Ποδόσφαιρο

MLS: Ντέρμπι κορυφής με ξεκάθαρο φαβορί

Σάββατο, 22 Ιουνίου 2024 - 09:55

Πλούσιο το πρόγραμμα στο πρωτάθλημα των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής και υπάρχουν σημεία σε ελκυστικές αποδόσεις, με τα βλέμματα στραμμένα στη δυτική περιφέρεια.

MLS: Ντέρμπι κορυφής με ξεκάθαρο φαβορί

Προγνωστικά, αναλύσεις, livescores και εκτιμήσεις για το στοίχημα στις αναμετρήσεις της Α’ Αμερικής.

ΚΟΛΟΜΠΟΥΣ – ΚΑΝΣΑΣ

Το Κολόμπους άργησε να «ξυπνήσει» κι έτσι ηττήθηκε στην έδρα της Ιντερ Μαϊάμι. Προερχόμενοι από τέσσερις συνεχόμενες νίκες (όλες εκτός έδρας!), οι πρωταθλητές δέχτηκαν δύο γκολ στο 20λεπτο και παρότι στην υπόλοιπη διάρκεια είχαν πρωτοβουλία δεν μπόρεσαν να σώσουν κάτι. Over τα 7/8 τελευταία σε πρωτάθλημα και CONCACAF Τσάμπιονς Καπ, όπου πρόσφατα ηττήθηκε 3-0 στον τελικό στην έδρα της Πατσούκα. Απουσιάζουν ο αν. γκολκίπερ Μπους και ο διεθνής βασικός φορ Ράσελ-Ρόου.

Το Κάνσας ηττήθηκε με το «χορταστικό» 3-4 από το Σολτ Λέικ, μένοντας προτελευταίο στη γενική κατάταξη. Εχασε πέναλτι στο 24’, ισοφάρισε στο 28’ όμως τα αμυντικά κενά ήταν οφθαλμοφανή. Και τα οκτώ τελευταία ήταν συνδυασμός γκολ-γκολ και over, ενώ δεν έχει καλές επιδόσεις εκτός έδρας (μόλις μία νίκη σε εννιά ταξίδια όπου συνολικά δέχτηκε 17 γκολ). Αμφίβολος ο βασικός φορ Πουλίδο, εκτός οι βασικοί Εντένμπε (αμυντικός), Βάλτερ (μέσος), Σαλόι (επιθετικός) και ο αν. μέσος Ερνάντες.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Ξεκάθαρο φαβορί το Κολόμπους, καθώς ευνοείται και από το μομέντουμ. Το Κάνσας προέρχεται από συνεχόμενες ήττες και δέχεται πολύ εύκολα γκολ. Με την εικόνα που παρουσιάζει τελευταία δεν έχει καμία τύχη. 1 και Over 2,5 στο 1,96 από την Betsson.

ΜΙΝΕΣΟΤΑ – ΟΣΤΙΝ

Σε ματς όπου οι άμυνες ήταν.. απούσες, η Μινεσότα ηττήθηκε με 5-3 στην έδρα του Ντάλας και βρίσκεται στην τέταρτη θέση της δυτικής περιφέρειας. Δέχτηκε γκολ και στα δέκα πιο πρόσφατα, εντός έδρας έχει μόλις μία ήττα σε εννιά ματς. Αμφίβολος ο αμυντικός Μπατσαράτς, νοκ άουτ ο χρήσιμος επιθετικός Πούκι, με τις εθνικές τους απουσιάζουν οι Σεντ Κλερ (βασικός γκολκίπερ), Μπραν, Χάρβι (μέσοι) και Ολουβασέγι (φορ).

Το Οστιν κράτησε στην ισοπαλία το Λος Αντζελες και βρίσκεται στα όρια των προνομιούχων θέσεων της Δύσης, έχοντας πάρει μόνο δύο βαθμούς στις πέντε τελευταίες αγωνιστικές. Είχε παθητικό ρόλο σχεδόν σε όλο το διάστημα (16-3 οι τελικές, 8-1 κόρνερ), αλλά κατάφερε να προηγηθεί αρκετά νωρίς και πρόσθεσε επιπλέον άγχος στον αντίπαλο που δεν είχε καλά τελειώματα. Under τα τέσσερα από τα πέντε τελευταία, απουσιάζει ο βασικός αμυντικός Κασκάντε.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Αμφότερες δεν βρίσκονται στα καλύτερά τους, όμως η νίκη των γηπεδούχων έχει εμφανέστατο προβάδισμα. Η Μινεσότα κάνει μια καλή χρονιά και παραμένει αήττητη στα πέντε τελευταία εντός έδρας παιχνίδια της. Το Όστιν δεν έχει νίκη εκτός το ίδιο διάστημα. 1 στο 1,74 από την Betsson.

ΝΑΣΒΙΛ - ΝΙΟΥ ΓΙΟΡΚ ΣΙΤΙ

Το Νάσβιλ πέρασε στην εκπνοή από το Τορόντο και διατηρείται στα όρια των προνομιούχων θέσεων, με μόλις μία ήττα στις επτά τελευταία (3-3-1). Η ομάδα του υπηρεσιακού Ρούμπα Μουντάλι σφυροκοπήθηκε ανελέητα στο πρώτο ημίχρονο, δέχτηκε ένα γκολ αντί για 4-5 (!) και μένοντας ζωντανή πέτυχε σπουδαία ανατροπή στην επανάληψη. Under τα 6/8 τελευταία. Εκτός οι βασικοί ΜακΝότον (στόπερ), Λεάλ (εξτρέμ) και οι διεθνείς Moυρ (δεξιός μπακ), Λεάλ, Γοδόι (μέσοι), Σάφελμπουργκ (φορ).

H Νιου Γιορκ Σίτι έφυγε με άδεια χέρια από την έδρα των ΛΑ Γκάλαξι, δεύτερη κολλητή ήττα μετά από πέντε συνεχόμενες νίκες για τους «πολίτες» που παρέμειναν στην τέταρτη θέση της ανατολικής περιφέρειας. Τα 9/13 τελευταία ματς πρωταθλήματος είχαν σύνολο 2-3 γκολ, ενώ τα έξι από τα οκτώ πιο πρόσφατα εκτός έδρας ήταν under. Εξέτισε ο βασικός μπακ Ιλενιτς, άπαντες στη διάθεση του τεχνικού Νικ Κάσινγκ.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Υποχωρεί στη βαθμολογία η Νιου Γιορκ Σίτι, που δεν έχει κάνει καλές εμφανίσεις το τελευταίο διάστημα. Δύσκολη η αποστολή στην έδρα της Νάσβιλ, που είναι σκληροτράχηλη ομάδα και παίρνει δύναμη από τον κόσμο της στο γήπεδό της. Goal/Goal στο 1,72 από την Betsson.

ΣΕΝΤ ΛΟΥΙΣ ΣΙΤΙ - ΑΤΛΑΝΤΑ Γ.

Ακόμη ένα άσχημο αποτέλεσμα για το Σεντ Λούις, συμπληρώνοντας επτά αγωνιστικές χωρίς νίκη (0-2-5) έπεσε ακόμη χαμηλότερα πλέον στη Δύση. Ηταν και άτυχο πάντως, καθώς έχασε πέναλτι για την ισοφάριση (25’) αλλά και πάλι δύσκολα θα κατάφερνε κάτι. No goal τα 5/7 τελευταία εντός έδρας. Νοκ άουτ οι βασικοί Νέλσον (αμυντικός), Πομπέου (επιθετικός), ο αν. μεσοεπιθετικός Οστρακ και ο διεθνής στόπερ Χίμπερτ, αμφίβολος ο χρήσιμος εξτρέμ Αλμ.

Η Ατλάντα άλωσε την Ουάσινγκτον, το μόλις δεύτερο της τρίποντο στις 13 τελευταίες αγωνιστικές (2-5-6) και βρίσκεται στα όρια των προνομιούχων θέσεων της Ανατολής. Στο δεύτερο ματς με τον υπηρεσιακό Ρομπ Βαλεντίνο στην τεχνική ηγεσία, άντεξε στην πίεση και «χτύπησε» κόντρα στη ροή. Απουσιάζουν οι διεθνείς μέσοι Λομπιανίτζε, Σλιζ και ο χρήσιμος στόπερ Εϊμπραχαμ, αμφίβολος ο εξτρέμ Βολφ, επίσης εκτός πλάνων οι τραυματίες Γκρέγκερσεν (στόπερ), Μοσκέρα (εξτρέμ).

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Υποτιμούν ξεκάθαρα την Ατλάντα οι αποδόσεις, διότι οι φιλοξενούμενοι ανέκτησαν ψυχολογία και προέρχονται από καλές εμφανίσεις και σημαντικά αποτελέσματα. Την ίδια ώρα που το Σεντ Λουίς αγνοεί τη νίκη για επτά συνεχόμενα ματς και προβληματίζει ιδιαίτερα ακόμη και στην έδρα του. 2 στο 3,71 από την Betsson.

ΚΟΛΟΡΑΝΤΟ – ΜΟΝΤΡΕΑΛ

Το Κολοράντο πέρασε με σχετική ευκολία και κάποια τύχη (χαμένο πέναλτι στο 25’) από την έδρα του Σεντ Λούις, δεύτερο κολλητό τρίποντο μετά από τέσσερις αγωνιστικές χωρίς νίκη (0-2-2) και προσπαθεί να κερδίσει έδαφος στη δυτική περιφέρεια. Over τα πέντε από τα έξι τελευταία του παιχνίδια. Δεν υπολογίζονται λόγω τραυματισμών οι αναπληρωματικοί Τρέιβις (αριστερός μπακ), Σακόν (κεντρικός αμυντικός), Στιούαρτ-Μπέινς (εξτρέμ) και λόγω διεθνών υποχρεώσεων ο βασικός στόπερ Μπομπίτο.

Το Μόντρεαλ άγγιξε τη νίκη απέναντι στους ΝΥ Ρεντ Μπουλς αλλά δεν την πήρε, φέρνοντας τέταρτη ισοπαλία στις πέντε τελευταίες αγωνιστικές παραμένει χαμηλά στην ανατολική περιφέρεια έχοντας μόλις ένα τρίποντο στα δέκα τελευταία (1-5-4). Over τα επτά από τα εννιά πιο πρόσφατα. Εξέτισε ο βασικός στόπερ Κάμπελ, εκτός πλάνων οι μέσοι Λαπαλάινεν, Σουανιέρ, Πιέτ, Τζαμπάνγκ, ο στόπερ Γουότερμαν, ο αν. γκολκίπερ Κέτερερ και οι επιθετικοί Μαρτίνες, Βιλσέν.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Μπορεί το Μόντρεαλ να μην χάνει το τελευταίο διάστημα, όμως η αποστολή του είναι εξαιρετικά δύσκολη, σ’ ένα γήπεδο που δεν έχει καλή παράδοση. Το Κολοράντο είναι αρκετά παραγωγικό και τέτοια παιχνίδια στην έδρα του έχει την ικανότητα να τα καθαρίζει εύκολα. 1 και Over 2,5 στο 1,87 από την Betsson.

ΣΟΛΤ ΛΕΙΚ - ΛΟΣ ΑΝΤΖΕΛΕΣ ΓΚΑΛΑΞΙ

Το Σολτ Λέικ άλωσε σε θεαματικό ματς το Κάνσας και φιγουράρει πια μόνο πρώτο στην κορυφή της, με εντυπωσιακό αήττητο 15 αγωνιστικών (με εννιά νίκες)! Ο γκολκίπερ Μπίβερς απέκρουσε πέναλτι (24’) προτού οι «βασιλικοί» ισοφαριστούν στο 28’, όμως είχαν πολλές επιθετικές λύσεις. Γκολ-γκολ τα 5/6 τελευταία, ενώ είναι πολύ αποτελεσματικό εντός έδρας (6-1-1). Εκτός οι στόπερ Γκλαντ (βασικός), Χολτ (αναπληρωματικός) και οι Μπονίγια (δεξιός μπακ), Πάμπλο Ρουίς (μέσος).

Νέα επιτυχία για τους ΛΑ Γκάλαξι που υπέταξαν την ΝΥ Σίτι σε ισορροπημένο ματς, τέταρτη νίκη στις πέντε τελευταίες αγωνιστικές (4/5 γκολ-γκολ και over) πιάνοντας πλέον το Λος Αντζελες στη δεύτερη θέση της Δύσης. Σε αντίθεση με τα -αρκετά- προηγούμενα χρόνια φέτος παρουσιάζεται σταθερά ανταγωνιστικό, έχοντας μόνο μία ήττα στις εννιά τελευταίες αγωνιστικές. Δεν υπολογίζονται ο βασικός μέσος Μπρούγκμαν, ο μεσοεπιθετικός Ρίκι Πουτζ και ο αν. μέσος Πέρες.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Δικαιολογημένος ο φαβοριτισμός των γηπεδούχων, ωστόσο ο άσος είναι χαμηλά για ένα τέτοιο παιχνίδι, που αποτελεί ντέρμπι κορυφής. Το Σολτ Λέικ κερδίζει τα παιχνίδια στην έδρα του, αλλά οι Λος Άντζελες Γκάλαξι είναι υψηλό εμπόδιο, αν και δεν έχουν νίκη στις πέντε τελευταίες εξόδους τους. Over 3,5 στο 2,15 από την Betsson.

ΛΟΣ ΑΝΤΖΕΛΕΣ - ΣΑΝ ΧΟΣΕ

Ντέρμπι της Καλιφόρνια. Μετά από έξι κολλητά τρίποντα το Λος Αντζελες παρότι ήταν πολύ καλύτερο (16-3 οι τελικές) αρκέστηκε σε ένα βαθμό στο Οστιν και συνεχίζει να καταδιώκει την κορυφή της δυτικής περιφέρειας. No Goal τα πέντε από τα επτά τελευταία. Αμφίβολοι ο αν. εξτρέμ Μαρτίνες και ο στόπερ Σανό, νοκ άουτ ο αν. στόπερ Ντελαβάγιε και ο βασικός φορ Ολιβέιρα.

Το Σαν Χοσέ υπέκυψε εντός έδρας στο Πόρτλαντ και παραμένει καθηλωμένο στην τελευταία θέση της Δύσης, έχοντας πάρει μόνο ένα βαθμό στις έξι τελευταίες αγωνιστικές. Μπορούσε κάτι περισσότερο, ως συνήθως τα αμυντικά κενά κόστισαν. Γκολ-γκολ τα 9/10 πιο πρόσφατα. Διεθνής ο βασικός μέσος Γκρουέζο, αμφίβολος ο βασικός δεξιός μπακ Ακάπο, νοκ άουτ οι βασικοί Ουίλσον (στόπερ), Ντάνιελ (βασικός γκολκίπερ), Ρίκετς (αριστερός μπακ) και ο αν. γκολκίπερ Μαρτσινκόβσκι.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Τοπικό ντέρμπι με ξεκάθαρο φαβορί στις αποδόσεις. Το Λος Άντζελες μοιάζει και είναι πολλά επίπεδα πιο πάνω ως ομάδα και θέλει να επιστρέψει άμεσα στις νίκες. Μπορεί να το κάνει εύκολα απέναντι στο Σαν Χοσέ, που αποτελεί την χειρότερη ομάδα της δυτικής περιφέρειας και δείχνει να μην μπορεί να σηκώσει κεφάλι. 1 και Over 2,5 στο 1,78 από την Betsson.

Βαθμολογία -

22/06/2024Eastern Conference
Θέση Ομάδα Βαθμοί Αγώνες Ν Ι H Γ/Υ Γ/Κ +/-
1 Ίντερ Μαϊάμι Ίντερ Μαϊάμι 41 20 12 5 3 46 29 17
2 Σινσινάτι Σινσινάτι 39 18 12 3 3 31 21 10
3 Νιού Γιόρκ Ρεντ Μπουλς Νιού Γιόρκ Ρεντ Μπουλς 31 19 8 7 4 31 25 6
4 Νιου Γιορκ Σίτι Νιου Γιορκ Σίτι 29 18 9 2 7 26 22 4
5 Σάρλοτ Σάρλοτ 29 19 8 5 6 21 20 1
6 Κολόμπους Κρού Κολόμπους Κρού 27 16 7 6 3 25 17 8
7 Τορόντο Τορόντο 24 19 7 3 9 28 32 -4
8 Νάσβιλ Νάσβιλ 23 18 5 8 5 22 23 -1
9 Ατλάντα Γιουνάιτεντ Ατλάντα Γιουνάιτεντ 20 18 5 5 8 25 23 2
10 Φιλαδέλφεια Γιούνιον Φιλαδέλφεια Γιούνιον 20 18 4 8 6 31 29 2
11 Ουάσινγκτον Ντι Σι Γιουνάιτεντ Ουάσινγκτον Ντι Σι Γιουνάιτεντ 19 19 4 7 8 25 33 -8
12 Μόντρεαλ Ιμπακτ Μόντρεαλ Ιμπακτ 19 18 4 7 7 25 37 -12
13 Σικάγο Φάιαρ Σικάγο Φάιαρ 18 18 4 6 8 21 30 -9
14 Ορλάντο Σίτι Ορλάντο Σίτι 18 18 4 6 8 19 29 -10
15 Νιου Ίνγκλαντ Νιου Ίνγκλαντ 16 16 5 1 10 15 29 -14
Final Series
Final Series Play-offs
22/06/2024Western Conference
Θέση Ομάδα Βαθμοί Αγώνες Ν Ι H Γ/Υ Γ/Κ +/-
1 Ρεάλ Σολτ Λέικ Ρεάλ Σολτ Λέικ 37 19 10 7 2 40 22 18
2 Los Angeles FC Los Angeles FC 34 18 10 4 4 32 21 11
3 Λος Άντζελες Γκάλαξι Λος Άντζελες Γκάλαξι 34 19 9 7 3 37 27 10
4 Μινεσότα Γιουνάιτεντ Μινεσότα Γιουνάιτεντ 29 18 8 5 5 31 28 3
5 Κολοράντο Ράπιντς Κολοράντο Ράπιντς 28 19 8 4 7 34 31 3
6 Βανκούβερ Γουάιτκαπς Βανκούβερ Γουάιτκαπς 25 17 7 4 6 26 22 4
7 Πόρτλαντ Τάιμπερς Πόρτλαντ Τάιμπερς 24 19 6 6 7 34 33 1
8 Houston Dynamo Houston Dynamo 24 18 6 6 6 22 22 0
9 Όστιν Όστιν 24 19 6 6 7 22 28 -6
10 Σιάτλ Σάουντερς Σιάτλ Σάουντερς 22 19 5 7 7 24 23 1
11 Ντάλας Ντάλας 20 18 5 5 8 25 28 -3
12 Σεντ Λούις Σίτι Σεντ Λούις Σίτι 18 18 3 9 6 23 30 -7
13 Σπόρτινγκ Κάνσας Σίτι Σπόρτινγκ Κάνσας Σίτι 14 19 3 5 11 31 40 -9
14 Σαν Χοσέ Έρθκουεϊκς Σαν Χοσέ Έρθκουεϊκς 11 18 3 2 13 27 45 -18
Final Series
Final Series Play-offs

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr