Ποδόσφαιρο

Conference League: Ολυμπιακός - Φιορεντίνα, με τιμή στο 3.00!

Τετάρτη, 29 Μαΐου 2024 - 00:00

Τεράστια στιγμή για τους Πειραιώτες, που δίνουν στη Νέα Φιλαδέλφεια το σημαντικότερο παιχνίδι της 99χρονης ιστορίας τους και απέχουν ένα βήμα από την κατάκτηση του πρώτου ευρωπαϊκού τροπαίου στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Conference League: Ολυμπιακός - Φιορεντίνα, με τιμή στο 3.00!

Προγνωστικά, αναλύσεις, livescores και εκτιμήσεις για το στοίχημα στην αναμέτρηση Ολυμπιακός – Φιορεντίνα.

22:00 Cosmote Sport 1 - Mega
Κωδ. ΟΠΑΠ: 100

Ο τελικός του Γιουρόπα Κόνφερενς Λιγκ ανάμεσα σε Ολυμπιακό και Φιορεντίνα διεξάγεται στην ουδέτερη «Αγιά Σοφιά» (Αθήνα, Ελλάδα). Νοκ άουτ αναμέτρηση, αν το 90λεπτο λήξει δίχως νικητή, ακολουθούν ημίωρη παράταση και (αν χρειαστεί) η διαδικασία των πέναλτι. Ο τροπαιούχος έχει λαμβάνειν 5 εκατ. ευρώ ως μπόνους από την ΟΥΕΦΑ (3 εκατ. ευρώ παίρνει ο ηττημένος). Ο νικητής παίρνει και το εισιτήριο για τον ενιαίο όμιλο του Γιουρόπα Λιγκ της επόμενης σεζόν.

Διαιτητής ο Αρτούρ Σοάρες Ντίας. Ο 44χρονος Πορτογάλος είναι διεθνής από το 2012 (elite κατηγορία). Τον Σεπτέμβριο του 2023 ήταν ο άρχοντας του ΑΕΚ – Ολυμπιακός 1-1 (6 κίτρινες), οπότε γνωρίζει από «ερυθρόλευκους», αλλά και «Αγιά Σοφιά». Όσον αφορά στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις σε συλλογικό επίπεδο, έχει 68 διεθνή ματς, από τα οποία είναι για το Τσάμπιονς Λιγκ. Τον Νοέμβριο του 2020 ήταν «παρών» στο Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός 1-0 και τον Απρίλη του 2023 στο Παναθηναϊκός – ΑΕΚ 0-0.

Τόσο ο Ολυμπιακός, όσο και η Φιορεντίνα, έχουν δώσει τριψήφιο αριθμό αναμετρήσεων σε ευρωπαϊκό επίπεδο, αλλά αυτή είναι η πρώτη φορά που διασταυρώνουν τα ξίφη τους. Ο Ολυμπιακός δεν έχει τις καλύτερες αναμνήσεις απέναντι σε ιταλικές ομάδες (7-5-16, 26-50 γκολ), ωστόσο διαθέτει τον πρώτο σκόρερ του Κόνφερενς (Ελ Κααμπί με 10 γκολ και χατ τρικ σε ημιτελικό!). Στο 1-3-1 η Φιορεντίνα με ελληνικές ομάδες, έχει 1-2-1 με τον ΠΑΟΚ και το 1-1 με την ΑΕΚ στην Αθήνα (2008) για το τότε Κύπελλο ΟΥΕΦΑ.

Ολυμπιακός

Ο Ολυμπιακός θεωρήθηκε το απόλυτο αουτσάιντερ με την αγγλική Αστον Βίλα στα ημιτελικά, αλλά με σπουδαίες εμφανίσεις και συνολικό σκορ το εκκωφαντικό 6-2 (2-4 εκτός, 2-0 εντός), πέρασε πεντακάθαρα στον τελικό! Γίνεται μόλις η δεύτερη ελληνική ομάδα και πρώτη μετά από 53 χρόνια που παίζει σε τελικό ευρωπαϊκής διοργάνωσης σε επίπεδο συλλόγων, λίγες εβδομάδες μετά την κατάκτηση του Τσάμπιονς Λιγκ Νέων από το μέλλον των «ερυθρόλευκων»! Στο ελληνικό πρωτάθλημα, η 3η θέση δεν θεωρήθηκε επιτυχία, ωστόσο η προοπτική κατάκτησης του ευρωπαϊκού «Ολύμπου» εξιτάρει στον απόλυτο βαθμό. Κομβική η πρόκριση στη φάση των «16», όταν και έχασε 4-1 εντός από τη Μακάμπι Τελ Αβίβ, αλλά απάντησε με το ασύλληπτο 6-1 στην παράταση, στη Σερβία. Εννοείται ότι τα εισιτήρια που δικαιούνταν οι Πειραιώτες εξαφανίστηκαν εν ριπή οφθαλμού.

«Στην προπόνηση είδα την όρεξη, το κίνητρο, τη θέληση για το ματς. Πρέπει να πιστέψουν ότι όσα έχουν κάνει ως τώρα είναι καλά και να τα κάνουν για άλλο ένα ματς απέναντι σε έναν πολύ καλό αντίπαλο. Αν δεν τα έχουν δώσει όλα στην προπόνηση, τότε πρέπει να τα δώσουν αύριο. Φυσικά και υπάρχει κίνητρο, δίψα και το πάθος. Θα ήταν ανόητος όποιος έφτανε μέχρι εδώ και δεν είχε όρεξη. Το είδαμε χθες στην προπόνηση, μένει μία προπόνηση, περιμένουμε να δούμε το ίδιο, οι παίκτες είναι γεμάτοι ενθουσιασμό για να γίνει το αυριανό παιχνίδι» ανέφερε ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ στη συνέντευξη Τύπου.

Όλα καλά

Επιστρέφει από τραυματισμό ο Ορτέγκα (α. 12/0, 23/0) και η λογική υπαγορεύει ότι παίρνει φανέλα βασικού. Εκτός λίστας οι Μαρτίνς (μ.-ε. 14/1) και Ναβάρο (ε. 16/5).

Πιθανή σύνθεση (4-3-3): Τζολάκης – Ροντινέι, Ρέτσος, Κάρμο, Ορτέγκα – Τσικίνιο, Ιμπόρα, Εσε – Φορτούνης, Ελ Κααμπί, Ποντένσε.

Φιορεντίνα

Η Φιορεντίνα γίνεται η πρώτη ομάδα στη σύντομη ιστορία του Κόνφερενς Λιγκ που παίζει δεύτερη φορά στον τελικό. Πέρυσι έχασε 2-1 από τη Γουέστ Χαμ με γκολ στην εκπνοή. Ηττήθηκε στο πρώτο ευρωπαϊκό ματς της σεζόν από τη Ραπίντ Βιέννης (1-0, τη νίκησε 2-0 στη ρεβάνς των πλέι οφ) και έκτοτε πορεύεται αήττητη, με 6-7-0. Στα ημιτελικά δεν είχε εύκολο έργο με την Κλαμπ Μπριζ, ωστόσο επικράτησε 3-2 εντός και παρά το ότι δέχθηκε γκολ κόντρα στη ροή στη ρεβάνς, απάντησε με ασφυκτική πίεση, τρία δοκάρια και το 1-1 από τον Μπελτράν (85’). Στην Α’ Ιταλίας, η ομάδα του Βιντσέντζο Ιταλιάνο (αποχωρεί) τερμάτισε στην 8η θέση, την περασμένη Πέμπτη νίκησε 3-2 στην έδρα της Κάλιαρι ενώ έχανε 2-1 (89’, 103’ τα γκολ της ανατροπής). Εξασφάλισε την έξοδο στο Κόνφερενς, αν και η προοπτική συμμετοχής στη συγκεκριμένη διοργάνωση για 3η διαδοχική σεζόν, δεν εξιτάρει.

«Δεν το ήξερα ότι ο Ολυμπιακός είχε κερδίσει εδώ. Άλλος ένας κίνδυνος σε αυτούς που έχουμε καταγράψει. Όταν βγαίνεις στο χορτάρι, τα ξεχνάς όλα. Είναι ένα γήπεδο που βρίσκεται στην πόλη αυτή που είναι η έδρα του Ολυμπιακού. Μικρότερη σημασία αποκτά όμως όταν ξεκινά το παιχνίδι. Αυτοί είχαν την ευκαιρία να δουλέψουν στην έδρα τους αλλά όταν βγεις στον αγωνιστικό χώρο αυτή η σχέση 50-50 θα δώσει τη νίκη στην ομάδα που έχει μεγαλύτερη φλόγα και πείνα. Δεδομένου ότι εμείς έχουμε περάσει τη διαδικασία, θα πρέπει να τα αφήσουμε όλα έξω. Έχουμε διαβάσει τον Ολυμπιακό» ανέφερε στη συνέντευξη Τύπου ο Βιτσέντζο Ιταλιάνο.

Μία απουσία

Τραυματίας είναι ο Σοτίλ (μ.-ε. 11/2, 22/2), εκτός ευρωπαϊκής λίστας ο Καστροβίλι (μ. 5/1). Δεν προέκυψαν απουσίες μετά το τελευταίο ματς.

Πιθανή σύνθεση (4-2-3-1): Τερατσιάνο – Ντοντό, Κουάρτα Μαρτίνες, Μιλένκοβιτς, Μπιράγκι – Μποναβεντούρα, Μαντράγκορα – Γκονσάλες, Μπελτράν, Κουαμέ – Μπελότι.

ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ - ΟΠΑΠ

1 X 2 U 2,5 O 2,5 U 3,5 O 3,5 G NG 1X 12 X2
3.06 3.25 2.44 1.81 1.92 1.28 3.35 1.7 2.02 1.6 1.34 1.34
Ολυμπιακός - Φιορεντίνα / Εκτίμηση

Άπαντες στον Ολυμπιακού ζουν και αναπνέουν γι' αυτό το παιχνίδι, καθώς είναι τεράστια υπόθεση, τόσο για τον σύλλογο, όσο και για το ελληνικό ποδόσφαιρο συνολικά. Μπορεί το παιχνίδι να μην γίνεται στον Πειραιά, ωστόσο το γεγονός ότι διεξάγεται εντός των συνόρων, δίνει μία έξτρα ώθηση στους παίκτες του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ, οι οποίοι θα έχουν έντονη στήριξη από τους φιλάθλους τους. Η Φιορεντίνα είναι μία δύσκολη αντίπαλος, λόγω στυλ, ποιότητας, αλλά και επειδή γνωρίζει από τέτοιες καταστάσεις, αφού συμμετείχε στον περσινό τελικό και σίγουρα έχει μάθει από εκείνη την ήττα, αλλά έχει αποκτήσει και μεγαλύτερο κίνητρο. Δύσκολη εξίσωση το παιχνίδι αυτό, γιατί οι Ιταλοί θα είναι έτοιμοι πνευματικά και μένει να φανεί πως θα διαχειριστεί ο Ολυμπιακός αυτό το βάρος του τελικού, ωστόσο έχει δείξει στην φετινή του πορεία πως ξέρει να ξεπερνάει τα εμπόδια. 1 στο 3,00 από την Betshop.

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr

* Ισχύουν Όροι και Προϋποθέσεις διαθέσιμοι στο novibet.gr/info/oroi
21+| ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ:ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ.