Ποδόσφαιρο

Α' Ρουμανίας: Ποντάρισμα στα γκολ

Παρασκευή, 19 Ιουλίου 2024 - 07:55

Σέντρα στη 2η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Ρουμανίας, με δύο αναμετρήσεις που... υπόσχονται ότι θα έχουν γκολ και γι' αυτό διαμορφώνουμε ανάλογα και το ποντάρισμά μας.

Α' Ρουμανίας: Ποντάρισμα στα γκολ

Προγνωστικά, αναλύσεις, livescores και εκτιμήσεις για το στοίχημα στις αναμετρήσεις της Α’ Ρουμανίας.

ΙΑΣΙ – ΜΠΟΤΟΣΑΝΙ

Η Ιάσι ήταν ανταγωνιστική στην απαιτητική αποστολή στο Σφάντου Γκεόργκε. Είχε ίδιο αριθμό ευκαιριών με την γηπεδούχο Σέπσι, αλλά ηττήθηκε στα σημεία. Οι φοιτητές πλήρωσαν την αδυναμία τους στο σκοράρισμα και πλέον θέτουν ως στόχο την πρώτη νίκη στη σεζόν κόντρα στην ιδίων κυβικών Μποτοσάνι. Ο Βραζιλιάνος κόουτς Τόνι ανέλαβε τα ηνία πέρσι στα μισά των πλέι άουτ και κατάφερε να σώσει τη σεζόν για τους κυανόλευκους. Επιβραβεύτηκε με νέο συμβόλαιο για έναν ακόμα χρόνο, Παράλληλα, αποκτήθηκε μία ενδεκάδα παικτών που θεωρητικά μπορούν να ανεβάσουν επίπεδο την Ιάσι. Άπαντες αναμένουν πορεία στην πρώτη δεκάδα της βαθμολογίας.

Η Μποτοσάνι πήρε μέρος σε ματς-ροντέο κόντρα στην Οτελούλ. Πλήθος ευκαιριών εκατέρωθεν σε ματς με έντονο ρυθμό και ανατροπές στο σκορ, όπου στο τέλος έφυγε ηττημένη, αλλά με το χειροκρότημα του κόσμου. Βασικό ζητούμενο πλέον η βελτίωση στα μετόπισθεν για την απαιτητική αποστολή στο Ιάσι. Ο Μπόγκνταν Αντόνε ανέλαβε στα μισά της περασμένης περιόδου και βοήθησε τους κυανέρυθρους να ανακάμψουν αγωνιστικά και εν τέλει να διασφαλίσουν την παραμονή στην κατηγορία. Έγιναν λίγες και επιλεκτικές κινήσεις για τη στελέχωση του ρόστερ θεωρητικά είναι σε θέση να κάνει καλύτερη πορεία σε σχέση με πέρσι

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Αμφότερες προβλημάτισαν στο ξεκίνημα της νέας σεζόν και μπήκαν με ήττα στο πρωτάθλημα. Έδειξαν πως χρειάζονται χρόνο για να βρουν τα πατήματά τους και γι’ αυτό θα αποφύγουμε το ρίσκο με κάποιο σημείο και θα πάμε στα γκολ, καθώς έχουν σκοράρει και οι δύο στις πέντε τελευταίες συναντήσεις τους. Goal/Goal στο 1,87 από την Betsson.

ΟΥΝΙΡΕΑ ΣΛΟΜΠΟΖΙΑ – ΣΤΕΑΟΥΑ

Το ματς δεν θα γίνει στην φυσική έδρα της ομάδας στην Σλομπόζια αλλά στην πόλη Κλιντσένι που διαθέτει εγκεκριμένο γήπεδο για τη Σούπερ Λίγκα. Η Ουνιρέα έκανε την μεγάλη έκπληξη στην πρεμιέρα, καθώς επικράτησε στην Κονστάντζα της Φαρούλ. Ήταν ιδιαίτερα προσεκτική στην άμυνα, ενώ αξιοποίησε μια από τις λίγες φάσεις στη γραμμή κρούσης. Φυσικά παραμένει στον πάγκο ο Άντριαν Μιχαλτσέα που πιστώθηκε την περσινή ονειρεμένη σεζόν ανόδου. Ο 48χρονος κόουτς κράτησε τον βασικό κορμό και η διοίκηση υλοποίησε το μεταγραφικό πλάνο με λίγες και καλές προσθήκες. Στόχος είναι η άνετη παραμονή στην κατηγορία. Θεωρητικά υπάρχουν οι προϋποθέσεις για να τα καταφέρουν οι νεοφώτιστοι.

Η Στεάουα υπέπεσε σε απρόβλεπτη γκέλα στην πρεμιέρα υποδεχόμενη την Ουνιβερσιτατέα Κλουζ. Αν και αγωνίστηκε με βασικό σχήμα αφού στο Τσάμπιονς Λιγκ έκανε περίπατο με την Σπόρτινγκ από το Σαν Μαρίνο. Θα επιδιώξει να ρεφάρει η πρωταθλήτρια κόντρα στη νεοφώτιστη αντίπαλο για να μην ξεκινήσει η σεζόν με γκρίνια. Πλέον, η δράση θα είναι αδιάλειπτη για την ομάδα από το Βουκουρέστι. Ακολουθεί το εντός έδρας ματς με την Μακάμπι Τελ Αβίβ για τον δεύτερο γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ, θα έχει και εκτός έδρας ρεβάνς με τους Ισραηλινούς, ο Κύπριος κόουτς Ηλίας Χαραλάμπους θα προβεί σε ροτέισον.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Εντελώς διαφορετικό το ξεκίνημά τους στο πρωτάθλημα, καθώς η νεοφώτιστη Ουνιρέα έκανε την έκπληξη στην πρεμιέρα, ενώ η Στεάουα υπέπεσε σε γκέλα στην έδρα της. Φαβορί οι φιλοξενούμενοι, αλλά το διπλό είναι χαμηλά. Έρχονται δύσκολα ευρωπαϊκά παιχνίδια, όμως δεν υπάρχουν περιθώρια γι’ άλλες απώλειες τόσο νωρίς. Over 2,5 στο 1,80 από την Betsson.

Βαθμολογία -

19/07/2024Liga I: Regular Season
Θέση Ομάδα Βαθμοί Αγώνες Ν Ι H Γ/Υ Γ/Κ +/-
1 Κλουζ Κλουζ 3 1 1 0 0 3 2 1
2 Οτελούλ Οτελούλ 3 1 1 0 0 3 2 1
3 Σέπσι OSK Σφάντου Σέπσι OSK Σφάντου 3 1 1 0 0 1 0 1
4 Ουνίρεα '04 Σλομποζία Ουνίρεα '04 Σλομποζία 3 1 1 0 0 1 0 1
5 FCSB FCSB 1 1 0 1 0 1 1 0
6 Ραπίντ Βουκουρεστίου Ραπίντ Βουκουρεστίου 1 1 0 1 0 1 1 0
7 Αράντ Αράντ 1 1 0 1 0 1 1 0
8 Ουνιβερσιτατέα Κλουζ Ουνιβερσιτατέα Κλουζ 1 1 0 1 0 1 1 0
9 Γκλόρια Μπουζάου Γκλόρια Μπουζάου 1 1 0 1 0 0 0 0
10 Χέρμανσταντ Χέρμανσταντ 1 1 0 1 0 0 0 0
11 Πετρόλουλ 52 Πλοϊέστι Πετρόλουλ 52 Πλοϊέστι 1 1 0 1 0 0 0 0
12 Γιουνιβερσιτατέα Κραϊόβα Γιουνιβερσιτατέα Κραϊόβα 1 1 0 1 0 0 0 0
13 Μποτοσάνι Μποτοσάνι 0 1 0 0 1 2 3 -1
14 Ντιναμό Βουκουρεστίου Ντιναμό Βουκουρεστίου 0 1 0 0 1 2 3 -1
15 Φαρούλ Φαρούλ 0 1 0 0 1 0 1 -1
16 Πόλι Ιάσι Πόλι Ιάσι 0 1 0 0 1 0 1 -1
Playoff
Playout

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr