Ποδόσφαιρο

Παναθηναϊκός - Τσέλσι 1-4, όνειρο ήταν και πάει

Πέμπτη, 24 Οκτωβρίου 2024 - 22:03

Η Τσέλσι μετέτρεψε μία θεωρητικά ονειρεμένη βραδιά σε εφιάλτη για τον Παναθηναϊκό. Φόρεσε εκείνη το ευρωπαϊκό της κοστούμι και έκανε περίπατο στο Ολυμπιακό Στάδιο επικρατώντας με 4-1 της ομάδας του Αλόνσο που βρίσκεται πλέον με την πλάτη στον τοίχο

Παναθηναϊκός - Τσέλσι 1-4, όνειρο ήταν και πάει
Ο Ουρουγουανός τεχνικός βρίσκεται πλέον σε ακόμα δυσκολότερη θέση για το μέλλον του. Και με τον κόσμο ξεκάθαρα εναντίον του, αφού χθες και με το σκορ να παίρνει μεγάλες διαστάσεις, 60.000 φίλοι του Παναθηναϊκού φώναζαν ρυθμικά το όνομα του πρώην προπονητή της ομάδας, Ιβάν Γιοβάνοβιτς.
Δείχνοντας πως επιθυμούν την αντικατάσταση του Ουρουγουανού τεχνικού, που μετά το μέτριο ξεκίνημα στο πρωτάθλημα μετράει και ένα κακό στο Conference League: ένας βαθμός σε δύο ματς βάζει πλέον δύσκολα στους «πράσινους» όσον αφορά τον πρώτο τους στόχο που είναι η είσοδος στην οχτάδα.
Ο Αλόνσο αποφάσισε να κάνει rotation, αφήνοντας εκτός τον καλύτερο παίκτη της ομάδας του, τον Τετέ και επιλέγοντας τον Μαντσίνι στη θέση του, ενώ άφησε εκτός και τον καλύτερο αμυντικό του, τον Ινγκασον, βάζοντας τον Σένκεφελντ. Επιλογές που στοίχισαν στον Παναθηναϊκό, ο οποίος ναι μεν είχε ένα εκρηκτικό ξεκίνημα με δύο καλές ευκαιρίες (κεφαλιά του Γεντβάι, σουτ του Ουναΐ), αλλά αυτό κράτησε μέχρι το 15'. Η Τσέλσι πήρε τα ηνία του αγώνα και στην πρώτη της καλή στιγμή βρήκε και το γκολ.
Στο 22' οι Αγγλοι έκλεψαν στη μεσαία γραμμή, με δύο πάσες έφτασαν στην περιοχή του Ντραγκόφσκι, ο Μούντρικ σέρβιρε, ο Ζοάο Φέλιξ σκόραρε από κοντά για το 0-1. Ενα γκολ που σόκαρε τον Παναθηναϊκό ο οποίος δε συνήλθε ποτέ. Και μέσα σε δέκα λεπτά στο δεύτερο ημίχρονο είδε το σκορ να παίρνει μεγάλες διαστάσεις.
Στο 49' ο Μούντρικ από δημιουργός έγινε σκόρερ για το 0-2, στο 55' ο Ζοάο Φέλιξ με το δεύτερο προσωπικό του γκολ έκανε το 0-3 και τέσσερα λεπτά μετά ήρθε και το 0-4 έπειτα από πέναλτι που έκανε ο Μαντσίνι με το χέρι, με τον Ενκουνκού να το εκτελεί εύστοχα. Βλέποντας την εικόνα ο κόσμος στο ΟΑΚΑ ξέσπασε εναντίον Αλαφούζου, Αλόνσο, Παπαδημητρίου αλλά και των παικτών, με τη βραδιά να εξελίσσεται σε εφιάλτη. Και να μην τη σώνει ούτε το γκολ του Πελίστρι στο 69' με το οποίο διαμορφώθηκε το τελικό 1-4.
«Μπήκαμε καλά στο ματς, αλλά η Τσέλσι εκμεταλλεύτηκε τα λάθη μας και σκόραρε σε κάθε ευκαιρία. Εχουμε τέσσερα ματς ακομη, 2 εντός που πρέπει να κερδίσουμε και να πάρουμε και βαθμό έξω για να συνεχίσουμε την διαδικασία», είπε ο Αλόνσο, που βρίσκεται πλέον υπό κρίση. Και το ματς της Κυριακής με τον Αρη χαρακτηρίζεται κομβικό. «Ηταν εκπληκτική η ατμόσφαιρα, ήμασταν καλύτεροι και όλοι έπαιξαν όπως ζητάω να το κάνουν», είπε ο Εντσο Μαρέσκα.
Παναθηναϊκός: Ντραγκόφσκι, Κώτσιρας, Σένκεφελντ, Γεντβάι, Μλαντένοβιτς (60' Βαγιαννίδης), , Μαξίμοβιτς, Τσέριν, Ουναΐ (80' Μπακασέτας), Μαντσίνι (60' Τετέ), Πελίστρι (70' Τζούρισιτς), Γερεμέγεφ (70' Σπόραρ).
Τσέλσι: Γιόργκενσεν, Βέιγκα, Μπαντιασίλ, Ντισασί, Κουκουρέγια, Ντιούσμπερι-Χολ (77' Τσουκουεμέκα), Φερνάντες (70' Κασαντέι), Ζοάο Φέλιξ, Μούντρικ, Πέδρο Νέτο (62' Γκιου), Ενκουνκού (62' Τζορτζ).

Ο Μπάλντοκ, οι εξετάσεις και η κηδεία

Η βραδιά ήταν αφιερωμένη από τον Παναθηναϊκό στον Τζορτζ Μπάλντοκ. Οι παίκτες της Τσέλσι πριν από το ματς φωτογραφήθηκαν με μια φανέα του αδικοχαμένου ποδοσφαιριστή του Παναθηναϊκού, ενώ έντονα φορτισμένες ήταν οι στιγμές πριν από την έναρξη της αναμέτρησης. Στο ΟΑΚΑ βρισκόταν η μπάντα του τραγουδιστή Ιαν Στρατή και πριν από το ματς τραγούδησε το Starman με... πειραγμένο το ρεφρέν, ακριβώς όπως ήταν το σύνθημα των φιλάθλων της Σέφιλντ για τον Τζορτζ Μπάλντοκ όταν έπαιζε εκεί.
Την ίδια ώρα σε όλο το Ολυμπιακό Στάδιο οι φίλαθλοι είχαν σηκώσει τα χαρτόνια που τους είχαν μοιραστεί στην είσοδο με τον αριθμό 32, ενώ 32 παιδιά της ακαδημίας του Παναθηναϊκού κυμάτιζαν 32 σημαίες με τον αριθμό του αδικοχαμένου ποδοσφαιριστή.
Σύσσωμο το ποδοσφαιρικό τμήμα του Παναθηναϊκού κι αντιπροσωπεία της διοίκησης των «πράσινων», μαζί με στελέχη της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας και της Εθνικής Ομάδας, θα δώσουν το «παρών» στην κηδεία του Τζορτζ Μπάλντοκ, που θα τελεστεί το μεσημέρι της Τετάρτης (30/10) στο Μίλτον Κέινς της Αγγλίας. Εκεί όπου μεγάλωσε και έκανε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα ο Τζορτζ Μπάλντοκ.
Εξάλλου, όπως αποκάλυψε το MEGA, ένα σημαντικό τμήμα των τοξικολογικών εξετάσεων έδειξε πως δεν έχει προκύψει λήψη οποιαδήποτε ουσίας που να συνδέεται με τον θάνατο του ποδοσφαιριστή. Αναμένονται και τα αποτελέσματα των υπόλοιπων τοξικολογικών εξετάσεων για να ολοκληρωθεί το ιατροδικαστικό πόρισμα για τον θάνατο του Τζορτζ Μπάλντοκ.

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr

* Ισχύουν Όροι και Προϋποθέσεις διαθέσιμοι στο novibet.gr/info/oroi
21+| ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ:ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ.