Ποδόσφαιρο

Λιγκ Καπ Σκωτίας: Προβάδισμα η Αλόα

Τρίτη, 16 Ιουλίου 2024 - 11:53

Με τη 2η αγωνιστική της φάσης των ομίλων συνεχίζεται το Λιγκ Καπ Σκωτίας. Σε καλή τιμή ο άσος της Αλόα με την Ιστ Φάιφ, φαβορί Νταντί, Μάδεργουελ και Νταντί Γιουν.

Λιγκ Καπ Σκωτίας: Προβάδισμα η Αλόα

Σήμερα και αύριο θα διεξαχθεί η 2η αγωνιστική της φάσης των ομίλων του Λιγκ Καπ Σκωτίας. Συμμετέχουν 40 ομάδες, οι οποίες χωρίζονται σε οκτώ ομίλους των πέντε ομάδων (με πέντε αγωνιστικές). Στην επόμενη φάση θα προκριθούν οι δύο πρώτες ομάδες των ομίλων καθώς και οι τρεις καλύτερες από εκείνες που θα τερματίσουν στην 3η θέση.

Σε περίπτωση ισοπαλίας, θα ακολουθήσει απευθείας η διαδικασία των πέναλτι και η νικήτρια θα έχει την ευκαιρία να πάρει μπόνους έναν ακόμη βαθμό. Τα κριτήρια ισοβαθμίας: 1. Διαφορά τερμάτων, 2. Καλύτερη επίθεση, 3. Καλύτερη εκτός έδρας επίθεση, 4. Περισσότερες νίκες.

ΑΛΟΑ - ΑΘΛΕΤΙΚ ΙΣΤ ΦΑΙΦ

6ος όμιλος.

Η Αλόα μπαίνει στη διοργάνωση απ' αυτή την αγωνιστική. Πέρυσι τερμάτισε 3η στην Α' Σκωτίας, έπαιξε στα πλέι οφ, αλλά δε μπόρεσε να ανέβει κατηγορία. Ευελπιστεί σε καλύτερη τύχη φέτος. Στα φιλικά είχε απολογισμό 1-1-2. Συνεχίζει με τεχνικό τον Αντριου Γκρέιχαμ, ο οποίος βρίσκεται στην ομάδα από τον περασμένο Νοέμβριο.

Με πρωταγωνιστή τον Τρόουτεν ο οποίος πέτυχε χατ τρικ, η Ιστ Φάιφ νίκησε εύκολα 3-0 τη Μόρτον, η οποία έχασε πέναλτι στο 69'. Με νέα νίκη, θα βρεθεί πλέον κοντά στην πρόκριση. Αγωνίζεται στη Β' Σκωτίας, πέρυσι τερμάτισε στην 5η θέση, φέτος ευελπιστεί να πλασαριστεί στην πρώτη τετράδα. Με τεχνικό τον Ρίτσαρντ Κάμπελ από τον Φεβρουάριο.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Θεωρητικά, η Αλόα είναι ανώτερη και έχει το προβάδισμα για τη νίκη (στο 1,90 ο άσος).

ΑΡΜΠΡΟΟΥΘ – ΝΤΑΝΤΙ

4oς όμιλος.

Η Αρμπροουθ μπαίνει στη διοργάνωση απ' αυτήν την αγωνιστική. Υποβιβάστηκε πέρυσι από την Τσάμπιονσιπ, στόχος της είναι η άμεση επάνοδος της στην κατηγορία. Στα πιο σημαντικά φιλικά έχασε από Νταντί (1-3) και Σεντ Τζόνστον (0-1). Από τον περασμένο Δεκέμβριο έχει τεχνικό τον Τζέιμς ΜακΙντάιρ, ο οποίος παρέμεινε, παρά τον υποβιβασμό της ομάδας.

Η Νταντί έκανε... περίπατο κόντρα στη Μπόνιριγκ Ρόουζ, επικρατώντας με 7-1 και με νέα νίκη θα βρεθεί κοντά στην πρόκριση. Πέρυσι, τερμάτισε στην 6η θέση της Πρέμιερ και θέλει και φέτος να κινηθεί σε ανάλογο επίπεδο. Αήττητη στα φιλικά (3-1-0), για 2η διαδοχική σεζόν θα πορευτεί με τεχνικό τον Τόνι Ντόχερτι.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Φυσιολογικό φαβορί η Νταντί. Χαμηλό το διπλό, θα επιλέξουμε το

ΕΙΡ – ΦΟΛΚΕΡΚ

* 2ος όμιλος.

Η Εϊρ Μπαίνει στη διοργάνωση απ' αυτήν την αγωνιστική. Πέρυσι, τερμάτισε στην 7η θέση της Τσάμπιονσιπ και έμεινε στην κατηγορία, ανάλογος είναι ο στόχος και τη νέα σεζόν. Ενθαρρυντική η εικόνα της στα φιλικά όπου διατηρήθηκε αήττητη (3-1-0), Από τον περασμένο Ιανουάριο έχει προπονητή τον Σκοτ Μπράουν.

Η Φόλκερκ ανέβασε την απόδοση της στο δεύτερο ημίχρονο του αγώνα με την Νταντί Γιουνάιτεντ, πέτυχε δύο γκολ και επικράτησε 2-0. Ξεκινάει τη σεζόν με φιλοδοξίες, μετά τον προβιβασμό της από την Α' Σκωτίας. Στα κυριότερα φιλικά, έφερε 2-2 με την Αλόα και νίκησε 3-2 την Νταμπάρτον. Για 3η σεζόν με τεχνικό τον Τζον ΜακΓκλιν.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Αναμένεται ισορροπημένο ματς, θα προσανατολιστούμε στο «» (1,55).

ΜΟΝΤΡΟΟΥΖ – ΜΑΔΕΡΓΟΥΕΛ

* 7ος όμιλος.

Η Μοντρόουζ προηγήθηκε 1-0 κόντρα στην Πάρτικ, στη συνέχεια βρέθηκε πίσω 1-2, ισοφάρισε, αλλά τελικά έχασε 2-3. Τερμάτισε στην 4η θέση της Α' Σκωτίας, έπαιξε στα πλέι οφ, αλλά δεν ανέβηκε κατηγορία. Ευελπιστεί σε καλύτερη τύχη φέτος. Από το 2016 πορεύεται με τεχνικό τον Στιούαρτ Πετρί.

Η Μάδεργουελ δε συνάντησε προβλήματα κόντρα στο Εδιμβούργο και επικράτησε με 3-0. Θέλει να επιβεβαίωσει τον τίτλο του φαβορί με τη Μοντρόουζ και να βρεθεί κοντά στην πρόκριση. Πέρυσι, τερμάτισε στην 9η θέση της Πρέμιερ, ελπίζει φέτος σε καλύτερη παρουσία. Αήττητη στα φιλικά (2-1-0). Από το Φεβρουάριο του 2023 έχει προπονητή τον Στιούαρτ Κέτλγουελ.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Ανώτερη η Μάδεργουελ, είναι το φυσιολογικό φαβορί

ΝΤΑΝΤΙ ΓΙΟΥΝΑΙΤΕΝΤ – ΣΤΕΝΧΑΟΥΣΜΙΟΥΡ

2ος όμιλος.

Η Νταντί Γιουν. έχασε απο την καλύτερη Φόλκερκ, με δύο γκολ που δέχθηκε στο 2ο ημίχρονο. Πλέον, θέλει να αντιδράσει κόντρα στη Στενχάουσμιουρ. Πέρυσι, τερμάτισε 1η στην Τσάμπιονσιπ και ανέβηκε απευθείας στην Πρέμιερ, όπου πρωταρχικός στόχος είναι η παραμονή. Από τον Μάρτιο του 2023 έχει προπονητή τον Τζέιμς Μάικλ Γκόυντγουιν.

Η Στενχάουσμιορ δε συνάντησε προβλήματα κόντρα στην Μπάκι Θιστλ και επικράτησε με το ευρύ 4-0. Τώρα, όμως, έχει σαφέστατα πιο δύσκολο έργο κόντρα στην Νταντί Γιουν. Πέρυσι, τερμάτισε πρώτη στη Β' Σκωτίας και ανέβηκε απευθείας κατηγορία. Αήττητη στα φιλικά (1-2-0). Από τον Ιανουάριο του 2023 με προπονητή τον Γκάρι Νέισμιθ.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Η Νταντί Γιουν. είναι το φαβορί, αλλά πρέπει να βελτιωθεί. Χαμηλός ο «άσος» (1,25), θα προσανατολιστούμε στο «» (1,60).

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr