Ποδόσφαιρο

Euro 2024: Γερμανία-Σκωτία, με το άγχος της οικοδέσποινας

Παρασκευή, 14 Ιουνίου 2024 - 02:22

Η μεγάλη ώρα του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου έφτασε! Η Γερμανία ανοίγει την αυλαία του 17ου Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, υποδεχόμενη τη Σκωτία στην Αλιάνζ Αρένα του Μονάχου, και θέλει να μπει με το δεξί στη διοργάνωση μπροστά στο κοινό της. Η αντίπαλός της όμως θέλει να της χαλάσει τη γιορτή και βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση

Euro 2024: Γερμανία-Σκωτία, με το άγχος της οικοδέσποινας

Προγνωστικά, αναλύσεις, livescores και εκτιμήσεις για το στοίχημα στην αναμέτρηση Γερμανία-Σκωτία

22:00 ΕΡΤ1 - Κωδ. ΟΠΑΠ: 100

Το Pamestoixima.gr σε υποδέχεται με Τριπλή Προσφορά* Γνωριμίας, χωρίς κατάθεση, κάθε μέρα για όλο το Ευρωπαϊκό!

*Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις

21+ |Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | ΓΡΑΜΜΗ ΣΤΗΡΙΞΗΣ: 1114| Παίξε Υπεύθυνα |

Γερμανία

Η Μάνσαφτ είναι αποφασισμένη να αρπάξει την ευκαιρία να ανοίξει έναν νέο κύκλο μετά από το μέτριο τελευταίο διάστημα. Ο 36χρονος κόουτς της Γερμανίας Τζούλιαν Νάγκελσμαν, αναζητεί το τέλειο ξεκίνημα, που θα σηματοδοτήσει επιτέλους την μετά Λεβ εποχή, την οποία τα «πάντσερ» ακόμα ψάχνουν. Δεκαοκτώ μήνες μετά την καταστροφική παρουσία τους στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2022 υπό τον Χάνσι Φλικ, η Γερμανία θεωρείται αναπόφευκτα το απόλυτο φαβορί για την κορυφή του Α' ομίλου που περιλαμβάνει επίσης την Ουγγαρία και την Ελβετία.

Στα τέσσερα τελευταία φιλικά ματς μέσα στο 2024, η διοργανώτρια (που ως τέτοια δεν έπαιξε φυσικά προκριματικά), είχε τρεις νίκες και μία ισοπαλία - νικώντας τη Γαλλία και την Ολλανδία τον περασμένο Μάρτιο. Ακολούθησε η προ ημερών ισοπαλία με την Ουκρανία και η δύσκολη νίκη κόντρα στην Εθνική μας. Γενικά μέχρι τώρα, η Γερμανία δεν έχει ενθουσιάσει τους οπαδούς της, που περιμένουν να δουν περισσότερα μέσα στο Euro.

Με το κλασικό πια 4-2-3-1, πρέπει να ασκήσει πίεση από την αρχή στον αντίπαλο για να κερδίσει αυτοπεποίθηση. Για τον Νάγκελσμαν, η Μπάγερν παραμένει βασικός τροφοδότης διεθνών. Στην επίθεση η αλήθεια είναι ότι η Γερμανία δεν έχει ένα πραγματικό, παγκόσμιας κλάσης Νο9. Την ευθύνη να ηγηθούν της γραμμής κρούσης θα αναλάβουν οι Φλόριαν Βιρτς της Λεβερκούζεν, Κάι Χάβερτς της Αρσεναλ και Νίκλας Φούλκρουγκ, ο οποίος προέρχεται από την πορεία με την Ντόρτμουντ ως τον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ. Ο Τόμας Μίλερ είναι στην αποστολή, αλλά στα 34 του ο φορ της Μπάγερν έχει χάσει αρκετά από την εκτελεστική του δεινότητα.

Οι απουσίες

Εκτός από τον μέσο Γκορέτσκα, τον πολύτιμο επιθετικό Γκνάμπρι και τον επίσης επιθετικό Τίμο Βέρνερ, που ήταν γνωστό ότι θα λείπουν, ο Νάγκελσμαν έχασε και τον 20χρονο μέσο της Μπάγερν, Αλεξάνταρ Πάβλοβιτς, λόγω αμυγδαλίτιδας που τον ανάγκασε να αποσυρθεί από την ομάδα. Ο Εμρέ Καν της Μπορούσια Ντόρτμουντ ειχε προταθεί για να τον αντικαταστήσει, αλλά ο προπονητής θα συμβιβαστεί με τον Ρόμπερτ Αντριχ της Λεβερκούζεν και τον Τόνι Κροος στο τελευταίο τουρνουά της καριέρας του.

Πιθανή ενδεκάδα: Nόιερ, Κίμιχ, Ταχ, Ρούντιγκερ, Μίτελσταντ, Κροος, Αντριχ, Μουσιάλα, Γκουντογκάν, Βιρτς, Χάβερτζ.

Σκωτία

Θέλει να περάσει για πρώτη φορά στην ιστορία της τη φάση των ομίλων και δείχνει σε καλή κατάσταση, παρά το γεγονός ότι στην πορεια της προετοιμασίας προέκυψαν τραυματισμοί.

Σύστημά της θα είναι με τρεις στην άμυνα, το 3-4-2-1. O 60χρονος Στιβ Κλαρκ στην πέμπτη του χρονιά στον πάγκο έχει δημιουργήσει μια σκληροτράχηλη ομάδα. Δεν έχει το πλούσιο βιογραφικό (έχει προπονήσει Γουέστ Μπρομ, Ρέντινγκ και Κιλμάρνοκ), αλλά στους Χαϊλάντερς τα πάει περίφημα.

Ο Αντι Ρόμπερτσον, ο έμπειρος μπακ της Λίβερπουλ είναι το σημείο αναφοράς. Αστέρι της σκωτσέζικης ομάδας ο Σκοτ ΜακΤόμινεϊ. Ο μέσος της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έκανε φοβερή χρονιά στην Πρέμιερ Λιγκ και μπορεί να αποτελέσει τον ηγέτη της Σκωτίας. Στην επίθεση ο Λόρενς Σάνκλαντ, αρχισκόρερ της σκωτσέζικης Πρέμιερσιπ με τη Χαρτς, είναι ο παίκτης που μπορεί να αποδειχθεί το κρυφό χαρτί, χάρη στην ικανότητά του να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα.

Οι απουσίες

Ο επιθετικός της ΚΠΡ, Λίντον Ντάικς, αναγκάστηκε να αποσυρθεί με τραυματισμό στον αστράγαλο. Επίσης, οι απουσίες των τραυματιών Μπράουν (Λούτον) και Φέργκιουσον (Μπολόνια) είναι πολύ σημαντικές.

Πιθανή ενδεκάδα: Γκαν, Χένρι, Χέινλι, Τίρνεϊ, Ράλστον, ΜακΤόμινεϊ, Γκίλμορ, Ρόμπερτσον, ΜακΓκιν, Κρίστι, Σάνκλαντ.

ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ - ΟΠΑΠ

1 X 2 U 2,5 O 2,5 U 3,5 O 3,5 G NG 1X 12 X2
1.3 5.5 9.25 2.3 1.57 1.48 2.52 1.95 1.75 1.05 1.13 3.5
Γερμανία - Σκωτία / Εκτίμηση

Η Γερμανία είναι το φαβορί αλλά το ερώτημα έχει να κάνει με το κατά πόσο θα επηρεαστεί από τον «δαίμονα» της πρεμιέρας που χτυπάει συχνά τις οικοδέσποινες μεγάλων διοργανώσεων. Πόσω μάλλον, όταν θα πέσει πάνω στη σκληροτράχηλη άμυνα της Σκωτίας με ηγέτη τον «βράχο» της Λίβερπουλ, Αντι Ρόμπερτσον. Aξίζει να δώσουμε στους σκωτσέζους το Χ στο ημίχρονο. Χ ημιχ. / 1 τελ στο 3,70 από την Betshop

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr