Μπάσκετ

Eurocup: Πρεμιέρα με τον Άρη στην Βενετία

Τρίτη, 24 Σεπτεμβρίου 2024 - 04:11

Πρεμιέρα στο Γιούροκαπ λοιπόν που πάντως δεν έχει την αίγλη άλλων εποχών ,αλλά έχει ελληνικό ενδιαφέρον με την παρουσία του Άρη για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στην διοργάνωση..

Eurocup: Πρεμιέρα με τον  Άρη στην Βενετία

Το Γιούροκαπ είναι η δεύτερη στην τάξη ευρωπαίκή διοργάνωση που δίνει θέση στην επόμενη Ευρωλίγκα καθώς ο νικητής θα πάρει το εισιτήριο για την κορυφαία διοργάνωση. Συνεπώς υπάρχει μεγάλο κίνητρο και βρίσκουμε καλές ομάδες που έχουν θητεία και στην Ευρωλίγκα στο παρελθόν.
Έτσι η πρώτη φάση έχει δύο ομίλους δέκα ομάδων, αλλά προκρίνονται οι έξι πρώτοι στην επόμενη φάση αντί για οκτώ που ξέραμε. Από αυτές, οι δύο πρώτες από κάθε όμιλο θα περάσουν απ ευθείας στα προημιτελικά. Οι υπόλοιπες παίζουν χιαστί στη φάση των “16” (τέσσερα ζευγάρια, 3-6, 4-5), από τα οποία θα προκύψουν οι τέσσερις ομάδες. Οι αγώνες των “16” και των “8” είναι μονά νοκ άουτ παιχνίδια, ενώ από τα ημιτελικά και έπειτα θα είναι σειρές αγώνων που θα κρίνονται στις δύο νίκες. Όπως και ο τελικός! Η ομάδα της κανονικής περιόδου στην υψηλότερη θέση θα έχει πλεονέκτημα εντός έδρας σε κάθε ζευγάρι καθ' όλη τη διάρκεια της μετά τη σεζόν.
Μεγάλα φαβορί η πανάκριβη και φιλόδοξη Χάποελ Τελ Αβίβ αλλά και η Ισπανική Βαλένθια.

ΤΟΥΡΚ-ΛΙΕΤΚΑΜΠΕΛΙΣ


Πρώτο ματς στο Γιούροκαπ για την χρονιά. Και παιχνίδι με φαβορί την Τουρκ του Χαραλαμπόπουλου (πήγε φέτος) που είναι στις έμπειρες μεσαίες ομάδες της λίγκας της. Πολλές αλλαγές. Πήρε τους Χάνλαν,Μακούντο(Μονακό). Η Λιετκαμπέλις του Γ.Καλαϊτζάκη, είναι στις έμπειρες μεσαίες ομάδες της διοργάνωσης. Χωρίς να περιμένουμε και πολλά. πολλά. Καλή έδρα,καλές κινήσεις,καλό σύνολο.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Λίγο έδρα σαφώς.Χαμηλό το1.20. Καμία αξία στο -9. Προς διπλό ίσως


ΑΜΒΟΥΡΓΟ-ΜΠΟΥΡΓΚ


Κλασική μεσαία ομάδα το Αμβούργο που όμως δεν έχει μπορέσει την υπέρβαση αν και έχει ρίξει πολλά χρήματα, Ομάδα σοφτ κλασικά. Αλλά στην λίγκα έκανε το μπαμ με 97-80 με την Άλμπα εντός!! Η Μπουργκ πέρσι έφτασε στον τελικό του Γιούροκαπ!). Καλή έδρα. Στόχος η τετράδα. Έφυγε για το ΝΒΑ ο κορυφαίος της Ριζασέ! Εμεινε ο Φοτού στο πάγκο που πηγε και στην Εθνική. Στη λίγκα διέλυσε εκτός 94-65 την Πορτέλ.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Ντέρμπι και καμία αξία το 1.50της Μπουργκ εκτός με ομάδα που έριξε 20π στην Άλμπα της Ευρωλίγκα. Ίσως και προς άσο με 5π

ΜΠΑΝΤΑΛΟΝΑ-ΧΑΠΟΕΛ ΤΕΛ ΑΒΙΒ


Καλό ματς. Η Μπανταλόνα μεγάλο όνομα με στόχο την τετράδα. Αλλά χωρίς πολλά χρήματα. Στις μεσαίες ομάδες πια στην Ισπανία. Μέτρια και πέρσι. Πήρε τον Χάνγκα από Μπαρτσελόνα. Η Χάποελ Τελ Αβίβ του κόουτς Δέδα ρίχνει τρελά λεφτά για να πάρει τον τίτλο για να πάιξει Ευρωλίγκα. Πήρε τον Μπέβερλι από το ΝΒΑ,τον Μότλεϊ(Φενέρ) και Καμπόκλο,Ράγκλαντ,Φόστερ! Σοκ 102-109 με Ραμάτ Γκαν για το Σούπερ Καπ..

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Φαβορί η Χάποελ αλλά όχι για 1.50 . Προς άσο με την έδρακαι το όνομα με 5π

ΓΚΡΑΝ ΚΑΝΑΡΙΑ-ΤΡΕΝΤΟ


Η Γκραν Κανάρια είχε πάρει και τον τίτλο πρόπερσι αλλά δεν πήγε Ευρωλίγκα! Πήρε τον Τόμπι από Μπαρτσελόνα και τον Αλοκέν της Ρεάλ. Στόχος η τετράδα,δυνατή έδρα,έχει κορμό,στον πάγκο πάντα ο Λάκοβιτς.Στις μεσαίες ομάδες στο καμπιονάτο η Τρέντο που συμμετέχει χρόνια εδώ αλλά χωρίς να κάνει κάτι. Κάτι ανάλογο περιμένουμε και φέτος.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Ανετα η Γκραν αλλά με -11 προςάσο απλά

ΚΛΟΥΖ-ΤΣΕΝΤΕΒΙΤΑ ΛΟΥΜΠΛ


Η ρουμάνικη Κλουζ ρίχνει χρήματα και είχε και πέρσι μια πολύ καλή πορεία. Δυνατή έδρα,έχει κρατήσει τον κορμό της. Στόχος και φέτος η πρόκριση. Απογοητευτική πέρσι η Τσεντεβίτα Ολίμπια Λουμπλιάνας Πήρε τον Πρέπελιτς. Ομάδα έμπειρη, Στον πάγκο ο Μίτροβιτς. Στα φαβορί για να περάσει. Ηττα στην Αδριατική 75-62 στην Ζελέζνικ.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Ανετα η Κλουζ και άσο με -3.

ΓΟΥΛΦΣ-ΜΠΑΣΑΧΕΣΙΡ


Μέτρια και του όβερ η ΛΙθουανική Γουλφς κλασικά. Στόχος ότι καλύτερο απλό και χαίρεται τα παιχνίδια της. Στα ίδια επίπεδα. Η τουρκική Μπασαχεσίρ ρίχνει χρήματα και μάλιστα θέλει να παίξει και στην Ευρωλίγκα αν και στις μεσαίες ομάδες της χώρας της. Καλές κινήσεις με Πονίτκα, και Τ.Σμιθ και Σιμόνοβιτς. Στον πάγκο ο Ράντονιτς. Στα φαβορί για τετράδα.


ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Φαβορί η Μπασαχεσίρ και δεν είναι κακό το 1.50. Προς διπλό και με -4

ΧΑΠΟΕΛ ΙΕΡ-ΒΑΛΕΝΘΙΑ


Καλό ματς. Στις έμπειρες ομάδες της διοργάνωσης η Χάποελ Ιερουσαλήμ που θέλει να προχωρήσει αλλά έχει ταβάνι.Ομάδα του όβερ. Θα παίζει στην Βουλγαρία φέτος. Στα φαβορί για τον τίτλο η Ισπανική Βαλένθια που πέρσι έπαιζε στην Ευρωλίγκα. Πήρε Σέστινα (Φενέρ) και Κοστέλο (Μπασκόνια). Στον πάγκο της ήρθε ο Μαρτίζεζ και έχει κρατήσει τον κορμό της. Σκληρή και καλή ομάδα.


ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Φαβορί η Βαλένθια σαφώςκαι προς διπλό καιμε -4. Καλό το 1.50


ΜΠΕΣΙΚΤΑΣ-ΜΠΟΥΝΤΟΥΤΣΝΟΣΤ


Η Μπεσίκτας είναι στα καλά ονόματα στην Τουρκία πίσω από Φενέρ και Εφές και πέρσι είχε καλή πορεία. Με πολύ κόσμο από το ποδόσφαιρο. Κράτησε τον κορμό της και θα είναι αξιόλογη. Λογικά στην επόμενη φάση. Στις έμπειρες ομάδες η Μπουντούτσνοστ από το Μαυροβούνιο που έχει τον σκόρερ Φέρελ(παλιά ΠΑΟ).Στην Αδριατική 98-51 νίκη στην Μόρναρ.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Ντέρμπι και λίγο έδρα. Χαμηλό το 1.35 και -5. Καμία αξία

ΣΟΠΟΤ-ΟΥΛΜ


Η Σοπότ από την Ουγγαρία είναι μια συμπαθητική ομάδα αλλά με ταβάνι. Στο πάγκο της ο Τάμπακ! Εχει κρατήσει τον κορμό της. Δεν περιμένει φυσικά και κάτι αλλά να παλεύει, Στην γερμανική Ουλμ έφυγε ο κόουτς Γκαβέλ. Ηρθε ο Χάρελσον από την Βέχτα. Εφυγαν οι κορυφαίοι της παίκτες (Νούνιεζ-Μπάρτσα),Ουίλιαμς (Άλμπα),Ντάντε(ΝΒΑ). Αλλά στη λίγκα της καλό διπλό 86-90 στην Χέμνιτζ.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Η Ουλμ προβάδισμα απλά και καμία αξία στο 1.20. Στον άσο με +8 στην εδρα


ΒΕΝΕΤΣΙΑ-ΑΡΗΣ


Στις καλές ομάδες τετράδας η Βενέτσια.Εφυγαν οι βασικοί Τάκερ-Σπίσου. Έχει κρατήσει ένα κορμό πάντως. Στα ίδια επίπεδα. Στο Σούπερ Καπ έχασε 73-62 στον ημιτελικό από το Μιλάνο. Ο Άρης γύρισε μετά από χρόνια πέρσι στα σαλόνια της Ευρώπης και είχε καλή πορεία με την έδρα και την άμυνα και προχώρησ στα πλέι οφ. Ίδιος στόχος και φέτος αλλά μέχρι εκεί. Αρκετές αλλαγές,πήρε τον Μαντζούκα,συνεχίζει ο Τολιόπουλος.


ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Εδρα σαφώς σαν προβάδισμα καθωςο Άρης θα έχει και απουσίες. Αλλά για -8 οχι. Ισως και προς διπλό

ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΣΥΝΟΛΙΚΗ
Νίκες Κλουζ (1.60), Βαλένθια (1.50),Μπασαχεσίρ(1.50)
Χάντικαπ Σοπότ +8,Μπανταλόνα (+5)

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores μπασκετ, προγνωστικά μπάσκετ και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι μπασκετ του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr