Ποδόσφαιρο

Προκριματικά Αφρικής: 7ος όμιλος, προειδοποίηση για Αλγερία!

Δευτέρα, 10 Ιουνίου 2024 - 00:05

Σομαλία και Μποτσουάνα θα ψάξουν μια νίκη αυτοπεποίθησης ενώ η Αλγερία θέλει να επανέλθει στα θετικά αποτελέσματα. 

Προκριματικά Αφρικής: 7ος όμιλος, προειδοποίηση για Αλγερία!

Προγνωστικά, αναλύσεις, livescores και εκτιμήσεις για το στοίχημα στις αναμετρήσεις των προκριματικών του Μουντιάλ της Αφρικής.

ΣΟΜΑΛΙΑ – ΜΠΟΤΣΟΥΑΝΑ

Η Σομαλία την Παρασκευή έπαιξε εκτός έδρας με τη Μοζαμβίκη, στο ίδιο γήπεδο όπου θα αγωνιστεί και με την Μποτσουάνα. Εκεί ηττήθηκε εύκολα με 2-1, σε ένα παιχνίδι που βρέθηκε να χάνει από πολύ νωρίς. Προσπάθησε να αντιδράσει αλλά το μόνο που πέτυχε ήταν η μείωση του σκορ. Πρόκειται για μία εξαιρετικά αδύναμη ομάδα και ξεκίνησε τις υποχρεώσεις της στον όμιλο με δύο ήττες από Αλγερία (1-3) και Ουγκάντα (0-1). Τον περασμένο Μάρτιο, για τα προκριματικά του Κυπέλλου Αφρικής, έδωσε δύο αγώνες με τη Σουαζιλάνδη, στον έναν έχασε 0-3, στον άλλον έφερε ισοπαλία 2-2 και αποκλείστηκε.

Η Μποτσουάνα την Παρασκευή έπαιξε και αυτή εκτός έδρας με την Ουγκάντα. Ηττήθηκε επίσης με σκορ 1-0, σε ένα ματς που δεν είχε πολλά πράγματα να μας επιδείξει. Κλειστό ματς, με λιγοστές φάσεις μπροστά από τις δύο εστίες. Ξεκίνησε τις υποχρεώσεις της στον όμιλο με την εντός έδρας ήττα 2-3 από τη Μοζαμβίκη. Στη συνέχεια, επικράτησε, πάλι στην έδρα της, της Γουινέας με 1-0 και κόντρα στην Ουγκάντα κυνηγούσε τη 2η διαδοχική νίκη της. Τον περασμένο Μάρτιο έδωσε δύο φιλικά κόντρα σε Ρουάντα και Μπουρουντί (και τα δύο τελείωσαν ισόπαλοα 0-0). Πριν το ματς της Παρασκευής, είχε υποστεί μία ήττα σε επτά αγώνες.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Η Μποτσουάνα προσπαθεί να πηγαίνει τα παιχνίδια της σε χαμηλό τέμπο και τις περισσότερες φορές το πετυχαίνει. Under 2.5 (1.60) στη Betsson.

ΟΥΓΚΑΝΤΑ – ΑΛΓΕΡΙΑ

Η Ουγκάντα την Παρασκευή έπαιξε εντός έδρας με την Μποτσουάνα και τη κέρδισε με το ισχνό 1-0. Το ματς ήταν κακό και είχε ελάχιστες φάσεις. Σε μία από αυτές ευτύχησε να σκοράρει και πήρε το τρίποντο, που την κρατάει σε τροχιά πρόκρισης. Ξεκίνησε τις υποχρεώσεις της στον όμιλο με ήττα 1-2 από τη Γουινέα, στη συνέχεια επικράτησε 1-0 της Σομαλίας και κόντρα στην Μποτσουάνα κυνηγούσε τη 2η διαδοχική νίκη της. Τον περασμένο Μάρτιο έδωσε δύο φιλικά, όπου έχασε 0-4 από τα Κομόρος, ενώ έφερε ισοπαλία 2-2 με την Γκάνα, παρουσιάζοντας καλύτερη εικόνα. Πριν το ματς της Παρασκευής, είχε μία ήττα σε τέσσερις αγώνες, εκ των οποίων οι τρεις ήταν No Goal.

Η Αλγερία το βράδυ της Πέμπτης έπαιξε εντός έδρας με τη Γουινέα. Εκεί γνώρισε τη πρώτη της ήττα με 1-2. Ήττα σοκ για την ίδια η οποία μπορεί να αλλάξει τις ισορροπίες στον όμιλο. Προς το παρών κρατάει τη πρώτη θέση έστω και στην ισοβαμία. Ξεκίνησε ιδανικά στον όμιλο με «2 στις 2» νίκες κόντρα σε Σομαλία (3-1) και Μοζαμβίκη (2-0). Τον περασμένο Μάρτιο, έδωσε δύο φιλικά, επικρατώντας 3-2 της Βολιβίας, ενώ έφερε ισοπαλία 3-3 με τη Ν. Αφρική. Αυτά ήταν τα πρώτα ματς με τον Βλαντιμίρ Πέτκοβιτς (ανέλαβε τον Φεβρουάριο), ο οποίος από το 2014 έως το 2021 ήταν στην εθνική Ελβετίας. Εκτός αποστολής ο γκολκίπερ Εμ’ Μπολχί (96 συμμ.), οι αμυντικοί Μπανσεμπαϊνί (63/8), Γκουλάμ (37/5), ο μέσος Φεγκουλί (81/19) κα οι επιθετικοί Σλιμανί (100/46) και Μαχρέζ (91/31).

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Η Ουγκάντα θα προσπαθήσει να ξεπληρώσει την ήττα της περασμένης αγωνιστικής και να φτάσει σε μία νίκη που της δώσει ξανά αυτοπεποίθηση. 2 (1.73) στη Betsson.

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr