Ποδόσφαιρο

Πρέμιερ Ιρλανδίας: Το διπλό της Σέλμπουρν και οι άσοι με αξία

Πέμπτη, 4 Ιουλίου 2024 - 08:22

Φουλ δράση στη μεγάλη κατηγορία της Ιρλανδίας με την διεξαγωγή της 23ης αγωνιστικής, που έχει παιχνίδια που παρουσιάζουν έντονο στοιχηματικό ενδιαφέρον.

Πρέμιερ Ιρλανδίας: Το διπλό της Σέλμπουρν και οι άσοι με αξία

Προγνωστικά, αναλύσεις, livescores και εκτιμήσεις για το στοίχημα στις αναμετρήσεις της Πρέμιερ Ιρλανδίας.

ΓΚΑΛΓΟΥΕΪ ΓΙΟΥΝ. – ΜΠΟΕΜΙΑΝΣ

Πλήρωσε αστοχία και αμυντικά κενά στο εκτός με την Σέλμπουρν. Βρέθηκε να χάνει νωρίς, έβγαλε αντίδραση και έχασε μεγάλη ευκαιρία για το 1-1 και 5 λεπτά αργότερα δέχθηκε το 2-0. Στο β’ ήταν καλύτερη, είχε φάσεις και χαμένο πέναλτι (75’) και έμεινε εν τέλει με άδεια χέρια. Μετρά 5 συνεχόμενα 2-3 γκολ στο πρωτάθλημα, ανέπαφη εστία σε 5 σερί εντός. Εκτός ο τιμωρημένος Ντέρβιν (Μ), απέκτησε δικαίωμα να αγωνιστεί ο νεοαποκτηθείς Μπερνς (Α).

Πήρε τον βαθμό στο εκτός έδρας ντέρμπι του Δουβλίνου με τη Σεντ Πάτρικς έχοντας αρκετά καλή εικόνα δημιουργικά, αλλά και αρκετά θέματα στο αμυντικό κομμάτι. Βάσει της εικόνας του αγώνα ήταν ένα ματς, όπου το 0-0 δεν αντικατοπτρίζει την εικόνα του, καθώς και οι δύο θα μπορούσαν να πάρουν την νίκη. «Τρέχει» καρέ αγώνων χωρίς νίκη ούσα στο +9 από το μπαράζ παραμονής. Μετρά 4 n/g στα 5 πιο πρόσφατα.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Είναι ένας ματς που φαίνεται ότι τον πρώτο λόγο θα έχουν οι άμυνες, καθώς αμφότερες παρουσιάζονται προσεκτικές, αν και εμφανίζουν κάποια κενά κατά διαστήματα και το πληρώνουν. Πάντως, η Γκάλγουεϊ έχει τελευταία πολύ καλές επιδόσεις εντός με 3-3-0 και γκολ 6-0. 1 στο 2,08 από την Betsson.

ΓΟΥΟΤΕΡΦΟΡΝΤ ΓΙΟΥΝΑΙΤΕΝΤ - ΣΕΝΤ ΠΑΤΡΙΚΣ

Πήρε αυτό που άξιζε στο εκτός με την Ντάνταλκ και παρέμεινε στη τριάδα. Σημαντικό ότι κατάφερε να σκοράρει στην έδρα της αντιπάλου που διατηρούσε το μηδέν στην εστία της εντός από τις 4/3 και σε συνολικά 8 σερί. Αμυντικά ήταν αρκετά σταθερή, αν και δέχθηκε κάποιες φάσεις κυρίως μετά το 0-1. Μετρά 4 Over 2,5 στα 5 πιο πρόσφατα εντός, χωρίς Χ στα 11 τελευταία. Τιμωρημένος ο Πάουερ (Μ), εκτός και ο Λέιχι (Α), γνωστά τα υπόλοιπα προβλήματα.

Σε ματς, όπου οι τακτικές πήγαν περίπατο έμεινε στο μηδέν εντός με την Μποέμιανς στο μεγάλο ντέρμπι του Δουβλίνου. Θα μπορούσε να πάρει, αλλά και να χάσει το ματς. Ήταν ένα παιχνίδι, όπου οι άμυνες των δύο ομάδων θύμιζαν παιδική χαρά. Με μία νίκη στο τελευταίο καρέ αγώνων έχασε την επαφή της με την τριάδα. Χωρίς «διπλό» σε 10 σερί, τελευταία νίκη εκτός στις 16/2 με 0-1 επί της Γκάλγουεϊ. Δεν προκύπτει κάποιο νέο πρόβλημα στους φιλοξενούμενους.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Η προβληματική εικόνα της Σεντ Πάτρικς στα εκτός έδρας παιχνίδια παραμένει, όμως οι ήττες έχουν αφήσει τη θέση τους σε συνεχόμενες ισοπαλίες. Παρ’ όλα αυτά η αποστολή της είναι δύσκολη, γιατί η Γουότερφορντ παρουσιάζεται εξαιρετικά αποτελεσματική εντός. 1 στο 2,62 από την Betsson.

ΝΤΡΟΧΕΝΤΑ – ΣΕΛΜΠΟΥΡΝ

Άνευ όρων παράδοση στην Ντέρι, ούσα ανταγωνιστική μέχρι το 30’. Με το αποτέλεσμα αυτό συμπλήρωσε οκτώ ματς χωρίς νίκη στο πρωτάθλημα, έχοντας να κερδίσει από τις 6/5 και το 2-1 επί της Ντάνταλκ. Έτσι παραμένει βιδωμένη στην τελευταία θέση. Μετρά 5 g/g και over 2,5 στα 7 πιο πρόσφατα εντός. Τιμωρημένος ο βασικός Πιερό (Ε) που αποβλήθηκε με την Ντέρι, εκτός και ο Γουέιρ (Α), ερωτηματικό ο ΜακΝάλι (Ε).

Χωρίς να πείσει με την εμφάνισή της πήρε το τρίποντο στο εντός με την Γκάλγουεϊ. Προηγήθηκε νωρίς, γλίτωσε στο μισάωρο το 1-1 και βρήκε το 2ο γκολ πριν βγει το ημίχρονο. Στο β’ προσπάθησε να κάνει διαχείριση, όμως χωρίς ιδιαίτερη επιτυχία. Έφαγε φάσεις, είδε την αντίπαλό της να χάνει πέναλτι στο 75΄ και εν τέλει πήρε το τρίποντο κορυφής. Ανέπαφη εστία για 302 λεπτά, «τρέχει» με 3 σερί νίκες. Εξέτισε ο Κόιλ, δεν προκύπτουν ιδιαίτερα προβλήματα.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Η ουραγός Ντροχέντα μοιάζει να μην μπορεί να σηκώσει κεφάλι και δύσκολα θα καταφέρει να παραμείνει στην κατηγορία. Ξεκάθαρο φαβορί η πρωτοπόρος Σέλμπουρν, η οποία διανύει και περίοδο φόρμας με συνεχόμενες νίκες. 2 στο 1,76 από την Betsson.

ΣΛΙΓΚΟ ΡΟΒΕΡΣ – ΝΤΕΡΙ

Ορισμός της «χρυσής αλλαγής» ο Πάουερ. Μπήκε στο 71’ αντί του εξτρέμ, Χάρτμαν και «καθάρισε» με 2 γκολ μέσα σε 13 λεπτά για την Σλίγκο στο εντός με την Σάμροκ. Έτσι επέστρεψε στα τρίποντα μετά τις δύο σερί ήττες και απομακρύνθηκε στο +9 από την Ντάνταλκ. Μετρά τρία σερί «2-3 γκολ» εντός, ενώ έχει 5 n/g στα 6 τελευταία. Εκτός ο Τσάπμαν (Μ).

Έκανε… περίπατο με την ουραγό Ντροχέντα. Όταν σοβαρεύτηκε, «καθάρισε« την αντίπαλό της και παραμένει στο… κατώφλι της πρωτοπόρου, Σέλμπουρν. «Τρέχει» αήττητο σερί επτά αγώνων με 5 συνεχόμενες νίκες εκ των οποίων στις τρεις έχει κρατήσει το μηδέν. Εκτός έδρας, βέβαια, εμφανίζει πρόβλημα στο γκολ. Δεν έχει σκοράρει στα 3 από τα 5 πιο πρόσφατα και το «πλήρωσε» χάνοντας 7 βαθμούς. Δεν προκύπτουν προβλήματα.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Πολύ λογικά η Ντέρι τιμολογείται ως φαβορί της αναμέτρησης, γιατί είναι καλύτερη ομάδα, αλλά βρίσκεται και σε πολύ καλή κατάσταση. Εκτός όμως έχει τα θεματάκια της και πηγαίνει σ’ ένα γήπεδο που δεν έχει καλή παράδοση, με την Σλίγκο Ρόβερς να μην αποτελεί εύκολο εμπόδιο. Goal/Goal στο 2,05 από την Betsson.

ΣΑΜΡΟΚ ΡΟΒΕΡΣ – ΝΤΑΝΤΑΛΚ

Έχασε έδαφος στη μάχη της τριάδας μετά τις δύο σερί ήττες που γνώρισε εκτός. Μετά το 2-1 από την Σεντ Πάτρικς δεν τα κατάφερε ούτε κόντρα στην Σλίγκο. «Προδόθηκε» από τα αμυντικά της κενά και την κόπωση που παρουσίασε στο τελευταίο 20λεπτο, όπου δέχθηκε 2 γκολ. Μετρά 4 συνεχόμενα 2-3 γκολ στο πρωτάθλημα, ενώ έχει 5 n/g στα 6 τελευταία. Δεν έχουν προκύψει νέα προβλήματα.

Από την στιγμή που δεν μπόρεσε να κρατήσει το μηδέν για 9ο σερί εντός, ήταν λογικό και αναμενόμενο να ηττηθεί από την Γουότερφορντ. Βέβαια, δημιουργικά έδειξε πραγματάκια και θα μπορούσε να βρει γκολ έχοντας φάσεις μετά το 0-1. Μετρά 6 n/g στο πρωτάθλημα στα 7 πιο πρόσφατα, ενώ εκτός έχει δεδομένα πρόβλημα «τρέχοντας» 1-2-9 στα 12 τελευταία. Είναι στα μπαράζ και παλεύει να μείνει στον… αφρό!

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Μπορεί η Ντάνταλκ να είναι δυνατή στην έδρα της, ωστόσο εκτός υπενθυμίζει συνέχεια γιατί βρίσκεται στην προτελευταία θέση της βαθμολογίας. Λογικά, η Σάμροκ Ρόβερς, που είναι αποτελεσματική στο γήπεδό της, θα πάρει εύκολα τη νίκη. 1 και Over 2,5 στο 2,15 από την Betsson.

Βαθμολογία -

04/07/2024Premier League
Θέση Ομάδα Βαθμοί Αγώνες Ν Ι H Γ/Υ Γ/Κ +/-
1 Σέλμπουρν Σέλμπουρν 46 23 13 7 3 27 14 13
2 Ντέρι Σίτι Ντέρι Σίτι 44 24 12 8 4 39 20 19
3 Γουότερφορντ Γιουνάιτεντ Γουότερφορντ Γιουνάιτεντ 34 22 10 4 8 32 25 7
4 Σάμροκ Ρόβερς Σάμροκ Ρόβερς 31 22 8 7 7 30 24 6
5 Γκάλγουεϊ Γιουνάιτεντ Γκάλγουεϊ Γιουνάιτεντ 30 21 8 6 7 17 15 2
6 Σεντ Πάτρικς Αθλέτικ Σεντ Πάτρικς Αθλέτικ 28 24 7 7 10 24 27 -3
7 Σλίγκο Ρόβερς Σλίγκο Ρόβερς 28 22 7 7 8 23 27 -4
8 Μποέμιανς Δουβλίνου Μποέμιανς Δουβλίνου 25 20 7 4 9 21 23 -2
9 Νταντάλκ Νταντάλκ 19 22 4 7 11 13 30 -17
10 Ντροχέντα Γιουνάιτεντ Ντροχέντα Γιουνάιτεντ 16 22 3 7 12 21 42 -21
Promotion - Champions League (Qualification)
Promotion - Conference League (Qualification: )
Premier Division (Relegation)
Relegation - Division 1

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr