Ποδόσφαιρο

Super League: Πήρε τον βαθμό η Λαμία στην Λιβαδειά!

Σάββατο, 26 Οκτωβρίου 2024 - 19:26

Χωρίς νικητή το ντέρμπι της Ρούμελης με την Λαμία να παίρνει τον βαθμό στην Λιβαδειά με γκολ του Λέικ στο 71'!

Super League: Πήρε τον βαθμό η Λαμία στην Λιβαδειά!

ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ - ΟΠΑΠ

1 X 2 U 2,5 O 2,5 U 3,5 O 3,5 G NG 1X 12 X2

Η ισοπαλία έχει γίνει «δεύτερη φύση» στον Λεβαδειακό, που μία εβδομάδα μετά το έπος στο Φάληρο, όταν απέσπασε το βαθμό από τον Ολυμπιακό επιστρέφοντας από το 0-2, απόψε επανέλαβε το ίδιο αποτέλεσμα και σκορ (2-2) στην έδρα του απέναντι στη Λαμία.

Η ομάδα της Λιβαδειάς παραμένει χωρίς νίκη στο εφετινό πρωτάθλημα καθώς είναι αξιοσημείωτη η αδυναμία της να κρατήσει το αποτέλεσμα. Σήμερα βρέθηκε πίσω στο σκορ από τα «αποδυτήρια», ανέτρεψε την κατάσταση, προηγήθηκε αλλά γι΄ άλλη μια φορά δεν γεύτηκε τη χαρά της νίκης.

Το φιλμ του αγώνα

Mε τους ιδανικότερους οιωνούς ξεκίνησε το ματς στη Βοιωτία, αφού η Λαμία, στην πρώτη της επίσκεψη στα καρέ του Γκροφ, ευτύχισε να προηγηθεί. Από τα δεξιά στα αριστερά η μεταφορά της μπάλας, με τον Ρινγκ να πασάρει στην περιοχή για τον Φουρτάδο, αυτός ελίχθηκε και εξαπέλυσε ένα συρτό σουτ, με την μπάλα να κυλά και να καταλήγει στα δίχτυα για το 0-1!

Οι γηπεδούχοι δεν άλλαξαν το πλάνο τους και αναζήτησαν την άμεση ισοφάριση, κυκλοφορώντας όμορφα την μπάλα, με τον Μπάλτσι και τον Τσόκαϊ να είναι οι κινητήριοι μοχλοί στον άξονα. Στο 7' ο Αλβανός χαφ, επιχείρησε με μακρινή εκτέλεση φάουλ να νικήσει τον Κόστιτς, αλλά ο τερματοφύλακας της Λαμίας έδιωξε, ενώ στο 13' η ομάδα του Νίκου Παπαδόπουλου είχε πολύ καλή στιγμή για το 1-1.

Ο Μπάλτσι βρήκε κάθετα τον Γιαννιώτα ο οποίος από τα δεξιά έκανε παράλληλα το γύρισμα στον Όζμπολτ, αυτός επιχείρησε το τακουνάκι, αλλά ο Κόστιτς μπλόκαρε. Ο Τσόκαϊ, για μια ακόμη φορά απείλησε την εστία της Λαμίας, αφού στο 20' με έναν «κεραυνό» από απόσταση 30 μέτρων έφτασε κοντά στο 1-1, όμως ο Κόστιτς απέκρουσε εντυπωσιακά.
Ό,τι δεν μπόρεσε να κάνει σε κανονική ροή παιχνιδιού ο Λεβαδειακός, το κατάφερε στο 25' από τη λευκή βούλα. Πολύ όμορφη κυκλοφορία της μπάλας με τον Πεδρόσο να κάνει φανταστική ενέργεια πάνω στον Ραντόνια, ο οποίος στην έσχατη λύση των ανέτρεψε και ο Παπαπέτρου υπέδειξε πέναλτι. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Όζμπολτ που δεν λάθεψε και ισοφάρισε για την ομάδα του.

Το γκολ έβαλε «φτερά» στα πόδια των παικτών του Νίκου Παπαδόπουλου, οι οποίοι άμεσα αναζήτησαν την ανατροπή. Στο 30' ο Λαμαράνα αστόχησε από καλό σημείο, ενώ στο 39' το γκολ του Φουρτάδο ακυρώθηκε ως οφσάιντ, μέσω του VAR.

Η τελευταία καλή στιγμή του πρώτου ημιχρόνου ήρθε στο 45' και ήταν για τη Λαμία. Ο Μπίκοφ συνδυάστηκε όμορφα με τον Ραντόνια, ο δεξιός μπακ των φιλοξενούμενων έκανε την κούρσα και το γύρισμα, με τον Γκροφ να απομακρύνει.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με αλλαγή από πλευράς Βόκολου, αντικαθιστώντας τον Αθανασακόπουλο με τον Γκουίντο προκειμένου να γεμίσει την αντίπαλη περιοχή. Οι γηπεδούχοι όμως είχαν και πάλι τον έλεγχο και απείλησαν στα πρώτα δευτερόλεπτα. Ο Τσόκαϊ έκανε το γύρισμα από τα δεξιά, ο Γιαννιώτας και ο Όζμπολτ δεν πρόλαβαν να μπουν στην πορεία της μπάλας, ούτε και ο Πεδρόσο που υπέπεσε σε επιθετικό φάουλ.

Η υπεροχή της ομάδας του Νίκου Παπαδόπουλου συνεχίστηκε, όμως στο 50' ήρθε μια καλή στιγμή για τη Λαμία, όταν ο Γκουίντο, απασχόλησε την άμυνα του Λεβαδειακού και παρά το καλό σημείο στο οποίο βρέθηκε δεν κατάφερε να πλασάρει σωστά.

Ο Λεβαδειακός «φρεσκαρίστηκε» από τον προπονητή του με τον Ζίνι, τον Ρόμο και τον Βήχο να περνούν στο ματς και να αλλάζουν τη ροή του στο 54'. Ο Ανγκολέζος έκανε εξαιρετική ενέργεια από τα αριστερά, μπήκε στην περιοχή, ανατράπηκε από τον Γκοτζαμανίδη με τον Παπαπέτρου να υποδεικνύει δεύτερο πέναλτι στο ματς. Την μπάλα πήρε ο Ρόμο ο οποίος «μιμήθηκε» τον Όζμπολτ βάζοντας σε θέση οδηγού τον Λεβαδειακό στο ματς.

Η μόνη επιλογή που είχε η Λαμία ήταν να αντιδράσει με τον Βόκολο να προχωρά σε αλλαγές προσώπων, με ένα εξ αυτών να είναι και ο Λέικ στο 64'. Η είσοδος του Ολλανδού στο ματς αποδείχθηκε σωστή και κομβική για τη Λαμία. Και αυτό γιατί επτά λεπτά μετά την είσοδο του στον αγωνιστικό χώρο οι φιλοξενούμενοι αναπτύχθηκαν από τα δεξιά, με τον Φουρτάδο να κάνει εκπληκτική ασίστ με το εξωτερικό φάλτσο και τον Λέικ με πλασέ στην κίνηση να ισοφαρίζει.

Βαθμολογία -

26/10/2024Super League 1: Regular Season
Θέση Ομάδα Βαθμοί Αγώνες Ν Ι H Γ/Υ Γ/Κ +/-
1 Άρης Άρης 17 8 5 2 1 12 6 6
2 ΠΑΟΚ ΠΑΟΚ 17 8 5 2 1 14 6 8
3 ΑΕΚ ΑΕΚ 15 8 4 3 1 12 3 9
4 Ολυμπιακός Ολυμπιακός 15 8 4 3 1 12 5 7
5 Παναιτωλικός Παναιτωλικός 14 8 4 2 2 9 5 4
6 Παναθηναϊκός Παναθηναϊκός 12 8 3 3 2 7 6 1
7 ΟΦΗ ΟΦΗ 11 8 3 2 3 12 13 -1
8 Αστέρας Τρίπολης Αστέρας Τρίπολης 10 8 2 4 2 8 7 1
9 Ατρόμητος Ατρόμητος 8 8 2 2 4 10 13 -3
10 Πανσερραϊκός Πανσερραϊκός 7 8 2 1 5 10 16 -6
11 Βόλος ΝΠΣ Βόλος ΝΠΣ 7 8 2 1 5 6 14 -8
12 Λαμία Λαμία 6 8 1 3 4 5 12 -7
13 Καλλιθέα Καλλιθέα 5 8 0 5 3 5 10 -5
Playoff
UEFA Conference League Play-offs
Playout

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr