Ποδόσφαιρο

Α' Ιαπωνίας: Ελκυστικές αποδόσεις σε σημεία και γκολ

Τετάρτη, 26 Ιουνίου 2024 - 00:04

Φουλ δράση για την 20η αγωνιστική της μεγάλης κατηγορίας της Ιαπωνίας, με αναμετρήσεις που έχουν έντονο στοιχηματικό και βαθμολογικό ενδιαφέρον.

Α' Ιαπωνίας: Ελκυστικές αποδόσεις σε σημεία και γκολ

Προγνωστικά, αναλύσεις, livescores και εκτιμήσεις για το στοίχημα στις αναμετρήσεις της Α’ Ιαπωνίας.

ΒΙΣΕΛ ΚΟΜΠΕ - ΜΑΣΙΝΤΑ ΖΕΛΒΙΑ

Η Βίσελ διάγει περίοδο κάμψης που τη έριξε από την κορυφή όπου στοχεύει να βρίσκεται στο τέλος της σεζόν. Μόνο μία νίκη στα πέντε πιο πρόσφατα ματς ο απολογισμός για την ομάδα από το Κόμπε. Ακόμα μία υποτονική εμφάνιση και δίκαιη ήττα στη Οσάκα από την Γκάμπα. Έχει θέμα στην τελική πάσα και προσπάθεια δεν σκοράρει με ευχέρεια. Τα πέντε από τα έξι πιο πρόσφατα ματς των κυανέρυθρων εξελίχθηκαν σε Under 2,5 γκολ.

Η Μασίντα αρχίζει να βγάζει κόπωση και ενδεχομένως και άγος μπροστά στο ενδεχόμενο κατάκτησης του τίτλου. Δεύτερη συνεχόμενη εντός έδρας γκέλα κόντρα σε υποδεέστερη αντίπαλο και μάλιστα με μέτρια εμφάνιση κόντρα στην Φουκουόκα, Βάση ευκαιριών θα μπορούσαν αν ηττηθούν οι πρωτοπόρο. Εκτός έδρας τους ταιριάζει καλύτερα το παιχνίδι των αντεπιθέσεων και γι’ αυτό μετρούν τρεις νίκες και μία ισοπαλία στα τέσσερα πιο πρόσφατα ματς μακριά από το γήπεδό τους.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Επικίνδυνη δοκιμασία για την ευχάριστη έκπληξη του πρωταθλήματος. Η πρωτοπόρος Μασίντα έχει ένα δύσκολο τεστ μπροστά της, απέναντι σε μία καλή ομάδα όπως είναι η Βίσελ Κόμπε, που διαθέτει και ισχυρή έδρα. Goal/Goal στο 1,85 από την Betsson.

ΚΑΒΑΣΑΚΙ - ΣΟΝΑΝ ΜΠΕΛΜΑΡΕ

Η Καβασάκι σε ένα ακόμα ματς πλήρωσε την αμυντική δυσλειτουργία που την χαρακτηρίζει στη φετινή σεζόν ήταν καλύτερη από την Νιιγκάτα αλλά δεν το μετουσίωσε στο διπλό. Μόνο μία νίκη στα έξι πιο πρόσφατα ματς για την Φροντάλε. Τα τέσσερα από τα έξι πιο πρόσφατα ματς εξελίχθηκαν σε γκολ-γκολ και όβερ 2,5 γκολ. Νοκ άουτ έχουν τεθεί οι στόπερ Κουρουμάγια, Μαρουγιάμα, ο αριστερός μπακ Μιούρα, ο αριστερός χαφ Μιγιάγκι και ο Βραζιλιάνος στράικερ Κριζόν.

Η Σονάν είναι μια ανταγωνιστική ομάδα που όμως πληρώνει κι αυτή τις αδυναμίες στην αμυντική λειτουργία. Αποδίδει με ποιότητα στη δημιουργία και το σκοράρισμα αλλά αδικεί εαυτόν με τα λάθη που κάνει στα μετόπισθεν και στοιχίζουν βαθμούς ακόμα και σε ματς που είναι καλύτερη, όπως και στην τελευταία αναμέτρηση με την Τόκιο. Μόνο ένας βαθμός στα τέσσερα πιο πρόσφατα ματς, μία νίκη στα επτά τελευταία. Γκολ-γκολ και όβερ 2,5 γκολ τα τέσσερα από τα έξι τελευταία.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Ξεκάθαρο φαβορί η Καβασάκι κι αυτό είναι το λογικό. Οι γηπεδούχοι τρέχουν αήττητο σερί έξι αγώνων στην έδρα τους και έχουν την ευκαιρία να αυξήσουν τη διαφορά τους από την επικίνδυνη ζώνη απέναντι στη Σονάν, που συμπληρώνει τέσσερις μήνες χωρίς νίκη εκτός. 1 στο 1,83 από την Betsson.

ΚΑΣΙΜΑ - ΓΚΑΜΠΑ ΟΣΑΚΑ

Η Κασίμα πήρε έπειτα από μεγάλη μάχη στη Σαϊτάμα το πόντο κόντρα στην ποιοτική Ουράβα. Ήταν η δεύτερη συνεχόμενη ισοπαλία για τα ελάφια που δεν μπορούν να αξιοποιήσουν τις παράλληλες γκέλες της Μασίντα για να την πιάσουν στη κορυφή. Τρέχουν αήττητο σερί δέκα αγώνων οι Άντλερς και παραμένουν σταθερά στο κυνήγι του τίτλου. Σταθερά αξιόπιστη στο σκοράρισμα αλλά δεν βρίσκει λύσεις στην άμυνα. Τα οκτώ από τα δέκα πιο πρόσφατα ματς εξελίχθηκαν σε γκολ- γκολ και όβερ 2,5 γκολ.

Η Γκάμπα επιβεβαίωσε πως είναι η πιο φορμαρισμένη ομάδα στην κατηγορία, από τη στιγμή που πήρε και το ντέρμπι την Βίσελ Κόμπε. Για μια ακόμα φορά αποτελεσματική στην τελική προσπάθεια σε ένα ματς ίσων ευκαιριών, πήρε νίκη βαθμολογικής και ψυχολογικής σημασίας. Η επίθεση είναι το μεγάλο όπλο που την οδηγεί σε πέντε συνεχόμενες νίκες, η άμυνα ωστόσο μπάζει. Τα τέσσερα από τα πέντε τελευταία ματς ήταν γκολ-γκολ και όβερ 2,5 γκολ.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Ντέρμπι κορυφής και ο νικητής ίσως βρεθεί μόνος του στην πρώτη θέση μετά το τέλος της αγωνιστικής. Πρόκειται για δύο πολύ καλές και ποιοτικές ομάδες, ενδεχομένως είναι οι πιο φορμαρισμένες του πρωταθλήματος. Θα αποφύγουμε το ρίσκο να μπλέξουμε με σημείο. Goal/Goal στο 1,90 από την Betsson.

ΚΙΟΤΟ – ΚΑΣΙΒΑ

Η Κιότο προερχόταν από μόνο αήττητο σερί τριών αγώνων και πήγε με την ψυχολογία στα ύψη για το ντέρμπι ουραγών με την Τοσού αλλά επέστρεψε με κατεβασμένο κεφάλι. Πολύ καλή εμφάνιση θύμισε απόδοση του πρώτου σκέλους της σεζόν που δε ήξερε που πατούσε και που βρισκόταν. Επιτακτική ανάγκη για να βρει ξανά ρυθμό. Δεν έχει το εύκολο γκολ και στηρίζεται στην άμυνα. Τα τρία από τα τέσσερα πιο πρόσφατα ματς εξελίχθηκαν σε Under 2,5 γκολ.

Η Κασίβα εξακολουθεί να ταλανίζεται μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας τον τελευταίο μήνα, απέχοντας κατά πολύ από τις εμφανίσεις που έκανε στο πρώτο σκέλος της περιόδου. Η δυστοκία στην τελική προσπάθεια είναι αυτή που κάνει όλη τη ζημιά στη Ρεπσόλ, καθώς κατά τα άλλα παραμένει ανταγωνιστική, Και κόντρα στη Χιροσίμα ήταν καλύτερη από τον αντίπαλο αλλά τι να το κάνει όταν δεν σκοράρει. Τέσσερις μαζεμένες ήττες, μόνο ένα γκολ έβαλε σε αυτά τα τέσσερα παιχνίδια.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Δύσκολη εξίσωση αυτό το ματς, διότι δεν εμπνέουν εμπιστοσύνη οι δύο ομάδες. Η Κιότο έχει βγάλει αντίδραση τελευταία στα εντός έδρας παιχνίδια της. Η Κασίβα είναι καλύτερη ομάδα, αλλά είναι ντεφορμέ. Πάντως, οι φιλοξενούμενοι έχουν καλή παράδοση σ’ αυτό το γήπεδο με απολογισμό 7-1-0 προσφάτως. 2 στο 2,13 από την Betsson.

ΝΑΓΚΟΓΙΑ - ΟΥΡΑΒΑ ΡΕΝΤ ΝΤΑΪΑΜΟΝΤΣ

Η Ναγκόγια διάγει περίοδο κάμψης έπειτα από το δυναμικό ξεκίνημα που έκανε στη σεζόν. Στα τέσσερα πιο πρόσφατα ματς της Γκράμπους δεν πήρε ούτε μια νίκη. Προβληματική η εικόνα κόντρα με την νεοφώτιστη και θεωρητικά υποδεέστερη Τόκιο Βέρντι, επέστρεψε με ήττα, σ’ ένα ματς όπου ήταν εξαιρετική στη δημιουργία. Πέντε ματς δίχως νίκη συμπλήρωσαν οι κόκκινοι, υποχωρώντας διαρκώς στην κατάταξη. Και τα πέντε αυτά παιχνίδια εξελίχθηκαν σε γκολ-γκολ για την ομάδα από την Σαϊτάμα.

Η Ουράβα είναι μια από το πλέον ακριβές ομάδες στην Ιαπωνική Λίγκα, αλλά για την ώρα αδυνατεί να αποδώσει σύμφωνα με την ποιότητα του ρόστερ της. Τα διαμάντια πληρώνουν τις αδυναμίες στην αμυντική λειτουργία και έτσι πάει στράφι η ευχέρεια με την οποία δημιουργούν φάσεις και σκοράρουν. Αυτό συνέβη και στο ντέρμπι με την Κασίμα όπου αρκέστηκαν στον βαθμό. Και τα τέσσερα πιο πρόσφατα ματς εξελίχθηκαν σε γκολ-γκολ. Δεν έχει κερδίσει στα πέντε τελευταία παιχνίδια.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Αμφότερες οι δύο ομάδες βρίσκονται σε κακή αγωνιστική κατάσταση. Θα δίναμε ένα προβάδισμα στη Ναγκόγια λόγω έδρας και δεν δικαιολογείται το γεγονός ότι προσφέρεται έστω και οριακά ως αουτσάιντερ. Η Ουράβα σκοράρει συχνά, αλλά έχει μεγάλο πρόβλημα στην άμυνα. Goal/Goal στο 1,83 από την Betsson.

ΣΕΡΕΖΟ ΟΣΑΚΑ - ΣΑΓΚΑΝ ΤΟΣΟΥ

Η Σερέζο είναι μια ποιοτική ομάδα που ξεκίνησε με αρνητικό πρόσημο την σεζόν αλλά εσχάτως έχει βρει τα πατήματα και την δυναμική που της επιτρέπουν να καλύψει σταδιακά το χαμένο έδαφος. Αήττητο σερί πέντε αγώνων τρέχει η ομάδα από την Οσάκα που στοχεύει σε ένα ακόμα θετικό αποτέλεσμα κόντρα στη θεωρητικά υποδεέστερη Τοσού. Βασικό ζητούμενο αποτελεί η βελτίωση στην άμυνα. Τα τέσσερα πιο πρόσφατα ματς εξελίχθηκαν σε γκολ΄-γκολ για τους βυσσινί.

Η Τοσού προερχόταν από τρεις συνεχόμενες ήττες, αλλά στη στοχευμένη αναμέτρηση με την Κιότο βρήκε την αυτοκυριαρχία της και πήρε το πολύτιμο τρίποντο. Πέρα από το αποτέλεσμα ήταν και η εμφάνιση που δημιουργεί προσδοκίες για κάτι καλύτερο στη συνέχεια για λογαριασμό της Σαγκάν. Ζητούμενο παραμένει η διάρκεια στην απόδοση και κυρίως στην επιθετική λειτουργία στα τρία ματς που προηγήθηκαν και έχασε, η Τοσού δεν έβαλε ούτε ένα γκολ. Πλήρης η αποστολή.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Προφανώς η Σερέζο Οσάκα είναι το φαβορί. Είναι καλύτερη ομάδα, αλλά δεν παρουσιάζει σταθερότητα αμυντικά και ο άσος είναι χαμηλά για να την εμπιστευτούμε. Μοιάζει το στυλ παιχνιδιού της με την Τοσού. Αμφότερες συνηθίζουν να σκοράρουν και να δέχονται γκολ με άνεση. Over 2,5 στο 1,75 από την Betsson.

ΓΙΟΥΜΠΙΛΟ ΙΒΑΤΑ - ΤΟΚΙΟ ΒΕΡΝΤΙ

Η Γιούμπιλο είχε την ευκαιρία στην αναμέτρηση με την Σερέζο Οσάκα να επιστρέψει στις νίκες και να πάρει εκ νέου βαθμολογική και ψυχολογική ώθηση αλλά δεν τα κατάφερε. Ούτε στην επίθεση αξιοποίησε τις ευκαιρίες που είχε, ούτε στα μετόπισθεν μπόρεσε να κρατήσει καθαρή εστία. Η άμυνα αποτελεί το αδύναμο σημείο για λογαριασμό των κυανόλευκων. Τα τέσσερα από τα πέντε πιο πρόσφατα ματς εξελίχθηκαν σε γκολ-γκολ. Όλοι οι βασικοί παίκτες είναι διαθέσιμοι.

Η Τόκιο Βέρντι είναι μια νεοφώτιστη ομάδα δίχως ιδιαίτερα υψηλό μπάτζετ αλλά για την ώρα πορεύεται με άγνοια κινδύνου στην πρώτη δεκάδα της κατάταξης. Δεν φοβάται τους αντιπάλους της, παίρνει αποτελέσματα και μακριά από την πρωτεύουσα, είναι ανταγωνιστική και δείχνει ικανή να διασφαλίσει με άνεση τον στόχο της παραμονής. Τρεις νίκες στα τέσσερα πιο πρόσφατα ματς ο απολογισμός. Πολύ καλή εμφάνιση και κόντρα στην Ναγκόγια.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Μοιρασμένο το σετ των αποδόσεων, γιατί πρόκειται για ένα αμφίρροπο παιχνίδι. Η Τόκιο Βέρντι μοιάζει να έχει ένα καλό μομέντουμ, όμως όλες της οι νίκες ήταν εντός. Εκτός χάνει σημαντικό μέρος της δυναμικής της. Δεν εκμεταλλεύεται το γήπεδό της η Γιούμπιλο Ιβάτα και δέχεται αρκετά γκολ. Goal/Goal στο 1,83 από την Betsson.

ΤΟΚΙΟ – ΣΑΠΟΡΟ

Η Τόκιο μπορεί να μην εντυπωσιάζει με την απόδοσή της, αλλά με συνέπεια στα αποτελέσματά της καταφέρνει σταδιακά να βελτιώσει την θέση της στην κατάταξη. Επτά βαθμούς μάζεψαν οι πρωτεουσιάνοι στα τρία τελευταία ματς, ενώ πέρασαν πιο εύκολα από ότι δείχνει το τελικό σκορ από την έδρα της Σονάν. Η άμυνα αποτελεί το θετικό σημείο αναφορά. Ένα γκολ παθητικό στα τρία τελευταία παιχνίδια, σε Under 2,5 γκολ εξελίχθηκαν τα πέντε τελευταία παιχνίδια.

Η Σαπόρο εξακολουθεί να κατρακυλά στον γκρεμό δίχως φρένα. Και κόντρα στην Γιοκοχάμα έκανε την προσπάθεια για να πάρει το θετικό αποτέλεσμα, βάση ευκαιριών άξιζε την ισοπαλία αλλά για μια ακόμα φορά πήρε λιγότερα από όσα μπορούσε. Τα προβλήματα παραμένουν και στην επίθεση, όπου δεν σκόραρε στα τρία από τα τέσσερα τελευταία ματς και στην άμυνα που δέχεται γκολ με άνεση. Πέντε συνεχόμενες ήττες ο καταστροφικός απολογισμός για την ομάδα από την νήσο Χοκάιντο.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Υποτιμούν λίγο οι αποδόσεις την Τόκιο, γιατί έχει δείξει καλό πρόσωπο τελευταία, βρίσκεται στην 6η θέση και υποδέχεται την ουραγό της βαθμολογίας. Η Σαπόρο δεν μπορεί να σηκώσει κεφάλι, είναι μεγάλο φαβορί για τον υποβιβασμό κι αυτή τη στιγμή είναι αρκετά επίπεδα πιο κάτω από την αντίπαλό της. 1 στο 1,85 από την Betsson.

ΦΟΥΚΟΥΟΚΑ - ΓΙΟΚΟΧΑΜΑ ΜΑΡΙΝΟΣ

Η Φουκουόκα επιβεβαίωσε και στην αποστολή στο Τόκιο κόντρα στην πρωτοπόρο Μασίντα Ζέλβια την δυναμική που την χαρακτηρίζει. Έμεινε όρθια χάρτη στην απροσπέλαστη αμυντική λειτουργία, ενώ αν ήταν περισσότερο προσεκτική στην τελική προσπάθεια θα μπορούσε να πάρει ακόμα και το διπλό! Είχαν προηγηθεί τρεις συνεχόμενες νίκες. Μόνο ένα γκολ παθητικό στην τελευταία πετυχημένη τετράδα αγώνων. Δεν υπολογίζονται ο γκολκίπερ Ναγκαΐσι, ο δεξιός μπακ Μαγιεζίμα και ο κεντρικός αμυντικός Μίγια, που βρίσκονται στο στάδιο της αποθεραπείας.

Μπορεί για την Μαρίνος το μόνο που έχει απομείνει στη φετινή περίοδο να είναι το Κύπελλο, αλλά αυτό δε σημαίνει πως είναι διατεθειμένη να κάνει χάρες. Το έδειξε καις την αναμέτρηση με την ουραγό Σαπόρο που καιγόταν για βαθμούς, όπου σε ένα ματς με πολύ «ξύλο» και λίγες φάσεις έμεινε όρθια και πήρε το διπλό. Θέλει να τριτώσει τις νίκες για λόγους γοήτρου και ψυχολογίας. Ζητούμενο παραμένει η βελτίωση στην άμυνα. Τα τέσσερα από τα πέντε πιο πρόσφατα ματς εξελίχθηκαν σ γκολ-γκολ και όβερ 3,5 γκολ.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Οριακό φαβορί η Γιοκοχάμα Μαρίνος, που άλλες φορές θα δινόταν σε πιο χαμηλή τιμή. Η Φουκουόκα είναι σε πολύ καλή κατάσταση και το παιχνίδι αυτό αποτελεί μεγάλο τεστ και για τις δύο ομάδες. Οι φιλοξενούμενοι δεν τα πηγαίνουν καλά εκτός, αλλά έχουν καλή παράδοση σ’ αυτό το γήπεδο. Goal/Goal στο 1,75 από την Betsson.

Βαθμολογία -

26/06/2024J1 League
Θέση Ομάδα Βαθμοί Αγώνες Ν Ι H Γ/Υ Γ/Κ +/-
1 Μασίντα Ζέλβια Μασίντα Ζέλβια 39 19 12 3 4 31 16 15
2 Κασίμα Άντλερς Κασίμα Άντλερς 37 19 11 4 4 33 22 11
3 Γκάμπα Οσάκα Γκάμπα Οσάκα 37 19 11 4 4 21 14 7
4 Βίσελ Κόμπε Βίσελ Κόμπε 33 19 10 3 6 27 15 12
5 Χιροσίμα Χιροσίμα 32 19 8 8 3 35 19 16
6 Τόκιο Τόκιο 30 19 8 6 5 29 26 3
7 Σερέζο Οσάκα Σερέζο Οσάκα 29 19 7 8 4 26 21 5
8 Φουκουόκα Φουκουόκα 29 19 7 8 4 19 17 2
9 Ναγκόγια Ναγκόγια 27 19 8 3 8 21 21 0
10 Τόκιο Βέρντι Τόκιο Βέρντι 27 19 6 9 4 28 30 -2
11 Ουράβα Ρεντ Ντάιαμοντς Ουράβα Ρεντ Ντάιαμοντς 26 19 7 5 7 30 27 3
12 Γιοκοχάμα Μαρίνος Γιοκοχάμα Μαρίνος 26 18 7 5 6 29 26 3
13 Κασίβα Κασίβα 22 19 5 7 7 18 26 -8
14 Καβασάκι Καβασάκι 21 19 5 6 8 27 28 -1
15 Νιγκάτα Άλμπιρεξ Νιγκάτα Άλμπιρεξ 21 19 5 6 8 25 29 -4
16 Τζούμπιλο Ιβάτα Τζούμπιλο Ιβάτα 20 19 5 5 9 24 28 -4
17 Σαγκάν Τοσού Σαγκάν Τοσού 17 18 5 2 11 24 30 -6
18 Σόναν Μπελμάρε Σόναν Μπελμάρε 15 19 3 6 10 24 34 -10
19 Κιότο Κιότο 14 19 3 5 11 15 34 -19
20 Σαπόρο Σαπόρο 11 19 2 5 12 16 39 -23

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr