Ποδόσφαιρο

Α' Δανίας: Πρεμιέρα με δύο φαβορί

Παρασκευή, 19 Ιουλίου 2024 - 08:24

Αρχίζει σήμερα το πρωτάθλημα της Δανίας με δύο παιχνίδια που παρουσιάζουν έντονο στοιχηματικό ενδιαφέρον, καθώς φαίνεται πως η Μίντιλαντ και η Νόρτζελαντ μπορούν να ξεκινήσουν με νίκη τη σεζόν.

Α' Δανίας: Πρεμιέρα με δύο φαβορί

Προγνωστικά, αναλύσεις, livescores και εκτιμήσεις για το στοίχημα στις αναμετρήσεις της Α’ Δανίας.

ΑΑΡΧΟΥΣ – ΜΙΝΤΙΛΑΝΤ

Η Άαρχους δεν πέτυχε αυτά που ήθελε τη περασμένη χρονιά. Δεν κατάφερε να τερματίσει ψηλά στη βαθμολογία και να πάρει κάποιο ευρωπαϊκό εισιτήριο. Εκτός αυτού, ηττήθηκε και στον τελικό κυπέλλου κόντρα στη Σίλκεμποργκ, χάνοντας και ο τρόπαιο και ένα ακόμη ευρωπαϊκό εισιτήριο. Παρ’ όλα αυτά, παρέμεινε στην ομάδα ο Ούβε Ρέσλερ. Βγήκε στην αγορά και έψαξε λύσεις για τα κενά στο ρόστερ της. Προχώρησε σε τρεις καλές μεταγραφές για να δυναμώσει το υπάρχον σύνολο, στο οποίο δεν είχε απώλειες. Στόχος φυσικά είναι η Ευρώπη και η είσοδός της στη πρώτη εξάδα του πρωταθλήματος.

Η Μίντιλαντ πανηγύρισε το πρωτάθλημα τη περασμένη χρονιά, σε ένα φινάλε όχι για καρδιακούς. Κατάφερε και έφτασε στη κατάκτηση του τίτλου, παρά τη μέτρια χρονιά που πραγματοποίησε. Ειδικότερα η αρχή, δεν προϊδέαζε τη συνέχεια που θα ερχόταν. Ο Τόμας Τόμασμπεργκ ήταν αυτός που έφερε τα χαμόγελα στην ομάδα και φυσικά παρέμεινε στον πάγκο της. Οι μεταγραφικές της κινήσεις ήταν αρκετά προσεγμένες και στοχευμένες. Προσπάθησε να επενδύσει παράλληλα στο μέλλον, αφού απέκτησε δύο 20χρονους. Επέστρεψαν και οι αρκετοί δανεικοί που είχε, οπότε το ρόστερ μοιάζει να είναι γεμάτο. Στόχος φυσικά είναι η υπεράσπιση του τίτλου αλλά δεν μοιάζει να είναι εύκολο.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Οι δύο ομάδες έδωσαν φιλικό πριν από λίγες ημέρες, το οποίο κέρδισε άνετα η Μίντιλαντ με 4-0. Είναι χαρακτηριστικό της διαφοράς δυναμικότητας μεταξύ των δύο ομάδων. Οι πρωταθλητές έχουν την ευκαιρία να μπουν με νίκη στο πρωτάθλημα, αν και η Άαρχους θέλει φέτος να βάλει ψηλότερα τον πήχη. 2 στο 2,22 από την Betsson.

ΝΟΡΤΖΕΛΑΝΤ – ΑΑΛΜΠΟΡΓΚ

Λίγο πριν το φινάλε του πρωταθλήματος, δεν κατάφερε να σταθεί όρθια και να φτάσει αυτή στη κατάκτηση του τίτλου. Εκτός αυτού, από το ρίσκο της και την υπέρμετρη προσπάθεια, έφτασε στη 4η θέση της βαθμολογίας, υποχωρώντας σημαντικά. Θέτει ψηλά τον πήχη και τη φετινή χρονιά, αφού θέλει να κάνει ανάλογη χρονιά. Παρελθόν από την ομάδα αποτελεί ο Γιοχάνες Τόρουπ, ο οποίος μετακόμισε στην Αγγλία. Τη θέση του θα πάρει ο Γενς Όλσεν, ο οποίος προέρχεται από τις μικρές ομάδες του κλαμπ. Στις μεταγραφές δεν έδειξε κάτι ιδιαίτερο, αφού στόχος της είναι η προώθηση των νεαρών ποδοσφαιριστών της.

Η Άαλμποργκ επέστρεψε εκεί που ανήκει, στα μεγάλα σαλόνια. Πραγματοποίησε εκπληκτική χρονιά και τερμάτισε στη 2η θέση της βαθμολογίας. Ήταν η πρωτοπόρος στη κανονική διάρκεια, αλλά η εξασφάλιση της ανόδου, την οδήγησε στη χαλάρωση. Να θυμίσουμε πως η Άαλμποργκ έχει κατακτήσει 4 φορές το πρωτάθλημα. Ο Μεν Φαν Νταμ θα προσπαθήσει να γεμίσει τα παπούτσια του Όσκαρ Χίλιεμαρκ, ο οποίος μετακόμισε στη Σουηδία. Ο 41χρονος έχει εργαστεί σε αρκετές ομάδες, κυρίως σε τμήματα υποδομών, θέλοντας τώρα να κάνει το μεγάλο βήμα στη καριέρα του. Πολλές οι προσθαφαιρέσεις στο ρόστερ της ομάδας. Θέλει να γυρίσει δυναμικά στη κατηγορία.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Το παιχνίδι έχει ξεκάθαρο φαβορί και φαίνεται από την χαμηλή απόδοση του άσου. Η Νόρτζελαντ είναι μια παραδοσιακή δύναμη του ποδοσφαίρου της Δανίας. Απέναντί της έχει την Άαλμποργκ που δεν είναι αμελητέα ποσότητα, ούτε σαν όνομα, ούτε σαν φανέλα, όμως θα χρειαστεί χρόνο να προσαρμοστεί και πάλι στις απαιτήσεις της μεγάλης κατηγορίας. 1 και Over 1,5 στο 1,63 από την Betsson.

Βαθμολογία -

19/07/2024Superliga: Regular Season
Θέση Ομάδα Βαθμοί Αγώνες Ν Ι H Γ/Υ Γ/Κ +/-
1 Άαρχους Άαρχους 0 0 0 0 0 0 0 0
2 Άαλμποργκ Άαλμποργκ 0 0 0 0 0 0 0 0
3 Μπρόντμπι Μπρόντμπι 0 0 0 0 0 0 0 0
4 Κοπεγχάγη Κοπεγχάγη 0 0 0 0 0 0 0 0
5 Λίνγκμπι Λίνγκμπι 0 0 0 0 0 0 0 0
6 Μίντιλαντ Μίντιλαντ 0 0 0 0 0 0 0 0
7 Νόρντζελαντ Νόρντζελαντ 0 0 0 0 0 0 0 0
8 Ράντερς Ράντερς 0 0 0 0 0 0 0 0
9 Σίλκεμποργκ Σίλκεμποργκ 0 0 0 0 0 0 0 0
10 Σοντερίσκε Σοντερίσκε 0 0 0 0 0 0 0 0
11 Βέιλε Βέιλε 0 0 0 0 0 0 0 0
12 Βίμποργκ Βίμποργκ 0 0 0 0 0 0 0 0
Playoff
Playout

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr