Ποδόσφαιρο

Μάλμε-Ολυμπιακός 0-1: Με Ελ Κααμπί φουλ για την οκτάδα!

Παρασκευή, 25 Οκτωβρίου 2024 - 00:14

Μια ακόμη νύχτα μαγική και ονειρεμένη για τον Ολυμπιακό της Ευρώπης. Για τον Αγιούμπ Ελ Κααμπί (30΄), τον Ζέλσον Μαρτίνς και την παρέα τους που πέρασαν χάντρα στο... ευρωπαϊκό κομπολόι τους και την Μάλμε!

Μάλμε-Ολυμπιακός 0-1: Με Ελ Κααμπί φουλ για την οκτάδα!

Κανονική επίδειξη δύναμης στη Σουηδία από τους κατόχους του Conference League που κυριάρχησαν απόλυτα με αποδείξεις. Δεν ήταν μόνο το υπέροχο γκολ που τους έδωσε το τρίποντα. Από την αρχή ως το φινάλε είχαν τον πρώτο λόγο. Και είχαν και χαμένο πέναλτι (Ελ Κααμπί 81΄), δοκάρι (Μαρτίνς 10΄) και μια σειρά από ευκαιρίες για να τελειώσουν τη δουλειά μια ώρα αρχύτερα. Τίποτα λιγότερο από την ομάδα που από τον περασμένο Φλεβάρη κάνει ότι θέλει έξω από τη σύνορα, κρατώντας στις πλάτες της ολόκληρο το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Ο παρανομαστής ήταν εκεί από τη συνέντευξη Τύπου της Τετάρτης. «Σαν το ματς με τη Μπράγκα, με τη διαφορά ότι τώρα παίζουμε εκτός» προειδοποίησε ο Ζέλσον Μαρτίνς. Και σα να διάβασε βουλωμένο γράμμα. Διότι ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ επέλεξε αυτούσια την εντεκάδα του Ολυμπιακού κόντρα στους Πορτογάλους, να κάνουν ξανά τη δουλειά. Και όλοι ανταποκρίθηκαν στο καταπληκτικό πρώτο ημίχρονο: Μπήκαν φουριόζοι οι κάτοχοι του Conference League χάνοντας την πρώτη ευκαιρία μόλις στο 3΄(κεφαλιά Κοστίνια άουτ, από κόρνερ του Μουζακίτη). Είχαν δοκάρι με τον φανταστικό Ζέλσον στο 10΄, μια ακόμη τελική στο 15΄με τον Τσικίνιο να μην μπορεί να νικήσει τον Ντάλιν από το ύψος του πέναλτι. Και τελικά έκαναν το 1-0 με ένα από τα ομορφότερα γκολ τους στην Ευρώπη.

«Κάλπασε» ο Ζέλσον Μαρτίνς στο 30΄ κλέβοντας τη μπάλα σε θέση αριστερού μπακ έξω από την ελληνική περιοχή. Πέρασε δύο αντιπάλους και «οδήγησε» με τη μπάλα ως το τελευταίο τρίτο: ασίστ στον συνήθη ύποπτο και ο Αγιούμπ Ελ Κααμπί στο όγδοο φετινό του γκολ (0-1), Η αποκατάσταση της τάξης σε μια παρτίδα που ο Ολυμπιακός ήταν σταθερά ένα «κλικ» μπροστά από την Μάλμε. Και έχει σημασία κάτι ακόμη: Τραυματίστηκε μόλις στο 8΄ο Φρανσίσκο Ορτέγκα και αναγκάστηκε ο Μεντιλίμπαρ να εμπιστευτεί τον –κεντρικό αμυντικό- Λορέντσο Πιρόλα σε αυτή την θέση. Ήρθε ο Ιταλός από τον πάγκο πήρε θέση στην ευθεία Κοστίνια, Ρέτσο και Κάρμο και ανταποκρίθηκε άμεσα.

Η Μάλμε που την Δευτέρα υποδέχεται τη Γκέτεμποργκ σε ένα ντέρμπι που λογικά θα την χρήσει πρωταθλήτρια –ψάχνει τα τελευταία μαθηματικά- ήταν βέβαιο ότι θα έπρεπε να αντιδράσει. Τουλάχιστον να το προσπαθήσει, στην κατάμεστη έδρα της. Έχασε μια ευκαιρία με το ξεκίνημα του δευτέρου μέρους (Μπουζανέλο 51΄) και μια δεύτερη με τον Μπολίν (55΄), άφηνε όμως πάρα πολλούς ανοιχτούς χώρους πια και ουσιαστικά έδινε την ευκαιρία και στον Ολυμπιακό να ψάχνει σταθερά το transition. Και οι Ερυθρόλευκοι ξέρουν αυτή τη δουλειά να την κάνουν καλά: Είχαν εκτελέσει 13 τελικές ως το 65΄. Και έβγαιναν στην «κόντρα» μπάλα με αξιώσεις θέλοντας να τελειώσουν τη δουλειά. Το έκαναν και στο 68΄με τον Ελ Κααμπί να είναι τετ α τετ με τον Ντάλιν αλλά τον πορτιέρο των Σουηδών να κάνει την επέμβαση της βραδιάς.

Ο Ελ Κααμπί βεβαίως δεν είχε πει την τελευταία του λέξη. Επιβεβαιώθηκε στο 81΄από την καταπληκτική πάσα του Κοστίνια: Πάτησε περιοχή, άνοιξε τη μπάλα, ανατράπηκε από τον Ντάλιν και σωστά κέρδισε το πέναλτι. Δυστυχώς για εκείνον όμως δεν σημάδεψε σωστά. Παρότι έστειλε τον πορτιέρο των Σουηδών από την άλλη πλευρά, εκτέλεσε άουτ, αφήνοντας την πόρτα του ματς ανοιχτή. Ευτυχώς; Η αστοχία αυτή δεν στοίχισε. Το ματς ολοκληρώθηκε με 1-0. Το πρώτο «διπλό» ήταν γεγονός.

Στις 7 Νοεμβρίου η league phase επαναφέρει τη δράση στο Φάληρο για τον Ολυμπιακό. Οι Ερυθρόλευκοι υποδέχονται τους Ρέιντζερς για την 4η αγωνιστική και πλέον κάθε νίκη τους, αλλάζει την κουβέντα. Δεν είναι πια ο στόχος το top 24 και η πρόκριση στα νοκ άουτ. Είναι ένα όσο το δυνατόν καλύτερο πλασάρισμα: Οι πρώτοι «8» της κατάταξης προκρίνονται απευθείας στο top 16 της διοργάνωσης. Μια νύχτα πριν (6/11) η Μάλμε πηγαίνει στην Πόλη να αντιμετωπίσει την Μπεσίκτας, Η κουβέντα αυτή όμως μπορεί να περιμένει. Οι Πειραιώτες την Κυριακή το απόγευμα, βγαίνουν στην εθνική οδό αντιμετωπίζοντας τον Αστέρα στην Τρίπολη…

Μάλμε: Ντάλιν, Στρίγκερ, Ρέσλερ, Γιάνσον, Μπουζανέλο, Γιόνσεν (70΄Ρόζενγκρεν), Πένια, Αλί (70΄Μπεργκ), Λουκιλί (60΄Κρίστιανσεν), Μπολίν, Μποτχάιμ (81΄Ριέκς).

Ολυμπιακός (Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ): Τζολάκης, Κοστίνια, Ρέτσος, Κάρμο, Ορτέγκα (λ.τ 11΄Πιρόλα, λ.τ 78΄ Γκαρθία), Έσε, Μουζακίτης (78΄Κωστούλας), Ροντινέι, Τσικίνιο, Ζέλσον Μαρτίνς (85΄Μασούρας), Ελ Κααμπί (85΄Στάμενιτς).

Διαιτητής: Σιμόνε Σότζα (Ιταλία).

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr

* Ισχύουν Όροι και Προϋποθέσεις διαθέσιμοι στο novibet.gr/info/oroi
21+| ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ:ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ.