Ποδόσφαιρο

Champions League: Ντόρτμουντ - Ρεάλ Μαδρίτης, δεν βλέπει κανέναν μπροστά στο 15ο

Σάββατο, 1 Ιουνίου 2024 - 00:32

Ο μεγάλος τελικός της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης έχει ένα ξεκάθαρο φαβορί, καθώς οι αποδόσεις του στοιχήματος δείχνουν πως οι Μαδριλένοι θα το σηκώσουν για μία ακόμη φορά.

Champions League: Ντόρτμουντ - Ρεάλ Μαδρίτης, δεν βλέπει κανέναν μπροστά στο 15ο

Προγνωστικά, αναλύσεις, livescores και εκτιμήσεις για το στοίχημα στην αναμέτρηση Μπορούσια Ντόρτμουντ – Ρεάλ Μαδρίτης.

22:00 Cosmote Sport 1 – Mega
Κωδ. ΟΠΑΠ: 101

Ο τελικός του Τσάμπιονς Λιγκ ανάμεσα σε Ντόρτμουντ και Ρεάλ Μαδρίτης διεξάγεται στο ουδέτερο «Γουέμπλεϊ» (Λονδίνο, Αγγλία). Νοκ άουτ αναμέτρηση, αν το 90λεπτο λήξει δίχως νικητή, ακολουθούν ημίωρη παράταση και (αν χρειαστεί) η διαδικασία των πέναλτι. Ο τροπαιούχος έχει λαμβάνειν 20 εκατ. ευρώ ως μπόνους από την ΟΥΕΦΑ (15,5 εκατ. ευρώ παίρνει ο ηττημένος).

Διαιτητής του αγώνα είναι ο Σλάβκο Βίντσιτς. Ο 44χρονος Σλοβένος είναι διεθνής από το 2010 (elite κατηγορία). Με 52 ματς σε Τσάμπιονς Λιγκ και Γιουρόπα, ωστόσο σφυρίζει για πρώτη φορά στον τελικό της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης. Οικονομικός ρέφερι, ιδιαίτερα όσον αφορά στις υποδείξεις πέναλτι, οι οποίες σε διεθνή ματς είναι τόσο σπάνιες, όσο και οι αποβολές (ένα και μία ανά οκτώ ματς!). Φέτος πήρε γεύση από Ντόρτμουντ, στο 4-2 επί της Ατλέτικο που την έστειλε στα ημιτελικά.

Η Ντόρτμουντ της μίας κατάκτησης Τσάμπιονς Λιγκ αντιμετωπίζει τη Ρεάλ Μαδρίτης των 14 τροπαίων. Θεωρητικά, το χάσμα ανάμεσα στις δύο φιναλίστ είναι μεγάλο, ωστόσο η πλούσια μεταξύ τους παράδοση μαρτυρά ότι οι Βεστφαλοί μπορούν να κοντράρουν και με το παραπάνω. Αναμετρήθηκαν 14 φορές από το 1998 έως το 2017, όλες για την κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση και ο απολογισμός είναι 6 5-3 υπέρ των Μαδριλένων (24-19 γκολ).

Ντόρτμουντ

Η Ντόρτμουντ δεν πέτυχε εντός συνόρων, τερμάτισε στην 5η θέση της Μπουντεσλίγκα, αλλά εξασφάλισε θέση στο επόμενο Τσάμπιονς Λιγκ επειδή η Γερμανία εξασφάλισε 5ο εισιτήριο λόγω εθνικού συντελεστή. Οι Βεστφαλοί του Έντιν Τέρζιτς (δεχόταν έντονη κριτική καθ’ όλη τη διάρκεια της σεζόν) είχαν απολογισμό 3-1-3 στις τελευταίες επτά αγωνιστικές, στο ύστατο ματς (18/5) επικράτησαν 4-0 εντός της Ντάρμσταντ. Στην κορυφαία διοργάνωση, η Μπορούσια όχι μόνο επιβίωσε σε «όμιλο θανάτου» (Παρί, Μίλαν, Νιούκαστλ), αλλά πήρε και την πρωτιά με 3-2-0 μετά την ήττα της πρεμιέρας στο Παρίσι. Δυσκολεύτηκε σε όλους τους νοκ άουτ γύρους (Αϊντχόφεν, Ατλέτικο, Παρί), με την τελευταία τα δοκάρια ήταν σύμμαχος και στα δύο ματς. Ψάχνει το 2ο Τσάμπιονς Λιγκ στην ιστορία της, στον 3ο τελικό.

«Τον τελικό δεν τον παίζεις, τον νικάς και αυτός είναι ο στόχος μας. Είμαστε χαρούμενοι που φτάσαμε ως εδώ, αλλά θέλουμε να νικήσουμε τη Ρεάλ στο Γουέμπλεϊ και να κρατήσουμε την κούπα στα χέρια μας. Είμαστε η ομάδα που έχει κρατήσει ανέπαφη την εστία στα περισσότερα παιχνίδια του φετινού Champions League. Πρέπει να κρατήσουμε τους αντιπάλους μας όσο πιο μακριά γίνεται από την εστία μας» ανέφερε στις δηλώσεις του ο Έντιν Τέρζιτς.

Όλα καλά

Ο Σάντσο (ε. 6/1, 14/2) ξεπέρασε ίωση και ο Μπίνοου-Γκίτενς (ε. 6/1, 25/1) μυϊκές ενοχλήσεις, τέθηκαν κανονικά στη διάθεση του τεχνικού τιμ. Εκτός οι Μπενσεμπαϊνί (α. 5/0, 17/0) και Ντουρανβίλ (ε. 2/0 πρωτάθλημα), ασήμαντες απουσίες.

Πιθανή σύνθεση (4-2-3-1): Κόμπελ – Ρίερσον, Χούμελς, Σλότερμπεκ, Μάατσεν – Τσαν, Σάμπιτσερ – Αντεγέμι, Μπραντ, Σάντσο – Φίλκρουγκ.

Ρεάλ Μαδρίτης

Η Ρεάλ Μαδρίτης ξεπέρασε το εμπόδιο του ομίλου με 6-0-0, στις νοκ άουτ αναμετρήσεις «έφτυσε αίμα», αλλά απέκλεισε δύσκολα τις Λειψία, Μάντσεστερ Σίτι (κάτοχος του τροπαίου) και Μπάγερν. Απέναντι στους «πολίτες» δεν δίστασε να παίξει με 10 παίκτες πίσω από την μπάλα, πανηγύρισε στα πέναλτι. Με τους Βαυαρούς, χρειάστηκε και η… χείρα βοηθείας από διαιτητή και επόπτη. Γεμάτη… Γερμανία η πορεία των παικτών του Κάρλο Αντσελότι λόγω Λειψίας και Μπάγερν. Βέβαια, οι Μαδριλένοι, σε αντίθεση με την αντίπαλό τους στον τελικό, διέπρεψαν εντός συνόρων. Κατέκτησαν τον τίτλο στην Ισπανία με 10 βαθμούς διαφορά από τη 2η Μπαρτσελόνα, ουδέποτε αμφισβητήθηκε η κυριαρχία τους. Την τελευταία αγωνιστική έμειναν στο εντός έδρας 0-0 με την Μπέτις. Σε ευρωπαϊκό επίπεδο, είναι η απόλυτη κυρίαρχος, καθώς κατέκτησε 14 φορές το Τσάμπιονς Λιγκ σε 17 τελικούς!

«Έχουμε μεγάλη αυτοπεποίθηση. Όσο για το να είμαστε φαβορί, δεν το σκεφτόμαστε αυτό. Πρέπει να παίξουμε απέναντι σε μια ομάδα που έχει καταφέρει να αποκλείσει την Παρί Σεν Ζερμέν και την Ατλέτικο Μαδρίτης. Έδειξαν αφοσίωση και χαρακτήρα. Είναι μια γρήγορη ομάδα στην κορυφή, με έμπειρους και νέους παίκτες. Αυτό όμως που μου τράβηξε περισσότερο την προσοχή, ειδικά απέναντι στην Παρί, είναι η στάση και ο αγώνας και στα δύο παιχνίδια. Η επιθυμία να φτάσουν σε αυτόν τον τελικό» ανέφερε στις δηλώσεις του ο Κάρλο Αντσελότι.

Τρία προβλήματα

Εκτός οι τραυματίες Τσουαμενί (μ. 8/0, 27/3) και Αλάμπα (α. 3/0, 14/0), αμφίβολος λόγω ίωσης δίνεται ο Λούνιν (τ. 8/21 συμ.). Ο Αντσελότι αναμένεται να επιβεβαιώσει τον Τζουντ Μπέλιγχαμ σε ελεύθερο ρόλο.

Πιθανή σύνθεση (4-3-1-2): Κουρτουά – Καρβαχάλ, Νάτσο, Ρούντιγκερ, Μεντί – Βαλβέρδε, Κροος, Καμαβινγκά – Μπέλιγχαμ – Ροντρίγκο, Βινίσιους.

ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ - ΟΠΑΠ

1 X 2 U 2,5 O 2,5 U 3,5 O 3,5 G NG 1X 12 X2
Ντόρτμουντ - Ρεάλ Μαδρίτης / Εκτίμηση

Το ότι η Ρεάλ είναι το φαβορί δεν λέει και πολλά, καθώς λόγω φανέλας θα είχε τον πρώτο λόγο στον τελικό, όποιος και να ήταν ο αντίπαλος. Πάντως, δείχνει σαν ομάδα να έχει μεγάλη διαφορά από την Μπορουσία Ντόρτμουντ και φαίνεται πως το 15ο τρόπαιο πλησιάζει στη Μαδρίτη. Ωστόσο, οι Βεστφαλοί έχουν αποδειχθεί... σκληρό καρύδι στην Ευρώπη, παρά την κακή πορεία τους στο γερμανικό πρωτάθλημα. Οι τέσσερις τελευταίοι τελικοί του Champions League έχουν λήξει με σκορ 1-0, ενώ το No goal εμφανίζεται πέντε συνεχόμενες φορές. 2 και Over 1,5 στο 1,95 από την Betshop.

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr