Ποδόσφαιρο

Α' Ρουμανίας: Με τον άσο της Φαρούλ

Παρασκευή, 12 Ιουλίου 2024 - 00:14

Η Φαρούλ είναι, σαφέστατα, το φαβορί στην πρεμιέρα του ρουμανικού πρωταθλήματος. Πληρώνει και το 2 dnb της Ουν. Κραϊόβα.

Α' Ρουμανίας: Με τον άσο της Φαρούλ

ΦΑΡΟΥΛ-ΟΥΝΙΡΕΑ ΣΛΟΜΠΟΝΤΑ

Η Φαρούλ δεν μπόρεσε να δώσει συνέχεια στην ιστορική κατάκτηση του πρωταθλήματος το 2023 και πέρσι περιορίστηκες στην πέμπτη θέση στην κανονική περίοδο και την τέταρτη στα πλέι οφ. Εκτός Ευρώπης η ομάδα από την Κονστάντζα που φυσικά θέλει να ανακάμψει άμεσα. Έγιναν επιλεκτικές μεταγραφές, πάντα στηρίζεται σε ομάδες από τις υποδειγματικές της ακαδημίες.

Όλα ο Χάτζι

Φυσικά, ο Γκεόργκε Χάτζι εξακολουθεί να τα κάνει όλα στο λιμάνι της μαύρης θάλασσας. Ιδρυτής, πρόεδρος και προπονητής, ο πρώην διεθνής άσος είναι το απόλυτο αφεντικό στους μπλε. Στην πρόβα τζενεράλε κέρδισε με 3-0 την Στεάουα δεύτερης κατηγορίας. Πλήρης η αποστολή των κυανόλευκων για την πρεμιέρα.

Η Ουνιρέα θα γιορτάσει τα 70 χρόνια ιστορίας της αγωνιζόμενη για πρώτη φορά στην πρώτη κατηγορία της Ρουμανίας ! Εξαιρετική περσινή σεζόν, κατετάγη δεύτερη στην κανονική περίοδο και με απίθανο ντεμαράζ στα πλέι οφ, αναδείχθηκε πρωταθλήτρια και ανέβηκε πανηγυρικά στα μεγάλα σαλόνια. Χαμηλοί οι τόνοι βέβαια στην ομάδα από την Σλομπόζια, καθώς το επίπεδο ανεβαίνει άρδην,

Έμεινε ο Μιχαλτσέα

Φυσικά παραμένει στον πάγκο ο Άντριαν Μιχαλτσέα που πιστώθηκε την περσινή ονειρεμένη σεζόν. Ο 48χρονος κόουτς ράτησς τον βασικό κορμό και η διοίκηση υλοποίησε το μεταγραφικό πλάνο με λίγες και καλές προσθήκες. Στόχος είναι η άνετη παραμονή στην κατηγορία. Θεωρητικά υπάρχουν οι προϋποθέσεις για να τα καταφέρουν οι νεοφώτιστοι.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Λογικό το σετ και ο φαβοριτισμός της Φαρούλ. Νεοφώτιστοι οι φιλοξενούμενοι, εμπειρότατοι οι γηπεδούχοι και θα πάμε με τον 1. Ικανοποιητικό το 1.51 στο pamestoixima.gr.

ΧΕΡΜΑΝΣΤΑΝΤ-ΟΥΝΙΒΕΡΣΙΤΑΤΕΑ ΚΡΑΪΟΒΑ

Η Χέρμανσταντ πέρασε μία σεζόν… βουτηγμένη στη μετριότητα. Ένατη στην κανονική περίοδο, ένατη και στη συνέχεια στα πλέι οφ όπου δεν είχε δικαίωμα να διεκδικήσει εισιτήριο για το Κόνφερενς Λιγκ λόγω έλλειψης αδειοδότησης. Δεν άλλαξαν και πολλά από πέρσι και πάλι δυσκολεύεται στο οικονομικό πεδίο, αναμένεται σεζόν σε… επανάληψη.

Ο Μαλνταρασάνου

Το μεγάλο κέρδος για την ομάδα από το Σίμπιου είναι πως παραμένει στον πάγκο ο Μάριους Μαλνταρασάνου για τέταρτη συνεχόμενη σεζόν. Παράγων σταθερότητας στο ποδοσφαιρικό τμήμα ο κόουτς που κράτησε σημαντικό μέρος από τον περσινό βασικό κορμό και έκανε λίγες μεταγραφές, δεδομένου του περιορισμένου μπάτζετ του συλλόγου της Τρανσυλβανίας.

Η Κραϊόβα κινήθηκε για μια ακόμα φοεά σε υψηλό επίπεδο, κατετάγη τέταρτη στην κανονική πε΄ριοδο και εν τέλει πήρε την τρίτη θέση και το ευρωπαϊκό εισιτήριο στα πλέι οφ. Δε την χώρισαν πολλά από την κορυφή, εκεί ελπίζει πως θα μπορέσει με κινήσει βελτίωσης να είναι ξανά διεκδικήτρια και αυτήν την φορά να κόψει πρώτη το νήμα.

Η επιβράβευση

Ο Κονσταντίν Γκάλτσα ανέλαβε τον περασμένο Απρίλιο για να οδηγήσει τους φοιτητές στην τελική ευθεία και τα κατάφερε επιτυχώς. Επιβραβεύτηκε με την διετή επέκταση του συμβολαίου του. Έμεινε ο βασικός κορμός. Ήρθαν και τρεις ενδεκαδάτοι παίκτες για να κάνουν την διαφορά στη νέα αγωνιστική περίοδο. Θετική η εικόνα των κυανόλευκων στα φιλικά.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Μοιρασμένο το σετ χωρίς ξεκάθαρο φαβορί. Κοιτάμε προς το 2 DNB. Καλό το 1.68 στο pamestoixima.gr

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr