Ντέρμπι στο Γκόλντεν Στέιτ και πονηρό ματς στο Ορλάντο
Με μια σπουδαία χρονιά ολοκληρώθηκε η κανονική περίοδος στο ΝΒΑ και με την Οκλάχομα πρώτη στην Δύση και με το καλύτερο ρεκόρ και το απόλυτο πλεονέκτημα της έδρας που γενικά πάντως δεν παίζει και τόσο ρόλο στις ΗΠΑ.Τρομερή πορεία στην Ανατολή για το Κλίβελαντ και άνετα πρώτο κάνοντας την έκπληξη! Γενικά το ΝΒΑ πάντως είνα πλέον πολύ ανοιχτό και τα τελευταία χρόνια είχαμε πολλές εκπλήξεις ακόμα και στην κατάκτηση του τίτλου! Πρώτο φαβορί και φέτος η πρωταθλήτρια Βοστώνη πάντως. Μετρια εικόνα για τους Μπακς του Γιάννη. Όπως λένε και οι ειδικοί στα πλέι οφ αρχίζει το κανονικά ΝΒΑ καθώς οι ομάδες παίζουν πια και άμυνα! Τώρα έχουμε τα πλέι ιν καθώς δεν έχει αλλάξει κάτι σε σχέση με πέρυσι. Οι 6 πρώτες ομάδες από κάθε περιφέρεια μπήκαν άμεσα στα Playoffs. Από τις θέσεις 7-10 σε κάθε περιφέρεια, έχουμε το Play-in Tournament. Οι νικητές στο 7-8 στην 7η θέση και ο χαμένος παίζει στην έδρα του με τον νικητή του 9-10 για την τελευτάια θέση.
ΟΡΛΑΝΤΟ-ΑΤΛΑΝΤΑ Νοκ αουτ παιχνίδι για τις θέσεις 7-8 στα πλέι ιν. Ο νικητής στην 7η θέση και ο χαμένος θα παίξει με τον νικητή του 9-10. Ντέρμπι και μικρό προβάδισμα η έδρα. Μέτρια πορεία φέτος και 7ο τελικά το Ορλάντο (41-41) που είχε απουσίες για καιρό. Μια ομάδα που κλασικά κινείται στην μετριότητα.αλλά με πολύ ταλέντο και τραυματισμούς. Και από πέρσι είναι σε ανοδικη πορεία καθώς δουλεύει σωστά. Η καλύτερη άμυνα στην Ανατολή (103π). Αλλά και η χειρότερη επίθεση στην Ανατολή (104π)!. Ομάδα του άντερ. Σε καλή κατάσταση. Μέτρια πορεία με διακυμάνσεις αλλά και με δύο μπαμ με το πρώτο Κλίβελαντ (!) και στην Βοστώνη η Ατλάντα και στην 8η θέση (40-42) καθώς είναι στις καλές ομάδες του μεσαίου χώρου αλλά δεν έκανε το παραπάνω βήμα τα τελευταία χρόνια .Ήταν νοσοκομείο για καιρό. Ομάδα μέρας. Η 3η χειρότερη άμυνα στην Ανατολή και 120π παθητικό.
ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Ντέρμπι αλλά χαμηλά το 1.47και -5. Τίποτα ή διπλό
ΓΚΟΛΝΤΕΝ-ΣΤΕΙΤ-ΜΕΜΦΙΣ Νοκ αουτ παιχνίδι για τις θέσεις 7-8 στα πλέι ιν. Ο νικητής στην 7η θέση και ο χαμένος θα παίξει με τον νικητή του 9-10. Καλό ματς και ντέρμπι και απλά προβάδισμα η έδρα. Διακυμάνσεις φέτος για το Γκόλντεν Στέιτ και στην 7η θέση (48-34). Πέρσι ήταν 10η η ομάδα θαύμα που ξέραμε και έμεινε χωρίς πλέι οφ ! Το πρόβλημα στην φροντ λάιν παραμένει. Σημαντική κίνηση τον Φλεβάρη με την απόκτηση Μπάτλερ από Μαιάμι και άλλη ομάδα πια. Και έχει βόμβες στα φαβορί Βοστώνη και Οκλαχόμα και με μπασκετάρα! Ομάδα και μέρας πάντως.Καλό εκτός. Περίεργη χρονιά για το Μέμφις και με το σοκ με την απόλυση του προπονητή Τζένκινς (από το 2019 στον πάγκο) στις 28/3 (στο 44-29 και στην 5η θέση).Στην θέση του ο Τουόμας Ίσαλο, ο άνθρωπος που δημιούργησε τις Παρί και Βόννη και ήταν ασίσταντ! Το Μέμφις που είναι στις ανερχόμενες δυνάμεις με στόχο αρχικά την τετράδα και πέρσι έγινε άνω κάτω με τα εξωαγωνιστικά καμώματα του σταρ του Μοράντ και ήταν τραγικό με 27-55,τελικά 8ο με 48-34. Πολύ καλή περιφέρεια. Ομάδα του όβερ. Μέτριο και μετά την αλλαγή προπονητη. Η καλύτερη επίθεση στην Δύση με 122π!
ΓΚΟΛΝΤΕΝ-ΣΤΕΙΤ ΜΕΜΦΙΣ
ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Ντέρμπι αλλά φαβορίτο Γκόλντεν Στέιτ . Οχι για -7 όμως και 1.33. Προς διπλό χάντικαπ