Ποδόσφαιρο

Α' Ρουμανίας: Αξίζει ο άσος της Πετρολούλ

Δευτέρα, 15 Ιουλίου 2024 - 08:58

Ολοκληρώνεται η δράση στην πρώτη αγωνιστική του πρωταθλήματος της Ρουμανίας, με την διεξαγωγή δύο αναμετρήσεων που παρουσιάζουν έντονο στοιχηματικό ενδιαφέρον.

Α' Ρουμανίας: Αξίζει ο άσος της Πετρολούλ

Προγνωστικά, αναλύσεις, livescores και εκτιμήσεις για το στοίχημα στις αναμετρήσεις της Α’ Ρουμανίας.

ΜΠΟΤΟΣΑΝΙ – ΟΤΕΛΟΥΛ

Η Μποτοσάνι έπαιξε με την φωτιά την περασμένη σεζόν αλλά ευτυχώς για λογαριασμό τους δεν κάηκε. Συμμετείχε στη διαδικασία των πλέι άουτ για την παραμονή, όπου και απέφυγε τον υποβιβασμό στην δεύτερη κατηγορία χάρη στην εμπειρία και την ποιότητα του ρόστερ έναντι των υποδεέστερων αντιπάλων. Πήρε το μάθημα, στοχεύσει σε πορεία μακριά από κινδύνους. Ο Μπόγκνταν Αντόνε ανέλαβε στα μισά της περασμένης περιόδου και βοήθησε τους κυανέρυθρους να ανακάμψουν αγωνιστικά και εν τέλει να διασφαλίσουν την παραμονή στην κατηγορία. Έγιναν λίγες και επιλεκτικές κινήσεις για τη στελέχωση του ρόστερ θεωρητικά είναι σε θέση να κάνει καλύτερη πορεία σε σχέση με πέρσι.

Η Οτελούλ ήταν ανταγωνιστική την περασμένη σεζόν πάλεψε μέχρι τέλους για τη συμμετοχή στα πλέι οφ και την έχασε στις λεπτομέρειες. Δεν σταμάτησε ωστόσο ήταν δεύτερη στα πλέι άουτ και συμμετείχε στη διαδικασία συμμετοχής στο Κόνφερενς Λιγκ δίχως επιτυχία. Ιδανικό σενάριο για την ομάδα από το Γκαλάτι θα ήταν να αναλάβει ανάλογη πορεία αλλά ο ανταγωνισμός είναι έντονος. Ο Ντορινέλ Μουντεάνου θα βρίσκεται για Πέμπτη σεζόν στον πάγκο της Οτελούλ όντας ο προπονητής που την επανέφερε από τα αλώνια της Β’ Εθνικής σε ανταγωνιστικό ρόλο στην πρώτη κατηγορία. Έγιναν λίγες και καλές μεταγραφές, ενώ έμεινε και ο βασικός κορμός.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Και οι δύο ομάδες κατάφεραν να σωθούν στο φινάλε την περσινή σεζόν και φέτος ενισχύθηκαν κάπως, με σκοπό να επιβιώσουν με λιγότερο άγχος και ίσως να κοιτάξουν λίγο ψηλότερα. Είναι πρεμιέρα και για τις δύο και δεν ξέρουμε τι θα δούμε. Χ στο 2,97 από την Betsson.

ΠΕΤΡΟΛΟΥΛ ΠΛΟΕΣΤΙ - ΓΚΛΟΡΙΑ ΜΠΟΥΖΑΟΥ

Η Πετρολούλ προέρχεται από σεζόν στην οποία πέτυχε τον στόχο της άνετης παραμονής, Στην κανονική περίοδο πλασαρίστηκε στην πρώτη δεκάδα ενώ τα πλέι οφ έχασε μία ακόμα θέση αλλά σε κάθε περίπτωση δεν κινδύνευσε. Ανάλογη θέλει να είναι και φέτος η σεζόν και αν είναι δυνατόν, ένα βήμα πιο πάνω, στην πρώτη οκτάδα Ο Τούρκος Μεχμέτ Τοπάλ ανέλαβε τα ηνία λαμβάνοντας μάλιστα και συμβόλαιο τριών ετών με υψηλές αποδοχές. Ο ίδιος επέλεξε τους παίκτες που ήρθαν και αυτούς που έφυγαν χτίζει την ομάδα όπως την επιθυμεί. Οι πιο αισιόδοξοι στις τάξεις της, ανάμεσά τους και ο 36χρονος κόουτς θεωρούν πως η Πετρολούλ θα μπει στα πλέι οφ.

Για 15 ολόκληρα χρόνια η Γκλόρια Μπουζάου ταλανιζόταν στα αλώνια του Ρουμάνικου ποδοσφαίρου, αλλά επιτέλους φέτος επιστρέφει στην μεγάλη κατηγορία. Και αυτό από… σπόντα, από τη στιγμή που η Χονοντοάρα που δικαιούταν την θέση αφού κατετάγη δεύτερη στην κατάταξη δεν έλαβε αδειοδότηση λόγω προβλημάτων στο ιδιοκτησιακό καθεστώς. Δεν ενθουσιάζονται οι νεοφώτιστοι ξέρουν πως θα είναι δύσκολη η μετάβαση στη μεγάλη κατηγορία. Ο κόουτς Αντρέι Πρεπέλιτα που πιστώνεται την ιστορική επάνοδο επιβραβεύτηκε με την επέκταση του συμβολαίου του για έναν ακόμα χρόνο. Έμεινε ο βασικός κορμός, λίγες και καλές οι μεταγραφικές κινήσεις. Πλήρης η αποστολή για το Πλοέστι.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Ξεκάθαρο φαβορί η Πετρολούλ, αν και δεν τα πήγε τόσο καλά πέρυσι. Έχει νέο προπονητή και στοχεύει πιο ψηλά. Οφείλει να ξεκινήσει με νίκη το πρωτάθλημα κόντρα σε μία ομάδα που πήρε την άνοδο για εξωαγωνιστικούς λόγους και θα χρειαστεί χρόνο μέχρι να προσαρμοστεί. 1 στο 2,03 από την Betsson.

Βαθμολογία -

15/07/2024Liga I: Regular Season
Θέση Ομάδα Βαθμοί Αγώνες Ν Ι H Γ/Υ Γ/Κ +/-
1 Κλουζ Κλουζ 3 1 1 0 0 3 2 1
2 Σέπσι OSK Σφάντου Σέπσι OSK Σφάντου 3 1 1 0 0 1 0 1
3 Ουνίρεα '04 Σλομποζία Ουνίρεα '04 Σλομποζία 3 1 1 0 0 1 0 1
4 FCSB FCSB 1 1 0 1 0 1 1 0
5 Ραπίντ Βουκουρεστίου Ραπίντ Βουκουρεστίου 1 1 0 1 0 1 1 0
6 Αράντ Αράντ 1 1 0 1 0 1 1 0
7 Ουνιβερσιτατέα Κλουζ Ουνιβερσιτατέα Κλουζ 1 1 0 1 0 1 1 0
8 Χέρμανσταντ Χέρμανσταντ 1 1 0 1 0 0 0 0
9 Γιουνιβερσιτατέα Κραϊόβα Γιουνιβερσιτατέα Κραϊόβα 1 1 0 1 0 0 0 0
10 Γκλόρια Μπουζάου Γκλόρια Μπουζάου 0 0 0 0 0 0 0 0
11 Μποτοσάνι Μποτοσάνι 0 0 0 0 0 0 0 0
12 Οτελούλ Οτελούλ 0 0 0 0 0 0 0 0
13 Πετρόλουλ 52 Πλοϊέστι Πετρόλουλ 52 Πλοϊέστι 0 0 0 0 0 0 0 0
14 Ντιναμό Βουκουρεστίου Ντιναμό Βουκουρεστίου 0 1 0 0 1 2 3 -1
15 Φαρούλ Φαρούλ 0 1 0 0 1 0 1 -1
16 Πόλι Ιάσι Πόλι Ιάσι 0 1 0 0 1 0 1 -1
Playoff
Playout

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr