Ποδόσφαιρο

MLS: Ποντάρισμα στα γκολ και στις έδρες

Τετάρτη, 19 Ιουνίου 2024 - 11:06

Πλούσια δράση στο MLS των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, όπου υπάρχουν σημαντικές αναμετρήσεις με έντονο στοιχηματικό ενδιαφέρον.

MLS: Ποντάρισμα στα γκολ και στις έδρες

Προγνωστικά, αναλύσεις, livescores και εκτιμήσεις για το στοίχημα στις αναμετρήσεις της Α’ Αμερικής.

ΙΝΤΕΡ ΜΑΙΑΜΙ – ΚΟΛΟΜΠΟΥΣ

Η Ιντερ Μαϊάμι άλωσε την έδρα της Φιλαδέλφεια Γ. και απολαμβάνει πάντα την μοναξιά της κορυφής στην γενική κατάταξη. Τι κι αν έπαιξε χωρίς Μέσι και Σουάρες (αμφότεροι στο Κόπα Αμέρικα) ενώ έμεινε και με εννιά παίκτες (αποβολές στο 69’ και στο 85’), βρήκε το νικητήριο γκολ στις καθυστερήσεις! Και τα τέσσερα τελευταία ήταν συνδυασμός γκολ-γκολ και over. Τιμωρημένοι οι Ρουίς (δεξιός μπακ), Αβιλες (μέσος), τραυματίες οι Φρέιρε (αμυντικός), Φαρίας, Γκόμες (μέσοι), Ρόμπινσον (φορ).

Πολύτιμη εκτός έδρας νίκη επί της Νιου Γιορκ Σίτι πανηγύρισε το Κολόμπους, τέταρτο συνεχόμενο διπλό συνεχίζοντας την βαθμολογική αντεπίθεση στην MLS. Ερχόμενοι από τον χαμένο τελικό του CONCACAF Τσάμπιονς Καπ (3-0 στην έδρα της Πατσούκα), οι πρωταθλητές είχαν την πρωτοβουλία από το πρώτο ημίχρονο, τελικά βρήκαν λύσεις στην επανάληψη. Over τα έξι από τα επτά τελευταία σε όλες τις διοργανώσεις. Απουσιάζουν πέντε διεθνείς και μακροχρόνια ο γκολκίπερ Μπους.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Χωρίς Μέσι και Σουάρες είναι δύσκολα τα πράγματα για την Ίντερ Μαϊάμι, ωστόσο κατάφερε να πάρει άλλη μία νίκη. Είναι δύσκολο εμπόδιο το Κολόμπους, αλλά δεν είναι δίκαιο να προσφέρεται και ως φαβορί μέσα στην έδρα της πρωτοπόρου. Over 3,5 στο 2,30 από την Betsson.

ΜΟΝΤΡΕΑΛ - ΝΙΟΥ ΓΙΟΡΚ ΡΕΝΤ ΜΠΟΥΛΣ

Την τρίτη ισοπαλία στο αήττητο σερί τεσσάρων αγωνιστικών έφερε το Μόντρεαλ απέναντι στο Σολτ Λέικ και παραμένει χαμηλά στην ανατολική περιφέρεια, με μόλις μία νίκη στις δέκα τελευταίες αγωνιστικές (1-5-4). Μάλλον ικανοποιημένοι μένουν με τον βαθμό οι Καναδοί, καθώς πιέστηκαν έντονα κυρίως στην επανάληψη. Over τα επτά από τα εννιά τελευταία. Εξέτισε ο δεύτερος σκόρερ Λάσιτερ, εκτός πλάνων οι μέσοι Λαπαλάινεν, Σουανιέρ, Πιέτ, Τζαμπάνγκ και ο επιθετικός Μαρτίνες.

Οι Νιου Γιορκ Ρεντ Μπουλς δεν μπόρεσαν να λυγίσουν την αντίσταση του Νάσβιλ, για να απομακρυνθούν από την κορυφή της ανατολικής περιφέρειας. Είχε την μερίδα του λέοντος στις ευκαιρίες και ήταν πολλές, όλες όμως πέρασαν αναξιοποίητες. Έφερε τρίτο σερί no goal μετά από επτά συνεχόμενα γκολ-γκολ. Τρεις βασικοί απουσιάζουν λόγω διεθνών υποχρεώσεων (μεσοεπιθετικός Φόρσμπεργκ, φορ Μόργκαν, γκολκίπερ Κορονέλ), νοκ άουτ οι Στράουντ, Ντόνκορ, Μόργκαν (μέσοι), Μίτσελ, Ενγκομά (επιθετικοί).

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Οι απουσίες έχουν επηρεάσει την ομάδα της Νέας Υόρκης, που δεν παρουσιάζει καλή εικόνα τελευταία, έχοντας μείνει χωρίς γκολ για δύο σερί παιχνίδια. Πάντως, απέναντι στο Μόντρεαλ έχει τον πρώτο λόγο και την ευκαιρία να επιστρέψει στις νίκες. 2 στο 2,13 από την Betsson.

ΟΥΑΣΙΝΓΚΤΟΝ – ΑΤΛΑΝΤΑ

Με άδεια χέρια έφυγε η Ουάσινγκτον από την Σάρλοτ, για να εξέλθει των προνομιούχων θέσεων της Ανατολής. Είχε τις ευκαιρίες της όμως πέρασαν αναξιοποίητες και δεν μπόρεσε να βρει απάντηση στο γκολ που δέχτηκε με την εκπνοή του πρώτου μέρους. Γκολ-γκολ τα επτά από τα εννιά τελευταία. Αμφίβολος ο βασικός στόπερ ΜακΒέι, νοκ άουτ οι βασικοί Αντλεϊ (μπακ), Μπερνμπάουμ (στόπερ) και οι αναπληρωματικοί Κανούς (μέσος), Χόπκινς (επιθετικός).

Η Ατλάντα άγγιξε τη νίκη επί του Χιούστον όμως δεν την πήρε και με μόλις ένα τρίποντο στις 12 τελευταίες αγωνιστικές (1-5-6) υποχωρεί διαρκώς στην κατάταξη. Η ομάδα του υπηρεσιακού Ρομπ Βαλεντίνο δέχτηκε ψυχρολουσία στα πρώτα λεπτά, όμως διατήρησε την ψυχραιμία της και έφτασε σε ανατροπή μόνο που δεν ήταν αρκετό. Στην Κρουζ Αζούλ παραχωρήθηκε ο Γιακουμάκης, απουσιάζουν οι διεθνείς μέσοι Λομπιανίτζε, Σλιζ, αμφίβολος ο εξτρέμ Βολφ, νοκ άουτ ο στόπερ Γκρέγκερσεν.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Δικαίως αμφότερες βρίσκονται στις χαμηλές θέσεις της κατάταξης στην Ανατολική περιφέρεια. Συνεχόμενα αρνητικά αποτελέσματα και για τις δύο ομάδες, που έχουν εμφανές αμυντικό πρόβλημα, καθώς δέχονται εύκολα γκολ. Over 3,5 στο 2,10 από την Betsson.

ΣΑΡΛΟΤ – ΟΡΛΑΝΤΟ

Πολύτιμη νίκη σε βάρος της Ουάσινγκτον πανηγύρισε η Σάρλοτ, με το δεύτερο κολλητό τρίποντο να την ανεβάζει στην πέμπτη θέση της Ανατολής. Πάνω-κάτω δίκαιη επικράτηση καθώς είχε τον έλεγχο στο μεγαλύτερο διάστημα, ενώ άντεξε στην πίεση που δέχτηκε στο τελευταίο τέταρτο. Αποτελεσματική εντός έδρας, έχοντας ηττηθεί μόνο στο ένα από τα δέκα τελευταία εκεί, συνδυασμός no goal και under τα έξι από τα οκτώ πιο πρόσφατα. “Λευκό” το απουσιολόγιο.

Με κάτω τα χέρια υπέκυψε το Ορλάντο στο ισχυρό Λος Αντζελες και με μόλις ένα βαθμό στις τέσσερις τελευταίες αγωνιστικές έπεσε πια στην 14η θέση της Ανατολής. Ενδεχομένως η έκβαση να ήταν άλλη αν τα “λιοντάρια” δεν έχαναν πέναλτι (στο 33’ με τον Τόρες), σε κάθε περίπτωση ο αντίπαλος ήταν ανώτερος. Απουσιάζουν λόγω διεθνών υποχρεώσεων οι βασικοί Γκαγέσε (γκολκίπερ), Μπρέκαλο (στόπερ), Καρταχένα (αμυντικός χαφ), όπως και οι τραυματίες αμυντικοί Χάλιντεϊ, Ριντ-Μπράουν.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Υπάρχει αξία στη νίκη της Σάρλοτ, τόσο λόγω της βαθμολογικής θέσης των δύο ομάδων, όσο και εξαιτίας της φόρμας των γηπεδούχων, που δείχνουν να διανύουν ένα πολύ καλό διάστημα. Κακή απόδοση αμυντικά το Ορλάντο. 1 στο 2,13 από την Betsson.

ΤΟΡΟΝΤΟ – ΝΑΣΒΙΛ

Μετά από δύο απανωτές ισοπαλίες το Τορόντο διασύρθηκε από το Σικάγο και διατηρείται στα μέσα της κατάταξης της ανατολικής περιφέρειας, με μόλις μία νίκη στις επτά τελευταίες αγωνιστικές (1- 2-4). Έχει σκοράρει και στα επτά τελευταία εντός έδρας (πέντε διαδοχικά γκολ-γκολ). Εξέτισαν ο πρώτος σκόρερ Μπερναρντέσκι και ο μπακ Γκομίς, αμφίβολος ο εξτρέμ Σπάισερ, νοκ άουτ οι Τζόνσον (βασικός τερμ.), Λαριέα, Ο’ Νιλ (αμυντικοί), Σερβάνια, Οσόριο (μέσοι).

Το Νάσβιλ έμεινε όρθιο στη δύσκολη έδρα της Νέας Υόρκης αποσπώντας “λευκή” ισοπαλία και βρίσκεται στα όρια των προνομιούχων θέσεων της Ανατολής. Στο μεγαλύτερο διάστημα δέχτηκε έντονη πίεση η ομάδα του υπηρεσιακού Ρούμπα Μουντάλι, αλλά άντεξε χάρη και στις σημαντικές επεμβάσεις του γκολκίπερ Γουίλις. Under τα 6/7 τελευταία (5/7 no goal). Νοκ άουτ οι βασικοί ΜακΝότον (στόπερ), Λεάλ (εξτρέμ) και οι αναπληρωματικοί Moυρ (δεξιός μπακ), Λεάλ, Γοδόι (μέσοι), Σάφελμπουργκ (επιθετικός).

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Εδώ το Τορόντο έχει μεγάλη ευκαιρία να επιστρέψει στις νίκες, έπειτα από καιρό και να καλύψει το χαμένο έδαφος στη βαθμολογία. Το Νάσβιλ έχει κάκιστη παρουσία στα εκτός έδρας παιχνίδια και δείχνει να μην μπορεί να πάρει αποτέλεσμα. 1 στο 2,18 από την Betsson.

ΣΙΝΣΙΝΑΤΙ – ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ

Καταιγιστικό ήταν το Σινσινάτι στην Καλιφόρνια υποχρεώνοντας το Σαν Χοσέ σε βαριά ήττα και βρίσκεται οριακά πίσω από την κορυφή της ανατολικής περιφέρειας, με οκτώ νίκες στις εννιά τελευταίες αγωνιστικές! Το εντυπωσιακό είναι ότι και τα έξι γκολ επιτεύχθηκαν στο δεύτερο ημίχρονο! Συνδυασμός γκολ-γκολ και over τα οκτώ από τα έντεκα πιο πρόσφατα. Αμφίβολος ο επιθετικός Μπερντ, νοκ άουτ ο επιθετικός Μπουπεντζά και ο μπακ Ρόμπινσον.

Αυτοχειρία για την Φιλαδέλφεια Γ. που υπέκυψε την Ιντερ Μαϊάμι, παρότι είχε αριθμητικό αβαντάζ δύο παικτών δέχτηκε το καταδικαστικό γκολ στις καθυστερήσεις! Ερχόμενη από τρεις διαδοχικές ισοπαλίες, είχε το ιδανικό ξεκίνημα σκοράροντας στο 3’, ισοφαρίστηκε με την έναρξη της επανάληψης αλλά παρά τις ευνοϊκές συνθήκες (κόκκινες στον αντίπαλο στο 69’ και στο 85’) αυτοκτόνησε! Αμφίβολοι οι Τρεντ (αν. τερμ), ΛεΦλορ (μπακ), Καράνσα (δεύτερος σκόρερ), νοκ άουτ οι Γκάζνταγκ (βασικός φορ), Μπλέικ (τερμ.), Μπερντέσιο, Λόου (μπακ), Μαρτίνες (μέσος).

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: To Σινσινάτι έδειξε και πάλι τις αρετές του, έβγαλε αντίδραση μετά από εντός έδρας ήττα και αξίζει την εμπιστοσύνη μας. Είναι καλύτερη ομάδα σαφώς από την Φιλαδέλφεια και δείχνει πως μπορεί να πάρει εύκολα τη νίκη. 1 στο 1,74 από την Betsson.

ΝΤΑΛΑΣ – ΜΙΝΕΣΟΤΑ

Σχετικά εύκολη νίκη πανηγύρισε το Ντάλας σε βάρος του Σεντ Λούις, μένοντας ζωντανό στο κυνήγι των πλέι οφ. Στο ντεμπούτο του Πέτερ Λουξέν που πήρε προαγωγή από τη θέση του βοηθού μετά την απόλυση του Νίκο Εστέβεθ, οι Τεξανοί προηγήθηκαν με το τρίτο φετινό τέρμα του σταρ επιθετικού Φερέιρα για να εξασφαλιστούν με το παρθενικό γκολ στη σεζόν για τον αμυντικό Ταφάρι. Αναμένεται διαθέσιμος ο δεξιός μπακ Τουμάσι, νοκ άουτ οι βασικοί Πομικάλ (μεσοεπιθετικός) Βελάσκο (εξτρέμ), Τζεοβάνε Ζεσούς (δεξιός μπακ).

Η Μινεσότα είχε εκ των πραγμάτων δύσκολη αποστολή στην έδρα του Σιάτλ και όντως δεν απέφυγε την ήττα που την έριξε στην τέταρτη θέση της Δύσης. Δεν άξιζε καλύτερης τύχης, είναι χαρακτηριστικό ότι δεν έκανε ούτε μία τελική στον στόχο! Εχει δεχτεί γκολ και στα εννιά τελευταία ματς. Aμφίβολοι οι αμυντικοί Μπατσαράτς, Τέιλορ, με τις εθνικές τους ομάδες απουσιάζουν οι Σεντ Κλερ (βασικός γκολκίπερ), Μπραν, Χάρβι (μέσοι) και Ολουβασέγι (φορ).

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Το Ντάλας μεταμορφώνεται εντός έδρας και γι’ αυτό τιμολογείται ως φαβορί απέναντι στη Μινεσότα, παρά το γεγονός ότι οι φιλοξενούμενοι πραγματοποιούν αρκετά καλύτερη σεζόν έως τώρα. Δεν θα είναι εύκολο ματς για καμία από τις δύο. Over 2,5 στο 1,75 από την Betsson.

Βαθμολογία -

19/06/2024Eastern Conference
Θέση Ομάδα Βαθμοί Αγώνες Ν Ι H Γ/Υ Γ/Κ +/-
1 Ίντερ Μαϊάμι Ίντερ Μαϊάμι 38 19 11 5 3 44 28 16
2 Σινσινάτι Σινσινάτι 36 17 11 3 3 27 18 9
3 Νιού Γιόρκ Ρεντ Μπουλς Νιού Γιόρκ Ρεντ Μπουλς 30 18 8 6 4 29 23 6
4 Νιου Γιορκ Σίτι Νιου Γιορκ Σίτι 29 17 9 2 6 26 20 6
5 Σάρλοτ Σάρλοτ 28 18 8 4 6 19 18 1
6 Κολόμπους Κρού Κολόμπους Κρού 27 15 7 6 2 24 15 9
7 Τορόντο Τορόντο 24 18 7 3 8 27 30 -3
8 Φιλαδέλφεια Γιούνιον Φιλαδέλφεια Γιούνιον 20 17 4 8 5 28 25 3
9 Νάσβιλ Νάσβιλ 20 17 4 8 5 20 22 -2
10 Ουάσινγκτον Ντι Σι Γιουνάιτεντ Ουάσινγκτον Ντι Σι Γιουνάιτεντ 19 18 4 7 7 25 32 -7
11 Σικάγο Φάιαρ Σικάγο Φάιαρ 18 18 4 6 8 21 30 -9
12 Μόντρεαλ Ιμπακτ Μόντρεαλ Ιμπακτ 18 17 4 6 7 23 35 -12
13 Ατλάντα Γιουνάιτεντ Ατλάντα Γιουνάιτεντ 17 17 4 5 8 24 23 1
14 Ορλάντο Σίτι Ορλάντο Σίτι 17 17 4 5 8 17 27 -10
15 Νιου Ίνγκλαντ Νιου Ίνγκλαντ 16 16 5 1 10 15 29 -14
Final Series
Final Series Play-offs
19/06/2024Western Conference
Θέση Ομάδα Βαθμοί Αγώνες Ν Ι H Γ/Υ Γ/Κ +/-
1 Ρεάλ Σολτ Λέικ Ρεάλ Σολτ Λέικ 34 18 9 7 2 36 19 17
2 Los Angeles FC Los Angeles FC 33 17 10 3 4 31 20 11
3 Λος Άντζελες Γκάλαξι Λος Άντζελες Γκάλαξι 31 18 8 7 3 35 27 8
4 Μινεσότα Γιουνάιτεντ Μινεσότα Γιουνάιτεντ 29 17 8 5 4 28 23 5
5 Βανκούβερ Γουάιτκαπς Βανκούβερ Γουάιτκαπς 25 17 7 4 6 26 22 4
6 Κολοράντο Ράπιντς Κολοράντο Ράπιντς 25 18 7 4 7 31 31 0
7 Houston Dynamo Houston Dynamo 23 17 6 5 6 20 20 0
8 Όστιν Όστιν 23 18 6 5 7 21 27 -6
9 Σιάτλ Σάουντερς Σιάτλ Σάουντερς 21 18 5 6 7 22 21 1
10 Πόρτλαντ Τάιμπερς Πόρτλαντ Τάιμπερς 21 18 5 6 7 32 32 0
11 Σεντ Λούις Σίτι Σεντ Λούις Σίτι 18 17 3 9 5 23 27 -4
12 Ντάλας Ντάλας 17 17 4 5 8 20 25 -5
13 Σπόρτινγκ Κάνσας Σίτι Σπόρτινγκ Κάνσας Σίτι 14 18 3 5 10 28 36 -8
14 Σαν Χοσέ Έρθκουεϊκς Σαν Χοσέ Έρθκουεϊκς 11 17 3 2 12 26 43 -17
Final Series
Final Series Play-offs

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr