Ποδόσφαιρο

Οι «φοίνικας» της Μπαρτσελόνα, υψώνεται ξανά!

Πέμπτη, 24 Οκτωβρίου 2024 - 19:28

Με έξι παίκτες από τη Μασία, οι μπλαουγκράνα γκρέμισαν τον εφιάλτη της Μπάγερν που σήμανε το τέλος μιας εποχής, και ταυτόχρονα σήμανε το ξεκίνημα μιας άλλης, πολλά υποσχόμενης

Οι «φοίνικας» της Μπαρτσελόνα, υψώνεται ξανά!

Η Μπάγερν ήταν η ομάδα που ουσιαστικά πυροδότησε τη μεγαλύτερη οικονομική και αγωνιστική στην ιστορία της Μπαρτσελόνα.
Το πρώτο μεγάλο χτύπημα ήταν η συντριβή με 8-2, το 2020. Το τελειωτικό ήρθε την επόμενη χρονιά όταν με δύο νίκες της Μπάγερν στους ομίλους έμεινε εκτός νοκάουτ αγώνων του Τσάμπιονς Λιγκ για πρώτη φορά ύστερα από δύο δεκαετίες.

Πλέον η Μπάρτσα μπορεί πια να κοιμάται ήσυχη μετά την εξόντωση του «θηρίου» που ουσιαστικά την οδήγησε στο χείλος της αβύσσου.
Όπως έγραψε πολύ εύστοχα ο Guardian «δεν ήταν απλά μία νίκη, ήταν ένας εξορκισμός».



«Η ομάδα του Φλικ γνώρισε μια κάθαρση απέναντι στην Μπάγερν, τον πιο τρομακτικό αντίπαλό της. Η Μπάρτσα έκανε κάτι που λίγες ομάδες μπορούν: υποχρέωσε την Μπάγερν να κατεβάσει τα χέρια της», έγραψε η «As».
Η Μπάρτσα δεν μπόρεσε να ανταποδώσει το 8-2 αλλά κατάφερε το σημαντικότερο: να βυθίσει σε κρίση το άλλοτε φόβητρό της.

Στην Μπαρτσελόνα τα χαμόγελα περισσεύουν όπως και η ικανοποίηση για τη δουλειά του Χάνσι Φλικ. Είναι χαρακτηριστικό πως οι παίκτες της Μπάρτσα έτρεξαν 28 χιλιόμετρα περισσότερα σε σχέση με την προ πενταετίας ταπεινωτική ήττα με 8-2 από την Μπάγερν -126,55 χλμ. έναντι 98 χλμ.

Δεν πέρασε απαρατήρητο επίσης το γεγονός ότι η Μπάρτσα ξεκίνησε το ματς με έξι παίκτες από τη Μασία και το ολοκλήρωσε με επτά, ενώ συνολικά αγωνίστηκαν εννέα παίκτες από την ακαδημία της.

Ο Φλικ χαρακτήρισε απίστευτη τη νίκη, αλλά βλέπει ήδη πιο μακριά, στο αυριανό clasico στο Σαντιάγο Μπερναμπέου. «Η νίκη μας επιτρέπει να πιστεύουμε στην ποιότητά μας για το ερχόμενο παιχνίδι». Φυσικά αναφέρθηκε και στον κορυφαίο παίκτη του αγώνα, τον Ραφίνια. Αφού εξήρε τα ποδοσφαιρικά του χαρίσματα και το γεγονός ότι βοηθά τόσο στην άμυνα όσο και στην επίθεση, κατέληξε πως «δεν είχα ποτέ έναν τέτοιο παίκτη. Μας βοηθάει πολύ».

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr