Ποδόσφαιρο

ΠΑΟΚ-Πλζεν 2-2: Σπατάλησε ένα ημίχρονο, πήρε τον βαθμό

Πέμπτη, 24 Οκτωβρίου 2024 - 22:28

Η κεφαλιά του Μπάμπα στο 3o λεπτό των καθυστερήσεων έσωσε τον ΠΑΟΚ από μια τρίτη συνεχόμενη ήττα στη League Phase του Europa League.

ΠΑΟΚ-Πλζεν 2-2: Σπατάλησε ένα ημίχρονο, πήρε τον βαθμό

Ο Δικέφαλος ισοφάρισε τη Βικτόρια Πλζεν (2-2) με δύο γκολ στα τελευταία λεπτά του αγώνα της Τούμπας και μετά από ένα τραγικό πρώτο ημίχρονο όπου δεν λειτουργούσε τίποτε και στο οποίο οι πρωταθλητές βρέθηκαν πίσω με 2-0.

«Ήταν από τα χειρότερα πρώτα ημίχρονα μας, χωρίς αυτοπεποίθηση, χωρίς ένταση και κίνηση της μπάλας. Μετά το πρώτο μέρος κάναμε μια κουβέντα, ότι πλέον δεν είχαμε να χάσουμε κάτι και ότι έπρεπε να παίξουμε το παιχνίδι μας. Χτίσαμε την αυτοπεποίθηση και την έντασή μας. Μακάρι αυτό το παιχνίδι να είναι η αρχή για να ξεμπλοκάρουμε. Πρέπει να εστιάσουμε τώρα στο ματς του πρωταθλήματος που ακολουθεί» δήλωσε ο τεχνικός του ΠΑΟΚ Ραζβάν Λουτσέσκου που είχε τον Κοτάρσκι να κάνει σωτήρια επέμβαση στο 83’ σε τετ α τετ του Γίρκα αποσοβώντας το 0-3 και στην επόμενη φάση ο Τισουντάλι με κεφαλιά έβαλε «φωτιά» στα τελευταία λεπτά μειώνοντας σε 2-1 (84’).

Ακολούθησε ένα κρεσέντο των γηπεδούχων με ασφυκτική πίεση και τη μια χαμένη ευκαιρία μετά την άλλη, για να τους λυτρώσει ο Μπάμπα με κεφαλιά (2-2 στο 93’) μετά την πρώτη κεφαλιά (πάσα) του Καμαρά.

Αυτός ήταν ο πρώτος βαθμός για τον ΠΑΟΚ που έχει άλλα πέντε παιχνίδια να δώσει διεκδικώντας την πρόκριση έστω μέσω της εισόδου του στα μπαράζ.

Οι Τσέχοι που έχουν πλέον τρεις ισοπαλίες σε ισάριθμα παιχνίδια στην Ευρώπη έκαναν ότι ήθελαν στο πρώτο ημίχρονο όπου μπήκαν αφιονισμένοι (το γκολ του Αντού στο 2’ δεν μέτρησε για εκατοστά μέσω VAR) και προηγήθηκαν 2-0 με τα γκολ του Χάβελ (32’) και του Βίντρα (39’) ο οποίος εκμεταλλεύτηκε την ασταθή απόκρουση του Κοτάρσκι στο πλάγιο σούτ του Αντού.

Το παιχνίδι έφτασε στο 65’ για να κάνει την πρώτη του φάση ο ΠΑΟΚ (ο Γεντλίτσκα έσωσε την εστία του στο σούτ του Τάισον), αλλά η αποβολή του Ντούε πέντε λεπτά αργότερα για τους φιλοξενούμενους άλλαξε άρδην την εικόνα του αγώνα.

Ο Λουτσέσκου είχε ήδη φέρει από τον πάγκο Τισουντάλι και Τσάλοφ, παίζοντας φουλ επιθετικά, και πλέον το παιχνίδι μετά το 75’ μεταφέρθηκε μέσα στην περιοχή των Τσέχων με τη μία φάση να διαδέχεται την άλλη και τελικά ο Δικέφαλος να βρίσκει δύο γκολ για την ισοφάριση με Τισουντάλι και Μπάμπα. Με κορυφαίο παίκτη της Πλζεν σε αυτά τα λεπτά τον τερματοφύλακά της, Γεντλίτσκα, που ιδιαίτερα μετά το 2-1, έσωζε το ένα γκολ μετά το άλλο, αλλά δεν μπόρεσε να κάνει τίποτα στην εξ’ επαφής κεφαλιά του Μπάμπα.

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Σάστρε (66’ Μπάμπα), Κεντζιόρα, Κόλεϊ, Ότο (76’ Τσάλοφ), Καμαρά, Μπακαγιόκο (59’ Σβαμπ), Κωνσταντέλιας, Ζίβκοβιτς, Τάισον (66’ Ντεσπόντοφ), Τόμας (66’ Τισουντάλι).

Βικτόρια Πλζεν (Μίροσλαβ Κούμπεκ): Γεντλίτσκα, Χάβελ, Γεμέλκα, Μάρκοβιτς, Ντουέ, Καντού, Κάλβαχ Σοϊκα (77’ Τσέρβ), Σουλτς, Βίντρα (61’ Γίρκα), Άντου (73’ Χέιντα).

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr

* Ισχύουν Όροι και Προϋποθέσεις διαθέσιμοι στο novibet.gr/info/oroi
21+| ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ:ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ.