Ελ Αραμπί, Μάγιερ. Αποχώρησαν οι Ντάλτσιο και Βιγιαφάνες. Μέτρια εικόνα στα φιλικά με 1-3-0.

Εκτός ευρωπαϊκής λίστας οι Μπεν, Μεχρί, Μιρ, Μαϊόλι, Άπια και Περέιρα. Αμφίβολος ο αμυντικός Ντβάλι που αποχώρησε τραυματίας από το φιλικό με την ΑΕΚ.

Τι έκανε πέρσι στην Ευρώπη

Αποκλείστηκε στα πλέι οφ του Conference League με δύο ήττες από την Γάνδη. Έχασε εκτός με 2-0 και εντός με 2-1.

ΠΕΤΡΟΚΟΥΜΠ: Τα κατάφερε περίφημα η πρωταθλήτρια Μολδαβίας στην παρθενική της συμμετοχή στα προκριματικά του Champions League. Άφησε εκτός την Ορνταμπάσι από το Καζακστάν και κυνηγά την υπέρβαση με τον ΑΠΟΕΛ με όπλο την άμυνα. Μικρή εμπειρία στην Ευρώπη με 4-5-10 σε 19 ματς και 11-21 γκολ. Μετρά 8 n/g στα τελευταία 10 εκτός.

Επί των αγωνιστικών, εκτός είναι ο αμυντικός Ποτιρνίτσε, ο μέσος Κατόγκοϊ και ο μεσοεπιθετικός Κλετσένκο.

Πώς προκρίθηκε

Παίζοντας κλειστά και στα δύο ματς άφησε εκτός συνέχειας στον α’ προκριματικό την Ορνταμπάσι από το Καζακστάν. Πήρε το 0-0 εκτός και νίκησε εντός με 1-0 στο ουδέτερο Κισινάου.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Η εμπειρία, το γεγονός ότι ο ΑΠΟΕΛ είναι πιο «ψημένος» στα ευρωπαϊκά ματς μας κάνει να κοιτάταμε προς τον άσο. Ο ΑΠΟΕΛ έχει τον πρώτο λόγο για την νίκη και ο άσο απέναντι στην Πετροκούμπ σε απόδοση 1.55 στο pamestoixima.gr μας ικανοποιεί.

ΜΑΛΜΕ – ΚΛΑΚΣΒΙΚ

* Ο νικητής του ζευγαριού θα αντιμετωπίσει στον 3ο προκριματικό γύρο τον νικητή της αναμέτρησης ΠΑΟΚ – Μπόρατς Μπάνια Λούκα.

ΜΑΛΜΕ: Πήρε το 26ο πρωτάθλημα στην Σουηδία νικώντας στο ντέρμπι τίτλου την Έλφσμποργκ (1-0). Στο εν εξελίξει πρωτάθλημα είναι 1η με διαφορά από την Τζουργκάρντεν μετά από 16 αγωνιστικές. Τεράστια η εμπειρία της στην Ευρώπη με 218 ματς και απολογισμό 78-47-93 με 279-308 γκολ. Μετρά 1-1-0 με ομάδες από τα Φερόε. Είχε αντιμετωπίσει την Τόρσβαν (2-0 εντός, 1-1 εκτός) τη σεζόν ‘11-’12.

Έχει προβλήματα η γηπεδούχος. Εκτός ο βασικός αμυντικός Κορνήλιους που έλειπε από την ομάδα λόγω υποχρεώσεων με τον Καναδά στο πρόσφατο Copa America. Σε ακόμη ένα ματς οι γηπεδούχοι δεν μπορούν να ποντάρουν στον χαφ, Λεβίτσκι. Επέστρεψε στις προπονήσεις με ατομικό, ωστόσο, πρόγραμμα και είναι ανέτοιμος. Εκτός και οι Κρίστιανσεν (Μ), Τίνερχολμ (Α) και Βέκια (Μ).

Τι έκανε πέρσι στην Ευρώπη

Υπέστη αποκλεισμό-σοκ στον β’ γύρο των προκριματικών του Champions League από την λιθουανική Ζαλγκίρις. Έχασε τόσο εκτός (1-0) όσο και εντός (2-0).

ΚΛΑΚΣΒΙΚ: Η πρωταθλήτρια Φερόε άφησε εκτός συνέχειας της Ντίφερντανζ με όπλο την αμυντική της λειτουργία. Πλέον δείχνει να αποκτά ευρωπαϊκό προφίλ μετά την περσινή έκπληξη, όπου κατάφερε να παίξει στους ομίλους του Conference League. Αρκετά ματς στην Ευρώπη για το μέγεθός της έχοντας απολογισμό 13-13-27 με 61-97 τέρματα.

Δεν έχει προκύψει κάποιο νεότερο πρόβλημα στους φιλοξενούμενους.

Πώς προκρίθηκε

Άφησε εκτός συνέχειας την Ντίφερντανζ από το Λουξεμβούργο. Νίκησε εντός με 2-0 και πήρε «λευκή ισοπαλία» εκτός.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Είναι ξεκάθαρο πως στο ζευγάρι η Μάλμε έχει τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο. Ωστόσο αν κάνει το λάθος να υποτιμήσει την Κλάκσβικ θα έχει πρόβλημα. Δελεάζει το g/g. Εξαιρετικό το 2.07 στο pamestoixima.gr

ΣΤΕΑΟΥΑ – ΜΑΚΑΜΠΙ ΤΕΛ ΑΒΙΒ

* Όποια ομάδα προκριθεί, θ’ αντιμετωπίσει τον νικητή του ζευγαριού Σάμροκ Ρόβερς (Ιρλανδία) – Σπάρτα Πράγας (Τσεχία) στον 3ο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ.

ΣΤΕΑΟΥΑ: Εύκολα, άνετα και ωραία ξεπέρασε το εμπόδιο της Βίρτους από το Σαν Μαρίνο και τώρα αρχίζουν τα δύσκολα εν μέσω άσχημης έναρξης στο πρωτάθλημα Ρουμανίας. Ξεκίνησε με 2 γκέλες με Ουν. Κλουζ (1-1) και με Ουνιρέα Σλομπόζια (2-2) και υπάρχουν, ήδη, οι πρώτες «μουρμούρες». Οδεύει ολοταχώς για sold out το ματς, όπως λένε άνθρωποι της.

Το κακό ξεκίνημα της Στεάουα στο πρωτάθλημα με τις δύο ισοπαλίες έχουν φέρει τις πρώτες «μουρμούρες» για τον Ηλία Χαραλάμπους που ήταν ο τεχνικός ο οποίος οδήγησε την Στεάουα στο πρωτάθλημα. Ο Κύπριος στηρίζεται για την ώρα από τον Μπεκάλι, αλλά με τον Τζίτζι ποτέ δεν ξέρεις…

Στα αγωνιστικά ανέτοιμος φαίνεται πως είναι ο νεαρός επιθετικός Ποπέσκου που είναι εκτός.

Πώς προκρίθηκε

Άνετη πρόκριση επί της Βίρτους από το Σαν Μαρίνο. Την νίκησε εκτός με 7-1 και ακολούθησε το εύκολο 4-0 στο Βουκουρέστι.

ΜΑΚΑΜΠΙ ΤΕΛ ΑΒΙΒ: Πανηγύρισε το 26ο πρωτάθλημα στο Ισραήλ με +11 από την Μακάμπι Χάιφα. Αλλαγή στον πάγκο της με τον Ζάρκο Λάζετιτς της Μπάτσκα Τόπολα να διαδέχεται τον Ρόμπι Κιν. Ξεκίνησε με τίτλο την σεζόν, πήρε το σούπερ Καπ Ισραήλ με 2-0 επί της Μακάμπι Πετάχ Τίκβα. Μεταγραφικά ξεχωρίζει η άφιξη του Ασάντε (Α, Ντεν Χάαγκ), έμεινε και ο Ζάχαβι (Ε), ανοικτά τα πάντα για Μίλσον (ΜΕ).

Επί των αγωνιστικών, εκτός είναι ο αμυντικός Ρεβίβο. Από την επίθεση εκτός ομάδας είναι ο σταρ Μίλσον που ζήτησε μεταγραφή, όπως προαναφέραμε. Δεν υπολογίζονται στο σημερινό ματς ούτε και οι επιθετικοί Νταβίντα και Τούργκεμαν.

Τι έκανε πέρσι στην Ευρώπη

Αποκλείστηκε στους «16» του Conference League από τον Ολυμπιακό. Νίκησε με 4-1 στον Πειραιά και έχασε με 6-1 στην παράταση στη Σερβία, όπου έγινε το ματς λόγω πολέμου.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Περίεργο ματς… Όλα παίζουν και αυτό μας κάνει να λέμε μακριά και αγαπημένοι!

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr