Ποδόσφαιρο

Α' Φινλανδίας: Με τα γκολ στο ντέρμπι

Σάββατο, 20 Ιουλίου 2024 - 00:00

Ο 1 δεν έχει αξία στο Ελσίνκι - Χάκα, αντίθετα έχουν τεράστιο ενδιαφέρον τα συνδυαστικά στοιχήματα με γκολ.

Α' Φινλανδίας: Με τα γκολ στο ντέρμπι

ΟΥΛΟΥ – ΕΚΕΝΑΣ

Με τον πρώην προπονητή του Βόλου, Κώστα Μπράτσο στον πάγκο της, η Ούλου δείχνει να έχει παλμό και να βελτιώνει βήμα-βήμα, ματς με ματς την εικόνα της.

Προέρχεται από σπουδαίο, από μεγάλο «διπλό» μέσα στο Λάχτι με ανατροπή. Βρέθηκε να χάνει στο 46’ και για συνολικά 65 λεπτά ήταν άφαντη. Επί της ουσίας βρέθηκε δικαίως να χάνει γλιτώνοντας και από ένα δεύτερο γκολ. Ανέβασε στροφές μετά το 70’ και με δύο εύστοχα πέναλτι του Κόφι από το 70’ και μετά και δη σε διάστημα λιγότερο των 10 λεπτών κατάφερε να γυρίσει το ματς και πάρει πανηγυρικά τους τρεις βαθμούς της νίκης.

Έτσι, πλέον, «τρέχει» με 2-2-1 στο πρωτάθλημα και το πιο σημαντικό καταφέρνει να πάρει ανάσες ούσα στο +3 και +6 από τις δύο τελευταίες.

Επί των αγωνιστικών, αμφίβολος ο Αμπαντίτ (Α). Πήρε χρόνο συμμετοχής ο νεοαποκτηθείς Αλ Σανάτι (Ε).

Η Εκένας προσπαθεί ακόμα να συνέλθει. Την διέσυρε εντός με 7-0 η Ίντερ Τούρκου και προσγειώθηκε ανώμαλα μετά τις 2 σερί νίκες.

Το ματς δεν αντέχει κριτικής με δεδομένο πως το σκορ τα λέει όλα. Πέρασε από… πάνω η αντίπαλος. Έτσι παραμένει χαμηλά στην βαθμολογία.

Μετρά 5 συνεχόμενα over 2,5 στο πρωτάθλημα που ΄χει τη σημασία του και στοιχηματικά. Ενώ επί των αγωνιστικών προκύπτουν νέα.

Είναι τιμωρημένος ο αμυντικός Κατζ. Πλήγμα με τον τραυματισμό του ιθύνοντα νου της ομάδας Λούκας Κάουφμαν που έκανε επέμβαση στο γόνατο. Από την άλλη, εξέτισαν οι Αλμέιδα (Τ) και Καμπάσι (Α), ενώ λογικά εκτός θα είναι και ο ενίοτε βασικός αμυντικός Λίνκβιστ.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Επί ημερών Κώστα Μπράτσου η Ούλου κάνει σταθερά βήματα βελτίωσης της εικόνας της και παίρνει αποτελέσματα. Κόντρα στην Εκένας, λοιπόν, φαντάζει φαβορί. Ωστόσο η απόδοση στον 1 δεν μας ικανοποιεί. Προτιμότερο να πάμε με το Over 2,5 ποντάροντας στην κατά διαστήματα αμυντική ανεπάρκεια των δύο ομάδων. Καλούτσικο το 1.69 στο pamestoixima.gr

ΕΛΣΙΝΚΙ – ΧΑΚΑ

* Το κλασικό ντέρμπι του φινλανδικού ποδοσφαίρου

Με την ψυχολογία στα Τάρταρα πάει στο κλασικό ντέρμπι του φινλανδικού ποδοσφαίρου η Ελσίνκι.

Είναι δεδομένο πως είναι σε κακό μομέντουμ και ψυχολογία. Αποκλείστηκε στα προκριματικά του Champions League από την άσημη Πανεβέζις από την Λιθουανία χάνοντας με 3-0 εκτός και μένοντας στο 1-1 εντός. Ταυτόχρονα στο πρωτάθλημα είχε ηττηθεί στις 6/7 με 3-0 από την Ίλβες. Επομένως αντιλαμβάνεται εύκολα κανείς την «Η απογοήτευση είναι μεγάλη», παραδέχθηκε το βράδυ της Τρίτης ο κόουτς, Τόνι Κορκεακούνας που επί της παρούσης δεν αισθάνεται πίεση για την θέση του, αλλά ουδείς μπορεί να προεξοφλήσει το μέλλον.

Δεν προκύπτουν νέα προβλήματα.

Σε ακριβώς αντίθετη ψυχολογική κατάσταση βρίσκεται η Χάκα την οποία ουδείς περίμενε να βρίσκεται στο ψηλά.

Προέρχεται από σπουδαία νίκη με ανατροπή επί της Ίλβες στο «Pirkanmaa derby» με 4-3. Δίκαιη πέρα για πέρα η επικράτησή της ούσα πολύ καλή στο β’. Βρέθηκε να χάνει άδικα με 2-3 στο 80’. Το γύρισε με δύο γκολ από το 85’ και μετά. Έτσι βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από την κορυφή.

Είναι δεδομένα σε καλό μομέντουμ με 3 σερί νίκες σε πρωτάθλημα και Κύπελλο. Ταυτόχρονα μετρά καρέ over 2,5 στις δύο διοργανώσεις. Με τα γνωστά αγωνιστικά θέματα που δεν δείχνουν να την επηρεάζουν.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Γουάτ; Τι είναι 1,57 έως 1.60 στον 1 της Ελσίνκι; Όχι δεν θα το πάρουμε, διότι οι γηπεδούχοι δεν πείθουν. Προτιμότερο να πάμε σε combo g/g και over 2,5.Εξαιρετικό το 2.02 στο pamestoixima.gr

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr