Ποδόσφαιρο

Α' Ρουμανίας: Αξία στη Ραπίντ, στήριγμα η Στεάουα

Σάββατο, 13 Ιουλίου 2024 - 08:15

Συνεχίζεται η δράση στην 1η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Ρουμανίας, με τρεις αναμετρήσεις που παρουσιάζουν έντονο στοιχηματικό ενδιαφέρον και το ποντάρισμα πάει στα φαβορί.

Α' Ρουμανίας: Αξία στη Ραπίντ, στήριγμα η Στεάουα

Προγνωστικά, αναλύσεις, livescores και εκτιμήσεις για το στοίχημα στις αναμετρήσεις της Α’ Ρουμανίας.

ΣΕΠΚΙ ΣΦΑΝΤΟΥ - ΠΟΛΙ ΙΑΣΙ

Η Σέπσι για μια ακόμα σεζόν συμμετείχε στα πλέι οφ, αλλά αυτήν την φορά δεν μπόρεσε να συνδυάσει την καλή πορεία στο πρωτάθλημα και με καλή παρουσία στο Κύπελλο, όπως το συνήθιζε τα προηγούμενα χρόνια. Η πέμπτη θέση έπειτα και από τα πλέι οφ αποτελεί θετικό σημείο αναφοράς, πολύ θα ήθελε να παραμείνει εκεί η ομάδα από το Σφάντου Γκεόργκε και στην επόμενη σεζόν. Ο Γερμανός Μπεντ Στορκ, γνωστός και από το πέρασμά του από τον Ολυμπιακό ανέλαβε τον περασμένο Ιανουάριο και έβαλε σε μια τάξη την ομάδα που τότε παρέπαιε. Επιβραβεύτηκε με την παραμονή του στον πάγκο για έναν ακόμα χρόνο, Επιπλέον. Έγιναν καλές μεταγραφικές κινήσεις, υπάρχει αισιοδοξία στις τάξεις των «Ούγγρων».

Με…αγχολυτικά πέρασε τα μεγαλύτερο μέρος της περασμένης σεζόν η Πόλι Ιάσι. Στην 12η θέση της κανονικής περιόδου τερμάτισαν οι φοιτητές, εκεί έμειναν και μετά τα πλέι άουτ. Ακριβώς μία θέση πάνω από την διαδικασία των πλέι άουτ παραμονής στην κατηγορία. Βασικό ζητούμενο να μην περάσουν ξανά τα ίδια, στόχος τώρα η άνετη παραμονή. Ο Βραζιλιάνος κόουτς Τόνι ανέλαβε τα ηνία στα μισά των πλέι άουτ και κατάφερε να σώσει τη σεζόν για τους κυανόλευκους. Επιβραβεύτηκε με νέο συμβόλαιο για έναν ακόμα χρόνο, Παράλληλα, αποκτήθηκε μία ενδεκάδα παικτών που θεωρητικά μπορούν να ανεβάσουν επίπεδο την Ιάσι. Άπαντες αναμένουν πορεία στην πρώτη δεκάδα της βαθμολογίας.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Όπως φάνηκε και την περσινή σεζόν, η Σέπσι είναι ένα κλικ πιο μπροστά ως ομάδα. Παρέμεινε ο προπονητής κι έβαλε στόχο τα πλέι οφ, σε αντίθεση με την Ιάσι που και φέτος ο πήχης μπήκε στην παραμονή. 1 στο 1,70 από την Betsson.

ΑΡΑΝΤ - ΡΑΠΙΝΤ ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙΟΥ

Η Αράντ ήταν ανταγωνιστική στο μεγαλύτερο διάστημα της περασμένης περιόδου, διεκδίκησε μέχρι τέλους την παρουσία της στα πλέι οφ, αλλά οριακά έμεινε στα πλέι άουτ. Εκεί δεν χαρίστηκε σε κανέναν και κατέλαβε την πρώτη θέση και έβδομη συνολικά. Δεν διεκδίκησε εισιτήριο Κόνφερενς Λιγκ λόγω έλλειψη αδειοδότησης. Στόχος και φέτος να κάνει ανάλογη πορεία. Ο έμπειρος κόουτς Μιρτσέα Ρέντνικ παραμένει στον πάγκο των ερυθρόλευκων γνωρίζοντας απόλυτα πρόσωπα και πράγματα στις τάξεις της Αράντ. Ζήτησε μεταγραφική ενίσχυση από την διοίκηση και την… έλαβε για να μπορέσει η ομάδα να μπει αυτήν την φορά στην πρώτη εξάδα της κατάταξης. Πλήρης η αποστολή για την πρεμιέρα.

Η Ραπίντ ήταν εξαιρετική στην κανονική περίοδο όπου ήταν η μόνη που ακολουθούσε την συμπολίτισσα Στεάουα στην κούρσα για τον τίτλο. Στα πλέι οφ ωστόσο κατέρρευσε και τερμάτισε έκτη και… καταϊδρωμένη μακριά από τα ευρωπαϊκά εισιτήρια. Στόχος στην επόμενη περίοδο η διάρκεια στο υψηλό επίπεδο για τους κυανέρυθρους. Ο Νιλ Λένον που τελευταία εργαζόταν στην Ομόνοια, αποτελεί τον νέο προπονητή της ομάδας από το Βουκουρέστι με την προοπτική να την οδηγήσει στην κορυφή. Έγιναν επιλεκτικές κινήσεις, αποκτήθηκαν δύο-τρεις ενδεκαδάτοι παίκτες, κατόπιν υποδείξεως του 53χρονου Βορειοϊρλανδού κόουτς, αλλά αποχώρησε ο καλύτερος παίκτης της περασμένης σεζόν ο εξτρέμ Κρασνίκι.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Αξιόλογη η προσπάθεια της Αράντ, αλλά είναι μία ομάδα με κάποια εξωαγωνιστικά προβλήματα και συνήθως χρειάζεται χρόνο για δείξει καλά στοιχεία. Από την άλλη, ο Νιλ Λένον ανέλαβε την Ραπίντ με στόχο να την οδηγήσει στην κορυφή και μπορεί να ξεκινήσει καλά. 2 στο 2,23 από την Betsson.

ΣΤΕΑΟΥΑ - ΟΥΝΙΒΕΡΣΙΤΑΤΕΑ ΚΛΟΥΖ

Η Στεάουα έμεινε οκτώ σεζόν δίχως τίτλο. Πολλά τα πέτρινα χρόνια για μια ομάδα αυτού του βεληνεκούς που όμως πέρσι δεν άφησε περιθώρια αμφισβήτησης της κυριαρχίας της. Η ιστορική ομάδα ήταν πρώτη από το ξεκίνημα της περιόδου μέχρι και την τελευταία αγωνιστική των πλέι οφ. Χρύσωσε τους παίκτες ο ιδιόρρυθμος ιδιοκτήτης Τζίτζι Μπεκάλι. Ήδη κατέκτησε το Σούπερ Καπ κόντρα στην δεύτερης κατηγορίας Χοναντιρέα, ενώ ξεκίνησαν και οι υποχρεώσεις της στο Τσάμπιονς Λιγκ, όπου διέλυσε 7-1 εκτός έδρας την Βίρτους από το Σαν Μαρίνο και ακολουθεί η ρεβάνς. Καβάλα στο άλογο οι πρωτεουσιάνοι, με τον ίδιο βασικό κορμό και τον Κύπριο κόουτς Ηλία Χαραλάμπους και φέτος στον πάγκο.

Η Ουνιβερσιτατέα προέρχεται από πετυχημένη σεζόν για τα κυβικά της. Κατέλαβε την έβδομη θέση στην κανονική περίοδο, ενώ τα πλέι οφ έβγαλε το πόδι από το γκάζι, τερμάτισε στην δέκατη θέση δίχως να ανησυχήσει καθόλου για την παραμονή και ενώ δεν είχε δικαίωμα να διεκδικήσει έξοδο στο Κόνφερενς Λιγκ λόγω έλλειψης αδειοδότησης. Θα ήθελε ανάλογη πορεία και φέτος. Σημαντική η κινητικότητα στο μεταγραφικό πεδίο, σχεδόν μία ενδεκάδα παικτών αποκτήθηκαν ενώ λιγότεροι έφυγαν. Στον πάγκο παραμένει ο κόουτς Οβίντιου Σαμπάου. Οι πιο αισιόδοξοι κάνουν λόγο για συμμετοχή στα πλέι οφ, ο ίδιος επιμένει πως η ομάδα του θα είναι ανταγωνιστική δίχως να αγχώνει τους παίκτες.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Η Στεάουα μπαίνει στη σεζόν με στόχο να διατηρήσει τα σκήπτρα της και να κατακτήσει ξανά το πρωτάθλημα. Το θετικό για εκείνη είναι ότι ήδη έχουν ξεκινήσει οι επίσημες υποχρεώσεις της με τα ευρωπαϊκά παιχνίδια, κάτι που θα της δώσει ρυθμό στην αρχή του πρωταθλήματος. 1 στο 1,60 από την Betsson.

Βαθμολογία -

13/07/2024Liga I: Regular Season
Θέση Ομάδα Βαθμοί Αγώνες Ν Ι H Γ/Υ Γ/Κ +/-
1 Ουνίρεα '04 Σλομποζία Ουνίρεα '04 Σλομποζία 3 1 1 0 0 1 0 1
2 Χέρμανσταντ Χέρμανσταντ 1 1 0 1 0 0 0 0
3 Γιουνιβερσιτατέα Κραϊόβα Γιουνιβερσιτατέα Κραϊόβα 1 1 0 1 0 0 0 0
4 Γκλόρια Μπουζάου Γκλόρια Μπουζάου 0 0 0 0 0 0 0 0
5 Μποτοσάνι Μποτοσάνι 0 0 0 0 0 0 0 0
6 Κλουζ Κλουζ 0 0 0 0 0 0 0 0
7 Ντιναμό Βουκουρεστίου Ντιναμό Βουκουρεστίου 0 0 0 0 0 0 0 0
8 FCSB FCSB 0 0 0 0 0 0 0 0
9 Οτελούλ Οτελούλ 0 0 0 0 0 0 0 0
10 Πετρόλουλ 52 Πλοϊέστι Πετρόλουλ 52 Πλοϊέστι 0 0 0 0 0 0 0 0
11 Πόλι Ιάσι Πόλι Ιάσι 0 0 0 0 0 0 0 0
12 Ραπίντ Βουκουρεστίου Ραπίντ Βουκουρεστίου 0 0 0 0 0 0 0 0
13 Σέπσι OSK Σφάντου Σέπσι OSK Σφάντου 0 0 0 0 0 0 0 0
14 Αράντ Αράντ 0 0 0 0 0 0 0 0
15 Ουνιβερσιτατέα Κλουζ Ουνιβερσιτατέα Κλουζ 0 0 0 0 0 0 0 0
16 Φαρούλ Φαρούλ 0 1 0 0 1 0 1 -1
Playoff
Playout

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr