Ποδόσφαιρο

Euro 2024:Ελβετία - Ιταλία, «έκπληξη» προ των πυλών

Σάββατο, 29 Ιουνίου 2024 - 00:10

Ποιος φοβάται την Ιταλία; Σίγουρα όχι οι Ελβετοί. H ομάδα του Μουράτ Γιακίν, έχει την εμπειρία, το κίνητρο και τη δυνατότητα να βάλει δύσκολα στη σκουάντρα ατζούρα που μόνο καλά δείγματα δεν έδειξε στη φάση των ομίλων.

Euro 2024:Ελβετία - Ιταλία, «έκπληξη» προ των πυλών

Προγνωστικά, αναλύσεις, livescores και εκτιμήσεις για το στοίχημα στην αναμέτρηση Ελβετία-Ιταλία

19:00 ΕΡΤ1 - Κωδ. ΟΠΑΠ: 100
Το Pamestoixima.gr σε υποδέχεται με Τριπλή Προσφορά* Γνωριμίας, χωρίς κατάθεση, κάθε μέρα για όλο το Ευρωπαϊκό!

*Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις

21+ |Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | ΓΡΑΜΜΗ ΣΤΗΡΙΞΗΣ: 1114| Παίξε Υπεύθυνα |

Ελβετία

Στο Βερολίνο το ματς. Ο νικητής παίζει με Αγγλία ή Σλοβακία.

Η Ελβετία ήταν επί της ουσίας στους «16» πριν καν αντιμετωπίσει τη Γερμανία, με την οποία ανταποκρίθηκε εξαιρετικά. Βρήκε το γκολ στο 28' με τον Εντόι, στη συνέχεια έπαιξε φουλ άμυνα, αλλά το έκανε καλά, για να παραβιαστεί η εστία της στο 92'. Το τελικό 1-1 της στέρησε την πρωτιά στο γκρουπ, ωστόσο την κράτησε αήττητη (τρεις ισοπαλίες στα τελευταία τέσσερα στο σύνολο) και ο εκλέκτορας Μουράτ Γιακίν δεν έκρυψε ότι οι προσδοκίες αφορούν πολύ καλύτερη πορεία στη συνέχεια. Έφερε «Χ» στα πέντε από τα τελευταία έξι με την Ιταλία, αήττητη μέσα στο 2024 (3-4-0).

Μία απουσία

Τιμωρημένος (συμπλήρωσε κάρτες) ο σημαντικός Βίντμερ (α. 46/4), αμφίβολος δίνεται ο Τσούμπερ (μ.-ε. 54/11). Θετικό το ότι δεν αναφέρθηκαν απρόοπτα αγωνιστικά προβλήματα, δεν αλλάζει ο σχηματισμός με τους τρεις κεντρικούς αμυντικούς.

Πώς προκρίθηκε

Τερμάτισε 2η (1-2-0, 5-3 γκολ) στον 1ο όμιλο, πίσω από τη Γερμανία και μπροστά από Ουγγαρία και Σκωτία.

Πιθανή ενδεκάδα: Ζόμερ, Σαρ, Ακάνζι, Ροντίγκεζ, Στεργίου, Τσάκα, Φρόιλερ, Αμπισερ, Εντοϊέ, Βάργκας, Εμπολό.

Ιταλία

Η Ιταλία προετοιμάστηκε για... πόλεμο με την Κροατία και το ματς στο φινάλε του ομίλου αποδείχθηκε θρίλερ. Οριακά καλύτερη στη μεγαλύτερη διάρκεια, στο 54' υπέπεσε σε... χαζό πέναλτι, το έβγαλε ο Ντοναρούμα, αλλά ο αντίπαλος σκόραρε στο 55'. Η «σκουάντρα ατζούρα» πίεσε έκτοτε, για να λυτρωθεί στο 98' με το ασύλληπτο τελείωμα του Τζακάνι. Το 1-1 αποδείχθηκε αρκετό για την ομάδα του Λουτσιάνο Σπαλέτι ώστε να βρεθεί στους «16», ωστόσο ο έμπειρος εκλέκτορας έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου στους παίκτες του, τονίζοντας ότι για να φτάσει μέχρι τέλους η Εθνική, ζητούνται πολλά περισσότερα.

Κομβική απώλεια

Τιμωρημένος ο σημαντικός Καλαφιόρι (α. 5/0), χωρίς έτερα προβλήματα. Υπάρχουν σκέψεις για σχήμα με τρία στόπερ, αλλά το σημαντικό για την Εθνική είναι να πάρει κάτι από τη θέση του φορ (δεν έχουν αποδώσει οι Σκαμάκα και Ρετέγκι).

Πώς προκρίθηκε

Τερμάτισε 2η (1-1-1, 3-3 γκολ) στον 2ο όμιλο, πίσω από την Ισπανία και μπροστά από Κροατία και Αλβανία.

Πιθανή ενδεκάδα: Ντοναρούμα, Ντάρμιαν, Μαντσίνι, Μπαστόνι, Ντι Λορέντζο, Μπαρέλα, Ζορζίνιο, Πελεγκρίνι, Ντιμάρκο, Κιέζα, Σκαμάκα.

ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ - ΟΠΑΠ

1 X 2 U 2,5 O 2,5 U 3,5 O 3,5 G NG 1X 12 X2
3.3 2.77 2.65 1.5 2.45 1.16 4.75 2.05 1.67 1.48 1.42 1.34
Ελβετία - Ιταλία / Εκτίμηση

Για πόσο θα «μιλάει» πια αυτή βαριά φανέλα; Το έκανε στη φάση των ομίλων, όταν ο Τζαγκάνι με γκολ που πέτυχε κόντρα στους Κροάτες έβαλε την Ιταλία... από το παράθυρο στους 16. Οι Ελβετοί όμως, είναι μαχητές και έχουν παίκτες που μπορούν να κάνουν τη ζημιά «από το πουθενά». Αξίζει να πάμε κόντρα στις αποδόσεις, έστω και με κάλυψη.

1 DNB στο 2,26 από την Betsson

Eιδικό: Τσάκα να σκοράρει στο 8,50 από την Betsson

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr